Tsonga poprvé vyhrál čtyři turnaje během jedné sezony

22. 10. 2017, 21:14
Aktuality 2
ATP ANTVERPY - Jo-Wilfried Tsonga v hale v belgických Antverpách proměnil i čtvrté letošní finále v titul a poprvé v kariéře tak vyhrál čtyři turnaje během jedné sezony. Jejím průběhu se mu přitom dlouho nedařilo.
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfreid Tsonga se v posledních měsících trápil. Od květnového triumfu v Lyonu nevyhrál na žádném turnaji víc jak dva zápasy. Navíc v září ho po US Open začalo bolet koleno a jeho účast na akcích v závěru sezony byla nejistá.

Dvaatřicetiletý Francouz ale zdravotní problémy zřejmě vyřešil a tento týden se našel ztracenou formu. V belgických Antverpách neztratil ve čtyřech zápasech ani set a po dnešní finálové výhře 6-3 7-5 nad Argentincem Diegem Schwartzmanem mohl slavit turnajové vítězství.

Skvělou letošní bilanci v halách si Tsonga vylepšil na 16-2. Ve finále letos zvítězil i počtvrté, když navázal na triumfy z Rotterdamu, Marseille a Lyonu, a poprvé v kariéře tak získal čtyři tituly během jedné sezony. Celkově jich má na kontě šestnáct.

Tsonga v Belgii oživil naději kvalifikovat se na Turnaj mistrů. Na poslední postupovou příčku nyní ztrácí necelých sedm set bodů, přičemž ve hře má ještě 1500 bodů. Příští týden bude obhajovat finále ve Vídni a následně bude startovat na domácím Masters 1000 v Paříži. I kdyby se do Londýna nedostal, sezona pro něj neskončí, v listopadu povede Francii ve finále Davis Cupu proti Belgii.

Pětadvacetiletý Argentinec Schwartzman prohrál finále v Antverpách i loni, kdy nestačil na jiného Francouze Richarda Gasqueta. Jediný titul ze tří finálových zápasů získal jen 170 centimetrů Jihoameričan loni na antuce v Istanbulu.

Oba finalisté se nyní přesunou do Vídně. Šampion z roku 2011 Tsonga začne proti ruskému mladíkovi Karenu Chačanovovi, Schwartzman se utká s Italem Fabiem Fogninim.

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch, 660.375 dolarů
nedělní výsledky (22. 10. 2017)
• Dvouhra - finále •
Tsonga (2-Fr.) - Schwartzman (4-Arg.) 6-3 7-5
• Čtyřhra - finále •
Lipsky/Šaran (USA/Indie) - Gonzalez/Peralta (Mex./Chile) 6-4 2-6 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
V 32 letech čtyři tituly za rok z celkem šestnácti, to se povedlo. :-)) Gratulka.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkom paradox vzhladom na jeho mizernú sezónu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist