Tři tenistky v Bogotě poprvé do semifinále, turnaj najde novou šampionku

18. 2. 2012, 10:38
Aktuality 4
WTA BOGOTÁ - Hned tři tenistky proměnily start na antukovém turnaji v Bogotě, kde se hraje v nadmořské výšce 2500 metrů, v postup do premiérového semifinále na okruhu WTA. A již nyní je jisté, že s jedna ze semifinalistek odveze z Kolumbie premiérový titul.
Timea Babosová

Nasazené hráčky ze soutěže popadaly jako hrušky už během dvou kol a dveře k úspěchu se rázem otevřely zatím méně známým tenistkám. Timea Babosová, Alexandera Panovová a Lara Arruabarrenaová-Vecinová v Bogotě postoupily poprvé v kariéře do semifinále, a titul na okruhu WTA dosud nezískala ani nejzkušenější semifinalistka Edina Gallovitsová-Hallová .

Osmnáctiletá Timea Babosová na sebe upozornila již několika úspěchy mezi juniorkami a tituly z turnajů ITF, na okruhu WTA však až do tohoto týdne startovala jen dvakrát na domácí antuce v Budapešti, kde loni dokonce sahala po postupu do čtvrtfinále. Toho se mladá Maďarka dočkala až nyní v Bogotě, kde navíc ještě neztratila ani set a postoupila už mezi nejlepší čtyřku, když si poradila i s kazaškou Jaroslavou Švedovovou.

O finále se utká s Alexandrou Panovovou, jež ve svém prvním čtvrtfinále po více než dvou letech a celkově třetím, porazila Italku Karin Knappovou. Dvaadvacetiletá Ruska má už na svědomí vyřazení nasazené pětky Dulkové.

Španělka Lara Arruabarrenaová-Vecinová si ve čtvrtfinále zahrála už loni na domácí antuce v Marbelle, v Jižní Americe své maximum překonala. Devatenáctiletá přemožitelka Češky Birnerové smetla 6-3 6-0 svou argentinskou vrstevnici Paulu Ormaecheaovou a postoupila do semifinále.

V něm se utká s o osm let starší Edinou Gallovitsovou-Hallovou. Rumunka, jež si už jednou - v roce 2007 na antuce v Barceloně - zahrála finále, po skalpu nejvýše nasazené Erakovicové zdolala i místní rodačku a předloňskou šampionku turnaje Marianu Duqueovou-Marinovou.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTÁ -
(Kolumbie, antuka, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (17. 02. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Babosová (Maď.) - Švedovová (Kaz.) 6-4 6-4
Panovová (Rus.) - Knappová (It.) 6-4 6-4
Gallovitsová (Rum.) - Duqueová (Kol.) 7-6(3) 3-6 6-2
Arruabarrenová (Šp.) - Ormaecheaová (Arg.) 6-3 6-0

Semifinálové dvojice:
Gallovitsová - Arruabarrenová, Babosová - Panovová.

Čtyřhra - semifinále: Birnerová/Panovová (1-ČR/Rus.) - Babosová/Savinychová (Maď/Rus.) 6-4 5-7 12-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
horska.kraslice
Opět jedna z nich je Rumunka, v poslední době jsou tenistky z Rumunska docela ve formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně to přeju Edině Gallovits, znám ji z těch semifinalistek nejlíp. Ty ostatní holky jsou mladé a budou mít ještě hodně příležitostí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nápodobně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist