Tsonga dál vítězí, zahraje si o semifinále

6. 10. 2011, 16:58
Aktuality 1
Šestou výhru v řadě si v Pekingu připsal Jo-Wilfried Tsonga, který se v čínské metropoli přiblížil zisku druhého titulu během tří týdnů. Na nejvýše nasazeného tenistu nestačil domácí Zhang Ze, který Francouzi podlehl 3-6 4-6.
Profily hráčů
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga dnes proti domácímu soupeři odstartoval suverénně a až v závěru úvodního setu trochu zvolnil. Zhang Ze ale síly na zvrat nenašel, stejně jako v další sadě, v níž turnajové jedničce stačil jediný brejk k vítězství 6-3 6-4.

"Co k tomu říct? Na papíře jsem byl lepší, ale na kurtu je to pokaždé jiné. Dnes to nebylo jednoduché a jsem rád, že jsem vyhrál, i když se to ode mě čekalo," prohlásil Tsonga, který před dvěma týdny uspěl v Métách a dnes vyhrál šesté utkání po sobě.

O to, aby jeho vítězná série skončila, se ve čtvrtfinále pokusí někdejší nejlepší tenista světa Juan-Carlos Ferrero. Španěl, který se v žebříčku propadl na současné 84. místo, ani ve svém druhém utkání v Pekingu neztratil set. Krajana Marcela Granollerse porazil dvakrát 6-4 a vylepšil si bilanci se svým krajanem na 5:0.

"Budu to mít těžké, protože tvrdý povrch je jeho oblíbený," řekl Ferrero, který ze tří pokusů porazil Tsongu jen na svém nejsilnějším povrchu - antuce. "Má skvělý servis, má skvělý forhend, porazit ho je vždycky těžké."

Výsledky - Peking - muži (tvrdý povrch, dotace 2,1 milionu dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Tsonga (1-Fr.) - Zhang Ze (Čína) 6:3, 6:4, Ferrero (Šp.) - Granollers (Šp.) 6:4, 6:4, Čilič (Chorv.) - Fognini (It.) 6:2, 6:7 (1:7), 6:3, Anderson (JAR) - Montaňés (Šp.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:4).

Čtyřhra - čtvrtfinále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Berdych/Mayer (ČR/Něm.) 6:0, 6:3.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Wilfried by měl už konečně jít do nějaké pořádné reklamy, takhle tu jen marní svůj nesporný talent .......
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist