Tsitsipas, Isner či Raonic začali ve Washingtonu vítězně. De Minaur prohrál s lucky loserem

1. 8. 2019, 07:28
Aktuality 52
ATP WASHINGTON - Zápasy druhého kola ve Washingtonu pokračoval turnaj ATP 500. Svůj úvodní zápas zvládl nejvýše nasazený Řek Stefanos Tsitsipas, domácí John Isner či bývalý šampion Kanaďan Milos Raonic. Naopak nečekaně skončil loňský finalista Australan Alex De Minaur, kterého vyřadil německý lucky loser Peter Gojowczyk.
Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas se po nevydařené části sezony na trávě, na které vyhrál jen dva z pěti zápasů, vrátil po čtyřech měsících na oblíbený tvrdý povrch.

Týden před obhajobou loňského senzačního finále na Masters v Kanadě plní roli nasazené jedničky ve Washingtonu, kde loni došel do semifinále. V prvním vystoupení roli favorita zvládl.

Řecký mladík, který za necelé dva týdny oslaví 21. narozeniny, si na úvod poradil s domácím Tommym Paulem. Ve druhé sadě sice prohrával 3-5, ale dojít zápas do třetího setu nenechal a zvítězil 6-3 7-5.

"Už je to nějaká doba, co jsem hrál na hardu naposledy. Chvíli mi trvalo, než jsem se přizpůsobil, ale myslím, že jsem to zvládl solidně. Každopádně v dalším kole musím výkon zlepšit," uvedl Tsitsipas, který odehrál první zápas od pětisetové porážky v prvním kole Wimbledonu s Italem Fabbianem.

"Tři dny po Wimbledonu jsem strávil zamčený v pokoji," přiznal Tsitsipas, kterého v osmifinále čeká v prvním vzájemném duelu Australan Jordan Thompson.



Jediný bývalý šampion v pavouku letošního ročníku Milos Raonic odstartoval rovněž dvousetovou výhrou nad americkém soupeřem. Tima Smyczeka porazil hladce 6-1 6-4 a ani ve třetím vzájemném zápase tak neztratil set.

V osmifinále se kanadský vítěz turnaje z roku 2014 Raonic střetne s Peterem Gojowczykem. Třicetiletý Němec, který se do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser za Bernarda Tomice, ve Washingtonu hraje svůj nejlepší turnaj v sezoně. V hlavní soutěži totiž poprvé vyhrál dva zápasy po sobě.

V prvním kole Gojowczyk udolal finalistu z antuky v Umagu Rusa Andreje Rubljova a ve středu ve druhém kole porazil 6-3 7-6 dvacetiletého Australana Alexe De Minaura, který v neděli bez ztráty podání triumfoval v Atlantě a ve Washingtonu obhajoval své dosud největší finále.

Na rozdíl od předchozího vystoupení v Atlantě zvládl vstup do soutěže domácí John Isner. Trojnásobný finalista a letos pátý nasazený si poradil dvakrát 6-4 s Polákem Hubertem Hurkaczem.

Nevyzpytatelný Nick Kyrgios v metropoli Spojených států porazil 6-4 7-6 Francouze Gillesa Simona a poprvé od březnového Miami, po kterém si připsal jen tři výhry během čtyř měsíců, vyhrál dva zápasy po sobě.

Ve čtvrtfinále se australský tenista utká s Japoncem Jošihitem Nišiokou (
h2h 3-0), který vyřadil Belgičana Davida Goffina.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 2.046.340 dolarů
středeční výsledky (31. 07. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Tsitsipas (1-Řek.) - Paul (USA) 6-3 7-5
Isner (5-USA) - Hurkacz (Pol.) 6-4 6-4
Nišiooka (Jap.) - Goffin (7-Belg.) 6-7(5) 6-2 7-6(5)
Raonic (8-Kan.) - Smyczek (USA) 6-1 6-4
Auger-Aliassime (9-Kan.) - Opelka (USA) 6-4 3-6 6-4
Paire (10-Fr.) - Polmans (Austr.) 6-3 6-7(7) 7-6(5)
Kyrgios (Austr.) - Simon (11-Fr.) 6-4 7-6(5)
Gojowczyk (Něm.) - De Minaur (12-Austr.) 6-3 7-6(6)
Thompson (Austr.) - Struff (14-Něm.) 6-7(8) 6-4 7-5
Kecmanovič (Srb.) - Herbert (15-Fr.) 3-6 6-4 7-6(5)
Gombos (SR) - Mannarino (Fr.) 6-4 7-6(9)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

52
Přidat komentář
smazaný uživatel
Felix v lese, pritom to malo byt presne naopak :/
Reagovat
Pe3k
Ale jen podle tebe...
Reagovat
smazaný uživatel
nie
Reagovat
smazaný uživatel
Borec je slušný big point master. Nejdříve odvrátí 8 MB delbonisovi, další MB Baenovi a otočí zapas z 0:1 2:5 a dneska sejme Nanda ve dvou a využije 4 BP z 5ti možných
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak dneska top sázkařsky den.

Nejdříve Ruud zahraje tenis hráče top 10 za zapas mu vyjde všechno na co sáhne, pak si Tsonga natáhne sval a od druhého setu se nemůže poradně hýbat.

Výsledek je semifinále svou tragedu. Tohle nemá chybu. Nasrat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aspon pocas uhorkovej sezóny si treba od tenisu odpočinút...

Od Wimbledonu je leto v plnom prúde, milujem toto dovolenkové obdobie a určite by som si to nekazil nejakými sázkami a este k tomu Kitzbulom.
Reagovat
smazaný uživatel
Dlouho jsem neviděl větší klauniádu na turnaji než v Kitzbuhelu. Všechny zápasy naopak, každý druhý match někdo odchodí. Maras. Prohrál jsem za týden 10 tiketů z 25ti a z těch 10ti bylo 9 prohraných v Kitzbuhelu.

S tím turnajem jsem navždy skončil. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ramos, Ruud..

Vsetko podla predpokladov dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Ruud trefil z 25ti winnerů 24x lajnu, tomu by tam spadlo i 10 tweenerů za sebou, škoda, že Pablo nedal alespoň set.

Ale ty odchozené zápasy Chardyho, to je klasa, Delbonis 8x MB, Sonego otoči 2 zápasy z MB.

Udělal jsem chybu, že jsem se nepodíval na prize money, tam to všechno začíná.

Topovka byl včera Lajovič 1:0 4:3 a servis, mrknu za hoďku prohra 1:2 na sety s Chardym. TO je za mě TOP zápas. Dobrý byl i Busta, ten to čistě pustil - mickeymouse turnaj
Reagovat
Patik
Premýšlam aké by bolo keby si Federer po ukončení kariéry sadol do lóže mladého gréka...čo by z toho vzniklo..
Reagovat
rybicka
No nevím. 4 děti a prý možná ne konečné číslo. To vidím spíše na "normální" život, ne courání po světě s nějakým nadějným svěřencem.

Mě by spíše zajímalo, zda Federerovic děti jsou směrovány k práci "po tatínkovi".
Reagovat
rybicka
Ale asi ne. Hmotně jsou zajištěné a rodiče jsou, myslím, dosti rozumní.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer určitě nebude trénovat, ten bude relaxovat s dětma do konce života, bude se věnovat nadaci a sem tam odehraje nějaký exhibiční zápas a možná vezme někde ředitele turnaje ATP.

Sám říkal, že by byl nejradši, aby děti nehráli vůbec tenis a třeba lyžovaly.
Reagovat
rybicka
Tak dík za ujasnění. Nakonec jsem si i sama odpověděla. Při té úvaze o jeho dětech mi došlo, že to nebude další Williams :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Má svůj věk, obětoval celý život tenisu, nedivil bych se kdyby nechytnul raketu do ruky několik let.
Reagovat
Patik
Tiež to vidím podobne ako Kamilos..ale tá predstava...herným štýlom sú si dosť podobný..a občas mi príde že majú na kurtoch rovnaké myšlienky..príde čas kedy otec mladého gréka už viac neposunie svojho syna dopredu a Stefanos bude potrebovať superkouča..no kto sa k nemu hodí viac než jeho idol Federer..chce to niečo podobné...Stefanova hra má blízko k elegancii a veľkej variabilite..tak koho by ste mu doporučili..?
Reagovat
smazaný uživatel
teba
Reagovat
Patik
Idem do toho..zvolila si ma..ja to dáám..
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, aby si Federer ukrojil kus z koláču, este aj z Tsitsipasovho progresu :)

Este by chudák Grék bol v tieni svojich vlastných zásluh. Bol by sprostý, ak by ho angazoval.
Reagovat
Patik
Angažmá superkouča to akosi zahŕňa..vačšina superkoučou zvyknú byť tenisové legendy ktoré by vytvorili tieň takmer nad každým hráčom..keby Zverev dosiahol úspechy ako by sme to nazvali ? vačšina by to myslím že pripísala Lendlovi než by pochválili Alexa.
Reagovat
Pe3k
To, že je někdo top hráč, podle mě neznamená, že bude i dobrý/kvalitní/top super kouč/trenér, obzvláště Frauderer, genialitu nenaučíš, nepředáš... navíc pochybuju, že on by o to stál a stejně on bude i v 50 lepší než mnozí hráči z top 100...
Reagovat
Pe3k
Tak vzhledem k tomu že ho Řek kopíruje, tak jistě že tam vidíš nějakou podobnost...u Dimitrova okamžitě vidím co mu chybí k tomu, aby byl top hráč (nemyslím teď když je na tom zle), ale u Tsitsiho nedokážu říct, co mu chybí. Samozřejmě žebříčkově už top hráč je, ale kvalitě BIG 3 se moc neblíží (byť je už porazil).

Osobně se mi zdá, že jak Zverev tak Tsitsipas nemaj kvalitní servis vzhledem k výšce, hlavně Šáša. Ten má jeden z nejslabších druhý servru mezi hráči top 100 (což je psycho). Každopádně Zoda nemůžu ani vidět, tak Cipiskovi se dá fandit.
Reagovat
Patik
Tak to je jasné..top hráč nemusí zákonite znamenať top tréner..na to aby si bol dobrý tréner často nemusíš vedieť hrať ani poriadny tenis..stačí keď máš mozog a používaš oči..ja som ani nenapísal že by im to fungovalo len ma zaujímalo čo by spolu vytvorili na kurte.
Reagovat
smazaný uživatel
Miminko?
Reagovat
Patik
Adoptované ? najlepšie inej rasy ?
Reagovat
smazaný uživatel
Dvojičky, zo skúmavky.
Reagovat
Patik
ale až po Stefanovej 40tke.
Reagovat
Nola
Fedex ma svoj Laver Cup, myslim, ze tam bude smerovat jeho iniciativa po zaveseni rakety na klinec, nepotrebuje cestovat po svete

Rafa ma svoju akademiu a Novak bude prezidentom :DDDDD
Reagovat
Patik
Laver Cup..a o desať rokov snáď možno aj Federer Cup..akadémie charity to je jasné..ale kde si zobrala toho prezidenta ?
Reagovat
Nola
kde ty zijes? :DDDDD
samozrejme nemyslim tym prezidenta ATP
Reagovat
Patik
No veď prezidenta národa Srbského som myslel..
Reagovat
Nola
tak, tak, ale to bola iba taka gloska, aj ked je pravdou, ze ak by kandidoval nemal by ziadny problem...

mna najviac zaujala kariera Arnolda, cez sportovca hercom a nakoniec guvernerom
Reagovat
Patik
Arnolda som vždy obdivoval..mne osobne ešte ako športovec kedysi prišiel veľmi sebavedomý ale skromný zároveň..ale prečo nie..keď má človek na niečo vlohy môže byť čímkoľvek..i love that stories..
Reagovat
Pe3k
Arnold je nejúspěšnější člověk historie (top sportovec/kulturista, top herec (hrát sice neumí) a ještě to dotáhl v politice hodně daleko) a taky si tuším vzal někoho z rodů Kennedy nebo tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Najuspesnejsi clovek historie :)

Smutny pribeh, ako clovekovi pri sledovani rekordov proste preplo.
Reagovat
Nola
Terminator 2 - Hasta la vista baby
scifi nie je moj zaner, ale tento film preskocil svoju dobu
Reagovat
Pe3k
Terminátor je sice lepší film, ale já mám osobně raději Predátora.
Reagovat
Patik
a prečo nie policajt zo škôlky ? :(
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je buřt, do lóže koho by zasedl. Výborně umí 3 světové jazyky (dobře, anglicky trochu hůř než německy nebo francouzsky, ale na trénování by to pořád stačilo), je inteligentní, dokáže se skvěle vyjádřit a jsem přesvědčený, že jakýkoli svěřenec by mu zobal z ruky.

Zrovna dneska jsem koukal na jeho zápas proti Hewittovi z Paříže 2002. Dobrá demonstrace toho, že Roger musel makat, aby se dostal na svou nejvyšší úroveň. Musel vědět, co dělá, a jsem si jistý, že by to dokázal perfektně vysvětlit.
Reagovat
Cico93
Páči sa mi ten Tsitsipas, držím mu palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty prohry mu pomůžou, potřeboval trošku spadnout na zem, uskromnit se. Tak to má být.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem tušil, že ten De Minaur vyhučí...alespoň jsem trefil Thompsona na tiketu.

Prostě zlaté pravidlo má něco do sebe - pokud hraje vítěz předešlého turnaje hned další turnaj, tak je velká šance, že vyletí v prvním kole.
Reagovat
Grape
Souhlas, na vítěze (i poraženého finalistu) z předchozího turnaje zásadně nedávám, leda proti němu, když je hezký kurz.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediný Ramos už mě sere, on pořád vyhrává dále. :D
Reagovat
Grape
Zrovna Ramos by podle mě dneska už vypadnout mohl a i kurz je slušný - problém je, že zrovna Chardy je typickej příklad hráče, co patří na blacklist, u něj fakt nevíš, co předvede.
No ale jelikož se mi včera poprvé podařilo vyhrát zdejší měsíční soutěž, tak teď možná zkusím i pár rizikovějších sázek. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já to tam naložil za pár korun. S tím pinkáním přece Ramos nedojde do semifinále 250tky, to je hrozný tenis.

Ta soutěž tady je na fortuně že?
Reagovat
Grape
Jojo na fortuně. Musíš tam být registrován, abys mohl soutěžit.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem se regnul, ještě dostanu 700 bonus za 200 Kč, to se vyplatí.
Reagovat
Grape
Jojo, ty vstupní bonusy jsou fajn.
V té soutěži se nedá počítat s nějakými pravidelnými úspěchy, přecejen tipuje kolem 300 lidí a vyhrává 6... Za 4 roky jsem byl třikrát na 4.-6. místě a teď to poprvé sedlo dokonale. Ale tak je to zadarmo, prodělat se na tom nedá. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát přemýšlím za jak dlouho po registraci se mi podaří lognout tady na TP. Pořád mi to píše, že účet není aktivní. :)
Reagovat
Grape
Pokud si to dobře pamatuju, tak jsem tipoval hned ten den, co jsem se registroval. Ale ono zas chvilka čekání tolik nevadí, není vůbec nutné tipovat každý den. Když se bude dařit, můžeš se umístit i s polovinou měsíce. :-)
Reagovat
turista
Nevím co čekáš jiného na antuce. Na ní se přehazuje přes síť. A Ramos a Andújar jsou vyložení antukoví specialisté, pak je tam v SF Thiem a klikař Ruud, který přešel přes Cuevase.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist