Tsonga vyhrál duel poražených a je ve hře o postup

22. 11. 2011, 19:32
Aktuality 15
TURNAJ MISTRŮ - Jo-Wilfried Tsonga se v Londýně udržel ve hře o postup do semifinále. Dnes porazil ve dvou setech Američana Mardyho Fishe, kterého sužovaly zdravotní problémy.
Profily hráčů
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga porazil na Turnaji mistrů Mardyho Fishe z USA 7-6 6-1 za devadesát minut. Francouzský hráč si tak připsal po nedělní prohře se Švýcarem Rogerem Federerem na konto první výhru ve skupině B a udržel si naději na postup do semifinále.

Tsonga měl převahu v celém utkání. V první sadě dvakrát získal podání soupeře, ale o brejk vždy přišel. Sadu tak Francouz získal až ve zkrácené hře. I druhý set začal výměnou podání, ale pak už šestý nasazený Tsonga dominoval. Američan, který měl v poslední době problémy s levým stehenním svalem, častěji chyboval.

"Jsem nadšený ze své letošní první výhry na Turnaji mistrů," řekl Tsonga a věřil, že ve čtvrtek proti Nadalovi vybojuje semifinále. "Semifinále je na dosah a to je dobrá zpráva. Proti Fishovi jsem hrál výborně, ale slibuji, že budu ještě lepší," tvrdil.

"Deset měsíců tvrdě makáte, abyste se sem dostali. A pak vás trápí zranění. Dnes jsem nemohl dělat věci, které bych chtěl," lituje zdravotních problémů Fish.

Devětadvacetiletý Američan má i přes porážku stále teoretickou šanci na postup, musí však doufat, že Rafael Nadal večer porazí Rogera Federera. Právě z večerního souboje může vzejít jméno prvního semifinalisty. Švýcar si zajistí sobotní semifinále jakoukoli výhrou, Nadal musí vyhrát ve dvou setech.

Český tenista Tomáš Berdych měl po pondělní prohře se Srbem Novakem Djokovičem volno a připravoval se na středeční zápas, v kterém nastoupí proti Janko Tipsarevičovi. Srb nahradil zraněného Brita Andyho Murrayho, který z turnaje odstoupil kvůli zraněným tříslům.

Prvními semifinalisty ve čtyřhře jsou Max Mirnyj a Nenad Zimonjič. Bělorusko-kanadský pár dnes porazil Poláky Fyrstenberga s Matkowským, kteří se o postup utkají ve čtvrtek v přímém souboji s Llodrou a Zimonjičem.

- TURNAJ MISTRŮ LONDÝN -
(Velká Británie, tv. povrch / hala, 5.930.000 eur)
úterní výsledky (22. 11. 2011)

Skupina A:
Tsonga (6-Fr.) - Fish (8-USA) 7-6(4) 6-1

1. Nadal (2-Šp.) 1 1 0 2:1 1
1. Federer (4-Švýc.) 1 1 0 2:1 1
3. Tsonga (6-Fr.) 2 1 1 3:2 1
4. Fish (8-USA) 2 0 2 1:4 0

Čtyřhra - skupina B:
Llodra/Zimonjič (2-Fr./Srb.) - Bopanna/Qureshí (5-Indie/Pák.) 7-6(6) 6-3
Mirnyj/Nestor (5-Běl./Kan.) - Fyrstenberg/Matkowski (8-Pol.) 6-4 6-3

Tabulka:
1. Mirnyj/Nestor 2 2 0 4:1 2
2. Llodra/Zimonjič 2 1 1 3:2 1
3. Fyrstenberg/Matkowski 2 1 1 2:3 1
4. Bopanna/Qureshí 2 0 2 1:4 0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Poté co jsem dnes viděl, jsem přesvědčený, že druhým postupujícím z této skupiny bude Jo-Wilfried. Rafa v současné formě proti němu nebude mít šanci.
Reagovat
Vojtaakk
Taky si myslim, že postoupí Tsonga. Hraje teď dost sebevědomě a nedělá moc chyb. Pro mě černej kůň už od začátku turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
To byl koncert!!!
Opet se potvrdilo, kdyz predvadi nejlepi tenis a je v laufu je NEPORAZITELNY!!

Come on, RF!!!
Reagovat
smazaný uživatel
haha :-))
Ano, dnes to bylo úžasné. Jenže nepatrný problém je v tom, že letos byl PORAZITELNÝ až příliš často.
Proč hrál až do září v porovnání s předchozími roky tak špatně? Kteří dva tenisti letos spolu hráli ve finále nejvíc? Federer mezi nimi určitě nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle byl opravdu mazec a vubec sem to necekal, apropo lidicky kde se dalo na to koukat? Kdyz se ta novasport tak vytahla koukal jsem na inernetu na fromsport ale hruza, strasna sekačka....
Reagovat
smazaný uživatel
lshunter.tv doporucuju odkazy pres sopcast, sice jsou s rumunským komentarem ale obraz je vyborny
Reagovat
smazaný uživatel
Na livescorehunter.com byly slušné streamy bez sekání a s anglickým komentářem. I když, tohle nepotřebovalo komentář.
Reagovat
spaniel
máš recht, sopcast je nej, ostrý obraz a neseká.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty pííčo, tak to byl galakoncert, maestro Federer vyučoval až neskutečným způsobem, takhle precizní a a skvělý výkon jsem od něj dlouho neviděl, navíc proti Nadalovi. V hale je prostě number one a na konci sezony se jasně ukazuje, kdo jak umí šetřit své tělo. Od US Open jen DC, Basilej a Paříž, to se musí projevit. No a Rafa na ručník, na hodinu být vypráskán někým, s kým mám tak pozitivní bilanci. Třetí kanár roku, to si moc za rámeček nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
to tedy dal, až mi ho bylo trochu líto.Jinak velká gratulace Federovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger mu dneska ale strašně na(n)dal :) doba zápasu : 60 minut :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak takovou demolici sem fakt nečekal, to si rád vychutnam ještě jednou ze záznamu. Neni asi uplně špatný začít zápas dvojchybou..
Nadal ale bude v klidu, dneska prostě byl na kurtu jenom jeden hráč. A Tsongu porazí a postoupí
Reagovat
UnrealTom
tak dneska výkon Rogera to byla pohádka Rafael neměl šanci díky Rogere za toto vítězství :)
Reagovat
VlS
dal dneska Rafovi pěknej vejprask, klobouk dolů, a to nejsem jeho fanda
Reagovat
smazaný uživatel
Dajte pokoj s Tsongom, koho to zaujíma..Všetci predsa čakáme na Trabzonspor!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist