Tsitsipas se na novou sezonu naladil triumfem na exhibici v Abú Zabí

18. 12. 2022, 22:22
Aktuality 6
EXHIBICE ABÚ ZABÍ - Stefanos Tsitsipas na druhý pokus vyhrál prestižní exhibici v Abú Zabí. Ve finále řecký tenista porazil 6-2 4-6 6-2 loňského šampiona Andreje Rubljova a třemi výhrami se naladil na novou sezonu. Bez výhry i zisku setu se po zranění vrátil první hráč světa Carlos Alcaraz ze Španělska.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

14. ročník štědře dotované exhibice Mubadala World Tennis Championship, kterou vyhrál pětkrát Rafael Nadal, třikrát Novak Djokovič či dvakrát Andy Murray, našel nového šampiona.

Stefanos Tsitsipas, jenž před třemi lety v Abú Zabí získal skalp Djokoviče a prohrál finále s Nadalem, v triumf proměnil svou druhou účast. V předkole si poradil s Britem Cameronem Norriem, jemuž oplatil týden starou porážku ze saúdskoarabské Diríjí, v semifinále smetl Nora Caspera Ruuda a v dnešním finále si poradil s obhájcem titulu Andrejem Rubljovem.

24letý Řek do finále vlétl ziskem čtyř gamů a získal první set. Ve druhé sadě za stavu 4-5 poprvé přišel o podání a rozhodnout musela třetí sada. V té se Tsitsipas ujal stejně jako v úvodu zápasu vedení 4-0 a náskok si už pohlídal. Po hodině a půl zvítězil 6-2 4-6 6-2.



"Chci všem moc poděkovat, že nás přišli podpořit, i když se za chvíli hraje finále Mistrovství světa ve fotbalu. Je skvělé, že jsem tu odehrál tři zápasy a absolvoval povedenou přípravu na novou sezonu. S Andrejem jsme dnes odehráli skvělý zápas," komentoval Tsitsipas při přebírání trofeje.

"Jako tenisté se snažíme spojovat lidi, sbližovat je prostřednictvím tenisu. Jsem rád, že mohu hrát na Blízkém Východě. Už dříve jsem řekl, že by se tu mělo konat více turnajů," dodal Tsitsipas.


Poprvé od začátku listopadu, kdy kvůli natrženému břišnímu svalu odstoupil z turnaje Masters 1000 v Paříži a přišel o vyvrcholení sezony na Turnaji mistrů, se představil Carlos Alcaraz. První hráč světa ale nezazářil, během několikatýdenní pauzy vypadl z tempa a ve dvou zápasech uhrál jen osm gamů.

19letý Španěl v Abú Zabí prohrál 1-6 2-6 s Rubljovem a dnes v utkání o konečné 3. místo podlehl 1-6 2-6 Noru Casperu Ruudovi. Po zápase prohlásil, že nestihne první turnaje v roce 2023 a bude se připravovat na Australian Open.

"Vím, že ještě potřebuji trénovat. Proto jsem se rozhodl vynechat přípravné turnaje v Austrálii a soustředit se jen na Australian Open," oznámil 19letý Španěl.

• EXHIBICE ABÚ ZABÍ 2022 •
kompletní výsledky (16. - 18. 12. 2022)
• Finále •
Tsitsipas (Řec.) - Rubljov (-) 6-2 4-6 6-2
• o 3. místo •
Ruud (Nor.) - Alcaraz (Šp.) 6-1 6-4
• Semifinále •
Rubljov (-) - Alcaraz (Šp.) 6-1 6-2
Tsitsipas (Řec.) - Ruud (Nor.) 6-2 6-2
• Předkolo •
Rubljov (-) - Čorič (Chorv.) 7-6(4) 6-4
Tsitsipas (Řec.) - Norrie (Brit.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Ano, chtel by ho vyhrat...

Seznam hracu, kteri behem prosince zahlasili utok na Major v pristim roce roste:)

- Rune
- Tsitsipas
- Norrie
- Berrettini
- Ruud
Reagovat
Krisboy
Obávám se, že na všechny se nedostane :)
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/12/19/nadal-anuncia-nuevo-entrenador-gustavo-marcaccio

***
Ale zatim na Emmu to nestaci:) Ta jede v tech vymenach mnohem svizneji.
Kazdopadne zasadni krok pred novou sezonou.
Reagovat
paddy
Alcaraz bude moci být spokojený, pokud se příští rok udrží v top 5 smile

prázdné fráze typu "spojovat lidi tenisem"
hlavně přilepšovat vlastnímu kontu
každý turnaj v Arábii se počítá smile

turnaj sem, turnaj tam, Cicipussy smile
https://www.youtube.com/watch?v=AEbksaOlqiY
Reagovat
Pe3k
Tu bilanci po US open má strašnou. Ač ho nechci nijak shazovat, na to jak je mladý toho dokázal hodně, ale zároveň je to nejslabší světová jednička posledních 20 let...
Reagovat
Nola
na zaklade nejakej exho posudzovat hraca je tak neprofesionalne, staci zajst do minulosti, ako si pocinali tzv. GOATI na exho.... kto tu vlastne berie vazne paddyho? hladac pozornosti, nic viac, nic menej smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist