Tsonga v Métách porazil Ljubičiče a po dvou letech získal titul

26. 9. 2011, 08:39
Aktuality 3
ATP MÉTY - Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga porazil ve finále domácího turnaje v Metách vítěze soutěže z roku 2005 Ivana Ljubičiče 6-3 6-7 6-3 a ukončil dvouleté čekání na titul. Celkem jich má ve sbírce šest a letos může myslet na Turnaj mistrů.
Jo-Wilfried Tsonga a Ivan Ljubičič

Jo-Wilfried Tsonga se v Métách dostal do svého třetího finále této sezony, naposledy však triumfoval předloni v Tokiu. Na dmácí půdě se ale po dvou letechkonečně dočkal, když zdolal po setech 6-3 6-7 6-3 vítěze soutěže z roku 2005 Ivana Ljubičiče a vyrovnal si s ním vzájemnou bilanci na 3-3.

"Jsem moc rád, že jsem konečně vyhrál titul. Bylo to už docela dlouho, co jsem naposledy zvedl trofej nad hlavu. Jsem šťastný, že se mi to podařilo právě tady v Métách před francouzským publikem," radoval se Tsonga. "Věděl jsem, že to dnes bude těžké, proto mě nepřekvapilo, že se Ivan v druhém setu do utkání vrátil. Zápasy s ním jsou vždy a pár důležitých výměnách," dodal šestadvacetiletý Francouz, který zvýšil své šance na start na letošním Turnaji mistrů.

"Cítím se dobře. Na kurtu jsem šťastný a doufám, že to tak bude pokračovat. Mým cílem je kvalifkovat se na Turnaj mistrů do Londýna. Před dvěma lety jsem tam byl, ale nemohl jsem hrát. Doufám, že si tam letos zahraju," přeje si Tsonga.

Letos mohl finalista Australian Open 2008 utnout dlouhé čekání na úspěch už v Londýně a Rotterdamu, ve finále však nestačil na Andyho Murrayho, respektive Robina Söderlinga. Celkem má desátý hráč světa na kontě šest turnajových triumfů z devíti finálových startů.

Turnaj v Métách tak dosud nedokázal žádný tenista vyhrát více jak jedenkrát. Poslední tři ročníky vyhrál vždy domácí hráč; před Tsongou se loni radoval Monfils a v roce 2009 triumfoval Simon.

Ve čtyřhře neuspěl Čech Lukáš Dlouhý, který spolu s Brazilcem Marcelem Melem prohrál finále s britsko-brazilskou dvojicí Jamie Murray a André Sá 4-6 6-7.

- ATP 250 MÉTY -
(Francie, tv. povrch / hala, 450.000 eur)
nedělní výsledky (25. 09. 2011)

Dvouhra - finále:
Tsonga (1-Fr.) - Ljubičič (4-Chorv.) 6-3 6-7(4) 6-3

Čtyřhra - finále:
J. Murray/Sá (Brit./Braz.) - Dlouhý/Melo (2-ČR/Braz.) 6-4 7-6(7)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Byl to pekny zapas. Na Tsongovi bylo videt,jak utkani proziva a jak moc chce vyhrat. Ivan byl uzasne klidny, uplny pokerfejs, ale to je uzasne, to moc hracu nedovede, take byl schopen zapas dotahnout az do tretiho setu, i kdyz stale dotahoval. Mozna, ze si rikal, v mem veku i finale je uspechem, takze to nakonec dopadlo ,jak melo. Jo si konecne vitezstvi zaslouzil.
Reagovat
misoSK
Ja som velmi prial Ivanovi, ktovie ci to nebola jeho posledna sanca na titul, ano finale je uspechom, ale za par rokov si ludia budu pamatat len vitazov
Reagovat
PhePe71
MisoSK: nezbývá než souhlasit !!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist