Tsitsipas bojoval ve finále Roland Garros pro zesnulou babičku. Dnes odstoupil z turnaje v Halle

14. 6. 2021, 11:30
Aktuality 37
Řecký tenista Stefanos Tsitsipas odehrál nedělní finále Roland Garros proti Novaku Djokovičovi s těžkým srdcem. Dvaadvacetiletý hráč, jenž světové jedničce podlehl v pěti setech, dnes v emotivním vzkazu na instagramu přiznal, že se krátce před nástupem na kurt dozvěděl o úmrtí babičky.
Profily hráčů
Stefanos Tsitsipas (© Open13 Provence)

"Získávání trofejí a oslavy vítězství znamenají hodně, ale nejsou všechno. Pět minut před tím, než jsem šel na kurt, prohrála moje milovaná babička svůj boj o život. Byla to moudrá žena, jejíž víra v život a ochota dávat a sdílet se nedá srovnat s žádným jiným člověkem, kterého jsem kdy potkal," napsal Tsitsipas.

Svůj dosud nejlepší výkon na grandslamovém turnaji věnoval Tsitsipas právě babičce. "Tento svět potřebuje více lidí, jako byla ona. Takoví lidé vás nabíjejí. Nutí vás snít," vzkázal a zdůraznil, že život není jen o výhrách a prohrách. "Jde o to užít si každičký okamžik, ať už sám nebo spolu s ostatními," dodal.

Tsitsipas se den po finálové porážce na Roland Garros odhlásil z travnatého turnaje v Halle. Pořadatelům jedné z generálek na Wimbledon se omluvil kvůli vyčerpání po náročném dvoutýdenním boji na pařížské antuce. "Kvůli vyčerpání z obou turnajových týdnů v Paříži a včerejšího (nedělního) pětisetového finále bohužel nemohu v Halle nastoupit," vzkázal 22letý Tsitsipas.

V Halle, kde měl být nasazenou dvojkou za Rusem Daniilem Medveděvem, ho v pavouku nahradí jako poražený z kvalifikace domácí Yannick Hanfmann.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

37
Přidat komentář
spaniel
Tsitsi má jednu obrovskou slabinu, na které by měl popracovat - prohozy. Všímám si toho už delší dobu ve všech zápasech. Když jde soupeř na síť, panikaří a buď pokazí nebo nahraje na jednoduchý volej/smeč. A to i při Novakovi, který je na síti úplně dřevěný. Na trávě, kde přece jen víc hráču chodí na síť, to bude velká nevýhoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera ohromne skĺzol aj do pasívneho prejavu a žiadny BB počas 3 setov, to je zlé vysvedčenie pre jeho return. Hoci to su spojené nádoby s tou pasivitou.

Return mal 18-2020 slaby, tento rok som ho chválil, ze na tom popracoval, vcerajsok vsak moje slova nepotvrdil. Nemozu sa mu stat, ze vyhodí 3 zo 4 returnov na prijme za stavu 1;0 v piatom sete.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nemali moc dobry vztah, ked prehral z 2:0.
Reagovat
George_Renel
Vyhrál jsi. Něco blbějšího těžko napsat.
Reagovat
smazaný uživatel
You must be funny at party.
Reagovat
George_Renel
Co si dokazuješ tou jednoduchou angličtinou?
Jediný fakt je, že humor i satira se musí umět napsat, a hlavně, napsat ve správnou chvíli a na správném místě. Raději se věnuj tomu, co ti jde nejlépe, abys neztratil pozici největšího trapáka TP.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokazujem tebe, ze si skostnatený starý pán, ktorému totálne ušiel vlak.

Choď moralizovať na záchod ty hlupačku.
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
ako, videl som uz vela trotlov co chodili spamovat do diskusie, tieto tuna clanky komentare viacmenej ani necitam kde sa zopar jedincov az neskutocne angazuje vo vymenach nazorov kto je alebo nieje GOAT no musim uznat ze ten nazov TROLLHAND totalne sedi na tohto klauna, neskutocne nieco co ty musis byt fakt za stelesnenu ubohosť
dufam ze nesudite vsetkych smile na zaklade tejto jednej nie najlepsej vzorky
Reagovat
gigin
Určujicím vzorkem je Mayo.
Reagovat
smazaný uživatel
to uz neviem kto kde ako ale trollhand len potvrdil svoju ubohost
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile to je ale celkem brífingový typ...
Reagovat
Pe3k
Nedostudovaný žurnalista z Petr žalky smile
Reagovat
smazaný uživatel
tu nejde oto ci je alebo nieje dostudovany alebo co robi ani by si to nemal prizvukovat ale sak nejaka zakladna ucta atd. ci ani to nema v sebe? ako cierny humor to bolo celkom trapne a nevhodne
Reagovat
RF46
Nemuze za to, nema smysl pro humor a neciti tu trapnost...nemej mu to zazle.
Reagovat
George_Renel
Jasně, že zdaleka ne všichni jsou zabedněnci jako on, co si myslí, že je světák, když přidá něco angličtiny a na závěr často nezapomene přidat nějakou urážku.
Když já jsem uzavíral obchody za desítky milionů v angličtině, ještě nevěděl, že nějaká existuje.smile
Reagovat
gigin
V jaké měně?
Reagovat
George_Renel
Jak kdy.... Koruny, dolary, eura.
Reagovat
gigin
Ok Boomer :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ti okamžite stúpol rating na TP, že si obchodoval niekedy za Che Guevaru ty komediant :)

..A vidis, a napriek tomu si zostal zaprdený v tej svojej komunistickej mentalite, ked tu falošne moralizujes a ako sa ukázalo, neorientujes sa ani v sucasných anglických frázach. Holt, usiel ti vlak, vrať sa do hrobu.

https://www.urbandictionary.com/define.php?term=you+must+be+fun+at+parties&amp=true

Have a nice day, commie :)
Reagovat
George_Renel
Ty jsi obyčejný všivák, co si honí triko na TP.
Oponovalo ti několik lidí stejně jako já a opíráš se jen do mě. Asi máš velký mindrák.
Dál mi nestojíš za reakce, ubožáku.
Reagovat
gigin
Klid, dědo. Holt máme roky, mládí nás školí. Oni vědí vše nej. Já jim to přeju.
Reagovat
Marduch
Zdatný konkurent některým perlam od Spaniela v anketě cynismus desetiletí smile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
ipko
o strate blízkej osoby sa nesranduje, ale život ťa naučí
Reagovat
smazaný uživatel
Nie priateľu. Je to presne naopak. Život ťa naučí, že úprimná sústrasť sa nevyjadruje cez internet a už vôbec nie cudziemu človeku, ktorý si ju NIKDY neprečíta. Alebo máš pocit, že Stetafonosa môj koment urazil a tvoj pohľadil?

Tebe a aj ostatným gumičkám a absolventom kurzu z diskusie chýba štipka nadhľadu a je jasné, že ste odkázaní na internet, lebo na pivo by s vami nikto nešiel. Ale to je v poriadku, aj vy plníte svoju rolu v hierarchii spoločenského reťazca. Momentálne ste, tenisovou termninilogiou povedané, nenasadení.
Reagovat
smazaný uživatel
nikto nevyjadroval urpimnu sustrasť na internete a ani tu nejde oto ci si niekto precita/neprecita
tu ide oto ze je to celkom trapne a ze si zo seba urobil trapka

dalsie celkom pokrytcetvo je ze clovek ako ty hodnoti niekoho spolocensky zivot co si medzi online diskutujucimi od doobedia do vecera pravidelne
ťa nikto nechce pocuvat v relanom zivote ze tie svoje dristy musis vypisovat sem?
Reagovat
ipko
vôbec tu nejde o to, či si to prečíta alebo nie, si úplne mimo.. zažiť ti podobnú situáciu určite neprajem, ale tá pravdepodobnosť, že sa do nej počas života dostaneš, je naozaj vysoká a potom ti veruže do smiechu nebude.. stále platí, že človek sa viac ako vlastnej smrti bojí smrti najbližších, ktorí jeho životu dávajú zmyselsmile
Reagovat
smazaný uživatel
nemas nadhlad ipko proste co ti poviem smile
Reagovat
smazaný uživatel
No len sa nam tu nerozplač.

Ako rodina uz máme za sebou straty. A hádaj čo?..Dokážeme sa cez to povzniest, odlahcit to celé a zasmiat sa.

A teraz čo?..

Len treba trošku nadhladu, nelutovat sa a neplakat do vankúša, pripadne rozdávat patetické rozumy.

Poznam chalana, čo prisiel o nohu a neustále o tom sranduje. Smiech totiž lieči. A naopak rozdavat empatiu Stefanosovi skrz TP, hm. Ak si myslis, ze toto je ten priestor, budiš. Budiš k ničomu.
Reagovat
kubiik
Dementesmile
Reagovat
ipko
úprimnú sústrasť a naozaj veľká škoda, že si to pre ňu do neba nevyhral :/
Reagovat
Usm
myslím si, že babička se pár vyhraných GS v podání Stefana určitě dočká - z těch hráčů do 23ti let je jasně nejlepší - Alcaraz, Musetti - to jsou typičtí jižani, kteří budou dobří třeba jen na antuce
Reagovat
Nola
jj, je skvely a pani, ktori tu exceluju si neuvedomuje, ze Novak ma 34 rokov a Stefan 22....kritizuju Stefana za stratu energie, returny a.p. z prehry sa pouci, hral proti NO1, stane sa, ze to nezvladne, nerozlozi si energiu na viac setov, je to prirodzene... Novak nezvladol svoje prve finale proti Fedexovi a to viedol v oboch setoch..., Dom proti Rafovi, Medved detto... ale trebars DelPo ho zvladol a odvtedy hral iba jedine.... vono je lepsie sa poucit z prehier, ako vyhravat ako na beziacom pase a potom sa vyhovarat na vekovy rozdiel, ktory trebars v pripade Cilica /je este mladsi/vo finale nehral ziadnu ulohu.....
Reagovat
smazaný uživatel
musetti vitaz juniorky na AO, stvrtfinale v Acapulcu, podla mna mu sedi aj tvrdy povrch, Alcarazovi takisto nieje cudzi hard
Reagovat
Usm
uvidíme, po dlouhé době by to byl Ital, který není dominantní povrch antuku (např. Fognini)
Reagovat
smazaný uživatel
presne ako vravim, mne pride ze musettiho dominantnejsi povrch je hard, a toto na antuke cele mu proste vyslo teraz
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist