Tsitsipas ve Washingtonu neztratil set ani s Pairem a zajistil si debut v Top 5, o finále si to rozdá s Kyrgiosem

3. 8. 2019, 09:24
Aktuality 37
ATP WASHINGTON - Stefanos Tsitsipas ve Washingtonu ani ve třetím zápase neztratil set. Nejvýše nasazený ve čtvrtfinále přehrál Benoita Paireho a zajistil si debut v Top 5 žebříčku ATP. Na páté letošní finále zaútočí 20letý Řek proti svému deblovému parťákovi na turnaji Nickovi Kyrgiosovi. Vítěze v nedělním finále čeká lucky loser Peter Gojowczyk, nebo nasazený Daniil Medveděv.
Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas si letos už čtyřikrát zahrál finále, dvakrát na turnajích nenašel přemožitele a na lednovém Australian Open senzačně prošel až do semifinále. Po skvělých úvodních měsících letošní sezony se ale teprve 20letému Řekovi přestalo dařit. Na trávě posbíral pouhé dvě výhry a ve slavném Wimbledonu skončil hned v prvním kole.

Přesto dosáhl dalšího kariérního milníku. Na generálce ve Washingtonu si totiž z pozice nasazené jedničky vybojoval debut v Top 5 žebříčku ATP. Na turnaji ještě neztratil set, když si postupně poradil s Tommym Paulem, Jordanem Thompsonem a naposledy 7-5 6-0 s Benoitem Pairem.

Tsitsipas v úvodní sadě přišel o servis jako první, povedl se mu ovšem rebrejk a ve dvanácté hře soupeři sebral servis čistou hrou. Ve druhém setu sice Pairemu nadělil "kanára", nicméně čtyři gamy šly přes shodu a Tsitsipas čelil celkem čtyřem brejkbolům.

Tsitsipas postupem do semifinále vyrovnal svůj loňský výsledek i washingtonské maximum. Na páté letošní a celkově osmé finále zaútočí vítěz tří podniků ATP proti Nickovi Kyrgiosovi, s nímž se v hlavním městě představil ve čtyřhře.

Kyrgios nastoupil proti slovenskému lucky loserovi Norbertovi Gombosovi a zvítězil hladce 6-3 6-3. Osmadvacetiletý Gombos se do čtvrtfinále na ATP dostal podruhé v kariéře a opět nestačil na australského bouřliváka. Kyrgios, který v březnu ovládl akci v Acapulku, si letos zahraje semifinále podruhé a bude v něm usilovat o deváté kariérní finále. S Tsitsipasem změří síly poprvé.

Peter Gojowczyk dostal druhou šanci zahrát si ve Washingtonu hlavní soutěž a německý lucky loser je zatím k nezastavení. Po skalpech Andreje Rubljova, Alexe de Minaura a Milose Raonice porazil 6-3 4-6 6-3 Kylea Edmunda a poprvé od loňského května postoupil do semifinále. O celkově čtvrté finále, první v letošní sezoně, během níž teprve na druhém turnaji vyhrál více než jeden zápas, si zahraje s Daniilem Medveděvem.

Medveděv v premiérovém souboji s trápícím se Marinem Čiličem zvítězil 6-4 7-6(7), přičemž ve druhé sadě odvracel setbol, a postoupil do semifinále. Třiadvacetiletý člen elitní desítky žebříčku ATP bude v sobotu hrát o své již čtvrté letošní a osmé kariérní finále. S Gojowczykem se utká podruhé.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 2,046.340 dolarů
páteční výsledky (2. 8. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Tsitsipas (1-Řec.) - Paire (10-Fr.) 7-5 6-0
Medveděv (3-Rus.) - Čilič (6-Chorv.) 6-4 7-6(7)
Gojowczyk (Něm.) - Edmund (13-Brit.) 6-3 4-6 6-3
Kyrgios (Austr.) - Gombos (SR) 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
spaniel
Nechci se Tsitsipase zastavat, ale podle info co jsou, nema nejlepsi boty asi. Pri skluzech mu pravidelne praska leva bota, kdyz ohne kotnik a taha ho po zemi. V rozhovoru rekl, ze ma hodne nahradnich ale jen levych. Adidas by se mel zamyslet.
Reagovat
Kozoroh
When I play good my forehand is strong weapon, most efficient. And I definitely have strongest backhand on Tour, although Novak's is little bit more steady.

Překlad:
Když zahraju dobrý forehand, to je silná zbraň, nejúčinnější. A určitě mám na turné nejsilnější backhand, i když Novakův je trochu stabilnější.

Prý že nejsilnější bekhend, lol...
Reagovat
smazaný uživatel
Nene. Říká, že KDYŽ hraje dobře, jeho FH je silná zbraň a má nejsilnější BH na tour.
Reagovat
paddy
hrát dobře 1x v roce nikdy nebude stačit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ked hrá dobre a ostatní zle, tak sa s tým dá suhlasit..

Ale ak hrajú vsetci na svojich 100%, tak ma napadne hned niekolko BH, ktoré su zrejme lepsie, efektivnejsie..
Reagovat
HutaGalung
Gasket
Reagovat
smazaný uživatel
Ten ma zrovna nenapadol..

Ale napriklad Nishikoriho obojručný BH je taktiez skvelý, Wawrinka samozrejme. Ale ten aj ked hra na100%, tak je to vzdy uder, ktory nie je úplne stabilný..
Reagovat
Elip13
Takovej Wawrinkuv BH byl mazec v plne sile
Reagovat
Pe3k
Jzs ten Zverev to je pablb, asi si ho zařadim na soupisku hejtr listu...
Ten jeho bh je sice kvalitní, jeden z těch top, ale když je zbytek jeho hry jen pasivní pinkana, tak co z toho... nevidí si na špičku nosu.
Reagovat
Nola
neposudzuj jeho BH na zaklade tohorocnych vysledkov, zalistuj v pamati.... mne jeho prehlasenie nepride vobec mimo...
je sebavedomy, ale jeho vysledky hovoria jasnou recou, kto v jeho veku bol drzitelom 3 M1000 a TM? nikto z mladych sa mu zatial nepriblizil, aj ked mozno maju lepsie vysledky na GS
Reagovat
Kozoroh
Chceš mi tedy natvrdo říci, že Sašův BH je silnější než BH nejen No1eho, ale i Wawrinky, Thiema, Nišikoriho, Federera??? :-oo :D To je to, oč tu běží. Nikdo nezpochybňuje kvality Sašova BH, jde tu o jeho namyšlenost, kdy se zařadil nad všechny zmíněné i nezmíněné tenisty!
Reagovat
Nola
zabudol si na Andyho, vlastne aj Paire ma skvely BH....
namysleny isto je, ale to k nemu tak nejak patri, mne to nevadi, ma totiz za sebou aj vysledky, teraz je v lese, ale to sa moze casom zmenit...

stale si myslim, ze je lepsim hracom ako vsetci mladici, ktori sa momentalne udomacnili v T10
Reagovat
smazaný uživatel
Cheatsipas
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, on je to taková sviňka. Křiváček :) Spoustu lidí i soupeřů tím bude štvát, ale zase je pak docela zábava sledovat ty reakce.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie nadarmo ho porovnávaju s Federerom.
Reagovat
Patik
Od Wimbledonu pauzujem s tenisom..ale zápas Tsitsipas Kyrgios si pravdepodobne pozriem..zajtrajšok môže byť dňom ktorý odštartuje možno akúsi novú NextGen rivalitu ktorá nám spríjemní trebárs aj najbližších desať rokov..mená sú vhodné vízia a predpoklady k uskutočneniu tam sú..
Reagovat
Torresek
Snad si Tsitsi koupí lepší boty :D Už by bylo fajn aby ho nějaký sudí utnul, ty jeho zdržovačky si jaksi oblíbil a očividně se mu líbí hvězdný status, jen aby se to nevymstilo v jeho mladém věku.
Gojowczyk je to síla :D tenista co hraje jedno za 4 měsíce, přál bych mu to finále ať je o srandu postaráno.
Gomboš samozdřejmě zklamal, tento zápas měl být jeho
Reagovat
rybicka
Paire to očividně nezvládnul, Tsitsi ho řádně výměnou boty rozhodil.
Reagovat
Torresek
Paire promrhal talent, ted se snaží ale to je pozdě.
Jde o to že Tsitsi jen ukázal na botu a sudího nic ani nezajímalo, prostě mu to v klidu v průběhu gamu povolil, navíc Tsitsi si takto vyskakuje. Jde o to aby ho někdo utnul(sudí) aby si uvědomil že takto rozhodit soupeře nemůže
V tomto match by vyhrál tak či tak, jde jen o ten incident ale Paire to pak dobře vrátil :D :D to bylo super
Reagovat
rybicka
Nehájím Tsitsiho, pouze jsem konstatovala. Jinak ta půčka za oplátku byla skutečně vydařená. Hlavně ovšem pro sudího. Něvěděl jak reagovat a měl štěstí, že nešlo o Gyrose. Ten by mu to osladil víc :-)
Reagovat
Patik
Nevidel som to..ale Tsitsipas sa išiel predpokladám prezúvať lebo nosí topánky z bazaru..ale ako mu to oplatil Paire ?
Reagovat
rybicka
Vzápětí odešel také přezout botu. Ovšem přišel o podání a už se jenom vezl. Jinak mu u toho dost diváků zatleskalo.
Reagovat
Torresek
To nejde popsat, zd je video
https://www.youtube.com/watch?v=53vz9yVJa4c
Reagovat
Patik
ďakujem..našťastie si obaja po zápase podali ruky a zobrali to s humorom..aj keď tie Stefanosove slabé topánky som si všimol už viackrát..môže zato zlý pohyb alebo je to nejaký taktický ťah..okrem teda tých topánok dosť často kazí nadhod pri servise tiež neviem či zámerne alebo je to kvôli stresu.
Reagovat
Pe3k
Na forech lidi píšou, že to dělá často...
Reagovat
smazaný uživatel
To není jenom tohle. To jsou takové drobnůstky. Třeba jak hrál se Zverevem v Madridu, přiměl Sašu, ať počká se servisem, Zverev dostal warning a když umpira upozornil, že otálel kvůli Stefanosovi, místo aby to Stefanos potvrdil/vysvětlil, otočil se k celé situaci zády :)
Reagovat
Torresek
Tenista je skvělý o tom žádná ale když se bude chovat takto, bude mít spoustu nepřejících.
Reagovat
smazaný uživatel
na RG proti Wawrinkovi to boli zase rakety, nonstop ich musel
menit uprostred gemu
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo i ten poslední, špatně oběhnutý balon, který po zjevné úvaze vypustil v naději, že ho prodá jako "out" :)
Reagovat
smazaný uživatel
asi Mouratoglou- ova skola :D
Reagovat
Pe3k
Všichni spekulují o Cipiskovi a Gyrosovi, což chápu, ale pozornost si zaslouží i ten s tím top jménem Petr G. Borec porazil Rubleva, Demona, Raonice a Ednumnda a nikoho to nějak nezajímá...
Gyrose to zatím v DC baví, tak bude mít Greek God asi problém... vítězství turnaje asi přeji Gyrosovi, Tsitsi těch turnajů vyhraje ještě hodně, kdežto Nick the Dick asi nee. Sejmout Medvěda taky nebude nic jednoduchého.
Reagovat
Krisboy
Už Top5? Dobře on!
Reagovat
Krisboy
Třeba obnoví Byk4, kdo ví...
Reagovat
smazaný uživatel
:facepalm:
Reagovat
Elip13
Mám radost, na zápas Kyrgios a Tsitsipas se hrozně těším to by mohl být docela fajn tenis. Pokud to bude podle papírů bude muset Tsitsipas hodně zabrat ve finále proti Medvedevovi hlavně v hlavě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako som pisal v minulosti..

Ocakavam, ze sa to začne na harde mlieť. Počnúc NY..

Na next gen sa trochu zabudlo, ale je to ich nedostatočnými skills na tráve a s vynimkou Thiema a Tsitsipasa aj na antuke..Ale tieto 4 mesiace sú tu tam, a oni opatovne nastupia..Ruku do ohna by som za dvoch vitazov z Big3 ns nasledujucich 2 hardovych GS nedal.
Reagovat
Kozoroh
Tady je třeba podotknout, že na AO je pravděpodobnost vítěze mimo Big 3 o hodně menší než na USO. AO je No1eho království, se 7 tituly je historickým rekordmanem turnaje, No1e má skvělou šanci na to, aby se jeho dominance na AO stala druhou nejsilnější v historii mužského tenisu v rámci jednoho GS turnaje. Zato USO mělo od roku 2009 několik vítězů mimo Fedaloviče.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist