Tsitsipas si zahraje poprvé na Laver Cupu. Tým světa doplnil Kyrgios

13. 8. 2019, 20:54
Aktuality 31
Řecký tenista Stefanos Tsitsipas se letos v Ženevě poprvé představí v Laver Cupu, v němž bude zastupovat tým Evropy. Dalším dnes oznámeným účastníkem je Australan Nick Kyrgios pro výběr světa.
Profily hráčů

Sedmý hráč světového žebříčku Tsitsipas doplnil v evropském týmu již známou pětici Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem, Alexander Zverev a Fabio Fognini. Tím je výběr kapitána Björna Borga, jenž bude obhajovat vítězství z prvních dvou ročníků v Praze a Chicagu, kompletní.

Pro Kyrgiose na rozdíl od Tsitsipase nebude představení v týmové soutěži novinkou, na straně poražených byl loni i předloni. Vedle něj má kapitán John McEnroe v nominaci Kevina Andersona, Johna Isnera, Milose Raonice a Denise Shapovalova, jedno místo je ještě volné.

Třetí ročník Laver Cupu se v Ženevě uskuteční od 20. do 22. září a bude premiérově součástí ATP Tour.

Nomince na Laver Cup 2019:
Výběr Evropy Výběr světa
Rafael Nadal (Šp.) Kevin Anderson (JAR)
Roger Federer (Švýc.) John Isner (USA)
Dominic Thiem (Rak.) Milos Raonic (Kan.)
Alexander Zverev (Něm.) Denis Shapovalov (Kan.)
Fabio Fognini (It.) Nick Kyrgios (Austr.)
Stefanos Tsitsipas (Řek. volné místo

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
Pavol
Ale na takúto akciu by mal mať doživotný zákaz.
Reagovat
Jiri
Jde o to, jak akci poradatele chteji pojmout. Zda je to jen dobre placeny cirkus nebo oslava sportu? Tady si bohuzel vybrali tu horsi variantu.
Reagovat
Jiri
LC je stedre dotovana exhibicni akce, ktera ma za cil propagovat tenis, udelat z toho show pro masy. Jinymi slovy se jedna o oslavu tenisu. Proto by na takove akci nemel byt nekdo, kdo neustale urazi rohhodci a obcas i protihrace. Ale je to showman, takze nad slusnosti prevazi opet ty prachy. To neni dobra vizitka gentlemanskeho sportu.
Reagovat
peRFect
Vyjma toho, že tenis hrát umí, je to australan, ostatně jako Laver žejo (nebo bys raději Tomice?). Nick je u LC od začátku a v Praze i Chicagu dělal dobrou show a navíc hrál i kvalitní tenis. Určitě tam patří.
Reagovat
Torn
Je pravdou, že ten buran se na LC chová relativně normálně, což se během sezóny říct na moc nedá. :D
Reagovat
Jiri
To neni argument, ze je australan. Potom tam tedy maji hrat jen australani? Ze je tam od zacatku? No a. Proste se neumi chovat, tak bych ho nebral na akce, ktere tento sport oslavuji. Tenis umi i dalsi a dle zebricku je jich dost. Skoda. Sve showmanstvi nam ukaze na dalsich akcich, ale sem mezi elity proste nepatri.
Reagovat
spaniel
Ne proto...ale ze i manager LC je Australan, sef AO nebo australskeho svazu.
Reagovat
NoletheBest
Gyros se do LC cirkusu přesně hodí. Ten se dobře prodá.
Reagovat
Jiri
A to je presne ono. Jde jen o prachy a pozornost. Proto to neni nic jineho nez cirkus a to je skoda.
Reagovat
Marduch
Tak melouch na LC ma Nick v kapse, holt letos sel tomu stesticku hubou naproti..
Reagovat
anajka
Na oficiálnej stránke LC sú uvedené až 7-členné družstvá, pričom team Európy má ešte jedno voľné a team sveta ešte dve voľné.
https://lavercup.com/team-europe
https://lavercup.com/team-world
Reagovat
NoletheBest
Šaškárna pro sponzory, snad někdo nevymyslí Ali cup.
Reagovat
spaniel
Neprskej, zakuckas se.
Reagovat
NoletheBest
Utři si bradu od mlíčka.
Reagovat
Patik
Ono miestami mi to príde tiež také sílené..Tým európy čiže v podstate Big 3 verzus outsideri..všetci vieme ako to dopadne..
Reagovat
NoletheBest
Je to trapný cirkus, vzniklý prostřednictvím Federera. Až skončí Fed, tak totálně změní LC formát, nebude to chtít nikdo hrát. Pro sponzory ok, Rolex, Credit Swiss.
Reagovat
peRFect
Jedinej, kdo se tam zatím choval minimálně dost zvláštně, byl za dva ročníky tvůj kůň.
Reagovat
NoletheBest
To si myslíš ty, já si naopak myslím, že to má své racio a jsem rád, že tam ND nehraje. Nechť si to kamoši, RF a RN užijí.
Reagovat
Pe3k
Nechápu proč někoho štve podnik, kde vidíš hrát ty nejlepší hráče světa. Díky tomu jsme mohli vidět např. čtyřhru Fed/Nadal a Fed/Djokovic. Spoustu atraktivních zápasů, některé dokonce v Česku. Hráče tam motivuje jejich team a nejsou tak nervózní jako na gs. Ve výsledku je to špičkový tenis, jeden z nejlepších turnajů za celý rok a nakonec to ještě někoho štve? Vrcholová dmnce.
Reagovat
NoletheBest
Mně to naopak vůbec neštve, je třeba dobře číst řádky a nevymýšlet si. Mně je to úplně šumák, kdo tam hraje, jak to dopadne. Je to čístá exhibice, na níž se podařilo sehnat sponsory díky Federerovi. Naopak, ať si každý hraje co se mu líbí resp. za co dostane dobře zaplaceno. Jsem jen rád, že ND tam nehraje. Naopak pro někoho z nextgen to může být přínosné si zahrát a dostat radu od RF. Já to vidím jen jako komedii, která se má tvářit jako nějaký kolosální trhák. V individuálním sportu jako tenis, to vnímám jako cirkus.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to exhibícia a fraška pre ovečky.

Nikto seriózny to nemoze brat vážne.
Reagovat
Pe3k
Nadal to bere vážně...
Reagovat
turista
Je to jen velká exhibice a nic víc ten LC.
Reagovat
Pe3k
Novak tam hrál, sice letos nehraje, ale ten fakt, že tam hrál už nikdo nesmaže. Zminuješ sponzory, peníze. Takže tě štve, že za to dostávají zaplaceno? A na turnajích Atp tě to neštve? Tam jsou taky peníze a sponzoři...Podle mě je to nový formát, žádná exhibice ani klasický turnaj. Na exhibici se hraje pro diváky, na LC se hraje naplno. Osobně chci vidět co nejlepší tenis a to díky LC můžu. Jsi hejtr Federera, jako Trolhand? Pak chápu, že se ti tento podnik pod záštitou nejlepšího hráče všech dob nelíbí, tak nebuď srab a napiš to rovnou.
Reagovat
NoletheBest
Neštve mne na tom vůbec nic, ani LC, ani peníze, ani účastnící se hráči, to jde úplně mimo mne. Klid, žádný hating se nekoná. Na tenis RF je radost se dívat. Kdo ví, jestli takový hráč ještě někdy vůbec bude. Mám rád věci říct na rovinu, a to jsem řekl, naplno :)
Reagovat
Patik
Ahá..takže Federer Kyrgios last match o rozhodujúci bod..opäť klasika Elegantná legenda verzus mladý rebel najhlavnejšia šou turnaja..
Reagovat
Ereinion
letos by mohlo být i Kyrgios-Nadal kvůli většímu hype po posledních zápasech a Gyrosových výrocích
Reagovat
Patik
Ozaj vidíš..teraz to medzi nimi škrípe tak isto bude Nadal Kyrgios..z toho môže vzniknúť volačo kontroverzné kuriózne štiplavé..Kyrgiosa vtedy spájali s Federerom lebo v tom čase bol neprekonatelný a s Nickom hral v Miami dramatický zápas..takže teraz jednoznačne bude Nadal Kyrgios...ale...najskorej Dimitrov Wawrinka v prvom kole. :)
Reagovat
svetova.dvojka
Takže to už nebude jen exibice a půjde i body , tak to je super.
RAfa si na Laver Cupu zajistí post světové jedničky na konci roku...
Reagovat
smazaný uživatel
nehra sa o body. ale vysledok sa pocita do h2h :DDD
Reagovat
turista
Djokoviče letos nepřeskočí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist