Tsitsipas v Marseille porazil Goffina a s Kukuškinem si zahraje o druhý titul

23. 2. 2019, 21:55
Aktuality 10
ATP MARSEILLE - Nejvýše nasazený Stefanos Tsitsipas ve francouzském Marseille porazil Belgičana Davida Goffina a počtvrté na okruhu ATP postoupil do finále. O druhý titul a znovu z evropské haly si dvacetiletý Řek zahraje s Kazachem Michajlem Kukuškinem.
Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas na letošním Australian Open vyřadil Rogera Federera a prohrál až v semifinále s Rafaelem Nadalem. Po přesunu do evropských hal se mu ale nedařilo; v Sofii porazil Jana-Lennarda Struffa, ale pak prohrál s Gaëlem Monfilsem a v Rotterdamu nestačil na Damira Džumhura.

Tento týden ve francouzském Marseille už však roli favorita potvrzuje a po třech dvousetových výhrách je v semifinále. Na skalpy Poláka Hurkacze a Ukrajince Stachovského navázal dnes proti nasazené trojce Davidu Goffinovi, kterého zdolal 7-6 6-1. 

Dvacetiletý Řek přitom jako první přišel o podání a navíc za kritického stavu 5-5. Pak ale získal 28 z následujících 35 výměn a rozhodl o svém vítězství. Ve vzájemné bilanci s o osm let starším Belgičanem se tak dostal do vedení 3-2.

"Dnes jsem využil toho, že jsem v předchozích zápasech získal sebevědomí a v důležitý moment ho dokázal na kurtu prodat. Jsem šťastný, jak jsem na konci prvního setu zahrál a dokázal si úroveň hry udržet," komentoval Tsitsipas.



Ve sém čtvrtém finále si řecký mladík, který svůj dosud jediný titul získal loni v hale ve Stockholmu, zahraje proti Michajlu Kukuškinovi (h2h 2-0).

Jednatřicetiletý Kazach dnes přehrál dvakrát 6-4 osm zápasů neporaženého Francouze Uga Humberta, jenž hrál svůj nejlepší turnaj na okruhu ATP, a do finále postoupil po dlouhých čtyřech letech. Svůj jediný titul získal už v roce 2010 v hale v Petrohradu.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch, 744.010 dolarů
sobotní výsledky (23. 02. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Tsitsipas (1-Řec.) - Goffin (3-Belg.) 7-6(1) 6-2
Kukuškin (Kaz.) - Humbert (Fr.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
spaniel
Tsitsipas parádně, jak zkušený matador.
Reagovat
sojka1
zadne iluze si nedelam, ale prala bych to Kukuskovi, zajimavy tenista a zvlastni clovek.. :-)
Reagovat
Nola
d'artagnan tu nema na ruziach ustlane:D Kamilos bude zasadne proti...
Reagovat
sojka1
i skutecny neromanovy d'Artagnan dopadl nevalne.. :-)
Reagovat
Nola
dopraj a bude ti dopriane.....

naordinoval si neskutocny zapasovy zaprah a la Dominic Thiem
Reagovat
sojka1
ktery na nej dojel..
Reagovat
Kozoroh
Cože? Ty nebudeš přát titul nástupci Rogera, jak ho tak mnozí pasovali? :-OO
Reagovat
sojka1
ne, me nakrknul.. :-)) Se starym panem se muze prerazit, roztrhne korale Princezne a pak se mu to trochu priliftuje a .... ;-)
Reagovat
SwissMaestro
Hlavně ať nám Izzík připíše první výhru v Mexiku. Už tam startoval hodněkrát a vždycky prohrál v prvním kole :(
Reagovat
sojka1
musim se priznat, ze jsem ty hodiny mezi psem a vlkem ted vubec nezvladla a nevim presne, jak John vypada, jestli na tom FH zase nevlaje, co koleno a tak...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist