Tsitsipas přestřihl šňůru finálových nezdarů. V Los Cabos slaví titul po 14 měsících

6. 8. 2023, 08:40
Aktuality 1
ATP LOS CABOS - Stefanos Tsitsipas (24) hned na prvním turnaji po obnovení spolupráce s australským trenérem Marcem Philippoussisem ukončil čekání na první triumf od loňského června. Řecký tenista potvrdil roli největšího favorita na podniku ATP 250 v Los Cabos, kde v závěrečném duelu přehrál 6:3, 6:4 letos na mexické půdě devět zápasů neporaženého Australana Alexe de Minaura (24), vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 11:1 a přerušil šňůru pěti finálových neúspěchů.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas si v posledních týdnech užívá plnými doušky nový vztah se španělskou tenistkou Paulou Badosaovou a částečně upozadil tenisovou přípravu. Zřejmě i proto během turnajů na trávě vyhrál jen 4 z 8 zápasů a v osmifinále Wimbledonu překvapivě nestačil na Christophera Eubankse.

Po červencovém odpočinku na jachtě v rodné zemi se čtyřiadvacetiletý Řek přesunul za Atlantik, aby zahájil přípravu na US Open. Jako první destinaci pro ladění formy před posledním grandslamem sezony si poprvé v kariéře vybral menší podnik ATP 250 v mexickém Los Cabos, kam zavítal jako jediný zástupce TOP 10.

A pátý hráč světa se mezi papírově slabší konkurencí konečně prosadil a ukončil dlouhé čekání na titul. Cestou za ním si poradil s americkým veteránem Johnem Isnerem, Chilanem Nicolasem Jarrym, Chorvatem Bornou Čoričem i s oblíbeným australským soupeřem Alexem de Minaurem.

Tsitsipas sice v obou setech neudržel výhodu brejku, ale vážnější komplikace řešit nemusel. Po necelé hodině a půl zvítězil 6:3, 6:4 a vyhrál jedenáctý z 12 vzájemných soubojů. Jedinou porážku utrpěl již před sedmi lety na travnatém challengeru.

"Cítil jsem, že jsme oba chtěli přijít na kurt a předvést skvělé finále. A myslím, že to byl opravdu skvělý zápas. Alex hrál úžasně a já se jen snažil udržet krok s jeho hrou. Jsem moc rád, že se nám finále povedlo. Publikum bylo plně vtaženo do hry," komentoval Tsitsipas, který se v Los Cabos představil poprvé po obnovení spolupráce s australským trenérem Marcem Philippoussisem. Ten se má v roli hlavního kouče střídat s tenistovým otcem Apostolosem Tsitsipasem.

Vítěz Turnaje mistrů 2019 a dvojnásobný grandslamový finalista Tsitsipas přerušil sérii pěti finálových zápasů, v nichž prohrál 11 setů v řadě, a své celkově 27. finále proměnil v zisk 10. titulu. Čekal na něj od loňského června, kdy slavil na trávě na Mallorce.  Na outdoorovém hardu triumfoval vůbec poprvé.

"Z tohoto týdne si beru jen pozitiva. Odehrál jsem tady několik dobrých zápasů a myslím, že je to pro mě dobrý začátek na 'americkém' turné. Zažili jsme tu spoustu kvalitního tenisu v podání řady dobrých tenistů. Konkurence byla vysoká a já jsem šťastný, že jsem získal trofej," dodal řecký finalista letošního Australian Open.

Čtyřiadvacetiletý De Minaur letos v Mexiku našel přemožitele až v posledním 10. zápase. V Los Cabos nedokázal navázat na březnový triumfu z Acapulca, kde slavil dosud jediný triumf na podniku ATP 500. Finále hrál potřinácté v kariéře, sbírku sedmi trofejí nerozšířil.

• ATP 250 LOS CABOS •
Mexiko, tv. povrch, 946.975 dolarů
sobotní výsledky (05. 08. 2023)
• Dvouhra - finále •
Tsitsipas (1-Řec.) - De Minaur (5-Austr.) 6:3, 6:4
• Čtyřhra - finále •
S. González/Roger-Vasselin (1-Mex./Fr.) - Harris/Koepfer (Austr./Něm.) 6:4, 7:5

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
paddy
když si člověk uvědomí, že si Tsitsipas nakupuje tenisové vybavení v tenisové Sapě
každý dohraný zápas je tak vlastně vítězství smile
https://youtube.com/shorts/qfTA60VeN38?feature=share
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist