Tsitsipas ve Vídni zvládl odvetu proti Dimitrovovi, postoupil i Zverev

26. 10. 2021, 22:51
Aktuality 1
ATP VÍDEŇ - Vstup do halového turnaje ATP 500 ve Vídní zvládli oba největší favorité. Řek Stefanos Tsitsipas si v odvetě za loňské vyřazení poradil s Bulharem Grigorem Dimitrovem, Němec Alexander Zverev porazil Srba Filipa Krajinoviče.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas po návratu z Ameriky zahájil závěrečnou část sezony v evropských halách vítězně. Na úvod turnaje ATP 500 ve Vídni porazil 7-6 6-4 Bulhara Grigora Dimitrova a oplatil mu porážku z loňského druhého kola.

"Na první kolo to byl těžký soupeř. Myslím, že jsme oba předvedli solidní tenis a diváci si to museli užít," komentoval nejvýše nasazený Tsitsipas, který v zápase odvrátil všechny čtyři brejkboly a navíc i tři setboly v tie-breaku úvodní sady.

O překonání svého výsledku z loňského debutu si 23letý Řek zahraje s Američanem Francesem Tiafoem (h2h 4-1), který mu v červnu ve Wimbledonu připravil jediný letošní neúspěch v úvodním kole.



Roli favorita v rakouské metropoli potvrdil i druhý nasazený Alexander Zverev, jenž si poradil 6-2 7-5 se Srbem Filipem Krajinovičem. Ve 2. kole se německý tenista utká s Australanem Alexem de Minaurem (h2h 4-1).

Poprvgé od senzačního triumfu na Masters 1000 v Indian Wells se představil Cameron Norrie a svou neporazitelnost prodloužil na sedm utkání. Britský tenista porazil 7-6 6-1 Maďara Mártona Fucsovicse, vyhrál 11. z posledních 12 zápasů a udělal další krůček v boji o Turnaj mistrů. Jeho dalším soupeřem bude nasazená šestka Kanaďan Félix Auger-Aliassime.


Casper Ruud využil jediný brejkbol v utkání s Lloydem Harrisem, nebezpečného Jihoafričana zdolal 7-5 7-6 a už na devátém turnaji v řadě zvládl úvodní zápas.

O čtvrtfinále si norský mladík, který drží postupovou příčku v boji o Turnaj mistrů, zahraje s loňským finalistou Italem Lorenzem Sonegem, nebo Němcem Dominikem Köpferem.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 1.974.000 eur
úterní výsledky (26. 10. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Tsitsipas (1-Řec.) - Dimitrov (Bulh.) 7-6(6) 6-4
Zverev (2-Něm.) - Krajinovič (Srb.) 6-2 7-5
Ruud (4-Nor.) - Harris (JAR) 7-5 7-6(2)
Auger-Aliassime (6-Kan.) - Berankis (Lit.) 6-3 6-2
Norrie (Brit.) - Fucsovics (Maď.) 7-6(4) 6-1
Tiafoe (USA) - Lajovič (Srb.) 6-4 6-4
Novak (Rak.) - Mager (It.) 7-6(4) 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak to je pěknýsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist