Tsitsipas připravil Gulbise o finálovou neporazitelnost a je prvním řeckým šampionem

21. 10. 2018, 22:33
Aktuality 12
ATP STOCKHOLM - Ernests Gulbis rekordní finálovou neporazitelnost neprodloužil. Ve Stockholmu marně bojoval o sedmý titul proti dvacetiletému Stefanosu Tsitsipasovi, který zvítězil bez ztráty podání 2-0 na sety a stal se prvním řeckým vítězem turnaje ATP.
Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas si už letos zahrál finále na antuce v Barceloně a dokonce na Masters 1000 v Torontu, proti Rafaelu Nadalovi ale nepřekvapil. První titul získal na třetí pokus, když uspěl tento týden v hale ve Stockholmu.

Dvacetiletý Řek, který je nejmladším hráčem v Top 20, ve Švédsku ztratil jediný set. V dnešním finále si poradil bez ztráty podání 6-4 6-4 s Lotyšem Ernestsem Gulbisem, když využil obě šance na brejk. 

"Jsem samozřejmě šťastný, protože jsem první Řek s titulem. A byl bych moc rád, kdyby nás v blízké budoucnosti bylo čím dá víc," řekl Tsitsipas. "Je to pro mě velmi výjimečné reprezentovat svou zemi a být prvním Řekem v Top 100."

Stefanos TsitsipasVe Stockholmu se Tsitsipas zařadil mezi šampiony jako Roger Federer, Juan Martín Del Potro, Ivan Lendl, John McEnroe, Mats Wilander, Stefan Edberg či Boris Becker. 

"Tahle trofej je úžasná. Když jsem na turnaj přijel poprvé a viděl ta jména - Federer, Del Potro, Wilander... Napadlo mě, že by bylo úžasné mít své jméno vedle jejich. Teď se to stalo a je to skvělé. Celý týden jsem se soustředil a hrál skvělý tenis," pochvaloval si řecký mladík.

Někdejší světová desítka Gulbis, jenž momentálně figuruje až ve druhé stovce žebříčku a do hlavní soutěže ve švédské metropoli prošel z kvalifikace, ve finále prohrál poprvé v kariéře. Předchozích šest finálových zápasů vyhrál, což dokázal jako první tenista v open éře. Naposledy se z trofeje radoval už v roce 2014.

Oba finalisté se nyní přesunou do Basileje. Tsitsipas se v prvním kole střetne s Francouzem Jérémym Chardym, Gulbise čeká znovu po pár dnech Američan Jack Sock.

• ATP 250 STOCKHOLM •
Švédsko, tv. povrch / hala, 686.080 dolarů
nedělní výsledky (21. 10. 2018)
• Dvouhra - finále •
Tsitsipas (3-Řec.) - Gulbis (Lot.) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Bambridge/O'Mara (Brit.) - Daniell/Koolhof (3-N. Zél./Niz.) 7-5 7-6(8)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Fransoas
Mládí se dere pomalu ke svým výšinám.Gratulace pro Tsitsipase.Další turnaj bude také velice zajímavý.Jsem v očekávání,zda forma u Řeka bude gradovat a kam se případně v turnaji dostane.
Reagovat
Stan_Borowitz
Erniemu jednoznačně uškodilo, že se stal legendou příliš brzy. Jako třeba Borg.
Reagovat
Pe3k
Kde je článek?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
který? :)
Reagovat
Pe3k
No... :D
Reagovat
Patik
Kamilos bude mať radosť :)
Reagovat
smazaný uživatel
To mám. Akorát týden vykládám, ze to Cici muže klidně vyhrát a v kurzu 8 jsem to nevsadil.

Obecně dobrý týden pro Nextgen. Karen v Moskvě a Stefan Stockholm. Super. Snad to vydrží a výkon bude stoupat. Nemám moc náladu na 10ty rok s BIG3. Je to hezké, ale chce to už změnu pomalu.
Reagovat
Marduch
Rožér je v útlumu, takže celá big3 dopryč? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je sice v útlumu, ale pořad to je po Nolem největší favorit každého turnaje.
Reagovat
gigin
Reagovat
gigin
https://twitter.com/gymnasticians/status/1053651223151296513?s=19
Reagovat
Pe3k
Gulba ve finále a článek až teď? Málem Giginovi praskla žilka v oku!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist