Tři zápasy, tři bitvy. Nadal se nadřel i proti Murraymu, ale opět zvítězil

17. 5. 2014, 00:10
Aktuality 101
ATP ŘÍM - Rafael Nadal na antukovém Masters 1000 v Římě silami rozhodně nešetří. Španěl i ve svém třetím utkání na turnaji svedl třísetovou bitvu, i čtvrtfinále s Britem Andym Murraym však vybojovat v postup. Dalším vyzyvatelem sedminásobného šampiona bude Bulhar Dimitrov. O druhé místo ve finále se utkají Djokovič a Raonic.
Rafael Nadal

V neděli Rafael Nadal obhájil titul v Madridu, ale už v tamním finále proti Japonci Nišikorimu měl namále. Byl horším hráčem a z vítězství se radoval jen zásluhou zranění soupeře, který utkání nedohrál.

Tento týden na dalším turnaji Masters 1000 v Římě Nadal postoupil již do semifinále, ve všech třech zápasech se však na vítězství nadřel. Pokaždé musel o postup bojovat ve třech setech a vždy na kurtu strávil minimálně 160 minut. Simona, Južného a v pátečním čtvrtfinále i Andyho Murrayho však nakonec udolal.

Nadal vedl v bilanci s Murraym 13-5 a na antuce s ním vyhrál všechny čtyři vzájemné duely, dnes však nezačal vůbec dobře. Začátek prvního vzájemného souboje po dvou a půl letech zaspal, ztratil úvodních pět her a hrozilo, že dostane kanára. Toho zažehnal až na poslední možnou chvíli, sadu ale zachránit nedokázal. Druhý set ale naopak začal lépe Španěl, který se ujal vedení 3-0, pohlídal si všechny servisy a vyrovnal.

V rozhodujícím dějství se Nadalovi povedl hned v prvním gamu brejk, ale pak si vybral další slabší chvilku a rázem prohrával 2-4. Ovšem nic nevzdal, vyrovnal na 4-4, v posledních třech gamech vyhrál 12 ze 13 výměn a nakonec tak zvítězil po boji 1-6 6-3 7-5.


Nadal vs Murray, Rome 2014 (1/4 finale... by NadalPower

Sedmadvacetiletý Nadal tak v italské metropoli odehrál tři zápasy během tří dnů a na kurtu strávil celkem už 8 hodin a 45 minut. Nicméně v Římě má skvostnou bilanci 44 výher a pouhých dvou porážek, ty mu připřavili v roce 2008 krajan Ferrero a před třemi lety ve finále Srb Djokovič.

V sobotním semifinále se Nadal utká s Grigorem Dimitrovem, s nímž sice vyhrál všechny čtyři duely, ale vždy v nich ztratil set. Na letošním Australian Open Bulhara udolal těsně 3-6 7-6 7-6 6-2.

Dimitrov v pátek naopak v den svých 23. narozenin síly ušetřil. Jeho soupeř Tommy Haas totiž po prohraném prvním setu vzdal kvůli zranění pravého ramena, kvůli kterému už letos několik týdnů pauzíroval. Večer pak 36letý Němec nenastoupil ani do čtyřhry, ve které měl s Radkem Štěpánkem bojovat proti bratrům Bryanovým o postup do semifinále.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM -
(Itálie, antuka, 3.452.415 eur)
páteční výsledky (16. 05. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nadal (1-Čp.) - Murray (7-Brit.) 1-6 6-3 7-5
Djokovič (2-Srb.) - Ferrer (5-Šp.) 7-5 4-6 6-3
Raonic (8-Kan.) - Chardy (Fr.) 6-3 5-7 6-2
Dimitrov (12-Bulh.) - Haas (15-Něm.) 6-2 skreč H.
Semifinálové dvojice: Nadal - Dimitrov, Raonic - Djokovič.
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Dimitrov/Rosol (Bulh./ČR) - Čilič/Gonzalez (Chorv./Mex.) 4-6 6-4 10-8
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Haas/Štěpánek (Něm./ČR) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

101
Přidat komentář
Mayo
reči bokom na plac ide najlepší športovec španielska všetkých čias ! vamos El Matador
Reagovat
smazaný uživatel
zase my v tom zacalo pyskat. potrebovlal byh nakej poradnej nojbuk aspon an ten tenis na koukani, abich se moh dycky kouknout a furt to nepyskalo. ale voni my ho nehtej koupyt, ze byh ho prej neunes,vo to strah nemam. tak nevym. no. cau.
Reagovat
gigin
Minule si psal, že máš tablet. Když že sebe už děláš šulina, tak si to aspoň vymakej.
Reagovat
smazaný uživatel
Donedávna otravoval jednou za čas, pak dostal první usměvavý smajlík, ten mu musel tak zvýšit sebevědomí, že od tý doby nezavřel rypák :D takovej pokus o verbala z csfd asi.. long way to go
Reagovat
gigin
Toto budú drogy, problém sa seznámit s děvčetem, anebo sa mu muselo něco hrozného stat.
Reagovat
Roger_Federer
Nenaladlo te , ze od kazdeho trochu?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokus o verbala to opravdu není, ten má daleko zajímavější a inteligentnější styl...jen tak btw.
Reagovat
smazaný uživatel
Podívejte, když na něj (na ni) budete pořád reagovat, tak on (ona) s tím vážně neskončí, spíš naopak. Chce být prostě za každou cenu zajímavý a každou další reakcí mu dokazujete, že zajímavým pro vás určitě je. A čím podrážděnější reakce, tím větší potěšení z toho má.
Dejte si tenhle nick do ignoru. Když nebudete reagovat, postupně ho to bavit přestane.
Vím, že je to hodně náročné, ale je to jediný účinný způsob na troly.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo z vás si všiml v expres zprávách, že Nole vyhrál 3:0 na sety?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo všim jsem si. No co, každý někdy udělá chybu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Slovo někdy znamená tady pořád, pro někoho neinformovanýho, kdo to nesleduje v jednom kuse, to může znamenat zmatek a já už si těch chyb všímám často...
Reagovat
Rafaeoli25
Vždyť říkám, ať angažujou Partyšovou, i ta to možná bude dělat líp..
Reagovat
smazaný uživatel
furt heldam kde hraje ta zrzava cernoska, jak je takova velyka. docela bysem se kouk. akorad musym strcit drat do zasufky, jak je elekrtyka, ale vo to strah nemam. akorad mam prazdnej tabled,tak ho musym nabyt. to zase jo. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem si oddychl :-) Každopádně je Nole ve finále a i když jeho soupeřem bude Rafan nebo Federer Jr., tak vnímám Novaka jako favorita utkání. Proti Nadalovi hovoří vyčerpávající týden, u Fedexe mladšího to je jasné - může jen překvapit.
Zajímavé je, že mezi Djokerovým prvním a druhým římským titulem je doba 3 roky. Od druhého římského titulu letos uplynou taky 3 roky. Je na čase čekání ukončit ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže Rafa taky čeká..na osmej titul :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafan taky letos čekal ...
1. na 9. titul z MC a nedočkal se!
2. na 9. titul z Barcelony a nedočkal se!
3. na 4. titul z Madridu. Dočkal se díky zdravotním problémům soupeře, který ho půlku utkání jasně přehrával.
4. co myslíš Rafaeoli25, bude pro tebe jako fanouška býka z Mallorky lepší, pokud prohraje s Fedem juniorem v SF, nebo s Nolem ve F v Římě?
A dál ... uvidíme :-)
Reagovat
Mayo
a čo keď prehral ? zato nemusí prehrávať donekonečna...každopádne ty si si istý už že prehrá buď s dimitrovom alebo djokovičom čo je dosť mimo...ale tak fanda djokoviča no , nad neho neni a on prehrať nemôže :D
Reagovat
MarcelPersch
Rafa by měl dneska radši prohrát, on momentálně prostě nemá žádný zbraně (Miloš serve), jak by ho v nynější formě, byť bojuje a je to antuka, pokud dneska prohraje, může si říct, že to bylo únavou, ale jestli zítra dostane naloženo od No2eho, jeho psychice to moc nepomůže.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak todle sem nevocekal, ze nevihraje, kdyz to mel uz davno vihrad. asy tedko bude hrad s tim jak nosi ten hadr zamotanej na hlave a tohodlec asy nevyhraje, vo to strah nemam. ale voba hraly zase dobre, to zase jo, vo to strah nemam. ale nemuze prece furt vihravat, ja vym. tak nevym. no. cau.
Reagovat
VlS
to zvládl. Ale respekt k Milošovi, Řím je vůbec výživnej turnaj , 3 super QF, teď moc pěkný SF s výhledem na kvalitní druhý SF, radost pro fanoušky tenisu, aspoň v ATP, ve WTA to zas taková hitparáda není.
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně...to ale trvalo, už mě ten Miloš přestával bavit.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečně. to muselo být pro Noleho o nervy.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tu frustraci dával někdy najevo...ještě,že už to má zdárně za sebou,ale ty nervy.....IDEMO
Reagovat
Rafaeoli25
Tak s Raoničem to nikdy nebude snadná záležitost, když mu jde servis celý zápas, může porazit kohokoli a jistě i Rafu a Noleho v budoucnu sem tam porazí a ukazuje, že by se tak mohlo stát dokonce i na antuce, Miloš očividně získává jistotu a bude trápit čimdál tim víc..
Reagovat
smazaný uživatel
Píšu v euforii, neskutečné. Vybojované!

Nic víc nemůžu ani napsat. NOLE jako lev.
Reagovat
Rafaeoli25
Včerejšího Rafu ale přece jen nepřekonal, to byl zatim zážitek roku ten třetí set..
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna to tak opticky vypadalo. Ale Rafa hral proti Andymu bez servisu, Nole proti bombam do posledni chvile.
Reagovat
smazaný uživatel
ja sem sy tam pychnul sluhatka, ale furt my do toho mluvi nedko japoncky nebo co. asy nakej japonec. ale moc mu nerozumym,von mluvy nak moc richle, ze mu nerozumym. ale chtel byh rozumet japoncky, to zase jo. abich vedel,vo cem mluvyl, vo to strah nemam. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
Merci, za to, že jsi:DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nooo tak mne sa zase začína viac pozdavať Nadal!!!
RG bude zaujimavy
Reagovat
smazaný uživatel
at my nedko visvetly, proc to ten v tom zelenym tryku furt pynka do sitky? dyt ta sitka neni pretce tak visoko, aby to nemoh prepynknout. moc mu to tedka nejde,vo to strah nemam. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDDDDDDDDDDD
NOO TO Je v pi*i už toto
Reagovat
smazaný uživatel
tak uz to vipada,ze asy to nevihraje. ale este by moh vihrad, ale musel by jit na trenynk. mozna by tamten druhej pockal, az sy zartenuje,abi se rozehral poradne,vo to strah nemam. porad rikam,ze se musy poradne trenovad,jynak to prece nejde. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle má bejt vtipný? :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nole má překvapivě co dělat s Ropušákem, rozhodnou to dva míče a to doslova, Raonič se celkem zlepšil, sem tam předvede dokonce cross FH jak z děla á la Del Potro. Pojď, Nole, ty to vyválčíš a doufám, že ve finále se utkáš s Gríšou :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D ty mu říkáš Ropušák? :) Ale ty jsi duší Rogerovka nebo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, duší jsem RF fan, ale taky jsem expert na přezdívky a Raoniče fakt nemusím, není mi sympatická ani jeho hra, ani jeho projev, navíc mu přeskakuje hlas, jak žabákovi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já ho taky nějak nemusím, nelíbí se mi jeho hra, i když teď hraje líp, ale já ho nesleduju. Andymu jsem říkala Květák kvůli jeho účesu, když má delší vlasy. :) To už je mi sympatičtější Isner, který mi na kurtě občas přijde svojí výškou tak nějak omylem, ale nehraje špatně. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem toho Květáka pochopila správně, i když nepadlo jméno :D :D Taky dobrý, ale teď mu to už konečně sluší, ani nakrátko, ani květák, takhle ať zůstane :D Mě se loni náhodou líbil Roger v krátkým sestřihu :) Isner se mi líbí vzhledově, až na to, že furt vyplazuje jazyk a musí si připadat, jak na chůdách, je to pro něj velká výhoda i nevýhoda, on má nohy delší než kdejaká supermodelka :D vypadá to bizarně a na return bych si proti němu nestoupla teda :D Ropušák mě napadlo kvůli jeho obličeji :D
Reagovat
smazaný uživatel
no tak ja sy myslym,ze hrajou docela dobre,vo to strah nemam. rikam to furt, ze tamten vihraje. dyt to tam pynknul docela presne, akorad vobcas daleko. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
Hned je ten den veselejší po přečtení tvého postřehu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sibrinka, ale jo je to pan, rad čitam jeho prispevky DD
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle mě vždy zaručeně pobaví i kdyby já nevím co, je to fakt pánes:D
Reagovat
MarcelPersch
Nole má velký štěstí, že Miloš se v TB vrátil ke svýmu standardnímu tenisu, tedy jen servis, jinak UE.
Reagovat
Mayo
kks tak Nolda mal pomerne šťastie, že tento tajbrejk vyhral...teraz v 3. sete vyhrá 6-1 ako je u neho známe
Reagovat
smazaný uživatel
Bojuj!!!
Reagovat
VlS
hraje výborně, jsem zvědavej, kde to dneska skončí.
Reagovat
VlS
1:1 a jeďeme dál
Reagovat
smazaný uživatel
Brejkne a odovzda
Reagovat
smazaný uživatel
Hodina a půl práce pryč. :)
Reagovat
smazaný uživatel
prostě děs a běs :-(
Reagovat
Pesek12
Raonič mi připadá jako velký kliďas, vůbec se nerozčiluje při sporných balónech. Nebo se mi to zdá?
Reagovat
smazaný uživatel
nezdá, ví, že tam potom hodí dvě esa.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten sport je stejně někdy na palici. První set vyhrál horší hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi příbuzný queshe?
Reagovat
smazaný uživatel
Slyším to poprvé, takže asi ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Leda, že by to byla přezdívka někoho z mé rodiny, a nevím, že sem chodí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, v pohodě. Jen mě to tak napadlo, protože se vyjadřujete dost podobně.
Reagovat
smazaný uživatel
mám se omluvit, za pravdu, nebo za svůj názor?
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíš se omlouvat, mě je to celkem jedno. Dělej si co chceš.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když už jsi projevil ten zájem.
Reagovat
gigin
Mut: :-D je mu hodně podobný.
Reagovat
smazaný uživatel
tenisti jak Raonic maju 2 veci
servis
šťastie
Reagovat
J.M.
Tak evidentně nic jiného proti Djokovičovi v 1. setu nebylo potřeba. Bekhend, forhend, volej... Na co. Stačí 2 věci.
Reagovat
smazaný uživatel
Noo bodaj by nebol Nole nervozny ked tam ten Shrek dava tote esa na BB mňa by porazilo
Reagovat
Fandina
Shrek :-))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
A já si říkala koho mi připomíná...když si vybavím Shreka tak je to celý on :-D
Reagovat
spaniel
No, Rafa ztratil set s Dimitrovem v kazdem zapase, i kdyz byl v lepsi forme. Myslim ze dnes uz se to muze zlomit a ztratí-li set, tak tentokrat uz neotoci. Podle me rozhodne prvni set, kdo ho získá, vyhraje zapas.
Reagovat
Pe3k
No podle mě je zase tutovka 2:1 pro Nadala. O fyzické únavě nemůže být řeč, Nadal tímhle nikdy netrpěl, možná až mu bude přes 30 i když jak vidím takového Ferrera, tak to vypadá, že Španělé mají nějakou zázračnou fyzičku...
Reagovat
spaniel
Ja taky neřeším jeho fyzičku. Jde o jeho vypadky, ktere ted mívá a ztrátu sebevedomi. Je to videt na krátkých balonech, dvouchybach, outech nebo kdyz da do site jasny balon. Kdyz s nim byl Dimitrov schopny hrat predtim, nez k tomuto docházelo, proc by to neslo ted? Rafa je porad favorit, ale jestli ho chce Dimitrov nekdy porazit, tak by mel dneska.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si naopak myslím, že dnes to bude v dvoch setoch..
Reagovat
J.M.
Mě by tedy nejvíc ranilo, kdyby Rafa hrál špatně, byl už opravdu hodně vyčerpaný... A vyhrál 2:0. A docela se toho bojím. Bohužel mi stále není jasné, čím by Griša měl Nadala porazit, když nemá bekhend a zbytek, snad kromě podání, je mdlý. Ale možná by mohlo zafungovat sebevědomí, když ví, že je teď Rafa zranitelný, tak se do toho pořádně opře.
Reagovat
spaniel
Tak ty zbraně nemel nikdy, ale přesto vzdy set ziskal.
Reagovat
J.M.
No právě to pro mě vždycky byla záhada. :-) Čím ty sety zase získal... Třeba loni v Cincinnati - jenom ošklivě vyškrabával míčky z rohů, lítal ze strany na stranu, v podstatě neměl nárok, bylo vidět, že Rafa je o třídu kvalitnější hráč... A zase z toho udělal těsný zápas. Nevím, asi je v tom jejich "match-upu" něco, co dělá Rafovi problémy. Možná je Griša úpornější obranář než kdy byl Nadal, a trochu mu dává okusit vlastní medicínu. Ale doufám, že pokud dnes Grigor vyhraje, tak aktivní, agresivní, kreativní hrou. Už by bylo na čase.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak že nemá zbraně bych netvrdil, letos v Austrálii zahrál fakt bravurně, hlavně v prvnim setu to nemělo chybu, hrál nátlakově, bez chyb a zcela zaslouženě ten první set vyhrál..
Reagovat
Grape
No včera ten závěr zápasu byl skvělý. Jsem na Nadala dnes zvědavý, přece jen už musí být dost utahaný, do neděle hrál v Madridu a tady už 3 tříseťáky. Koukal jsem, že na Grigora je kurz 4, to mi přijde přestřelený vzhledem k tomu, že on si naopak včera odpočinul...
Reagovat
spaniel
Souhlas, dal jsem na Grigora za 4 a za malo jsem zkusil i výhru Grigora 2-1 za 8.
Reagovat
smazaný uživatel
Spaniel rychlo si prehral DD
Reagovat
spaniel
Je to mozne, ale o to nejde. Jde o to, ze ten kurz je prilis vysoký.
Reagovat
J.M.
Tak Grigor moc neodpočívá, vzhledem k tomu, že celý turnaj hraje souběžně čtyřhru. I dnes ji má hrát (pokud neodstoupí).
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným čtvrtfinále v Římě.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč postoupil do semifinále a může v Římě ještě získat další body:

1. Nadal 12260 (+7930) *
2. Djokovic 11210 (+6880) *
3. Wawrinka 5830 (+1500)
4. Federer 5125 (+795)
5. Ferrer 5030 (+700)
----------------------------------
6. Berdych 4330
----------------------------------
7. Del Potro 4215 (-205)
8. Murray 4120 (-210)
9. Raonic 2975 (-1355) *
10. Nishikori 2815 (-1515)
11. Isner 2600 (-1730)
12. Dimitrov 2515 (-1815) *
13. Gasquet 2445 (-1885)
14. Tsonga 2315 (-2015)
15. Fognini 2155 (-2075)
16. Youzhny 2065 (-2265)
17. Haas 2005 (-2325)
18. Robredo 1900 (-2430)
19. Gulbis 1890 (-2440)
20. Anderson 1710 (-2620)
...

Tomáš Berdych překvapivě v osmifinále nestačil na Dimitrova a lonský semifinále v Římě neobhájil. V žebříčku sice zůstává i nadále šestej, ale jeho ztráta na pátýho Ferrera se zvětšila a náskok na hráče za ním se naopak zmenšil ...

Nadal zůstane i po Římu první, ale jeho náskok na Djokovice se zase o něco zmenší - v krajním případě by se mu Djokovic moh přiblížit už na 410 bodů ...

V boji o účast na letošním TM si výrazně polepšil Raonic, kterej předstih absentujícího Nishikoriho ...

Značně si polepšil i Dimitrov, kterej by se moh v případě zisku titulu dostat už do první desítky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Že prekvapive nestačil na Dimitrova, ono to ale nebolo žiadne prekvapenie DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori bude na RG nasadenou 9.?..To je pech, škoda že ho Raonic predbehol, ten tou antukovou sezónou preplával s nečakaným úspechom..
Reagovat
Grape
Já bych tedy řekl, že bylo, byť ne zrovna velké. Zvlášť po tom, co ho porazil v Madridu, byl mírným favoritem určitě Tomáš.
Reagovat
Grape
Jo, Raoničovy výsledky na antuce jsou pro mě velkým překvapením.
Reagovat
J.M.
Tak antuka svědčí velkým, trochu méně obratným ranařům. To je jenom takové falešné klišé, že bombarďáci patří na rychlé povrchy (čehož se často zneužívá v diskusích o površích - nevracet rychlé kurty, nebo snad chcete, aby všude byli Raoničové a spol.?) Naopak antuka je pro ně vhodná (i pomalý hard, dokonce by se možná dalo říct, že bombeři jako on jsou produktem zpomalovací doby). I sám Raonic to řekl, že mu ten povrch celkem vyhovuje, na antuce má prostě čas se k těm úderům připravit. To je pro ty velké, míň obratné ranaře na rychlejších površích problém.
Reagovat
smazaný uživatel
"I would have liked to have won because I had the opportunities and I started the match better than him," Murray told the ATP Tour's official website.

"I felt going into the French (Open) I would be playing good tennis.

"I don't feel like people have respected the severity of having back surgery; it takes time and I feel I am getting closer to where I want to be. (This) was the best I hit the ball and best I felt physically since the surgery.

"I was expecting to start playing well around this time, so that's pleasing. I was disappointed with the game I played at 4-2 in the third, though. Against him you don't get a load of chances and he finished the game incredibly well.

"Physically he was stronger than me at the end, but it was a good match."
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak, jak to vidíš dnes ve Wembley? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Arsenal jedinečná šance konečně získat nějakou trofej. Ale jednoduché to nebude, spíše naopak a nedivil bych se, kdyby to Hull dotáhl do prodloužení.
Reagovat
aligo
Neví někdo kdy a kde boudou dávat v TV novotnou s hingis?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, tak exhibici nikde vysílat nebudou. V televizi bude jenom zítřejší finále dvouhry (od 11 hodin na ČT Sport).
Reagovat
smazaný uživatel
Inak, bolo fajn vidiet opat Andyho, ktorého tenis baví a prichádza na kurt s túžbou vyhrať..Zápasy proti Rafovi sú pre neho vždy velká výzva a vcera to bolo podčiarknuté tým, že nastúpili proti sebe po vyse 2,5roku..Myslím, že hoci včera prehral, tak získal motiváciu uspieť na RG..
Reagovat
steve79
Nadalova kondice je neuveritelna, smekam. Dneska to uz podle me s Dimitrovem nevydrzi.
Reagovat
Nola
"O druhé místo ve finále se utkají Djokovič a Ferrer"

obsah nekomentujem....
Reagovat
smazaný uživatel
ve finále čtyřhry je lepší obrat - viz "článek" o pražském finále H+K x H+Š :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nóóó, vybral bych si tady... :)
http://sport.aktualne.cz/foto-jarah-zaira-nebo-ester-nejkrasnejsi-partnerky-tenistu/r~eb09ff82dcd511e3b5960025900fea04/

BTW: Verdasco a Baghdatis si takové kočky snad ani nezaslouží... :D
Reagovat
tommr
Baghdatis se pokud se nepletu poměrně nedávno ženil s velkou slávou s jednou bývalou tenistkou - to mu to spokojený manželství moc dlouho nevydrželo ...
Reagovat
Rafaeoli25
Zase chyba v textu, se Simonem první set neprohrál, takový boty, takhle kvalitní novinářská práce rozhodně nevypadá, to už tp může rovnou přijmout třeba Gábinu Partyšovou, ta to naškrábe stejně ledabyle..
Reagovat
smazaný uživatel
Parádny zápas, ktorý sa musel páčiť. V prvom sete hral Andy veľmi umne, zaskočený Rafa v podstate nevedel, čo má hrať. Snažil sa vytvárať tlak, preháňať Andyho, no ten tromfol Nadala v jeho devíze, bol trpezlivejší a naozaj neobyčajne presný a minimálne kazil. Nadal naopak netriafal údery úplne ideálne a často chyboval..

Na úvod druhého setu si obaja borci vymenili úlohy, vyrovnaný gem na servise Andy nakoniec prehral a odvtedy bol Nadal lepším hráčom. A hoci sa vývoj v treťom sete po jednom očarujúcom údere Andyho otočil, nemalo to dlhé trvanie. Aj za stavu 2:4 to bolo o tom, že Andy svoje servy vyhrával len veľmi urputne, Nadalov naopak získal hneď pri prvých problémoch podávajúceho. Tušil som preto, že šanca ešte príde.. A naozaj prišla, Rafa získal rebreak , ktorý dal zabudnúť na predošlých 9hodín na kurte a Rafa zrazu vypadal ako po injekcii adrenalínu do srdca...

Opäť sa ukázalo, ako je Rafa s antukou zžitý, ako mu stačí jeden vyhratý gem na opätovné výkony a ako je ho na oranžovej ťažko poraziť, špeciálne na tri víťazné..Dnes zbúral všetky fyziologické a kondičné zákonitosti, som zvedavý do akých výšin bude túto rímsku anomáliu navyšovať...

Jediné, čo by som mu vytkol je, že nemôže hneď po prvom nezdare, nepremenenom breaku, či naopak prvej strate podania tak vypadnúť z koncentrácie, ako sa mu to podarilo v prvom sete aj dnes aj v nedeľu.
Reagovat
Rafaeoli25
V Římě má zatim velký problémy s potvrzovánim brejků a dopodáváním setů, neustále se to opakuje, se Simonem v prvních dvou setech, s Južnym v prvnim, s Andym ve třetim..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist