Trofej pro favoritku. Venus na Tchaj-wanu nezaváhala a získala 49. titul

14. 2. 2016, 10:43
Aktuality 5
WTA KAOHSIUNG - Venus Williamsová potvrdila roli největší favoritky na turnaji WTA International v tchajwanském Kaohsiungu a bez ztráty setu vybojovala 49. titul kariéry. Ve finále pětatřicetiletá Američanka porazila Japonku Misaki Doiovou
Profily hráčů
Venus Williamsová

Nepovedený vstup Venus Williamsové do nové sezony, v jejímž úvodu vypadla v Aucklandu i na Australian Open v 1. kole, je zapomenut. Pětatřicetiletá Američanka během devíti dní vyhrála sedm zápasů v řadě, díky čemuž pomohla Spojeným státům k postupu do baráže Fed Cupu a sama si připsala svou 49. singlovou trofej.

Venus tento týden potvrdila roli nasazené jedničky na premiérovém ročníku turnaje WTA International s dotací 500.000 dolarů na Tchaj-wanu, kde v Kaohsiungu neztratila ani set. Postupně porazila domácí Leeovou, Polku Ursulu Radwaňskou, Lotyšku Sevastovovou, turnajovou trojku Julii Putincevovou z Kazachstánu a v dnešním finále si poradila i s druhou nasazenou Misaki Doiovou.

Ani tentokrát se ale výhra sedminásobné grandslamové šampionky nerodila snadno. Venus v prvním setu neudržela vedení 3-0 a po dvou ztracených servisech prohrávala 3-4. Manko brejku ale smazala a ziskem třech gamů po sobě strhla vedení na svou stranu. Druhé dějství začala prohraným podáním, po kterém spáchala celkem devět dvojchyb, ale nakonec vážné potíže nepřipustila a nad 61. hráčkou světa zvítězila 6-4 6-2.

"Moje soupeřka dnes byla neuvěřitelná. V prvním setu jsem vedla a najednou byla ve vedení ona," chválila Venus Doiovou, která letos v 1. kole Australian Open neproměnila mečbol proti pozdější šampionce Kerberové.

"Posledních pět dnů bylo tak vzrušujících. Cítila jsem se být nadšená a každý den jsem hrála skvělý tenis. Byl to pro mě perfektní týden. Byl to úžasně připravený turnaj se skvělými fanoušky. Jak jsem řekla, vše bylo perfektní," pochvalovala si světová dvanáctka.

Williamsová ve svém celkově 79. finále získala 49. titul. V historickém pořadí zůstává sedmá, na šestou Monicu Selešovou ztrácí čtyři turnajové triumfy.

Čtyřiadvacetiletá Japonka Doiová, které patří ve světovém žebříčku 61. místo, hrála ve finále podruhé v kariéře. To první loni v hale v Lucemburku proměnila v premiérový titul na okruhu WTA.

• WTA INTERNATIONAL KAOHSIUNG •
Tchaj-wan, tv. povrch, 500.000 dolarů
nedělní výsledky (14. 02. 2016)
• Dvouhra - finále •
V. Williamsová (1-USA) - Doiová (2-Jap.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - finále •
Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan (1-Tchaj-wan) - Hozumiová/Katová (Jap.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Frick
Na 5 výher v řadě 2:0 na sety vyšel na 8,41...

To asi fakt moc neni...
Reagovat
skott
Poměrně zajímavá situace, že se v jednom týdnu sešly na dvou turnajích ve finále nejvýše nasazené hráčky. Krom Kaohsiungu ještě i dnes v Petrohradu spolu budou hrát Belinda s Vinci.
Pro zajímavost jsem se podíval na poslední roky, jak často se to na WTA stává a rohodně to nebývá pravidlem.
2016 - zatím dvakrát
2015 - 2
2014 - 4
2013 - 9
2012 - 6
Reagovat
skott
a ještě jak často vyhrává nejvýše nasazená hráčka turnaj.
2016 - zatím také dvakrát (Radwanska a Venus)
2015 - 14
2014 - 15
2013 - 23
2012 - 9
Reagovat
smazaný uživatel
Splněná povinnost, při tom obsazení by jiný výsledek byla ostuda. I tak gratulace.
Reagovat
EllNino
"Povinný" titul, ale i to v ženském tenise zdaleka neznamená záruku :) Gratulace k suverénímu týdnu :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist