Tsitsipas ve Washingtonu bez ztráty setu prošel do čtvrtfinále a jediná výhra ho dělí od Top 5

2. 8. 2019, 10:15
Aktuality 23
ATP WASHINGTON - Stefanos Tsitsipas ve Washingtonu i nadále plní roli favorita. Nejvýše nasazený si v osmifinále poradil 6-3 7-6(4) s Jordanem Thompsonem a jediná výhra dělí teprve 20letého Řeka od debutu v Top 5 žebříčku ATP. Ve čtvrtfinále bude čelit Benoitovi Pairemu.
Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas si letos už čtyřikrát zahrál finále, dvakrát na turnajích nenašel přemožitele a na lednovém Australian Open senzačně prošel až do semifinále. Po skvělých úvodních měsících letošní sezony se ale teprve 20letému Řekovi přestalo dařit. Na trávě posbíral pouhé dvě výhry a ve slavném Wimbledonu skončil hned v prvním kole.

Přesto má blízko k dalšímu kariérnímu milníku. Na generálce ve Washingtonu totiž z pozice nasazené jedničky útočí na debut v Top 5, od kterého ho po čtvrtečním vítězství 6-3 7-6(4) nad Jordanem Thompsonem dělí jediná výhra.

Zatímco v úvodním dějství Tsitsipas na podání ztratil pouhé dva fiftýny a díky brejku ze čtvrtého gamu šel po půl hodině do vedení, druhá sada byla podstatně vyrovnanější. Řecký favorit ovšem všechny čtyři brejkbolové hrozby včetně jednoho setbolu odvrátil a set získal ve zkrácené hře.

Tsitsipas si o úspěšné obhájení loňské semifinálové účasti a debut v Top 5 žebříčku ATP zahraje s Benoitem Pairem. Francouzskému tenistovi, jenž si bez ztráty servisu a po setech 7-6(3) 6-3 vyšlápl na trojnásobného finalistu Johna Isnera a poprvé od květnového triumfu na antuce v Lyonu postoupil do čtvrtfinále, může oplatit dva roky starou porážku z haly v Métách.

Marin Čilič vyhrál první vzájemný zápas s kanadským teenagerem Felixem Augerem-Aliassimem. Zkušený Chorvat zvítězil 6-3 6-4 a po třech měsících porazil dva soupeře po sobě. Ve čtvrtfinále se premiérově utká s Daniilem Medveděvem, který přehrál 6-2 7-5 domácího Francese Tiafoea.

Peter Gojowczyk dokonale využívá druhé šance. Německý lucky loser, jenž na předchozích 21 turnajích sezony jen jednou vyhrál dva zápasy po sobě a to ještě jen v kvalifikaci, si po loňském finalistovi Alexovi de Minaurovi vyšlápl i na jediného bývalého šampiona v pavouku Milose Raonice. Kanaďana porazil 6-4 6-4 a ve čtvrtfinále ho čeká Kyle Edmund, který po obratu zdolal 4-6 6-3 6-4 Jo-Wilfrieda Tsongu a s Gojowczykem vyhrál oba předchozí souboje.

Velmi úspěšně si vede i další lucky loser Norbert Gombos. Slovenský tenista přetlačil 1-6 6-3 7-6(4) Miomira Kecmanoviče a poprvé od února 2017 a podruhé v kariéře si 28letý rodák z Galanty zahraje čtvrtfinále na okruhu ATP. O premiérové semifinále bude bojovat s Nickem Kyrgiosem. Australský bouřlivák si poradil 6-2 7-5 s Jošihitem Nišiokou.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 2,046.340 dolarů
čtvrteční výsledky (1. 8. 2019)
• Dvouhra - osmifinále •
Tsitsipas (1-Řec.) - Thompson (Austr.) 6-3 7-6(4)
Medveděv (3-Rus.) - Tiafoe (16-USA) 6-2 7-5
Paire (10-Fr.) - Isner (5-USA) 7-6(3) 6-3
Čilič (6-Chorv.) - Auger-Aliassime (9-Kan.) 6-3 6-4
Gojowczyk (Něm.) - Raonic (8-Kan.) 6-4 6-4
Edmund (13-Brit.) - Tsonga (Fr.) 4-6 6-3 6-4
Gombos (SR) - Kecmanovič (Srb.) 1-6 6-3 7-6(4)
Kyrgios (Austr.) - Nišioka (Jap.) 6-2 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Elip13
Na Tsitsipase je prostě radost se dívat :)). Sem zvědavá, kde bude za 5 let:).
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud pojede tímto tempem, tak může být solidní.

Tsitsipas má aktuálně 3 problémy, které ho zatím limitují.

1. BIG3
2. FAA
3. Medvedev

Jakmile skončí BIG a FAA s Medvedevem budou na tour, tak bude mít problém. Musí tu vzájemnou bilanci zvrátit ve svůj prospěch protože to začíná být hrůza. S Medvedem 0:4 tam vždy vyhoří v hlavě s FAA to je včetně juniorky snad 0:6
Reagovat
Elip13
Uvidíme jestli se s nima srovná. Podívejme se třeba na Thiema a Verdasca. Člověk by řekl, že Thiem bude jasný favorit, ale ta bilance mezi nima je taky bídná.
Každopádně si myslím, že po BIG3 má z nové generace největší šanci a N.1 právě Tsitsipas a nejspíš tedy i Felix. Shapovalov se mi líbil minulou sezónu, ale přijde mi, že letos hraje docela tužku. Jinak mi přijde, že teď se konečně začíná ta mladá krev prosazovat i na turnajích, Minaur a Fritz...:)
Asi to nebude generace největších hráčů historie, ale rozhodně to může být zajímavý tenis i bez BIG3. Kdo ví, třeba se objeví nějaký zázračný chlapec, co BIG3 dá do kapsy. Nikdy nevíme)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ad 1) Thiema nemusí Verdasco vůbec srát, byť je ta bilance pro něj hrozivá, tak Nando je mnohem starší a šance, že ho potká někde na antuce je fakt malá + za chvíli hrát nebude.

To Tsitsipas má opačný problém, Medveděv s FAA s ním budou do konce kariéry na tour a FAA možná déle - to je už problém.

Felix ještě nedozrál na 100%, nemá za sebou nic pořádného a není ani v TOP20 - je strašně mladý, může vyhořet, je na rozhraní úspěchu, tam se láme chleba. Tsitsipas už chleba zlomil, bude v TOP5, tam není o čem, může se už leda ufetovat k smrti.

Jasně, uvidíme. ALe tady je na příští sezóny ještě jasno. Dokud mladí nedokážou porážet BIG3, kteří tady budou tak 2-3 sezóny ještě 100%, tak mohou vyhořet ve 22-23 letech a je po srandě.
Reagovat
Elip13
Pravda. Je fakt, že v tuhle chvíli se nedá moc odhadovat, kdo se chytne a jak to bude.
Nemyslím si, že by museli nutně vyhořet. Podle mě mnohem horší to měli na okruhu hráči, jako Nishikori nebo Berdych, kteří s nima byli a jsou celou kariéru a taky nevyhořeli.
V tomhle to podle mě bude v pohodě, ale tak jako všechno uvidíme časem.
Reagovat
Alien
Prosím vás, co znamenají zkratky BIG3 a FAA? Děkuji!
Reagovat
Elip13
BIG3 = velká trojka-> Federer, Djokovič a Nadal.
FAA = felix auger-aliassime
Reagovat
Cico93
Aj keď ja mám radšej b4.
Reagovat
smazaný uživatel
Není nad TOP10

Djokovič, Federer, Nadal, Murray, Tsonga, Ferrer, Del Potro.

Teďka to je parodie
Reagovat
Cico93
Mal som rád túto skupinu hráčov. Napríklad Mardy Fish by sa teraz hodil na americké betóny, aby sme mali trochu vietor.
Reagovat
Pe3k
Zajímavá top 10 se 7 hráči ;p
Reagovat
Cico93
:-)
Reagovat
Pe3k
Víš alespoň co znamená lol?
Reagovat
smazaný uživatel
FAA?...

Medvedev je tiez vtipný ako "problem", ale FAA to tromfol :)
Reagovat
Elip13
Se podívej na Tsitsipasovu bilanci s těmito hráči. Jasně, že to pro něj může být problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim ta..

To, ze niekto s niekym prehrával ako žiačik, neznamená, ze tak bude..

Tsitsipas je úplne inde ako FAA...
Reagovat
Pe3k
To ano, jeden ve Washingtonu, druhej v DC :)
Reagovat
turista
Jednoručný BH je také méně výhodný. Kdyby Federer hrál BH obouruč tak má těch titulů ještě víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol..
Reagovat
Marduch
Ne. Jen by měl o čtyři tituly z W méně a naopak o čtyři z RG více. To je přece logické:D
Reagovat
Pe3k
Dal by 10 gs v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
Playstation.
Reagovat
Cico93
Tiež sa mi veľmi pozdáva.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist