Tři nejvýše nasazené na French Open dohrály. Dnes vypadla Sabalenková

4. 6. 2021, 15:12
Aktuality 13
FRENCH OPEN - Ani jedna z tria nejvýše nasazených hráček se nedostala do druhého týdne letošního ročníku French Open. Jako poslední vypadla Aryna Sabalenková, jedna z největších favoritek dnes ve třech setech prohrála s Anastasií Pavljučenkovovou a dál čeká na výraznější výsledek na grandslamech.
Aryna Sabalenková (© AFP)

Aryna Sabalenková spolu s Ashleigh Bartyovou patřily k největším favoritkám na letošní triumf. Bartyová však ve čtvrtek vzdala utkání druhého kola s Magdou Linetteovou, Sabalenková dnes nestačila 4-6 6-2 0-6 na Anastasii Pavljučenkovovou a poslední z tria nejvýše nasazených Naomi Ósakaové z turnaje po prvním zápase odstoupila.

Nejvýše nasazenou je v tuto chvíli loňská finalistka a turnajová čtyřka Sofia Keninová, kterou zítra v derby o postup do osmifinále čeká Jessica Pegulaová.

Sabalenková, jež vyhrála generálku v Madridu a získala svou první antukovou trofej, přitom do zápasu vstoupila skvěle a vedla 3-0. Pak však začala kupit nevynucené chyby a v úvodním dějství uhrála jediný další game. Ve druhé sadě se sice vzchopila a stav utkání srovnala, jenže Pavljučenkovová si před rozhodujícím setem vzala pauzu na ošetření, běloruskou favoritku tím evidentně rozhodila a nadělila jí "kanára".

Třiadvacetiletá Sabalenková tak stále čeká na grandslamový průlom. Na kontě má 11 trofejí, ovšem na grandslamech je jejím maximem osmifinále US Open 2018 a letošního Australian Open.

Pavljučenkovová v Paříži startuje počtrnácté a do druhého týdne se dostala teprve podruhé, o vyrovnání svého maxima zabojuje proti Viktorii Azarenkové (H2H 1-5). Azarenková zvládla i svůj čtvrtý letošní zápas na antuce. Bývalá světová jednička přehrála dvakrát 6-2 Madison Keysovou a po osmi letech, kdy v Paříži uhrála svůj nejlepší výsledek (semifinále), se dostala do druhého týdne antukového grandslamu.

Jelena Rybakinová byla před loňskou koronavirovou pauzou v životní formě, ale od té doby se jí nedaří. Jednadvacetiletá Kazaška přesto na letošním French Open i třetí zápas zvládla ve dvou setech, když si dnes poradila 6-1 6-4 s Jelenou Vesninovou, a poprvé v kariéře postoupila do osmifinále grandslamových turnajů. V něm premiérově narazí na Serenu Williamsovou.

Trojnásobná šampionka Williamsová přehrála dvakrát 6-4 krajanku a loňskou čtvrtfinalistku Danielle Collinsovou, když zápas zakončila ziskem pěti gamů v řadě. I na druhém letošním grandslamu si tak majitelka 23 grandslamových trofejí, která stále útočí na vyrovnání rekordu Margaret Courtové, zahraje osmifinále.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 34.367.215 eur
páteční výsledky (4. 6. 2021)
• Dvouhra - 3. kolo •
Vondroušová (20-ČR) - Hercogová (Slovin.) 6-3 6-3
Zidanšeková (Slovin.) - Siniaková (ČR) 0-6 7-6(5) 6-2
Pavljučenkovová (31-Rus.) - Sabalenková (3-Běl.) 6-4 2-6 6-0
S. Williamsová (7-USA) - Collinsová (USA) 6-4 6-4
Azarenková (15-Běl.) - Keysová (23-USA) 6-2 6-2
Rybakinová (21-Kaz.) - Vesninová (Rus.) 6-1 6-4
Badosaová (33-Šp.) - Bogdanová (Rum.) 2-6 7-6(4) 6-4
Cirsteaová (Rum.) - Kasatkinová (Rus.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - 2. kolo •
Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - Heisenová/Peschkeová (Něm./ČR) 6-4 6-0
Hradecká/Siegemundová (10-ČR/Něm.) - Muhammadová/Pegulaová (USA) 4-6 6-4 6-0
Kar. Plíšková/Kr. Plíšková (ČR) - Y. Xu/S. Zhang (8-Čína) 6-7(6) 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
zfloyd
viděls jsem Arynka ve třetím setu totálně odpadla bohužel smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Až nepochopitelný kolaps. Neviděl jsem to. Možná se tak sešli s Rublem: Helejď, prý jako nemáš plán B, to nevadí? Ne, proč...?
Reagovat
sojka1
nevidela jsem, ale Amazonky je skoda.... Pavlju mi sice zrusila muj tip, ji to vsak preju.... :-))
Reagovat
Mony
Nasta ji dostala z komfortní zóny a v defenzive je hodně zranitelná. Zadna křeč ani blbý den to nebyl, akorát ji Nasta dnes nesedla. Ke Kralovne má ještě hodně práce. Nasta potvrdila formu, je nezlomna, dokáže to dojet jako tank.
Reagovat
Titan
Nasťa 72 nevynucených chyb? Tisková chyba? To neudělala ani Kvitová v dobách největší slávy...
Reagovat
tommr
jj je to nějakej nesmysl. Vždyt Sabalenka uhrála jen 68 bodů ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A winnery to asi nebylysmile
Reagovat
tommr
Sabalenka hraje na GS stejně mizerně jako Karolína Plíšková. Rozdíl mezi nima je hlavně v tom, že Sabalenka hraje mimo GS ve výborné formě zatímco Karolína se v poslední době trápí všude ...smile
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
dadaft
come on Iga
Reagovat
smazaný uživatel
smile Markétasmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tamara! Vlastně Markéta, klidně Iga, ne Markéta, nebo ta Tamarasmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist