Troicki otočil i finále s Dimitrovem a v Sydney obhájil titul

16. 1. 2016, 11:58
Aktuality 31
ATP SYDNEY - Viktor Troicki otočil třetí zápas během dvou dnů a v Sydney obhájil svůj loňský triumf. Pro svůj celkově třetí titul na okruhu ATP si došel po vítězné finálové bitvě s Grigorem Dimitrovem, proti kterému odvrátil mečbol a oplatil mu týden starou porážku.
Profily hráčů
Viktor Troicki

Včera se v Sydney kvůli dešti hrála čtvrtfinále i semifinále a Viktor Troicki v nich otočil zápasy s Nicolasem Mahutem a Tejmurazem Gabašvilim. Prohraným setem začal i dnešní finále proti Grigoru Dimitrovovi, ale i tentokrát dokázal nepříznivý vývoj zvrátit. V závěru zápasu odvrátil mečbol, zvítězil 2-6 6-1 7-6 a oplatil Bulharovi porážku z Brisbane, kde minulý týden neudržel náskok setu a brejku.

Viktor TroickiPřitom v úvodu zápasu měl navrch Dimitrov. V první sadě nečelil brejkbolu a po necelé půl hodině hry vedl 1-0 na sety. Jenže na začátku druhého dějství udělal tři dvojchyby, podání ztratil a nastartoval zpackaný set, během kterého zakončil téměř každou druhou výměnu nevynucenou chybou (16 z 36). I když na první prohraný prohraný servis zareagoval rebrejkem, ztratil koncentraci další game už nepřidal. 

Rozhodnutí tak musel přinést třetí set a v něm už oba tenisté předvedli skvělý tenis. Jeho kvalitu navíc stupňovali a nakonec divákům nabídli dramatickou koncovku. Troicki mohl zápas ukončit už po brejku na 5-4, jenže podání udržet nedokázal. Za stavu 5-6 servis po boji udržel a vítěze musel určit tie-break. Srbský tenista v něm odvrátil jeden mečbol a sám proměnil svou druhou příležitost běkhendovým prohozem po oboustranně parádní výměně.



Devětadvacetiletý Srb, jenž dostal v létě roku 2013 roční distanc za užití nedovolené látky, tak v Sydney obhájil svůj loňský triumf a svou neporazitelnost na turnaji prodloužil už na 12 zápasů. Celkově získal třetí titul, ten premiérový vybojoval ještě před svou dopingovou aférou v sezoně 2010 v moskevské hale.

Grigor Dimitrov a Viktor Troicki"Tohle je krásný turnaj a skvělé město a pro mě je úžasné odstartovat rok s takovou sebejistotou," řekl šťastný Troicki. "Dnes se mi podařilo zůstat v důležitých výměnách klidný. Ale nevím, co by se stalo, kdybych dnes prohrál... asi bych se zbláznil. Jsem teď nadšený, ale také unavený."

Ve finále si Troicki zahrál poosmé a už potřetí v Sydney. V roce 2011 v něm ale ještě na rozdíl od posledních dvou ročníků neuspěl.

"Na začátku zápasu jsem byl trochu nervózní. Byl to Viktorův den a patří mu všechna čest," řekl Dimitrov. "Já jsem šťastný, že se cítím být zase v dobré formě. Nejdůležitější teď pro mě je se nelitovat. Už se těším do Melbourne," dodal čtyřiadvacetiletý Bulhar, který hrál finále posedmé v kariéře a poprvé od podzimu 2014. Na svůj 5. titul čeká ještě o pár měsíců déle.

Oba nyní po náročných dnech čeká přesune do Melbourne. Troicki vstoupí do Australian Open v úterý duelem se španělským kvalifikantem Danielem Muñozem-De La Navou. Dimitrov bude už v pondělí čelit Italovi Paolu Lorenzimu.

• ATP 250 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 461.330 dolarů
sobotní výsledky (16. 01. 2016)
• Dvouhra - finále •
Troicki (3-Srb) - Dimitrov (4-Bulh.) 2-6 6-1 7-6(6)
• Čtyřhra - finále •
J. Murray/Soares (Brit./Braz.) - Bopanna/Mergea (4-Indie/Rum.) 6-3 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
Roger_Federer
Za me
Benneteu 4,0
V.Pospisil 2,62
Nishioka 2,64
De Baker 6,4
Gulbis 3,42
Jaziri 3,9
D.Evans 3,9
Giraldo 2,73
R.Harrison 2,9
Y.Sugita 7,4
Reagovat
Roger_Federer
Kasatkina 2,3
A.Riske 4,1
X.Han 3,8
V.King :) 2,8
Flipkens 2,2
Larson 2,65
Shvedova 2,1
Reagovat
EllNino
moc nechápu ten kurt na Kláru, tu bych taky zkusil :) ona se zase tak netrápila na konci sezony, ten Hobart byla spíš aklimatizace
Reagovat
Roger_Federer
Koukalovou? Je to dost vysoko,
ale Gibbs pekne rozjeta 4zapasy v Shenzenu, prosla kvalifikaci na AO.., Klara nerozehrana, jeden zapas.Na AO, moc neumi.
Reagovat
EllNino
a nebo Pliskovou za těch 3,4 nebo kolik tam je, Samantha bude nervozní
Reagovat
janek_da
A mám na příští den políčeno na Ita. Asi ho rychle dám, kurz si myslím, bude padat.
Reagovat
Roger_Federer
Cekam tam 5 setu urcite si to zahraju.
Reagovat
tommr
tak špatně na tom snad Radek ještě není ... :)
Reagovat
janek_da
Kavčič, Ilhan, Bachinger, Bedene na trávě. To byli srovnatelni hráči s Item v době zápasu.

Radek je na tom na GS hodně zle
Reagovat
janek_da
Tak na dnešek (ne zítřek)
Benetka - Bingo
Pospa, Nishioka - super,
De Bakker už je za 9.6, to beru
Ramos - 4.15. Fer je pro me 3.3
Chung 51, natvrdo za jednotku

KumKhum - 6.0
Wickmayer - 1.73
Davis - 6.29
Kurz na Kasatkinu 2.1? WTF. Za 3 bych si ji dal
HAn je fajn

Jinač ty Číňanky mě štvou, já se v nich nevyznám :-/
Reagovat
VlS
A to si vem, že jich je asi 800 milionů. Hrůza.
Reagovat
janek_da
Paráda Viki, ako si všetkým vytrel kocúra
Reagovat
Fandina
Mě sice ne, ale jinak souhlasím, že paráda.
Reagovat
Grigor_Murray
Škoda no, snad tato sezóna bude lepší než ta předešlá,zatím to směřuje k úspěchům :)
Reagovat
ipko
no ja len dúfam že to bolo "čisté" víťazstvo..
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem to, ale co čtu tak to byl super zápas. Gratulka Troiovi a co se týká Grigora, tak škoda, že titul nebyl, ale jinak se mi letos moc líbí jak hraje a doufám, že je to i vliv nového trenéra. Tak držím palce Dál Gríšo go!
Reagovat
skott
https://www.youtube.com/watch?v=kKWg21p39Ww

fantastický dokument mapující Lleytonovo největší úspěchy, porážky a veškeré důležité momenty kariéry s jeho vlastním komentářem + spousta unikátních záběrů, informací a zajímavostí ze zákulisí jeho loňské poslední sezony, kdy ho provázeli kamery během důležitých turnajů a Davis Cupu.
Reagovat
Nola
pekny zapas, v jednom dominoval babyFed /od tejto prezyvky sa tu nejak upustilo/, v druhom Troska :D v tretom to bola paradna bitka... kometnator po 1.sete tvrdil, ze babyFed to mysli s navratom do TOP10 uplne vazne... mozno aj Troska by sa tam raz chcel podivat na zaklade prevedeneho vykonu :D favorita v zapase som nemala, ale kedze sa tu jednostranne fandi, som nakoniec rada, ze to ten "zly Srb" nakoniec urval...
Reagovat
smazaný uživatel
Jednostranně? Já jsem favorita v tom zápase neměl, užíval jsem si skvělej tenis a jak píšu níže, byl to jeden ze zápasů, u kterých je škoda, že v tenise musí jeden vyhrát a jeden prohrát. Kromě toho ještě teď si vyčítám, že jsem na Viktora nevsadil. Kurz 3,1 byl krásnej a připadal mi velmi nadsazený, Viktorovi jsem věřil o trošičku více...
Reagovat
mahycek
Gábino bravo !!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
I v tomto roku bude Fantasy. Ale dost zjednodusene.
Hraje se bez OMEZENI...takze doufame, ze konecne zavita take nejen tommr;D)

Ti co si chteji zahrat na cely rok a II.ligu,
tak budou ohodnoceni za ty hrace druheho az nevim ktereho sledu.
Hodnoceni taky jednoduchy...viz. na strankach Fantasy, v opisu ligy na 2 vety.
Takze se nezapomnelo na II.ligu ;) A muze se to hrat na jedne platforme.

Stranka:
http://www.grandslamfantasytennis.com/

Nazev ligy:
II. League of TenisPortal.cz

Hraje se na tom samym formatu jako minly rok.
Takze ligu nemenime. Ti co hrali, nemusi nic posilat.

Daji se uz sestavovat tymy!

Ti co chteji letos hrat poprve...pozvanky je traba posilat na zalozitele, tedy Vlk. Jen to nedelejte na posledni chvilu, bo moc ted na netu nejsem;)

***

A POCHOPITELNE DODATECNE JESTE GRATULACE TROJDOVI;)
Reagovat
Kozoroh
V 1. setu hrál Dimitrov dobře, ale v 2. sadě došlo na jeho obvyklý výpadek. To byl první krok, jímž si prohrál finále, neboť vrátil Troického do hry. Rozhodující třetí sadu lze charakterizovat jako přehlídku spálených šancí - Troicki nevyužil tři brejkboly a nedopodával zápas, Dimitrov zpackal 8 brejkbolů a nevyužil mečbol v TB (stačilo mu jen přehodit síť, ale známe Grigora, ten takovou situaci obvykle zmastí).
Dimitrova taková prohra musí hodně srát, protože kdyby podal konstantní výkon, vyhrál by dnes on.
Reagovat
kada.tom
Parádní přestřelka, Grigor dominoval v 1. setu, Victor ve 2., ve 3. setu nakonec pěkný TB :-)

Jen škoda, že to nevyhrál Grigor, no :-/ :-D
Reagovat
Haitik
Výborné finále, zápas mě bavil, až mě to samo překvapilo.. :D
Grigora musí mrzet ten jeho MP, kdy mu stačilo jen přehodit síť.. No ale nevadí, rozhodně hraje líp, než loni.. :-)
Ale všiml jsem si, že strašně pomalu podává, za 3. set neměl snad ani jeden přímý bod ze servisu..
Reagovat
smazaný uživatel
No - v prvním setu ztratil při svým servisu snad pět míčů, víc ne. Ve třetím podával hůře, to je pravda, těžko říci proč
Reagovat
smazaný uživatel
jsem ráda, že jsem si na to přivstala, samozřejmě bych byla radši, kdyby to Gríša urval, měl na to, ale bylo to hodně vyrovnaný, přelévalo se to z jedné strany na druhou, fakt suprová bitva, u Grigora jsem si všimla zlepšení jak z forehandu, tak z bekhendu, střílel to tam chvílema náramně, ale možná na úkor toho podání no, zabojoval, ale nestačilo to na sesazení obhájce :(
Reagovat
VlS
pro mě zápas bez preferencí, čili čistá radost z parádního boje. Oba hráli hodně dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
me vystavily ty preference.. :-(((
Reagovat
VlS
Jednoručák je holt jednoručák, to je jas :-), ale já nějak nemám ani jednoho v oblíbenejch hráčích.
Reagovat
smazaný uživatel
ja uz jsem Grigorovi odpustila.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím. Třetí set nádherný drama, oba předváděli skvělej tenis, bohužel vítěz může být jen jeden. Gratulace Viktorovi!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist