Turnaj mistryň: Češky znají soupeřky ve čtyřhře

25. 10. 2016, 12:18
Aktuality 33
Pořadatelé Turnaje mistryň v Singapuru před malou chvílí rozlosovali pavouka čtyřhry. Ve hře je z Češek pár Andrea Hlaváčková/Lucie Hradecká, Bethanie Matteková-Sandsová/Lucie Šafářová a Julia Görgesová/Karolína Plíšková.

Český tenis má na letošním Turnaji mistryň v Singapuru trojí zastoupení.

Do boje o závěrečný letošní titul zasáhne pár Andrea Hlaváčková/Lucie Hradecká, který čeká na úvod silná ruská dvojice Jekatěrina Makarovová/Jelena Vesninová, proti níž neuspěly ve čtyřech vzájemných zápasech, přičemž nezískaly ani set.

"Je na čase to změnit," řekla Hradecká. "Jsou to dvě kompletní hráčky a výborné singlistky. Doufám, že to proti nim vyjde zrovna tady," doplnila Hlaváčková.

Ve hře je i Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, jež v roli nasazených trojek nejprve změří síly s Timeou Babosovou a Jaroslavou Švedovovou. Česko-americký pár si s maďarsko-kazašským tandemem poradil v jediném vzájemném zápase letos ve finále turnaje v Miami 6-3 6-4 a již 16 utkání neprohrál.

"Je tady osm nejlepších týmů, tam si člověk moc nevybere. Je fajn, že spolu v prvním kole nehrajeme Češky. Všechny chceme dojít co nejdál," uvedla Šafářová po losu.

"Máme krásnou šňůru, skvěle jsme se doplňovaly a hrály výborného debla. Ale je tady osm nejlepších párů sezony. Máme cíl zvítězit, ale rozhodně to bude těžké od prvního kola," řekla Šafářová.

České barvy hájí v singlu i deblu Karolína Plíšková. S Němkou Julií Görgesovou jim los přidělil do čtvrtfinále nejvýše nasazený pár Caroline Garciaová/Kristina Mladenovicová.

Ač může los pro Plíškovou s Görgesovou vypadat nepříjemně, českou hráčku potěšil. Francouzský pár letos s Görgesovou na Australian Open i ve Wimbledonu porazily. "Budou to mít v sobě. Bylo to na grandslamech, takže jsem s losem spokojená. Pro mě jsou tady daleko těžší soupeřky," řekla Plíšková.

Jako jediná hraje na Turnaji mistryň dvouhru i čtyřhru. "Jsem na to zvyklá, s tím se počítá. Tohle je poslední turnaj a musím to zvládnout, i kdyby nevím co. Chci odehrát obojí na sto procent, i když singl je priorita. V životě jsem nepočítala, že bych se sem dostala v deblu. Chci co nejlepší výsledek v obou," uvedla Plíšková.

Poslední utkání tvoří sestry Chanovy a obhájkyně titulu Martina Hingisová se Saniou Mirzaovou. Sesterskému duu se podařilo ze šesti vzájemných zápasů zvítězit pouze jednou.

Zatímco loni se hrálo poprvé v historii stejně jako ve dvouhře ve skupinách, letos se debl hraje opět v pavouku.

"Raději bych hrála ve skupinách, je to férovější formát," řekla letošní deblová vítězka US Open Šafářová. "Když už to změnili, tak se hrajou aspoň dva kvalitní sety a není to systém bez výhod, ten je občas o štěstí, tohle hru zkvalitní. I když třetí set je pořád super tie-break," dodala.

Turnaj mistryň - los čtyřhry
Garciaová/Mladenovicová (1-Fr.) - Görgesová/Plíšková (8-Něm./ČR)
Matteková-Sandsová/Šafářová (3-USA/ČR) - Babosová/Švedovová (7-Maď./Kaz.)
Hlaváčková/Hradecká (5-ČR) - Makarovová/Vesninová (4-Rus.)
Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan (6-Tchaj-wan) - Hingisová/Mirzaová (2-Švýc./Indie)

 

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

33
Přidat komentář
misa
http://sport.idnes.cz/lucie-safarova-turnaj-mistryn-singapur-f01-/tenis.aspx?c=A161024_204832_tenis_ten

Trochu rozšířená verze článku, který se objevil na TP včera.

A jak Lucie mluví o čtyřhře:
"Určitě je příjemné, že jsem tu podruhé za sebou, i když bych samozřejmě raději hrála singl. Na druhou stranu: co se nám s Bethanií daří v deblu, to je úžasné."
"Nechci říct, že je čtyřhra doplňková, protože debl beru vážně a vyhrát třikrát grandslam je úžasný úspěch - v ženském tenise je čtyřhra na výborné úrovni. Ale jestli bych cestovala jenom kvůli čtyřhře, to nevím. Přece jen pro ženu to je něco jiného, trošku tikají biologické hodiny. Mít dítě ve čtyřiceti je trochu pozdě... Ale nikdy nevíte."
Reagovat
Frick
Já myslim, že docela hloupý podsouvat Lucce Štěpánka. Snad i jako vůči ženě netaktní.

A snad by ani nebylo dobré jí předhazovat Květu. Opavdu bych se v jejim případě obával, že za návratem na kurty může být neúspěšný pokus o založení rodiny - když je vdaná.
Reagovat
misa
měla hezké šaty:
https://www.instagram.com/p/BL_Mx2vjs8c/

Los taky docela dobrý.
Reagovat
Krisboy
Lucce by to slušelo, i kdyby na sobě měla shnilej pytel od brambor.
Reagovat
smazaný uživatel
nádherné, tie by som aj ja brala :) Veľmi pekné žieňa.
Reagovat
Krisboy
Taky jsem s losem spokojenej, žádný naše holky nehrajou proti sobě a tak si to taky přály. Bucie to musí dát, Kája a Háčka to mají těžší, ale šance určitě je. Vidím to na českou účast ve finále. Kolikanásobnou, toť otázka.
Reagovat
PetaM
Háčka mají minimální šanci na postup, bohužel. Na druhou stranu - pokud to minimum promění ve vítězství, vyhrajou celý turnaj :D
Reagovat
tommr
v Moskvě Rusky moc nepřesvědčily a Háčka dokázaly ve finále porazit jejich přemožitelky. Myslím si, že Háčka nebudou úplně bez šance ...
Reagovat
PetaM
Neříkám, že jsou bez šance. Jen, že jejich šance je minimální :D
Reagovat
tommr
hlavní je, že se ve čtvrtfinále nestřetnou žádný týmy s českou účastí a že tak může dojít na ideální finále ve kterým budou Češky na obou stranách ... :)

Jinak změna formátu s sebou přinesla i změnu bodování:
QF = 375 bodů
SF = 750 bodů
F = 1080 bodů
W = 1500 bodů
v praxi to znamená, že se slušně napakujou i ty týmy, který vypadnou už ve čtvrtfinále ...
Reagovat
smazaný uživatel
Za prohru v "1.kole" téměř o 100 bodů víc než celkové vítěztví na int. :)
Reagovat
Lina
Sice můje dotaz nepatří do diskuze ohledně čtyřhry na TM.
Chtěla bych, poprosit o informaci, jestli je dobré rozhodnutí, pořídit si Digi tv? Hledám alternativu za Novasport, kde by byla možnost, vidět tenis. O2 je zamítnuto. Ideálním informacím od různých společností moc nevěřím, raději osobní zakušenosti. Díky.
Reagovat
Lina
Napíšu i něco ke čtyřhře. Lucka s Bethanií budou vítězky.
Reagovat
Krisboy
Joj, krásná představa...a vůbec ne nemožná. Jestli to dají, opiju se jako čuník. A jestli Kája vyhraje singla, tak vůbec nevím, jestli tolik radosti zvládnu.
Reagovat
VlS
Samotnýho tě v tom nenechám :-)
Reagovat
blixa
Tož to by byl masakr !!! :D
Reagovat
blixa
No, moje zkušenosti jsou nevelké. Měl to někdo z rodiny, před pár roky. V čem byl problém byla kvalita obrazu. Bídná. Zrušil a šel ke Skylinku. Dnes je to údajně lepší, ale chtělo by to někde ověřit v reálu, jak to doopravdy je.
Reagovat
Lunej..
A proc je 02 zamitnuto, kdyz ma nejvetsi nabidku? Mama ma Skylink, ale v zakladni levne nabidce snad neni zadny sport. Digi nevim, jakou ma nabidku vzhledem k cene:)
Reagovat
George_Renel
Digi vidím každý pátek v hospodě, skylink má manželka v přízemí a O2 já v patře. O2 mi kvalitou a nabídkou přijde nejlepší hlavně kvůli multidimenzi a kvalitě na optickém kabelu. Digi má horší obraz, Skylink při stejné ceně horší nabídku sportu. Ale je to jen můj subjektivní pohled.
Reagovat
Lina
Chřěla jsem ji, ale musela jsem uznat, že cena při přikoupení balíčků, by byla vyšší a taky kritika na kvalitu obrazu.
Reagovat
George_Renel
Cena může být pro někoho otázkou.
Kvalita obrazu je však bez diskuse špičková.
Reagovat
Lina
Mají akci a právě nabídka je tam vzhledem k ceně dobrá, proto se ptám na zdejší zkušenosti, jestli do toho jít nebo ne.
Reagovat
petrulinka
Máme doma O2Tv a nedáme na ni dopustit. Mají skvělou sportovní nabídku, a jak již tady bylo nedávno řečeno, tak mají zakoupeny všechny WTA turnaje. Veškeré pořady či zápasy se dají pustit až 30 hodin zpětně nebo si je člověk může nahrát, mají tam archiv, kde jsou určité pořady uložené 48 hodin, taky videopůjčovna a obraz super. Takže za mě doporučuju
Reagovat
George_Renel
Jenom upřesním:
Zpětné shlédnutí je možné 50 hodin
Nahrát do archivu lze až 100 hodin pořadů a uloženy k přehrání jsou 30 dní
Reagovat
kada.tom
No, základ bych viděl v tom, že se naše páry nepotkají hned v QF. Samozřejmě je riziko, že v SF nebude ani jedna.

Garcia s Mladenovic jsou k poražení, stejně tak Babos se Shvedovou. Háčka to budou mít dost těžké.
Reagovat
aligo
H+H asi prohrají, ještě nikdy rusky neporazili a ani nesebraly set... ale všechno je jednou poprvé dáváám tak 30%
Bucie by postoupit měla, mají formu, ale oba jejich zápasy byly hodně těsné 81%
G+P by také měly postoupit, letos dvě výhry ze dvou a čtyři sety ze čtyř hovoří jasně 80%
Reagovat
blixa
Všechny holky v šatičkách, jen Kája s Julčou suše v teplákách :D
Reagovat
PetaM
Tak má kalhoty! Já jsem furt nedokázal určit, jestli něco dole má ...
Reagovat
blixa
Takový legínotepláky tělové barvy :D
Reagovat
PetaM
Garcia/Mladenovic vs Georges/Plíšková
Mattek-Sands/Šafářová vs Babos/Shvedova
Hlaváčková/Hradecká vs Makarova/Vesnina
Chan/Chan vs Hingis Mirza

Ach jo ... Háčka mají asi nejtěžší soupeřky :(
Reagovat
PetaM
*Goerges.
Reagovat
misa
Hlavně ne zase setkání s Plíškovou. Vzájemných zápasů ze singlu mám už dost.
Reagovat
aligo
1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist