Tsitsipas se dál trápí, na antuce v Hamburku prohrál čtvrtfinále s Krajinovičem

16. 7. 2021, 16:53
Aktuality 9
ATP HAMBURK - Stefanos Tsitsipas se od prohraného finále na French Open dál trápí. Po vyřazení v prvním kole Wimbledonu skončil překvapivě brzy také na antuce v Hamburku a neobhájil loňské finále. Největší favorit a nejvýše nasazený ve čtvrtfinále nestačil na Filipa Krajinoviče. Srbský tenista ve svém prvním semifinále od loňského února vyzve krajana Lasla Djereho a bude usilovat o své čtvrté finále, první od podzimu 2019.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas v Hamburku roli jednoho z nejlepších letošních hráčů na antuce nepotvrdil. Po prohraném finále French Open proti Novakovi Djokovičovi (vedl 2-0 na sety) nastal propad formy a překvapivé vyřazení hned v prvním kole slavného Wimbledonu.

Pozitivně nemůže 22letý Řek hodnotit ani své vystoupení v Hamburku, kde při svém loňském debutu prošel až do finále. Už v úvodním zápase s domácím Dominikem Köpferem měl potíže a v dnešním čtvrtfinále nestačil 6-3 1-6 3-6 na trápícího se Filipa Krajinoviče.

Nejvýše nasazený měl přitom famózní vstup do utkání a rychle vedl už 5-0. Pak však začal více chybovat, i přes zisk úvodní sady ve zbytku zápasu uhrál jen čtyři gamy, dostal se k jedinému brejkbolu a na returnu bodoval pouze v osmi fiftýnech.

"Začal opravdu dobře, hodně agresivně. Já jsem nemohl najít svoji hru, svůj servis, přetlačoval mě. Ale na konci prvního setu jsem se začal cítit lépe a šel jsem si pro to. Na konci se to vyplatilo," komentoval Krajinovič zvrat v utkání.

Krajinovič, který letos poprvé dokázal otočit stav 0-1 na sety (na 11. pokus) a připsal si svůj třetí kariérní skalp hráčů Top 10 (bilance 3-21), ve svém prvním semifinále od loňského února vyzve krajana Lasla Djereho a bude usilovat o své čtvrté finále, první od podzimu 2019.

Djere letos na antuce nedal šanci Nikolozovi Basilašvilimu ani podruhé, šampiona ročníků 2018-19 přehrál 6-2 6-2. Zítra bude bojovat o druhé letošní a celkově čtvrté finále.

Pablo Carreño porazil 7-6(4) 6-3 dalšího srbského zástupce Dušana Lajoviče a postupem do semifinále vyrovnal své maximum na turnaji. Na druhé letošní a celkově deváté finále bude 29letý Španěl útočit proti Federicovi Delbonisovi (H2H 2-6).

Delbonis v tie-breaku druhé sady přežil čtyři mečboly Benoita Paireho a po téměř dvouapůlhodinovém boji nasazeného Francouze zdolal 4-6 7-6(9) 6-4. Třicetiletý Argentinec bude zítra bojovat o své páté kariérní finále, první od sezony 2016.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.168.220 eur
páteční výsledky (16. 7. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Krajinovič (6-Srb.) - Tsitsipas (1-Řec.) 3-6 6-1 6-3
Carreño (2-Šp.) - Lajovič (5-Srb.) 7-6(4) 6-3
Djere (Srb.) - Basilašvili (3-Gruz.) 6-2 6-2
Delbonis (Arg.) - Paire (8-Fr.) 4-6 7-6(9) 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Ne... nejde o nejake exhibicni utkani, ale o dalsi prestrelku mezi Borisem a Sasou...

Becker opet kritizuje Zvereva za to, ze stale dela tu samou chybu a jeho tvrdohlavost to nezmenit prinasi ty same situace na GS, tzv. dokolecka, dokola, v dulezitych momentech zustava pasivni, a hlavn ceka jen na chyby soupere a tim si prohrava zapasy, a vysledky pak jsou na GS ty same...cili spatne.

Zverev na to reguje, ze Borise zna i jeho nazory, nezjima ho to, vi co ma delat, a pracuje na tom, aby vysledky byly lepsi, krom toho se ted soustreduje na OH...
...ovsem sve tajemstvi nad cim presne pracuje, aby to bylo na GS v tech rozhodujicich zapasech lepsi uz neprozradil:) Jen ze te ceste veri...:)

http://www.puntodebreak.com/2021/07/16/zverev-becker-conocemos-pensamos-del

Ikdyby Becker nemel pravdu stale predlozil neco konkretniho, Sasa opet nic konkretniho nerekl...ale treba nas uz na OH prekvapi.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jenson Brooksby se prostrilel do SF v NEWPORTU a tak potvrzuje cerneho kone turnaje ElNina :)

Jeho pripadny souper muze byt take prekvapivy nebot se nam ultimatni Max nejak zasekl... a toho jsme nekteri videli take dost daleko...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Max Cressy vyhucel...
Reagovat
Vlk-v-trave
Takze za Nadalem zaostava o 120 bodu, a treti plac v zebricku je stale nedobyt.:)
Reagovat
NoletheBest
Trápící se Filip porazil Tsitsiase smile No, to měl Tsip ještě kliku, že se Filda trápil. Jinak z HL hrál moc dobře.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak Filip není žádný nazdárek. A hlavně moc nechápu, co dělá na antuce, když má hrát na OH na hardusmile
Reagovat
turista
Má v Hamburku šanci na titul tak se jí snaží využít.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no nemásmile Možná ji měl teoreticky. Jako příprava na OH, které chce předpokládám vyhrát, to byl holý nesmysl...
Reagovat
paddy
dokud bude nakupovat rakety u Vietnamců, tak na tituly nemůže pomýšlet smile smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=t3FcZmyxq_A
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist