Tsonga zvládl tie-breakové drama a je ve čtvrtfinále

1. 10. 2009, 17:01
Aktuality 1
Největší možný počet gamů dnes v Bangkoku odehrál nejvýše nasazený Jo-Wilfried Tsonga, aby se dostal do čtvrtfinále. Francouzský tenista prohrál s Lotyše Gulbisem první set, zápas ale otočil a zvítězil 6-7 7-6 a 7-6.
Jo-Wilfried Tsonga

Souboji dvou výborně servírujících hráčů dominovalo právě podání, které si oba hráči bez větších problémů drželi.

Lotyšský tenista Ernests Gulbis neměl za celý zápas jedinou možnost sebrat turnajové jedničce Jo-Wilfriedu Tsongovi jeho servis. Sám na tom byl ale podobně, Francouzi nabídl jediný brejkbol v prvním setu, který odvrátil. Úvodní sadu pak získal v tie-breaku a v thajské metropoli se začalo schylovat k překvapení.

Diváci v Bangkoku pak po zbytek zápasu už žádný brejkbol neviděli, a tak se ve zkrácené hře musely rozhodnout i další sady. Tu druhou vyhrál Tsonga v tie-breaku 7:4 a v rozhodující zkrácené hře pak nechal Gulbise uhrát jen dva body.

O semifinále si Tsonga zahraje se švýcarským kvalifikantem Marcem Chiudinellim, který dnes sebral naději na druhé čtvrtfinále v letošní sezoně bývalé světové jedničce Maratu Safinovi. Ruský tenista sice v prvním kole zvládl souboj s nebezpečným Němcem Petzschnerem, dnes ale nenašel vůbec recept na Chiudinelliho podání a s turnajem se rozloučil porážkou 3-6 6-7.

"Jsem trochu zklamaný. Mělo to být jinak," litoval devětadvacetiletý Safin, který kariéru ukončí příští měsíc na turnaji Masters v Paříži. "Netrefil jsem jeden volej a potom mi to prostě proklouzlo mezi prsty. Sice budu končit, ale pořád chci vyhrávat. Žádné zápasy nechci vzdát. Porážky nenávidím," dodal Safin.

Simon si otestoval koleno
Mezi nejlepších osm postoupil vedle turnajové jedničky Tsongy také druhý nasazený Gilles Simon. Francouzský tenista za hodinu porazil Američana Kevina Kima hladce 6-2 6-2.

Po zápase dal Simon, který soupeři nasázel 11 es, najevo obavu ze zbytku dlouhé sezony. "Jsem spokojený s tím, jak jsem dnes hrál. Takový zápas jsem potřeboval, abych věděl, jak na tom jsem," prohlásil Simon. "Teď už vím, že na tak pomalém kurtu můžu hrát dobřé. Ale jestli to zvládnu, nebo ne, záleží na mém koleni. Doktoři říkají, že by mělo odpočívat," upozorňuje Francouz. "Po US Open jsem byl na scanu a i když to pořád bolí, lepší se to. Výsledky scanu byly lepší než ty po Roland Garros. Po zápasech potřebuju hodně času na regeneraci, musím se ledovat a odpočívat."

Kurt v Bangkoku vyhovuje i Američanovi Johnu Isnerovi, který se při své první cestě do Asie rovněž dostal do čtvrtfinále díky vítězství 7-6 6-4 nad Němcem Mischou Zverevem.

"Jsem moc spokojený, že jsem prošel dál," radoval se 48. hráč světa, který v prvním kole porazil domácího Wachiramanowonga až v tie-breaku třetího setu. "Na kurtu se cítím dobře a zvykám si i na změnu času. Aspoň tu teď neusínám v šatně, jako ze začátku."

Výsledky - Bangkok (tvrdý povrch, dotace 608.500 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Tsonga (1-Fr.) - Simon (2-Fr.) - Kim (USA) 6:2, 6:2, Isner (8-USA) - Zverev (Něm.) 7:6 (7:5), 6:4, Chiudinelli (Švýc.) - Safin (Rus.) 6:3, 7:6 (7:4), Beck (Něm.) - Young (USA) 6:1, 6:7 (3:7), 6:4.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jo si jde pro titul, jak nemám rád francouze, tak momentální generace mi je sympatická až na simona, tsonga monfils jsou moji oblíbenci
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist