Tsonga se vrátil porážkou, v Métách podlehl Gojowczykovi

18. 9. 2018, 21:44
Aktuality 2
ATP MÉTY - Francouz Jo-Wilfried Tsonga svůj první zápas po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním kolena prohrál. Na domácím halovém turnaji v Métách trojnásobný šampion podlehl ve třech setech německému obhájci titulu Peteru Gojowczykovi. Ten ve druhém kole vyzve nasazenou jedničku Keie Nišikoriho.
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga letos odehrál pouze dva turnaje. Na Australian Open ve třetím kole prohrál bitvu s Australanem Kyrgiosem a v únoru si v domácí hale v Montpellier v semifinálovém souboji s krajanem Pouillem přivodil nepříjemné zranění kolene, s nímž musel nakonec i na operaci.

Původně se chtěl vrátit už na trávě, ale nakonec nehrál přes sedm měsíců. Comeback si třiatřicetiletý rodák z Le Mans odbyl tento týden na domácí halové akci v Métách, ale v prvním kole skončil ve dvouhře i ve čtyřhře.

V deblu vypadl už v pondělí po boku krajana Uga Humbertu, v singlu dnes neudržel vedení proti Peteru Gojowczykovi. Vítěz turnaje z let 2011, 2012 a 2015 Tsonga podlehl německému sokovi 7-6 3-6 4-6 a prohrál tak i druhý vzájemný zápas.

"Chtěl bych se postupně vrátit na úroveň, kterou jsem v posledních deseti letech předváděl," řekl někdejší pátý hráč světa Tsonga, jenž během zdravotní pauzy klesl v žebříčku ATP až na 71. místo. Příští týden má v plánu domácí challengeru v Orleansu.

Loňský šampion Gojowczyk ve druhém kole vyzve dalšího bývalého hráče Top 10 Japonce eie Nišikoriho, který plní roli nasazené jedničky.

• ATP 250 MÉTY •
Francie, tv. povrch / hala, 561.345 dolarů
úterní výsledky (18. 09. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Basilašvili (5-Gruz.) - De Schepper (Fr.) 6-2 7-6(0)
Gojowczyk (Něm.) - Tsonga (Fr.) 6-7(5) 6-3 6-4
Lestienne (Fr.) - Zopp (Est.) 6-3 7-5
Humbert (Fr.) - Tomic (Austr.) 6-7(5) 6-3 6-4
Bachinger (Něm.) - Munar (Šp.) 6-4 6-4
Albot (Mold.) - Herbert (Fr.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Patik
Asi len Federer dokázal taký úspešný a neuveritelný návrat po dlhšej pauze alebo operácii..zatiaľ to vyzerá že to bude opäť pomalý návrat niečo ako Wawrinka Murray alebo Djokovič.
Reagovat
ttopi
Tak srovnání Federera s kýmkoliv je trochu mimo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist