Turnaj mistryň rozlosován. Vondroušová vyzve Šwiatekovou, Gauffovou a Jabeurovou

28. 10. 2023, 08:58
Aktuality 14
Markéta Vondroušová se na Turnaji mistryň utká ve skupině Chetumal s bývalou světovou jedničkou Polkou Igou Šwiatekovou, vítězkou letošního US Open Američankou Cori Gauffovou a Uns Džábirovou z Tuniska. Čtyřiadvacetiletá vítězka Wimbledonu vstoupí do turnaje v pondělí ve 23:00 SEČ proti Šwiatekové. Rozhodl o tom páteční los.
Skupina Chetumal na Turnaji mistryň 2023 (© WTA)

Ve druhé skupině Bacalar na sebe narazí Běloruska Aryna Sabalenková, Jelena Rybakinová z Kazachstánu, Američanka Jessica Pegulaová a Řekyně Maria Sakkariová, která se do turnaje dostala jako náhradnice za zraněnou Karolínu Muchovou.

Hráčky se utkají ve skupině každá s každou, do semifinále postoupí dvě nejlepší. Celková dotace činí devět milionů dolarů (přes 211 milionů korun), neporažená vítězka si může na konto připsat přes tři miliony. Turnaj se hraje na tvrdém povrchu, finále se uskuteční 5. listopadu.

Soupeřky znají ve čtyřhře také Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Vítězky Turnaje mistryň z roku 2021 a loňské finalistky narazí ve skupině Mahahual na nasazené jedničky Pegulaovou a Gauffovou, německo-ruský pár Laura Siegemundová, Věra Zvonarevová a kanadsko-australskou dvojici Gabriela Dabrowská, Erin Routliffeová.

Světová šestka Vondroušová proti Šwiatekové nastoupí potřetí v kariéře a pokusí se poprvé zvítězit. Obě hráčky na sebe naposledy narazily letos v Cincinnati, kde vyhrála čtyřnásobná grandslamová šampionka a vítězka letošního Roland Garros 7:6, 6:1.

Negativní bilanci 0:2 má Vondroušová také proti Gauffové. S ní prohrála letos v Montrealu 3:6, 0:6. Naopak s Jabeurovou má česká tenistka navrch 4:3. Naposledy svěřenkyně trenéra Jana Hernycha porazila devětadvacetiletou Tunisanku ve finále letošního Wimbledonu 6:4, 6:4.

WTA Finals ve dvouhře vyhrála z Češek naposledy Petra Kvitová v roce 2011 v Istanbulu. Před ní kralovala již zesnulá Jana Novotná v roce 1997 a osmkrát slavila Martina Navrátilová. Ta však poprvé uspěla poté, co po emigraci do USA přišla o československé občanství.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
com
Vondrouska si jede jen pro startovny.. Ve skupine je jasne nejslabsi smile
Reagovat
tommr
KrejSi jsou sice v té těžší skupině, ale pokud jsou obě zdravé a zahrají svůj standard tak by do semifinále postoupit měly ...
Reagovat
GaelM
Chtělo by to aspoň to semifinále, kvůli olympijskému rankingu. Kdo ví, kolik toho spolu zase příští rok odehrají, těch příležitostí na sběr bodů už zase tolik být nemusí.
Reagovat
frenkie57
Koukám se na společné focení u oceánu a Bára tam chybí, je tam jen Katka. Určitě jen zmeškala focení, ale je to pro ní škoda. Přeci jenom, je to pěkná památka.
Reagovat
tommr
to se divím že to nestihla když na ET vypadla už úterý ...
Reagovat
frenkie57
také mi to hlava nebere, kde se sekla. Fotky jsou z dnešního rána.
Reagovat
Yonaash
Jenže mohla odlétat až ve středu odpoledne, protože čekala, jestli Linette náhodou neporazí Kasatkinu.
Reagovat
tommr
Markéta měla smůlu na los a je bez šance na postup ze skupiny. Porazit by mohla jedině Jabeurovou ale to závisí na tom v jakém zdravotním stavu jsou obě hráčky které před TM laborovaly se zraněním ...
Reagovat
misa
Ve druhé skupině by měla o dost větší šanci na postup.
Reagovat
GaelM
Jabeur je asi nejhratelnější ze všech hráček, které mohla dostat. Z tohohle pohledu je to dobrý los, protože vzhledem k dlouhé absenci a nejistému zdraví to stejně na postup moc nebylo.

Z té top4 je to asi jedno, tam má stejně šanci jen pokud soupeřka bude mít špatný den a to se může stát kterékoliv z nich.
Reagovat
misa
Rybakina je z top 4 v současné době jednoznačně nejslabší. Od French Open má pořád nějaké problémy a skoro žádné výsledky.
Reagovat
Yonaash
Přesně tak. Navíc stylu Markéty sedí někdo, kdo nevydrží dlouho ve výměně a může se vyházet. Což je Rybakina a teoreticky i Sabalenka. Narozdíl od Igy a Coco, které se v těch dlouhých výměnách vyžívají.
Reagovat
Petr_Fisk
Iga s vysokou pravděpodobností postoupí a snad by to mohlo být o druhé postupové místo s Coco.
Ale v jakém stavu je herně Markéta těžko říct.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist