Třísetová královna Plíšková je v Japonsku podruhé v sezoně ve finále

22. 9. 2018, 07:41
Aktuality 32
WTA TOKIO - Třísetová královna. Takovou přezdívku by brzy mohla dostat esová královna Karolína Plíšková. Letos odehrála sedmnáct třísetových zápasů a čtrnáct z nich vyhrála. Na turnaji WTA Premier v Tokiu zdolala ve třech setech všechny tři soupeřky a po dnešním vítězství nad Donnou Vekičovou postoupila podruhé v sezoně do finále. O titul si zahraje s domácí vítězkou US Open Naomi Ósakaovou, která neprohrála už deset zápasů v řadě.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková má v Japonsku za sebou už tři úspěšné třísetové souboje, v nichž na kurtu strávila dohromady přes 7 hodin. Pokaždé přitom prokázala nejen fyzickou, ale i psychickou odolnost.

Ve středu šestadvacetiletá rodačka z Loun porazila Australanku Darju Gavrilovovou, přestože ve třetím setu prohrávala 1-4, v pátek udolala Američanku Alison Riskeovou poté, co vývoj rozhodující sady otočila ze stavu 2-4 a v závěru odvrátila při podání soupeřky dva mečboly. 

A dnes Plíšková zvládla i třísetový duel s Donnou Vekičovou. Chorvatku, která v předchozích kolech proti Stephensové, Kontaová a Garciaové neztratila ani set, porazila 6-2 4-6 6-3 a ve vzájemné bilanci se ujala vedení 2-1.

Svěřenkyně Rennae Stubbsové a Conchity Martínezové získala bleskově první set a ve druhém vedla 3-1. Cestu za postupem si však zkomplikovala, když třikrát po sobě přišla o podání a trápila se na něm ve třetím dějstvím. Ve třech ze čtyř gamů musela odvracet brejkbol, ovšem pokaždé byla úspěšná a i díky 11 esům duel po dvou hodinách ukončila.

"Byl to další dlouhý den," přikývla Plíšková na kurtu. "Mám pocit, že se každým zápasem zlepšuju, ale lepší jsou i soupeřky. Bylo to ale semifinále, takže to je logické," doplnila.

"Donna hrála výborně a nepodávala jsem nejlépe. Postupem času jsem začala být unavená a neservírovala rychle, jak bych si představovala. Ale vyhrála jsem, a to je důležité. Znamená to, že mám zase šanci se zlepšit," řekla Češka.



Plíšková vylepšila svou letošní bilanci v třísetových zápasech na 14-3 a v průběžném boji o Turnaj mistryň se dostala na poslední postupovou příčku o čtyři body před Kiki Bertensovou. Tu zítra čeká finále na menším turnaji v Soulu.

Do finále Plíšková postoupila teprve podruhé v sezoně, to první v dubnu na antuce ve Stuttgartu přetavila v titul. Celkově v nich má bilanci 10 výher a 10 porážek.

O 11. triumf na okruhu WTA si světová osmička Plíšková zahraje proti domácí sedmé hráčce světa Naomi Ósakaové, s níž má vyrovnanou bilanci 1-1.

"Poslední zápas v turnaji bývá nejtěžší, ale už víte, že do něj můžete dát úplně všechno. Zároveň si chci finále užít, protože o titul se nehraje každý týden. Zkusím předvést nejlepší tenis a vyhrát," prohlásila Plíšková.

Dvacetiletá Japonka je ve finále počtvrté v kariéře. Poprvé se do něj dostala předloni právě v Tokiu, další dvě finále už proměnila v tituly a to pořádné cenné. Poprvé triumfovala letos v březnu v Indian Wells a podruhé před dvěma týdny na grandslamovém US Open.

A nyní Ósakaová táhne sérii již deseti zápasů bez porážky. V Tokiu, respektivě Tachikawě, kde se letos hraje kvůli rekonstrukci olympijského areálu v hlavním městě Japonska, si ve dvou setech poradila se Slovenkou Cibulkovou, Barborou Strýcovou a dnes i Italkou Camilou Giorgiovou.



Těsně pod vrcholem skončila cesta turnaje pro Andreu Sestini Hlaváčkovou a Barboru Strýcovou. Nejvýše nasazené Češky v boji o druhý společný titul podlehly 4-6 4-6 domácí dvojici Katóová/Ninomijaová.

• WTA PREMIER TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 799.000 dolarů
sobotní výsledky (22. 09. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Kar. Plíšková (4-ČR) - Vekičová (Chorv.) 6-2 4-6 6-3
Ósakaová (3-Jap.) - Giorgiová (It.) 6-2 6-3
• Čtyřhra - finále •
Katoová/Ninomijaová (Jap.) - Sestini Hlaváčková/Strýcová (1-ČR) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
fanda
Všem Vám přeji dobrý den. Dlouhodobě sleduji tento server, čtu vše co je na něm, mám Vás všechny rád. Tommr, Pavlis,(všichni ostatní) a zvláště vždy optimistická a usměvavá Fandina.
Stala se mi taková věc, že nějaký dobrý vir "doktor" mě sežral celý počítač a nemám žádný kontakt na volné streamy s tenisem.
Antivirový program mě zablokoval livescorehunter.com. Prosím o pomoc adres s volně dostupnými streamy, případně s placenými adresami na PC.
Předem moc děkuji, Fanda
Reagovat
annah
http://sportstream365.com/tennis
Reagovat
Pavlis
V prvé řadě je třeba mít počítač dobře zabezpečen, často aktualizovat ty nejzákladnější věci, chovat se na Internetu obezřetně. Kombinace Kaspersky a Malwarebytes slouží dobře a velmi sníží rizika nákazy.

Momentálně mám jen tento zdroj na streamy https://www.jokerlivestream.com/ Stačí vyhledat podle jména hráčů, popř. v sekci Tennis kliknout na daný zápas.

Ještě je výborný AdwCleaner, totožný výrobce jako Malwarebytes. U té třetí aplikace ji stačí jen nepravidelně zapnout a komp projet, pokud by něco našel, uvážlivě rozhodnout, jestli soubor odstranit nebo ne.
Reagovat
slacker
tos posral, (zblblym) adorantum Fandiny zasadne neradim
Reagovat
Jabadu
Předpokládám, že jde o nějaký Windows (7,8,10). Pokud se tam něco dostalo hluboko do systému, nic to už nevyčistí. Doporučuji novou instalaci. I méně zkušený uživatel ji zvládne bez problémů, protože všechny kroky jsou v češtině celkem jasně popsány. Nutné je ovšem mít originální klíč (bývá nalepený na spodní straně PC - asi dvanáctimístný soubor číslic a písmen).
Pokud chce mít člověk klid od virů na věky, pak je tady linux - pro začátečníka bych doporučil linux mint. Ovládáním je nejvíce podobný win XP nebo win 7.
Reagovat
Krisboy
Linux rulezz!
Reagovat
Pavlis
Petra má ve Wuhanu tedy těžký soupeřky. S oběma posledně prohrála. Bude muset máknout.
Reagovat
Fandina
super. I když ve druhém setu prohrála, pořád se mi jevila lepší. Vekic se na sebe dost zlobila, když jí to nešlo a Kája naopak, zdálo se mi, že si věří a nakonec to dala. V podstatě se mi líbilo, jak hrála a mám dojem, že když jí radí taťka, je víc v pohodě a celkově hraje líp. Takže držím palce proti Osace, ale co jsem kousek viděla s Camilkou, tak ta hraje opravdu úžasně. Ale uvidíme. Ráda bych, kdyby Kája vyhrála, fakt se mi líbí, jak v Tokiu hraje. Kájo pojď!!!
Reagovat
blixa
Naomi, kromě spousty dalších předností má především úžasnej pohyb. Pokud nedopadne na její psýchu to, že hraje jakoby "doma" finále, tak to bude fakt těžký.
Reagovat
Fandina
Uvidíme, taťka Káju pořád nabádal, aby byla agresivnější, když bude dávat hodně es a na returnu hned zaútočí, aby nešly do výměn, vidím šance. Naomi se podle mě nesloží, na psychu bych u ním moc nespoléhala.
Reagovat
peggy
Karolino,posledni krucek vyhrat.
Reagovat
EllNino
Neskutečná dominance v Kantonu, ztratila za 10 setů pouhých 18 her, deklasovala všechny soupeřky, sice ta jména nejsou nějaká super extratřída, ale i tak, vyhrát domácí turnaj v takovémto stylu, to se jen tak nevidí :)

Karolína, pokud s ní bude hrát ve Wuhanu ve 2. kole, bude mít asi hodně velkou práci ji porazit
Reagovat
tommr
ve finále podaly proti snaživejm Japonečkám velmi slabej výkon. Za všechno mluví to, že se při podání soupeřek hrálo celkem šestkrát přes deciding point a ani jednou nebyly schopný soupeřky brejknout. Dneska to prostě v jejich případě nebyly "angrybirds" ale "brainlessbirds" ...
Reagovat
com
doufam, ze Karolina Osaku zdola a zaroven, ze v Soulu Bertenska padne s Hsieh :)
Reagovat
tommr
taky bych si to přál, ale dopadne to přesně opačně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by.
Reagovat
EllNino
Karolína tady nehraje dobře, ale bojuje, což jsem u ní pár měséců postrádal ... výsledkem je finále, myslím, že celkem úspěch, Donna tu hrála ve velké formě, už jen trochu zklidnit hlavu :)

Finále proti Naomi bude hodně těžký, ta si vůbec nepřipouští tlak a už to odnesly Dominika, Bára a dneska Camilka ... ale naděje umírá poslední :) Ten paralelní souboj s Kiki Bertens o TM je hrozně vyrovnaný, titul by se šiknul
Reagovat
Torn
Tak pro aktuální formu Naomi si myslím, že Dominika, Bára ani Camila nejsou relevantní soupeřky. Váhám i u Káji, ale s kým jiným by si měla zahrát o titul, když výše nasazené hráčky jsou fuř a hrajou teď prd.
Reagovat
Jabadu
Sice mi při sledování Karolíny teče voda ze zubů, ale tak sláva, je to hotový, jdeme na další.
Pořád mám takový divný pocit, že ten její nekonečný potenciál je tak nějak nevyužitý.
Chápu odlišnosti, ale pořád si myslím, že ze sebe (za pomoci Kotyzy) měla nechat stvořit další Petru.
Reagovat
VlS
Nevím, proč by kdokoli měl ze sebe nechávat něco stvářet. Živá panenka Barbie je snad dost děsivej příklad.
Reagovat
gigin
Ježišmarja jenom to ne.
Reagovat
Jabadu
Já chápu, že by ty zápasy potom také někteří lidé nemuseli přežít, ale mít třeba ve Wimbledonu dvě "Petry" ve formě - to by byla paráda!
:-)
Reagovat
gigin
Myslíš trochu na našeho Jirku? 2 Petry? Už teď je pomatený z jednej.
Reagovat
EllNino
Karolína ale není druhá Petra, má úplně jiný styl hry
Reagovat
gigin
On píše, že chápe odlišnosti.
Reagovat
Jabadu
Všiml jsem si. "Obranářka", která má skoro 190 cm.
:-)
Reagovat
Torn
Tak ona chce hrát nátlakový tenis, což je prostě jiný styl, než hraje Petra. Zda se to Káje daří (momentálně těžko říct), nicméně v mnoha rozhoverech řekla, že jí trápí zbytečné nevynucené chyby, proto nechce hrát třeba tak agresivně, když to v ruce necití. Petře to vadí asi taky, ale ne tolik, proto u svého stylu zůstává. Lze předpokládát, že čím agresivnější styl bude hrát, tím se bude patrně i víc vyhazovat.
Reagovat
tommr
opět vydřená výhra, ale tentokrát zasloužená. Škoda jen toho dvojnásobnýho zaváhání ve druhým setu kdy Karolína nejdřív ztratila vedení 3:1 a pak soupeřce doslova darovala set 5 chybama v řadě (včetně dvou dvojchyb) ze stavu 40:0 při vlastním servisu. Zbytečně vydaný síly budou nejspíš chybět ve finále ...

Postup do finále posunul Karolínu na 8.místo v Race. Bertensová se ovšem před ní může opět dostat pokud získá titul v Soulu a Karolína prohraje finále v Tokiu ...
Reagovat
Fransoas
Souhlasim s Váma, že na to výtězství musela vynaložit větší úsilí. Skoro to inklinuje k tomu, jakoby si oblíbila třísetové zápasy. V danou chvíli tyto těžký mače by mohly chybět nejenom ve finále, ale také příští týden. V současnosti je WTA hodně vyrovnaná, atak bude záležet na každém zápasu. Ať to Karolíně toto nasazení dlouho vydrží, ale dříve či později by se to mohlo projevit v celkové kondici.
Reagovat
tommr
taky mám obavy, aby Karolíně ve Wuhanu nedošly síly. Ještě štěstí, že má v prvním kole volnej los ...
Reagovat
Lasicka
KÁJA aspoň zavřela hubu těm rejpalům,
co pořád melou že neumí zabojovat
a je bez krve a emocí ?...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist