Tsitsipas na úvod Next Gen ATP Finals potvrdil roli favorita

6. 11. 2018, 16:04
Aktuality 6
NEXT GEN ATP FINALS - Nejvýše nasazený Stefanos Tsitsipas v italském Miláně na úvod nezaváhal, když ve čtyřech setech porazil Jaumeho Munara a ujal se vedení ve skupině A. Ve druhé skupině odstartoval vítězně loňský finalista Rus Andrej Rubljov.
Stefanos Tsitsipas

Světová patnáctka Stefanos Tsitsipas na úvod letošního ročníku Next Gen ATP Finals potvrdil roli favorita. Nejvýše nasazený, který nedávno v hale ve Stockholmu oslavil zisk premiérového titulu na ATP, v úvodním duelu skupiny A přehrál 4-3(5) 4-3(3) 3-4(4) 4-2 Jaumeho Munara.

Úvodní brejk sice Tsitsipas nepotvrdil, ale pro vedení 1-0 na sety si došel ve zkrácené hře. Také druhou sadu ovládl nejlepší řecký tenista v tie-breaku, ve třetím dějství měl ovšem ve zkrácené hře navrch Španěl a utkání ještě zdramatizoval. V šesté hře čtvrtého setu odvrátil tři mečboly, jenže při tom čtvrtém zkazil jednoduchou smeč a Tsitsipas mohl po necelých dvou hodinách slavit vítězství.

Ve druhém utkání skupiny A vyhrál dvacetiletý Američan Francis Tiafoe, který porazil 4-1 4-2 2-4 4-3(10) Poláka Huberta Hurkacze. Ten v tie-breaku čtvrtého setu nevyužil dva setboly a kapituloval až po soupeřově čtvrtém mečbolu.

První zápas ve skupině B vyhrál Rus Andrej Rubljov, který vstoupil i do druhého ročníku Next Gen ATP Finals pětisetovou výhrou. Letos loňský finalista odstartoval vítězstvím nad Američanem Taylorem Fritzem, kterého zdolal po dvou hodinách hry 4-2 1-6 3-4 4-3 4-2.

První kolo uzavřela večerní jednoznačná výhra devatenáctiletého Australana Alexe De Minaura, který smetl za necelou hodinu hry 4-1 4-1 4-2 domácí divokou kartu Liama Caruanu.

• NEXT GEN ATP FINALS •
Milán, Itálie, tv. povrch / hala, 1,335.000 dolarů
úterní výsledky (6. 11. 2018)
• Skupina A •
Tsitsipas (1-Řec.) - Munar (7-Šp.) 4-3(5) 4-3(3) 3-4(4) 4-2
Tiafoe (3-USA) - Hurkacz (6-Pol.) 4-1 4-2 2-4 4-3(3)
• Skupina B •
Rubljov (5-Rus.) - Fritz (4-USA) 4-2 1-4 3-4(4) 4-3(2) 4-2
de Minaur (2-Austr.) - Caruana (8-It.) 4-1 4-1 4-2
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
Nola
dnes ciste nahodou kliknem na rebricek a musim pochvalit tvorcov za prehladnejsie stranky, posuny v rebricku, pocet titulov v danom roku, netusim, ci som to skor prehliadla, ale vyzera to super
https://www.tenisportal.cz/zebricky/atp-muzi/
Reagovat
LubosZabloudil
Děkujeme za pochvalu, právě dnes byly některé novinky spuštěny :)

- Ode dneška najdete u každého hráče přehled všech jeho titulů

- V žebříčcích teď snadno poznáte, o kolik příček si tenisté od posledně polepšili nebo pohoršili

- V profilu hráče je nově kromě data narození uvedený i věk.
Reagovat
Patik
Super :) ešte keby sa sem dali pridávať fotky bolo by to celkom fajn.
Reagovat
Marduch
dobré.. možná ještě zaktualizovat váhu borců, třeba Djokovič už 80 kg nějaký ten pátek nemá, uvádí se 77 kg..
Reagovat
ttopi
Aktualizovat váhu je podle mě zbytečný. Každý se pohybuje +/- nějaké to kilo. Napřiklad ráno je každý těžší, než si dojde na WC :-)
Reagovat
Krisboy
Tak jsem viděl zatím jeden game. Těžko tedy hodnotit ta experimentální pravidla :)
Ale jsem na to zvědavej. Nčkdy to musíme vyzkoušet :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist