Tsitsipas ve finále porazil de Minaura a ovládl letošní Next Gen ATP Finals

10. 11. 2018, 23:03
Aktuality 12
NEXT GEN ATP FINALS - Stefanos Tsitsipas na Turnaji mistrů do 21 let potvrdil roli největšího favorita. Patnáctý hráč světa v milánské hale v souboji neporažených finalistů přehrál Alexe de Minaura a vyhrál všech pět zápasů. Tím pádem si odváží šek v hodnotě 407 tisíc amerických dolarů.
Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas v Miláně potvrdil vynikající formu posledních týdnů. Dvacetiletý Řek ve skupině ve třech zápasech ztratil jediný set, v semifinále po pětisetové bitvě udolal loňského finalistu Rubljova a v souboji neporažených finalistů porazil 2-4 4-1 4-3(3) 4-3(3) o rok mladšího Alexe de Minaura z Austrálie.

Tsitsipas sice ztratil úvodní sadu, ale v dalším průběhu utkání už nečelil jedinému brejkbolu. Ve druhé sadě povolil de Minaurovi jediný game a v dalších dvou setech uspěl vždy v tie-breaku.

Rodák z Atén tak zakončil životní sezonu triumfem na Turnaji mistrů do 21 let a coby neporažený šampion obdržel šek v hodnotě 407 tisíc amerických dolarů. O žebříčkové body se na Next Gen ATP Finals, pro které platí speciální pravidla, nehraje.

"Vyhrát tenhle turnaj je úžasné. Celý týden jsem tu hrál skvělý tenis," radoval se Tsitsipas. "Dnes to byl fantastický zápas. I když jsem ve čtvrtém setu nevyužil dva mečvoly, zůstával jsem klidný a dál se snažil vyhrát zápas. Byl jsem psychicky velmi silný a to se ukázalo v následném tie-breaku jako klíčové," komentoval řecký šampion.

"Jsem nesmírně vděčný za příležitost zahrát si tady v Miláně a být druhým vítězem turnaje. Je to výjimečný okamžik a myslím, že mi může dodat sebevědomí do budoucna," dodal Tsitsipas. Loni triumfoval Korejec Hyeon Chung.

Nejlepší řecký hráč nedávno v hale ve Stockholmu získal premiérový titul, letos si zahrál finále na Masters v Torontu, kde vyřadil čtyři hráče Top 10 v řadě, a na antuce v Barceloně. Z 91. místa se během letošního roku vyšplhal na post světové patnáctky a získal ocenění za největší pokrok roku.

Také de Minaur má za sebou životní sezonu. Australan figuroval na začátku roku až ve třetí stovce žebříčku, nyní je 31. hráčem světa a australskou jedničkou a vyhrál anketu Nováček roku. Letos ovládl challenger v Nottinghamu a zahrál si finále na akcích ATP v Sydney a ve Washingtonu, v Shenzhenu a v Brisbane došel do semifinále.

Souboj poražených semifinalistů vyhrál Andrej Rubljov. Loňský finalista v pětisetové bitvě zdolal 1-4 4-3(4) 2-4 4-2 4-3(3) Jaumeho Munara a obsadil třetí místo.

• NEXT GEN ATP FINALS •
Milán, Itálie, tv. povrch / hala, 1,335.000 dolarů
sobotní výsledky (10. 11. 2018)
• Dvouhra - finále •
Tsitsipas (1-Řec.) - de Minaur (2-Austr.) 2-4 4-1 4-3(3) 4-3(3)
• Dvouhra - o 3. místo •
Rubljov (5-Rus.) - Munar (7-Šp.) 1-4 4-3(4) 2-4 4-2 4-3(3)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
Fransoas
Můj tajný favorit uspěl.Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, teplo vyhrálo.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
spaniel
Bude sranda, az predbehne Muru v poctu GS. Co pak budes teprve vyvadet :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hele s tím tak nějak počítám, že ho plno hráčů, co mu nesahají ani po kotníky předběhne v GS, protože nehráli v době tří nejlepších hráčů historie, holt smůla no.
Reagovat
spaniel
V tom mas pravdu...ale se Stanem ne. Protoze ten se prosadil mezi nimi. Nebyl zdaleka tak konzistentni jak Andy, ale top mel daleko vys.
Reagovat
smazaný uživatel
To ano, toho do toho nezahrnuji. Ten měl stejný problém jako Andy, ale vytěžil (zatím) stejně jako on.
Reagovat
BooOoo
Jak/kde jsi na to přišel?
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, tak se na něj podívej.
Reagovat
milik254
Bohužel ne.
Reagovat
Nola
d artagnan si skusene postrazil titul, pozrela som aj kusok FC, ale pansky tenis je uplne niekde inde....
Reagovat
smazaný uživatel
DeMinaur je hodně solidní, ale Cici to je hráč, který drží tempo s TOP10. Jsem rad, ze to na turnaji potvrdil a neprohrál ani jeden zapas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist