Turnaj v Basileji přitáhl obě domácí hvězdy. Letošní ročník by měla zdobit účast Federera i Wawrinky

2. 4. 2020, 14:13
Aktuality 12
Podzimní turnaj v Basileji se může pyšnit oběma největšími domácími hvězdami. Pokud se letošní, celkově jubilejní 50. ročník, který je na programu od 26. října do 1. listopadu, opravdu uskuteční, dorazí do švýcarské haly 10násobný šampion Roger Federer i další domácí grandslamový šampion Stan Wawrinka.
Profily hráčů
R. Federer a S. Wawrinka

Rekordman v počtu grandslamových trofejí Roger Federer by měl zahájit útok na 11. titul z domácí haly v úterý 27. října. V Basileji má naprosto parádní bilanci 75-9. Od roku 2006 vynechal domácí podnik pouze jednou a pokaždé došel do finále, přičemž posledních pět z celkových 19 účastí přetavil v triumf.

Osmatřicetiletého švýcarského veterána tak čeká dvacátý start. Jubileum bude slavit i turnaj, letošní ročník bude celkově padesátým. Otázkou je, zda se pandemie koronaviru, kvůli níž je sezona přerušená minimálně do 13. července, dostane do té doby pod kontrolu a uskutečnění švýcarské halové akce nebude nic bránit.

Federer nebude jedinou domácí hvězdou letošního ročníku. "V Basileji se letos představí také trojnásobný grandslamový šampion Stan Wawrinka. Kdy do turnaje vstoupí, oznámíme později," uvedli organizátoři v tiskové zprávě.

Wawrinka je v Basileji podstatně méně úspěšný než Federer. Jeho maximem je semifinále, kterého dosáhl v letech 2006 a 2011. Swiss Indoors Basel se zúčastní popatnácté.

Vstupenky by se měly začít prodávat na začátku dubna.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
FulnekUltras
a buďme opravdu rádi, že náš momentální náčelník Roman si bere příklady spíš z Asie nežli z anglosaského prostředí...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vysoke-pokuty-a-dohled-i-tak-je-zivot-na-tchaj-wanu-vyhra-tvrdi-cech-97408?seq_no=3&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null
Reagovat
paddy
na rozdíl od některých místních optimistů

https://www.sport.cz/tenis/wimbledon/clanek/1325696-navratilova-pohromu-pro-tenis-predvidala-ted-ma-dalsi-spatnou-prognozu.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
FulnekUltras
Prognostické názory Navrátilové nejsou směroplatné ani v tenise nebo politice, natožpak epidemiologii. Jak známo, ti největší světoví ekonomičtí paraziti strašili veřejnost "další nevyhnutelnou krizí" už několik let - a když to nešlo jinak, vyvolali ji sami. A že taková krize musí trvat aspoň rok a půl, aby roztřídila společnost na odepsané a ty, kteří budou dalších x let schopni poslušně tahat a šmejdům splácet "výhodné půjčky", to je jasná věc. Takže asi tak. Smrt nenažranému kapitalismu !!!!!
Reagovat
Fandina
Trapné.
Reagovat
FulnekUltras
máš chuť se nechat promořit?
Reagovat
Fandina
Jsi trapný se svými komentáři, útočnými jedním směrem. Ubohé.
Reagovat
FulnekUltras
rovnováha v přírodě je základ
Reagovat
RF46
To neni ani trapny, to si spis nezaslouzi vubec pozornost.
Reagovat
mahycek
Nechodím sem nyní psát, ale 1x za tři dny si přečtu.
Ty jsi tedy p.čus za ty názory, tedy pokud ještě nedržíš
1 apríla.
Reagovat
Masters_Mandatory
Stanislas Wawřinka, Rožérko Zkurverér. Uz chybi jen Novak Djokobitch a Andy Můry
Reagovat
acc
Tak aspon, ze Masters_Mrdnatory je pritomen.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za picu-se?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist