Trungelliti se na Rolland Garros vracel 10 hodin autem z Barcelony. Vyplatilo se

28. 5. 2018, 21:55
Aktuality 18
Více než tisícikilometrovou cestu z Barcelony do Paříže podnikl v neděli argentinský tenista Marco Trungelliti a na konci jeho dobrodružství ho čekala štědrá odměna. Hráč z konce druhé stovky světového žebříčku narychlo nahradil v hlavní soutěži Roland Garros zraněného Australana Nicka Kyrgiose a po dnešním vítězství v prvním kole nad jeho krajanem Bernardem Tomicem má jistý šek na 79.000 eur (dva miliony korun).
Profily hráčů
Marco Trungelliti

Trungelliti vypadl v pátek na pařížské antuce v třetím kole kvalifikace a vrátil se do Barcelony, kde žije. Čekali tam na něj bratr s matkou a babičkou, kteří ho přijeli z Argentiny na pár dní navštívit a pokochat se krásami katalánské metropole. O několik desítek hodin později už ale byli všichni čtyři včetně osmaosmdesátileté babičky na cestě do města nad Seinou.

"Babička byla zrovna ve sprše, když jsem se to dozvěděl. Tak jsem jí řekl: Musíme jet," popisoval Trungelliti moment, kdy dostal zprávu, že se Kyrgios odhlásil a on je další na řadě z takzvaných lucky loserů, aby zaujal Australanovo místo v hlavní soutěži. "Za třicet minut jsme si sbalili a vyrazili jsme."

Rodina vlasatého Argentince se spolu s tenisovými taškami nasoukala do auta a v neděli hodinu po poledni čtveřice vyrazila. "Měli půjčené malé auto, aby se podívali po Barceloně a na další místa. Takže když jsem dostal zprávu, skočili jsme do něj. V Argentině, pokud nežijete v Buenos Aires, tak tisícikilometrová jízda nic neznamená, takže jsme všichni v pohodě," smál se Trungelliti.

Do Paříže přijel zhruba hodinu před půlnocí a už o půl osmé byl v areálu Rolanda Garrose, protože v 11:00 ho na kurtu číslo devět čekal Tomic. Argentinský tenista vyhrál 6-4 5-7 6-4 6-4 a vysloužil si více než dvojnásobek svého letošního tenisového výdělku.

V druhém kole čeká hrdinu úvodního kola ne nepřekonatelný soupeř Marco Cecchinato z Itálie, ale už teď má Trungelliti jistotu, že se jeho bláznivá cesta vyplatila. "Jsem úplně v pohodě. Prohrál jsem v kvalifikaci, jel jsem domů, dal jsem si grilované maso - což je pro Argentince jeden z důvodů k životu - takže mi nic nechybí. Cítím se perfektně," dodal tenista, jenž svou cestu do Paříže dokumentoval i na twitteru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
gigin
se dnes rozkecal

https://www.tennis-arena.cz/tomicova-absurdni-tiskovka-jen-10-otazek-a-71-slov-20148cz/
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
gigin
:DD

nn, bezva..
Reagovat
smazaný uživatel
Hodne zajimava reportaz.
Hlavne jak mu ukazala rozhovor jak byl jeste decko, sen vyhrat vsechny GS v jeden rok a byt No.1
:)
Bernie se v tom vsem tak nejak ztratil, a ten jeho otec, asi byl fakt magor...
Reagovat
smazaný uživatel
A typicky Argentinsky pristup:)
Minuly rok Diego s Kvidem jeli autem z Mexika do New Yorku:)))
A na vykonech to bylo hned znat. Hrali paradne.

Tak preci jen ten Argentinec vnima jinak ty vzdalenosti nez Evropan.
A s tim masem, to je tedy pravda. Kus poradnyho flaku, to je zaklad.
A podle mne neexistuje asi vic pohostinna zeme jestli jde o restaurace
jak Argentina...:)

Marcovi preji hodne stesti do dalsiho kola, a snad bude babicka nadsena, ze ze vnuk v jeden tyden vydelal tolik co za cely rok!:)

Nelze nez neprat... buena suerte!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pre mna trochu nepochopitelné, aby slusne zarabajuci, sympatický tenista usetril necelú tisicku na 4 letenky do Pariza a namiesto toho natrepe babičku do malého auta a vyrazí s nou 1000km, smer Pariz..

Zrejme bude mat skotských predkov tento pánko..
Reagovat
gigin
Výlet, pohoda.. Jinak, co Skotovi upadne, Holanďan zvedne...
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky už nemuseli sehnat letenky a každý nemá soukromý tryskáč jako třeba já. I když já si myslím, že by ho každý mít měl nebo aspoň mohl.
Reagovat
gigin
Gulbisovi mají raketoplán. Vidím to stejně.
Reagovat
smazaný uživatel
niekto zdielal na twitteri, ze vsetky styri vecerne lety do Pariza z Barcelony boli zrusene, takze keby nesiel autom, by sa tam ani nedostal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mohli ist poobednym alebo obedným, ked nie večerným :)

Samozrejme, ak bol problém s letenkami, tak to je iná debata. Hoci trasa Barcelona-Pariz je isto dostatocne zastupena viacerými spolocnostami..Z jeho vyjadreni mi to vsak prislo ako dobrovolna volba, o letenke ani slovo..Drieme v nom asi kus dobrodruha :)
Reagovat
Nenela
Takova argentinska babicka muze byt pekne vitalni. Beztak ho jeste hnala, at uz jedou!
Reagovat
Tornes
Dle jeho vyjádření, co jsem četl já, měl strach letět letadlem, protože spousta letů byla zrušená a tak nechtěl riskovat zrušení i (případného) jeho. A ve skutečnosti letadlo na tak krátké vzálenosti taky není extra komfortní - aspoň hodinu dopředu na letiště (+ ještě doprava na letiště, což klidně může být taky hodina), hodina až dvě letu, hodina doprava do hotelu... Hned máš pět hodin v háji. Pět nebo deset hodin, když u deseti máš jistotu, že to vyjde a navíc si užiješ cestu s rodinou... Ne zas tak těžká volba.

A ohledně "dobře vydělávajícího hráče" si nebuď zas tak jistej. Trungelliti se celou kariéru pohybuje mezi druhou a třetí, občas i čtvrtou stovkou žebříčku. Tam se žádný velký prachy nevydělávají.

Za 10 let kariéry vydělal cca 0,5 mega USD. Odečti cca 30 % (odhad průměrné daně na místě) a máš nějakých 350 000 USD. 35 000 USD na rok. To je zhruba 1,5x tolik, kolik je průměrná mzda ve Španělsku, nebo taky stejně jako průměrná mzda v Německu, ale k tomu má spoustu dalších nákladů (které nebudou zrovna malé). Obě mzdy jsou brané jako čisté, tj. čistý příjem. Nic až tak extra, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, mas pravdu. Urobil 4x 2. kolo GS zatial. Tie prijmy budu niekde na urovni pol mega, mozno trochu viac. Inak pre mna celkom známe meno, cakal som ho niekde dlhodobo na urovni prvej stovky, obecne sa hovori, ze tenisom sa uzivi prva 200ka hracov.

S tym lietadlom mate asi pravdu, babička snad bola v dobrej kondícii :)
Reagovat
Tornes
To bude možná tím, že 3x ze 4 případů co byl na GS to bylo RG, který sleduješ pravděpodobně nejvíc ze všech :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vsetky GS sledujem rovnako, najoblubenejsia je AO, ktora prichádza po dlhej pauze a clovek je najviac v ocakavani..
Reagovat
Tornes
Však v pohodě, jen si robím srandu ;)
Reagovat
r.Fever
niekde som videl "tweet", že všetky 3 lety z Barcelony do Paríža boli v nedeľu zrušené...čiže keby šiel lietadlom, tak sa do Paríža ani nedostane...

More by Ben Rothenberg
The story gets even crazier: there were THREE Barcelona-to-Paris flights cancelled yesterday evening. So if Trungelliti hadn't gone by car, he probably wouldn't have made it here. #RG18

https://twitter.com/BenRothenberg/status/1001077838357901313
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist