Tsonga v Argentině vydřel první bod, Mónaco vyrovnal

5. 4. 2013, 20:49
Aktuality 2
Pokud čeští tenisté v Kazachstánu získají i třetí postupový bod, budou v září bojovat o postup do finále buď ve Francii, nebo doma s Argentinou. Během pátečních dvouher se nejprve začal rýsovat i třetí letošní zápas na půdě soupeře, na vydřenou výhru Jo-Wilfrieda Tsongy ale na antuce v Buenos Aires dokázal odpovědět Juan Mónaco a vyrovnal tak na 1-1 na zápasy.
Jo-Wilfried Tsonga

Nedobytná tvrz stadionu Parque Roca v Buenos Aires lehla až loni po nájezdu českých tenistů, letos však Argentinci na kouzlo oblíbeného kurtu spoléhají znovu. Po deklasování Němců v prvním kole si na antuku do Buenos Aires pozvali také Francii. 

Jihoameričanům opět chybí jednička Juan Martín Del Potro, Evropané zase těsně před duelem přišli o Richarda Gasqueta. Francouzský kapitán Arnaud Clement však má z čeho vybírat a do Argentiny přivězl tým s ambicemi na postup do semifinále.

To svému týmu přiblížil Jo-Wilfried Tsonga, na bod se ale v úvodní dvouhře pořádně nadřel. Carlose Berlocqa, který dostal přednost před zkušeným Davidem Nalbandianem i žebříčkově výše postaveným a jediným letošním přemožitelem Nadala Horaciem Zeballosem, totiž udolal až po téměř čtyřhodinovém boji 4-6 6-2 6-3 5-7 6-2.

"Oba jsme hráli srdcem," komentoval Tsonga. "Mým cílem bylo použít svou hru od začátku a soupeře rozběhat. Řídil jsem se tím a když jsem ho unavil, mé šance se zvýšily," dodal osmý hráč světa.

"Byl jsem blízko životní výhře, ale nedotáhl jsem to. Jsem smutný, protože to není fér vzhledem k tomu, jak jsem hrál. Mohl to být velký úspěch, mohl jsem se zapsat do dějin, ale bohužel to nevyšlo," smutnil Berlocq.

Argentincům se ale následně podařilo vyrovnat a to zásluhou jejich jedničy Juana Mónaka. Ten sice letos na pěti turnajích ATP ještě nevyhrál, v Davis Cupu ale zůstává po třech zápasech neporažen. Po dvou výhrách proti Němcům totiž uspěl i dnes proti Francouzi Gillesu Simonovi., který na poslední den před losem nahradil Richarda Gasqueta. Mónaco světovou třináctku porazil 7-6 6-2 6-4 a zápas vyrovnal na 1-1. 

Simon navíc přiznal, že na konci zápasu ho bolela záda a jeho případný start v nedělní dvouhře je nejistý. 

"Čekal jsem, že je to zápas 50 na 50, že nás v pátek čekají dva těsné duely. Oba Argentinci dnes předvedli svůj nejlepší tenis. Mónaco předvedl nejlepší výkon v sezoně," řekl kapitán Francouzů Arnaud Clement.

V sobotní čtyřhře budou o důležitý druhý bod bojovat David Nalbandian s Horaciem Zeballosem proti francouzskému duu Julien Benneteau a Michael Llodra.

Vítěz duelu se v semifinále, které je na programu v polovině září, utká s vítězem duelu Kazachstán - Česko. V Astaně vedou po prvním dnu Češi. Obhájci titulu by o finále hráli buď ve Francii, nebo v repríze loňského semifinále na domácí půdě s Argentinou.

- ČTVRTFINÁLE DAVIS CUP 2013 -
(Argentina - Buenos Aires, Parque Roca, antuka)
páteční výsledky (05. 04. 2013)

Argentina - Francie 1-1 ... po pátečních dvouhrách
Berlocq - Tsonga 6-4 2-6 3-6 7-5 2-6
Mónaco - Simon 7-6(2) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešek mně jenom připomněl vašu loňskou kritiku Berdychova víkendu v Argentině. Že Monaca porazil haluzou? Že Berlocg je nula? Doufám že po dnešku už snad každej uzná co Tomáš dokázal!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist