Tsitsipas v Monte Carlu dokonal hattrick, ve finále bez problémů zvládl souboj s Ruudem

14. 4., 17:22
Aktuality 27
ATP MONTE CARLO - Stefanos Tsitsipas (26) proměnil i své třetí finále v Monte Carlu v titul a stejně jako v letech 2021 a 2022 ho slavil po dvousetové výhře. Řek, který na svůj 11. triumf čekal od loňského srpna, porazil Caspera Ruuda (26) jednoznačně za hodinu a půl 6:1, 6:4. Nor tak stále čeká na větší trofej než z turnajů ATP 250. Aténský rodák se po zisku třetího titulu z Masters 1000 posune na sedmé místo ve světovém žebříčku.
Profily hráčů
Tsitsipas potvrdil, že se mu v Monte Carlu daří. (@ Profimedia)

Ruud – Tsitsipas 1:6, 4:6

Stefanos Tsitsipas získal první set za pouhých 35 minut, když od stavu 0:1 uhrál šest her v řadě. Odvrátil všechny tři brejkboly Caspera Ruuda a sám využil polovinu svých šancí (3/6). Při druhém setbolu mu Nor pomohl dvojchybou.

Druhá sada byla už od začátku o poznání vyrovnanější, Ruudovi se povedlo zlepšit backhend, měnil své pozice na returnu a nutil Tsitsipase k chybám. Řek musel hned v prvních dvou gamech na servisu odvracet brejkboly. V sedmé hře neudržel vedení 40:0 a Nora pustil k dalším třem šancím. Všechny však odvrátil vítězným úderem a dlouhý game nakonec po 13 minutách získal. Za stavu 5:4 si Řek vypracoval prvním mečbol, který ihned využil a po vítězném forhendu se radostí svalil na zem.

"Chtěl bych pogratulovat Casperovi a jeho týmu za skvělou cestu turnajem. Oba jsme ve stejné věkové kategorii,  začínali jsme na těch nejmenších kurtech a dotáhli jsme to až sem. Kdyby mi před pár lety někdo řekl, že tento podnik vyhraju třikrát tak bych tomu nevěřil. Mám tu vždy velkou podporu," pochvaloval si Tsitsipas.

"Díky mému týmu, že při mně stojíte už několik let, toho si vážím nejvíce. Děkuji všem, kteří se o tento turnaj starají a doufám, že zde přidám ještě další úspěchy. Tento tenisový klub je opravdu skvělý a jsem rád, že na něj mám tak úžasné vzpomínky," řekl trojnásobný šampion v závěrečném ceremoniálu turnaje.

Tsitsipas tak potvrdil, že antuka je jeho nejoblíbenějším povrchem. Celkem třicetkrát v zápase se vydal na síť a zahrál více vítězných úderů a méně nevynucených chyb než jeho soupeř. Bývalé světové trojce se povedlo vylepšit bilanci v Monte Carlu na 20:3, lepší je zde už jen 11násobný šampion Rafael Nadal. Bilanci ve finále turnajů Masters si upravil na 3:4

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

"Nejprve bych chtěl pogratulovat Stefanosovi k tomu, že znovu vyhrál turnaj v Monte Carlu, vím že je to teď tvůj oblíbený turnaj. Hrál si velmi dobře celý týden. Děkuji princi Albertovi a jeho rodině, za to že nás vždy hezky přivítáte v tomto krásném klubu, jednom nejhezčích na světě. Každý rok si to tu užijeme. Díky všem fanouškům za skvělý týden a velkou podporu, omlouvám se že jsem dnes nepředvedl lepší výkon," řekl norský tenista.

"Těším se až budu mít další šanci příští rok. Díky mému týmu, že se přijeli na mě podívat. Nepodařilo se nám dnes vyhrát, ale myslím že se dostáváme blíže k zisku velkého titulu. Věřím, že v budoucnu budu mít ještě další šanci prolomit tu poslední bariéru a vyhrát takto velký turnaj," vyjádřil se po zápase Ruud, který ještě nikdy nevyhrál žádný velký titul. Trofej pro poraženého finalistu si odvezl z US Open, Roland Garros, Turnaje mistrů a turnajů Masters v Miami a letos v Monte Carlu.

Oba finalisté se výrazně posunou ve světovém žebříčku. Tsitsipas si polepší o pět míst a bude sedmý. Ruud, který do turnaje vstupoval jako světová desítka, bude o jednu pozici před ním. Příští týden by se oba měli představit na turnaji ATP 500 v Barceloně.

Výsledky turnaje Masters 1000 v Monte Carlu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

27
Přidat komentář
Holahej
Sympatické finále, vydařený turnaj, Tsisi, jen 25, nauč se obouruč, ať máš šanci i na ostatních površích. Ať si každý zkusí jen např. příjímat servisy jednoruč a obouruč a uvidí rozdíl a v zápasech na body je potřeba ho nejen pasivně vrátit....
Reagovat
Krisboy
Řek bych, že je to naopak. Právě na antuce je jednoručák největší nevýhoda, na rychlých hradech neomezuje vůbec. Pokud se tedy umí, samozřejmě!
Viz např. nedávno Dimitrov proti Alkymu.
Reagovat
Holahej
Ojedinělý zápas, kdy mu vše vyšlo, padalo, hra, tenis, má více faktorů, proto je pro diváky zajímavá, neznamená že jednoruč nemůže vyhrát, může, ale je to "dnes" slabina, stačí se ,kromě jiného, podívat na příjem prvního servisu na BH, kolik jich vůbec vrátí do hry, s šancí vůbec jen začít bojovat o fiftýn...a proč jim soupeři cpou vše na BH...nemluvě o hraní v běhu a pod tlakem z opačné nohy...
Reagovat
manager1
Dva BH jednoručáky v Top10 to je super.
To že Tsitsipas je považovaný za antukáře to je pro mě dost překvapení.
Mám na paměti to AO-2019 jak tam na hardu smázl Federera krásnou útočnou hrou v prvním týdnu turnaje.
Reagovat
Ereinion
mě přijde, že v tý době jeho BH nebyl tak hroznej na antuce přeci jenom má víc času, ty jeho vysoké míče nejsou taková slabina jak jinde, return není taková slabina jak jinde, navíc si BH může častěji obíhat a těžit ze svého forhendu, kterej je jeden z nejlepších na světě
Reagovat
australan.tenis
Gratulace Tsitsipussy.

Sice nesnáším jeho fotra Apostolose Tsitsipussy...... Ale pořád lepší že vyhrál tenhle než hodnej skautík a nice boy cuckold Ruud. Tady se jasně ukazuje, že totálně selhává mužská divize akademie Rafy Dopala.... Systémově to nefunguje..... Ti hráči nejsou schopní vyhrát velké trofeje... Jsou k ničemu jako celá akademie Nadala a kompletně uselesss jako býček Nadal samotný. Další kardinální selhání Le Dopal.
Reagovat
Roger_fans
Tvoj ubohy zivot je k nicemu :)
Reagovat
com
Reagovat
darek.vrana
No vida, a hned máme zas dva jednoručáky v top 10 .
Reagovat
sojka1
:-))) za me tenisova spokojenost, ale neprestavam si shanet plysaka "mrkev" , ten bude jiste jeste moooc potreba... :-))
Reagovat
Krisboy
Tak tak, svět je zase na chvilku normální.
Reagovat
Pe3k
Takový výsledek jsem tedy nečekal a to sem semíčko tipnul dobře. Nefandím Tsitsipasovi, ale fandím jednoručnímu bh, takže sem fandil Tsitsipasovi
Gratz.
Reagovat
Patik
Ach ten Ruud to je úd...cakal som ze to takto skončí..ale dúfal som...Tsitsipasov ani negratulujem lebo ten tam ani nemal byť..
Reagovat
paddy
Reagovat
Kandinsky1
Je to vocas. To už měl radši prohrát s Djokovičem. Finále by bylo daleko lepší.
Reagovat
Patik
Djokovic by zase hentak porazil Tsitsipasa ako on dnes Ruuda.
Reagovat
Kandinsky1
To si úplně nemyslím. Djokovič má do optimální formy ještě daleko a Cipískovi se v MC vyloženě daří.
Reagovat
Ondra979
taky bych rekl...tady by ho Tsip klidne mohl dat s timto vykonem a nejspis by i dal, ale je to jedno...jsem zvedav na Djoka jak dal poladi formu, uz potreti v podstate neuspel, jelikoz od nej se ceka minimalne finale, pokud ne rovnou vyhra
Reagovat
turista
Výsledky má Djoker zatím mizerné tuto sezónu. Ale 4 ostré zápasy na antuce jsou dobré protože je to zápasová rutina do níž se potřebuje vrátit. Ale už to bylo tady od něj lepší než na hardech, kde hrál opravdu mizerně
Reagovat
turista
Reagovat
paddy
pro úplnost, co se asi na TP nedostalo

minulý týden v Monaku Kordu přepadli maskovaní lupiči a ukradli mu luxusní hodinky Richard Mille za 7,5 mil. Kč

"...Tím se vysvětluje, proč ho [Monte Carlo] Sebastian odehrál v netradičních oranžových hodinkách, které dostal narychlo od sponzora, místo svých oblíbených černých..."
Reagovat
paddy
Cicikov podle očekávání sebral titul

Neškodňák (BB 0/8) sice dokáže prohrát i s Martinezem, ale jedna věc se změnila. Už porazil Djokoviče. To jen potvrzuje, že éra titánů světového tenisu, tzn. éra Big 3, je u konce, a že Djokovič se už dostal do fáze Titanic.

https://www.youtube.com/watch?v=RnOgkodG1UE
Reagovat
turista
To si nemyslím že je Novak ve fázi Titanic. Je na mírně vzestupné trajektorii od té zimní mizérie. Federer v tomto věku 36,5 let až 38,25 let vyhrál plných 8 titulů. O to víc je třeba ocenit Novak tady nehrál zle. Toho Ruuda měl ale vyřadit protože Ruud ve finále proti Filozofovi předvedl na jeho současné poměry velmi slabý výkon.
Reagovat
turista
Měl jsem na mysli, že je třeba ocenit Federera za to, že v tomto věku dokázal vyhrávat tituly a byl konkurenceschopný i když už mu tam GS nepadaly.
Reagovat
paddy
GS jsou to hlavní, zbytek jsou jen oriešky. Connorsův rekord je soutěž v korálcích.

Fed měl ještě 2 MB ve 38r. Konkurenceschopný byl díky talentu, což kompenzovalo zhoršující se fyzičku a postřeh (kognitivní schopnosti).
Djokovič to má více vydřené, takže fyzička hraje větší roli. Už se to zlomilo, věk se nedá obelhat.
Reagovat
turista
Tak aspoň ještě nějaké ty voříšky když už ne GS.
Reagovat
kolapse
gratulace stefe, 5k na tebe byla dobrá volba parádní týden v Monte Carlu a velmi pohledný tenis
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist