Turnaj mistryň: Venus se na úvod 'sesypala'

27. 10. 2009, 16:35
Aktuality 11
Nešťastný vstup do Turnaje mistryň má za sebou loňská vítězka Venus Williamsová. Američanka se totiž ve svém úvodním zápase připravila vlastními chybami o první bod. Ten si připsala Dementěvová. Premiérový start má za sebou Běloruska Victoria Azarenková a hned se přiblížila postupu ze skupiny. Šestá hráčka světového žebříčku v úvodním zápase podniku v Dauhá porazila Jankovičovou.
Venus Williamsová

Kaštanová skupina
Venus Williamsová
loni prošla Turnajem mistryň bez zaváhání a cestu za titulem začala výhrou právě nad Jelenou Dementěvovou. I tentokrát se zdálo, že Američanka vyhraje, protože po získané první sedě vedla v druhé 3-1, ale nakonec ji ztratila v tie-breaku. I přesto, že za stavu 6-5 podávala na vítězství.

Pak už ale hru ovládla olympijská vítězka Dementěvová a zápas i navzdory patnácti dvojchybám vyhrála za dvě hodiny a 40 minut 3-6 7-6 6-1.

"Když proti vám stojí hráčka jako Venus, tak se nesmíte sama dostávat pod tlak, ale bojovat o každý bod. A já byla v závěru utkání hodně pozitivní, což mi myslím pomohlo," řekla Dementěvová.

Vstup do turnaje naopak zvládla Serena Williamsová, která v Kataru bojuje o post světové jedničky na konci sezony. Aktuálně druhá hráčka žebříčku WTA zdolala Světlanu Kuzněcovovou 7-6 7-5.

Ruska v prvním setu podávala na zisk sady, ale nakonec v tie-breaku padla. Lépe rozehrála i druhé dějství, ale také v něm uspěla především lépe servírující Serena, která nasázela 11 es. Američanka se tak po prvním kole ujala vedení v Kaštanové skupině.

Zítra čeká vzájemný souboj na sestry Williamsovy, Rusky mají volno.

Bílá skupina
Zahajovací utkání letošního ročníku žádnou velkou zápletku nenabídlo. V rámci Bílé skupiny smetla Victoria Azarenková Srbku Jelenu Jankovičovou.

Před dvanácti měsíci přiletěla Jankovičová na Turnaj mistryň jako úřadující jednička a závěrečný podnik sezony zahájila dvěma výhrami. Letošní ročník prestižního podniku ukázal, že srbskou tenistku nezastihl konec sezony v nejlepší formě.

Srbská tenistka nastoupila proti Bělorusce Azarenkové, která si tímto zápasem odbyla debut na Turnaji mistryň. A zahájila ho nejlépe, jak mohla. Azarenková hned v prvním gamu sebrala své soupeřce podání a mnohem častěji chybující Jankovičové už nedala v úvodním setu šanci. Jankovičová, která do souboje s šestou hráčkou světa vstoupila s pozitivní bilancí 3-1, uhrála na příjmu pouhých sedm bodů.

Obraz hry se výrazně nezměnil ani ve druhém setu. I v něm se Azarenková ujala vedení, když své nepřesné soupeřce sebrala podání. Jankovičová dokázala ještě zavelet k obratu a za stavu 2-3 Bělorusku rebrejkla. To od ní ale bylo všechno; Azarenková jí okamžitě prorazila servis počtvrté v zápase a o dva gamy později vítězným míčem po lajně zápas ukončila.

"Všechno jsem jí dala," zlobila se na sebe Jankovičová po 33 nevynucených chybách. "Vždycky jsem zahrála jeden dva údery a třetí skončil kdekoli, jen ne v kurtu. Byla jsem stínem sama sebe."

"Jsem odpočinutá, protože jsem dva týdny před cestou sem nehrála žádný turnaj, abych tady do toho mohla dát vše," komentovala nečekaně hladké vítězství rodačka z Minsku, kterou v Bílé skupině čekají ještě zápas s Caroline Wozniackou a světovou jedničkou Dinarou Safinovou.

Výsledky - Turnaj mistryň (tvrdý povrch, dotace 4,55 mil. dolarů):
Bílá skupina:
Azarenková (6-Běl.) - Jankovičová (8-Srb.) 6-2 6-3

Kaštanová skupina:
S. Williamsová (2-USA) - Kuzněcovová (3-Rus.) 7-6(6) 7-5
Dementěvová (5-Rus.) - V. Williamsová (7-USA) 3-6 7-6(6) 6-2
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
velke zklamani z venus, ale opravdu velke...., tech moznosti co ji jelena dala bylo nespocet, bohuzel venus potvrzuje ze pomalu ale jiste bude klesat , nedivil bych se kdyby pristi rok vypadla z top 10..., a je evidentni ze s formou uz se dlouho nepotkala..., je ji skoro 30 a nejlepsi casy ma definitivne za sebou..., dokaze hrat porad velmi agresivne prakticky v tomto nema konkurenci..., ale nedokaze udrzet latku behem zapasu a srazi ji psychika
Reagovat
smazaný uživatel
Takovéto selhání jsem od Venuše nečekal. A to jsem tu ještě nedávno obě sestry vychvaloval za jejich neuvěřitelnou psycickou sílu, Jelena vpostatě skoro odevzdá Venus tiebreak druhého setu, přesto nedokáže Venus Jelenu (též zvanou "Mistryní tiebreaků") zcela položit na lopatky. Třetí set už Venus prospala naprosto.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapci, to nieje Jelena ale Elena ;-) Ked tak Jankovic je Jelena.
Reagovat
skott
Ja bych Venus hned neodepisoval, uhrala set a ten muze klidne jeste pri vyrovnanosti skupiny hrat roli.Taky jsem sice uz necekal, ze si to pri vlastnim servisu necha utect, ale kdyz Lena prestala sekat dvojchyby, najednou byla lepsi hrackou a to se proste uz stava, ze i nejlepsim takove promarnene prilezitosti zustanou v hlave.Sveta predvedla neco podobneho, takze to vcera skoncilo vlastne takovou remizou mezi Ruskama a Williams family;)
Reagovat
skott
Byl jsem docela zvedavej, jak se Azarenka predvede pri premiere na Masters a ona znova ukazala, ze ji zapasy proti velkym jmenum vyhovuji daleko vice nez proti horsim tenistkam.Opravdu pekny, sebevedomi vykon od ni.Hlavne v prvnim setu Jankovic uplne prejela a nedala ji pri vlastnim servisu ani cichnout.Ve druhem uz to bylo sice vyrovnanejsi, ale porad mela mirne navrch a zvladla i dlouhe vymeny, kdy se tahaly za stavu 4-3.Tam to dokonce vypadalo, ze ma mozna problemy s fyzickou, protoze se nekolikrat dlouho vydychavala a dostala i napomneuti za prekroceni casoveho limitu.
Ale jinak musim rict, ze se mi libi, jak Azarenka umi spravne volit svuj program a vi, kdy dat prednost odpocinku a doleceni zraneni pred honenim se za penezi.Diky tomu ji preju postup vic nez Wozniacki s Jankovic.Kdyz mam volit postup mensiho zla, tak jednoznacne Viku;)
Reagovat
smazaný uživatel
Obávám se, jak již řekl Brož, že si ten zaručený úspěch Dinky trochu přibarvuješ. Azarenka dnes ukázala, že v dlouhých výměnách je hodně nebezpečná a svojí agresivní hrou dnes dostávala Jelenu vpodstatě v celém průběhu zápasu pod tlak. Pokud se žádná hráčka ze skupiny bílé opravdu nezraní (v to pevně doufám), vidím šance postupu nejvyšší paradoxně u Azarenky a Woziacki, Caroline má ještě dvakrát lepší obranu než Vitkoria+vůbec nechybuje, v zápase s Dinarou se s velkou pravděpodobností stane, že se Dinara sama vyhází. To samé v zápase s Viktorií. Jeleně za nevýraznou hru a Dinaře za vyhazování pak zbydou pouze oči pro pláč. Třeba ti ale tentokrát sázka na bílého koně rodiny Safinových vyjde.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tedy menší zlo :-) Nějak nechápu, proč nešílíš i z Bělorusky. Obdivuješ úplně všechny rusačky, všechny úkáčka, tak proč ne i tuhle část Sojuzu? Je to legrační.
V tom utkání jsem měl ale pocit, že kdyby siréna prohrála za stavu 4-3 ten dlouhý gem, tak by to dřív nebo později vyčerpáním projela. Vypadá to tam na velké vedro a dusno.
Jelena tím otočením vývoje opravdu potěšila. Po tak zoufalé první půlce se to ani nedalo čekat. Namyšlená Venuše chce prý vyhrát všechny důležité turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
já se musím smát bo Mistr Mrooooooož opět zasahuje pardon chtěl jsem říct Brož.
Reagovat
skott
Ano, je pravda, ze Azarenka dneska zvladala dlouhe vymeny prekvapive dobre, vyvarovala se svych tradicnich chyb a skoro to vypadalo, jakoby si s Jankovic vymenily role.Dokonce se na konci v souhrnu utkani objevilo 8-17 na vitezne udery ve prospech Jankovic (cemuz teda ani neverim, protoze tolik micu Srbka neuhrala za cely prvni set), ale v cem je dobra Vika, v tom je Dinara dvakrat tak dobra...A Wozniacki?Lidi by meli konecne procitnout, aby videli, ze to neni tenistka velkych zapasu.Jeji rekord proti top 10 hrackam je hluboko v cerevnych cislech, turnaje vyhrava jen, kdyz zadnou takovou nepotka a treba Dinary vitezstvi v Madridu bylo tim nejlehcim finale, ktere snad kdy absolvovala:)Proto verim v postup Diny, i presto, ze se ji v posledni dobe nedarilo a bojuje hlavne sama se sebou...
Broz:Nefandim hracce, kvuli tomu, ze je Ruska nebo Ukrajinka (ukacko?), ale kvuli tomu jak hraje a jak vystupuje.A Azarenka je mozna talentovana tenistka, ale take arogantni blbka s chovanim petileteho spratka a jedinecnym darem postvat si proti sobe jakekoli publikum.Tim u me klesa.Takze muze byt stokrat Ruska, ale rad ji kvuli tomu mit nebudu;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrej wýkon Victiria předvedla! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist