Tsitsipas porazil Hurkacze už posedmé, Chardy vyřadil Goffina

4. 3. 2021, 22:51
Aktuality 3
ATP ROTTERDAM - Řek Stefanos Tsitsipas v Rotterdam zdolal ve třech setech Huberta Hurkacze a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 7-1. Ve čtvrtfinále je také Francouz Jérémy Chardy, který vyřadil šampiona z Montpellier Davida Goffina.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas poprvé od Australian Open, na kterém vyřadil Rafaela Nadala a vypadl v semifinále s Daniilem Medveděvem, hraje v Rotterdamu. V hale, ve které včetně kvalifikace odehrál pět zápasů a čtyři z nich prohrál.

Letos však poprvé v Nizozemsku dokázal postoupit přes dva soupeře, i když mu oba vzdorovali. Po Bělorusu Jegoru Gerasimovovi dnes zdolal Poláka Huberta Hurkacze, s nímž musel dokonce do tří setů. 

Tsitsipas za celý zápas čelil jedinému brejkbolu, ale nedokázal ho odvrátit, což ho stálo druhý set. Nakonec zvítězil po dvou hodinách a sedmi minutách hry 6-4 4-6 7-5 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 7-1, i když už potřetí v řadě uspěl až po třísetovém boji.

"Byl to těžký zápas. Bylo důležité, že mi fungoval servis, díky kterému jsem mohl být klidný. Věřil jsem, že dokážu najít cestu k vítězství," komentoval šestý hráč světa Tsitsipas.

Ve čtvrtfinále se dvaadvacetiletý Řek střetne s Rusem Karenem Chačanovem, s nímž vyhrál oba vzájemné duely na okruhu ATP 2-0 na sety.



Kvalifikant Jérémy Chardy si v Rotterdamu připsal další cenný skalp. Po vítězství nad Ugem Humbertem, kterému tekl ze dvou mečbolů, porazil 7-6 7-6 čerstvého šampiona z Montpellier Belgičana Davida Goffina.

Ve svém prvním čtvrtfinále v nizozemské hale bude Chardy čelit čtvrtému nasazenému Rusovi Andrejovi Rubljovovi.

Alexander Bublik v prvním kole zaskočil nasazenou trojku Alexandera Zvereva, ale na skalp světové sedmičky nenavázal, když dnes prohrál 7-6(5) 3-6 1-6 s Tommym Paulem

Třiadvacetiletý Američan si o své druhé semifinále na turnajích ATP zahraje s Maďarem Mártonem Fucsovicsem, jenž ve večerním utkání přehrál Španěla Alejandra Davidoviche.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.117.900 eur
čtvrteční výsledky (04. 03. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Tsitsipas (2-Řec.) - Hurkacz (Pol.) 6-4 4-6 7-5
Chardy (Fr.) - Goffin (6-Belg.) 7-6(3) 7-6(5)
Paul (USA) - Bublik (Kaz.) 6-7(5) 6-3 6-1
Čorič (Chorv.) - Lajovič (Srb.) 6-3 6-2
Fucsovics (Maď.) - Davidovich (Šp.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Viděl jsem jedním okem asi půlku zápasu a byla to celkem slušná úroveň, pěkné výměny, sem tam zakončené na síti. Fokyna se roztomile rozčiloval. Zápas byl vyrovnanější než výsledek, jeden gem v poslednim setu se hrál skoro 14min. Gratulka Martonovi, zasloužený postup a klidně bych mu ještě jednu dvě výhry přál.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Viděl jsem jen sestřih, ale vypadalo to na kvalitní zápas se skvělými výměnami a světovými údery.
Reagovat
steve79
V jakém rozsahu se věnuje Eurosport vysílání v Rotterdamu je hrozný. Ještě rádi budeme vzpomínat na DIGISPORT
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist