Turnaj šampionek v Sofii vyhraje Wozniacká, nebo Petrovová

4. 11. 2012, 07:56
Aktuality 0
WTA SOFIE - Caroline Wozniacká na Turnaji šampionek v Sofii vyhrály bez porážky své skupiny a svou neporazitelnost potvrdily i v semifinálových zápasech. Finále 4. ročníku tak bude mít dánsko-ruské obsazení.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká, jež si start v Sofii zajistila až koncem září triumfem v Soulu, se v semifinále střetla s domácí Cvetanou Pironkovovou. S Bulharkou, která startovala na divokou kartu, měla bilanci čtyř vítězství ze čtyř duelů a vyhrát dokázala i páté střetnutí.

Pironkovová držela krok pouze do stavu 4-4, dvaadvacetiletá Dánka pak získala sedm gamů v řadě a vyhrála hladce 6-4 6-1.

"Na začátku hrála velmi dobře, neměla co ztratit a hrála před vlastním publikem. Nikdy není snadné hrát proti soupeřce, která má podporu diváků. Ale jakmile jsem si zvykla na její herní styl, bylo to pro mě lepší. Jsem ráda, jak jsem se dnes v obou setech pohybovala," komentovala Wozniacká, jež sezonu začínala jako světová jednička, ale nedávnou vypadla z elitní desítky. Do Top 10 se však díky postupu do finále vrátí.

"Teď přemýšlím jen o tom, jak budu hrát v zítřejším finále. Chci tvrdě pracovat, hrát svou hru a bavit se tenisem. Pokud zapomenu na zábavu, pak to nefunguje. Chci se hrou bavit a to je mým cílem," řekla Wozniacká před finálovým duelem, ve kterém ji v neděli čeká Naďa Petrovová, s níž má aktivní bilanci 4-1.

Ruska Petrovová si v semifinále poradila po mnohem větším boji s Italkou Robertou Vinciovou. Tu zdolala 6-7 6-1 6-4, když odvrátila všech 10 brejkbolů a udržela si 15 her na servisu.

"Naďa hrála dobře a neuvěřitelně podávala, obzvlášť v druhém setu. Od nás obou to byl skvělý zápas, ale ona (Petrovová) hrála lépe v důležitých výměnách, zejména při mých brejkbolech. Dnes jsem prohrála, ale odehrála jsem dobrý turnaj," komentovala Vinciová.

Petrovová před posledním zápasem sezony slíbila, že do něj do všechnu svou energii. "Dnes to byl to náročný zápas, ale po vítězství se vždy cítíte úžasně. Zítra to bude poslední zápas roku a já do něj dám všechnu svou poslední energii, která mi zbyla," uvedla třicetiletá Ruska, jež letos v Tokiu získala svůj nejcennější titul.

- TURNAJ ŠAMPIONEK SOFIE -
(Bulharsko, tv. povrch / hala, 750.000 dolarů)
sobotní výsledky (03. 11. 2012)

Wozniacká (1-Dán.) - Pironkovová (8-Bulh.) 6-4 6-1
Petrovová (2-Rus.) - Vinciová (4-It.) 6-7(8) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist