Turnaj v Indian Wells zrušen! Důvod? Koronavirus

9. 3. 2020, 06:41
Aktuality 703
Koronavirus hýbe světem a nyní významně zasáhl i do tenisového dění. Kvůli obavám z šíření nákazy byl (zatím) zrušen prestižní dvoutýdenní turnaj v americkém Indian Wells, kde ve středu měla začít hlavní soutěž podniku WTA Premier Mandatory a ve čtvrtek akce ATP Masters 1000. Dohodli se na tom pořadatelé turnaje a lékařské autority v Kalifornii.
Profily hráčů

Až dosud bylo zrušeno jen pár menších turnajů v Číně a Itálii, v zemích nejvíce zasažených oblastí koronavirem. Včera večer však došlo i překvapivému zrušení společného turnaje mužů a žen v americkém Indian Wells, který je považován za nejprestižnější akci po grandslamech.

Důvodem je první potvrzený případ nákazy typem koronaviru (COVID-19) v oblasti Coachella Valley, kde se tradiční turnaj koná. Oddělení veřejného zdraví v oblasti Riverside vyhlásilo nouzovou situaci.

"V současnosti existuje velké riziko pro zdraví lidí v oblasti Riverside County, kde se mělo shromáždit velké množství lidí," prohlásil doktor David Agus, profesor medicíny a biomedicínského inženýrství na Univerzitě v Jižní Kalifornii.


V loňském roce do areálu v Indian Wells přišlo rekordních 475 tisíc fanoušků. Diváci buď dostanou vstupné zpět, nebo lístky vymění za vstupenky na další rok.

"Není tedy ve veřejném zájmu fanoušků, hráčů a sousedních oblastí, aby se tento turnaj uskutečnil. Všichni se musíme spojit, abychom chránili komunitu před vypuknutím koronaviru."

"Moc si vážíme toho, že organizátoři jsou v tomto ohledu aktivní a snaží se zajistit zdraví a bezpečnost veřejnosti," uvedl Martin Massiello, výkonný viceprezident společnosti Eisenhower Health.

Ředitel turnaje Haas: Hledáme řešení a jiný termín
Turnaj byl odvolán den před startem kvalifikace. Ve středy mělo být zahájeno první kolo hlavní soutěže žen, o den později by vstoupili do podniku kategorie Masters muži. Vítězové dvouher by z celkové dotace 17 milionu dolarů dostávali prémii 1,36 milionu.

Šéf WTA Steve Simon přiznal, že se uvažovalo o odehrání turnaje bez fanoušků, ale nakonec tuto možnost zamítli. "My tento koncept podporovali. Ale vedení turnaje nemělo pocit, že je to řešení v jejich nejlepším zájmu," řekl Simon.

"Jsme samozřejmě zklamaní, že turnaj nebude, ale zdraví všech je na prvním místě," řekl ředitel BNP Paribas Open a bývalý čtvrtý hráč světa Tommy Haas. Uvedl, že organizátoři jsou připraveni turnaj uskutečnit v jiném termínu, což je ale vzhledem k horkým teplotám v létě a nabitému kalendáři málo pravděpodobné.

Většina hráčů už je v dějišti turnaje včetně českých favoritek. Karolína Plíšková tam letěla v sobotu, Petra Kvitová v neděli v den svých třicetin. Nyní jsou tenisté a jejich týmy zmateni a v nejistotě, co bude dál.

"Asi už jste slyšeli o té novince. Turnaj v Indian Wells byl zrušen. Pořád jsme tady a řešíme, co bude dál. Je to smutné pro všechny, co se ohledně této situace ve světě děje. Doufejme, že vedení brzy přijde s řešením," napsal na twitter druhý hráč svět Rafael Nadal, který měl na úterý naplánovanou charitativní akci. I ta byla zrušena.


Vedení ATP a WTA stojí před nelehkým úkolem. Aktuálně musí řešit, jak naložit nejen se zrušeným turnajem, ale také jak postupovat v nadcházejících týdnech. Za čtrnáct dní je na programu další společný turnaj na Floridě v Miami, po kterém následuje šňůra antukových podniků včetně French Open v Evropě, kde je současná situace kolem koronaviru mnohem horší, než v USA.

"Rozhodnutí rozumíme. Zatím je brzy spekulovat o dalších turnajích. Situaci pozorně monitorujeme," dodal šéf WTA Simon.

Martin Štěpánek: Pro tenisty jako když nevyjde slunce
"Věková kategorie, která sem jezdí dívat se na ty turnaje, je dost vysoká a ta asi patří do té rizikové části. Tohle asi nějaký smysl má. Prostě je situace taková, jaká je," řekl bývalý trenér Tomáše Berdycha Martin Štěpánek, který je v Indian Wells se svým současným svěřencem Chorvatem Bornou Čoričem.

"Mezi tenisty je to něco nového. Je to něco, co tenisté ještě nikdy nezažili. Spousta z nich je samozřejmě vykolejená, protože to narušilo takovou tu tenisovou bublinu, ve které turnaje byly, jak když když ráno vychází slunce. Prostě teď nevědí, co se bude dít. Rozhodnout jak dál, bude dost složité," dodal Štěpánek.

O šanci obhajovat v Indian Wells 1000 bodů za svůj loňský životní triumf přišel třetí hráč světa Rakušan Dominic Thiem. Loňský finalista Roger Federer se už dříve odhlásil kvůli operaci kolena. Ze soutěže žen se omluvili obě loňské finalistky Bianca Andreescuová a Angelique Kerberová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

703
Přidat komentář
brixner
Nakupte si do zásoby nudle a vono to pude! A vono to nakonec přejde! A voni ty nudle ani nezplesnivěj! Lidi, chcete být zdraví? Kupujte nudle! Jezte nudle! Serte nudle! Je to všecko jen a jen vo nudlích! Takovejch kilo a půl nudlí je lepší, než vakcína-tu do vás jen bodnou a nazdar! Ale nudle? Ty si pěkně uvaříte, upečete, zapečete, vochutíte, dá se s nima i střílet z praku na vobranu a když s něma žaludky naplníte, krásně usnete spánkem šťastných a po virusech a vostatních nechutnostech ani památka! Marco by vás naučil - Cože, Italsko v karanténě? Tady máš kýbl nudlí a drž tlamu! Nudle je všelék! Lidi, do IW nebo Majami se nikdo z vás stejně nedostane, ale nudle koupíte u kdejakýho rákosa. Volte schůdnější cestu a máte vyhráno! Vivat nudle!! :-))
Reagovat
tommr
With the cancellation of the Indian Wells Premier Mandatory tournament, the Main Draw of the Guadalajara WTA 125K Series tournament occurring the week of March 16th will be expanded from a 32 Main Draw to a 56 Main Draw. The draw size for the tournament will therefore be a 56M/8Q/16D instead of a 32M/8Q/16D.

Players who have not yet entered Guadalajara have until Wednesday, March 11th at 5pm Florida time to enter.

Players ranked 11-50 as of the 3 week entry deadline ranking may enter, however, a maximum of 6 may be accepted based on the highest ranked players who enter; 4 additional may play via wild card (in total 10 players ranked 11-50 may play, 6 by direct acceptance and 4 by wild card).

With the expanded Main Draw, the Main Draw will start 1 day earlier (on Sunday, March 15) with the singles and doubles finals on Saturday. Qualifying will remain 1 round played on Saturday, March 14.
Reagovat
blixa
No, a je klid. Filosofické disputace utichly a my si konečně s Petrem Fiskem můžeme zapálit jointa a spojit svoji duši i tělo s vesmírem v nekonečné nirváně ... ;-)
Reagovat
gigin
Kde hulite? V ledovci za barákem?
Reagovat
blixa
Kde Petr netuším, já doma v křesílku :-D
Reagovat
Petr_Fisk
Já byl večer v dešti s čelovkou na lyžích a jsem z toho pěkně "zhulenej"...:)
Reagovat
blixa
Já to věděl ! :-D
Reagovat
Petr_Fisk
Tobě tak ještě někdy něco řeknu pacholku - seš horší než moje vypečená dcera...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Španělský parlament na týden přerušil svou činnosti poté, co byl jeden ze zákonodárců pozitivně testován na nemoc COVID-19.

*
mohlo by to postihnout vsechny parlamenty v EU, nejlepe tak na mesic,po tom mesici by lidi zjistili, ze je az tak nepotrebuji k zivotu:)

*
zatim covid19 (krom smrti, pochopitelne...) prinasi mnoho pozitivnich zkusenosti.

- lidi sa myji, neziji jak cunata.
- nekteri zacinaji i myslet o zivote, nejen v aspektu, jak ho pro*ebat.
- omezuje se celkem spotreba ruznych veci, ktere az tak k zivotu lidi nepotrebuji, proste prestavaji kupovat cypoviny
- politici su posr... a s nema plno knezi...takze poznavame pekne pravou tvar kazdeho z nich.

vidim to pozitivne...dokonce i ti sportovci maji volno. Si dachnou.

jde to dobrym smerem, aneb jak Einsten rikaval, kazda Velka Krize je pozehnanim pro lidstvo.
Reagovat
Patik
Ľudia sa myjú ale o mydlo sa bijú..a čo je život si uvedomia až keď im smrť dýcha na chrbát..ťažko povedať či je to pozítívne..na jednej strane je to zaujímavé a zvláštne zároveň ..ľudia z celého sveta ťahajú za jeden povraz a držia spolu no zároveň nehladia na nikoho..len na seba..
Reagovat
FulnekUltras
Dokud ještě mají co ztratit, je to pořád jenom hra.
Reagovat
darek.vrana
A co plat? Budou mít aspoň těch 60%? Jinak nevím, jak vyjdou do příští výplaty.
Reagovat
gigin
jsem si Nenu - 99 Luftballons, ale snímek 101 dalmatinů cérce raději pouštět nebudu.
Reagovat
Krisboy
Woe já na to koukal včera v buse cestou z práce...Nena live 83 nebo 84 :)
Reagovat
gigin
:D
Reagovat
Petr_Fisk
A líbí se cérce Nena? Ještě jeden německý hit byl tou dobou dost populární...

https://www.youtube.com/watch?v=v7kaZ1jbyAs
Reagovat
bIbec
nejlepčí německá kapelka

https://www.youtube.com/watch?v=bRMSjidUB_o
Reagovat
bIbec
ale jejich největší hitovka je asi todle. Taky trošku delší, proto to asi třeba nehrají na Frekvenci 1 nebo tak někde, škoda.

https://www.youtube.com/watch?v=-ukhZgsC4vc
Reagovat
gigin
Nelíbí. To je pro staré cypy. Ještě na vojně jsme valili Toten Hosen, to bylo dobré celkem. Cérku se snažím vychovat slušně, tlačím do ní Metallicu, když byla maluch, tak jsem jí tahal na ramenou po rockových koncertech, ve školce stála na stole a pěla dětem Čert na koze jel a táta režnou popíjel.. Tehda byl trošku problém no.
Reagovat
Petr_Fisk
No, co. Moje dcera zase ve školce a všude kolem vykládala, že její táta je blázen, co chce mít za barákem ledovec.
Reagovat
gigin
Tak máme pravdomluvné a upřímné děti. To se cení.
Reagovat
Krisboy
...jeden den se nehraje a z Tenisportálu je filosofportál.
Reagovat
Vlk-v-trave
to nebude tim, ze se jeden den nehraje :D)
Reagovat
paddy
spíš Coronavirportál
Reagovat
gigin
Sebrat skupinu 6-10 lidí a vyrazit na chalupu, kde se na 2 týdny zavřeme, přes den budeme pracovat na dálku, po večerech chlastat a hrát deskovky a průběžně prcat.

Zájemci?
Reagovat
slacker
mate quoty na cerny a na lesby?
Reagovat
gigin
No limit.
Reagovat
Stan_Borowitz
A budou tam i baby? Ptám se hlavně kvůli tomu prcání.
Reagovat
gigin
Však to tu dávám dohromady, Stane.
Reagovat
Petr_Fisk
Peggy, Fandina a další.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, není každý den posvícení, ale kdo ještě zažil ZVS, ten ví, že vybíravost s časem stráveným ve skupině, kde jsou ženy vzácným prvkem, prudce klesá.
Reagovat
Petr_Fisk
Jen aby dva týdny na ten proces (nazvěme to "degrese vybíravosti") stačily...
Reagovat
Fandina
Kvůli prcání? Děláš si srandu, tak před 50 lety. Pobavils. :DDD
Reagovat
FulnekUltras
Říkám Ti to pořád - nepodceňuj se.
Reagovat
slacker
kvuli prcani ne, kvuli mrdani
Reagovat
FulnekUltras
anebo tak ;-)))))
Reagovat
Petr_Fisk
:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jo a tam chytnete vzteklinu od lisky, svihne vam, ani si nevsimnete ze umirate... takze vas najdou nekdy za rok, bo z chaty to bude smrdet na 10 km.
Podle mne skvely plan...

https://www.youtube.com/watch?v=f8VoSM0VrQU

*
To ja jedu do Iranu.
Reagovat
Petr_Fisk
Viděl jsi tohle?...

https://www.idnes.cz/podcasty/vlci-rozstrel-strelba-ochrana-zver-podcast.V200226_122942_idnestv_vov
Reagovat
Vlk-v-trave
ne, moc nesleduji cr noviny... ale kouknu na to v noci, ted mame v praci narocnou situaci. nekteri v karantene, takze nas je mene a mene:D)

Pochopitelne Vlci zustavaji... to je jas jasu. (vypada to zajimave, urcite poslechnu)
Reagovat
Petr_Fisk
Tak se drž...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja jsem v klidu:)
Reagovat
Holahej
Věci je třeba vidět v souvislostech, epidemii je potřeba zastavit, zdraví je NEJ a jen jedno, cena života je přece vyšší než zábava pro volný čas, kde prvotně lze omezit počty lidí /pro sobce ne, pro ně má cenu jen jejich život, ostatních, zvlášť neznámých ne/, bez zdraví není život /o živoření v nemoci, bolestech, asi málokdo stojí/, tenis je z tohoto hlediska postradatelná zábava lidí, hrát bez diváků by nebyl problém, ale pořadatel je samostatný podnikatelský subjekt /má ekonomickou rozvahu, aktiva, pasiva/, musel by hradit např. organizační náklady, prize money a neměl by výnosy /nebo jen malé, za tv práva / a ztráty velké /něco možná uhradí pojišťovna/, ale řada zemí nehradí /nesmí, není možné/ podnikatelské ztráty zacelovat z veřejných rozpočtů, což dělá třeba ČR / a bohužel i podvodníci zde vesele tunelují veřejné peníze, mají tady zelenou, občas se pak jen mimoděk u nich najdou milióny, zlaté cihly ve ?skříních?, skupované byty, nemovitosti /, Nové Město už se hlásí, že chce po státu uhradit desítky mil., Brno /moto/, aj..., peníze pak ale chybí jinde, což se projevuje nižší životní úrovní ve všech oblastech života...
Reagovat
Petr_Fisk
Nejen, že je...epidemii potřeba zastavit...
Epidemii se musí vyhlásit válka...:)
Reagovat
blixa
Šmarjá, už zase ???? :-o
Reagovat
Petr_Fisk
Sajjid Alí Chameneí...
Reagovat
smazaný uživatel
Oficiální vyjádření ATP.

Veškeré tenisové turnaje na ATP tour a WTA tour byly bez náhrady zrušeny.

Na tiskové konferenci asociace tenisových profesionálů a ženské tenisové organizace bylo oznámeno, že veškeré tenisové turnaje budou zrušeny dokud se Švýcarská hvězda Roger Fededer nevrátí po podstoupené operaci kolene.

Jakmile bude Roger Federer připravený hrát, tak bude ATP a WTA kalendář opět obnoven.

Organizátoři totiž zjistili, že se na tenis bez Rogera stejně nikdo nedivá.
Reagovat
misa
Co má společného Federer s WTA?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak pravil Mr.Yoda: Všechnooooo
Reagovat
Patik
a čo potom keď ukončí profesionálnu kariéru ?
Reagovat
Petr_Fisk
Je připravený další vir...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Musí skončit první za každou cenu.
Reagovat
Atoidi1
předem signalisuji, že jsem nečetl většinu příspěvků na této stránce, jen něco málo mezi Stanem, blixou a Krisboyem ... Měl jsem chuť se do kolegy blixy obout již včera, ale z mobilu fakt nerad píšu.

1)Musím přiznat, že i mě oslovení chasníčku silně vytáčí (ať již jsem jeho adresátem sám - stalo se jednou - anebo někdo jiný). Cítím, že se jím - možná neuvědomovaně, ne plně úmyslně, přesto však reálně - navozuje taková fluidní atmosféra (ne-)blahosklonnosti, v níž ten, kdo je takto osloven eo ipso je umístěn níže. Za mě arogance. Blixa mi to jednou nějak vysvětloval, ale neuspokojilo mě to. Je milíto.
Reagovat
Atoidi1
2) pojem vyšší moc je možné najít i různých textech pojistných podmínek, ale chápu, že blixa předpokládal jiný obsah a vůči onomu obsahu byl veden jeho příspěvek. K čemuž bych ještě rád dodal:
3) úvahy o vyšší moci ve smyslu transcendující entity, schopné cíleně zasahovat do běhu "přirozených dějů" jsou rázu spekulativního (v tom nejlepším smyslu slova, mohlo by se říci racionálně-diskursivního) a je jich schopen na smysluplné úrovni i uživatel řekněme průměrného IQ. Výsledek těchto úvah pak není určován výší IQ, nýbrž jinými ne vždy pouze racionálními determinantami.
Reagovat
blixa
Hele, chasníčku .. :-D (abych tě potěšil), nechci s tebou nějak sofistikovaně polemizovat, ale jedno důležité upřesnění. V originální textu, kterým to začalo psal Stan o "vyšších silách", nikoliv o "vyšší moci". Pokud by použil termín "vyšší moc", vůbec bych na něj nereagoval. Takže tvé úvahy jsou sice hezké, ale úplně na howno ;-) :-D
Reagovat
Petr_Fisk
Před pár dny jsem omylem zabrousil z tenisového portálu na diskuzi novinek a bylo to jak "palicí do hlavy"...Tady se člověk přiučí takových věcí...:)
Reagovat
blixa
:-D Tak to si rád nechám ujít. nemusím mít všechno ;-)
Reagovat
blixa
No dobře dobře, omlouvám se, už nikdy "chasníčku", už vždycky jen "pane učiteli", ano ? ;-)
Reagovat
Petr_Fisk
To si to spravil "jako prase branku"...
Reagovat
blixa
Myslíš ? A já chtěl být tak vstřícný !!! ;-)
Reagovat
Petr_Fisk
Vypadá to bohužel tak, že jsi "hulvát od přirození"....nebo tak nějak...:)
Reagovat
blixa
Szafra ... a myslíš že oslovení "Veliký učiteli" by to mohlo spravit ??? ;-)
Reagovat
Petr_Fisk
Nevím....mohlo by vzniknout nedorozumění, že sis spletl adresy a psal Komenskému.
Pak se ještě urazí Komenský a to už si o Tebe tady na TP nikdo "ani kolo neopře"...
Reagovat
blixa
U Komenského to nehrozí, ten byl "Učitel národů" ! A dělat stojan na kola se mi stejně nechce ;-)
Reagovat
blixa
Szafra ... a myslíš že oslovení "Veliký učiteli" by to mohlo spravit ??? ;-)
Reagovat
Atoidi1
Byly doby, kdy jsi byl nadmíru vtipný a setkání s Tvými příspěvky byla mi natolik příjemná, že jsem byl až unešen touhou vyjádřit Ti vděčnost za ono zpříjemnění chvíle - opravdu velmi dobří jsem se leckrát pobavil - je to tak cca 5-6 let zpátky, možná ještě déle... Od těch dob s lítostí sleduji, jak vtipu ubývá, zatímco přibývá jedu, tupé agrese a leckdy i primitivní vulgarity. Mrzí mne to - někdy mně až napadalo (zavrhl jsem to však), že bych se měl stydět za svou dřívější přízeň vůči Tobě, ale zkrátka tehdy jako bys byl někým jiným. Je mi to moc líto a přeji Ti (i nám, kteří jsme s Tebou v jakékoli formě kontaktu), aby to něco (nemám tušení co by to mohlo být a nechce se mi věřit, že by to byla neodvratná síla postupujícího stárnutí), co způsobilo onu změnu bylo nahrazeno působením něčeho uzdravujícího, projasňujícího... Býval jsi vtipným společníkem (byť já Tě zakoušel jen ve virtuální www. oblasti), kéž bys jím mohl zase někdy být. Přeji Ti jen to nejlepší - z celého upřímného srdce!! :-)
Reagovat
blixa
To je zvláštní, ale budiž, já se z vnějšku nevidím. Přitom před pár lety jsem vedl ostré spory, až hádky s Frickem, Ultrasem, slackerem a jinými, a vulgaritami v nich rozhodně nešetřil, poslední tak rok - dva se tomu vyhýbám a je to spíš výjimečné ... ale jo, určitě stárnu a asi se to projevuje, jen to nevidím. Díky za zpětnou vazbu.
Reagovat
Atoidi1
Děkju Ti blixo, vážím si Tvé reakce.Já už sem taky moc poslední rok dva nechodím a pamatuju ještě Fricka, Kvěše, montyho, no a samozřejmě nejsmutnější případ totiž Ultrase a tam chápu, že v debatě s nimi nakonec člověk sáhl i po drsných slovech, ale tyhle případy jsem nemyslel, tam jsem s Tebou soucítil. Pamatuju si, jak jsem měl chuť téměř zlořečit nejmenované diskutérce, která by byla schopna snad ještě v rakvi kostmi vrtěti jen, aby hlína na jejím hrobě za ni promluvila poslední slovo v diskusi ... :-) Ale přišlo mi rozumnější si jí nadále nevšímat - prolomilo se to tehdy, když jsem pochopil, že jí nejde o nějakou věc, o nějakou myšlenku o nějaký obsah, ale jen o to se HÁÁÁÁDAT a mít v hádce poslední slovo, i kdyby to bylo zcela nerelevantní i obsahu. Chápu, že člověk nemá vždy svůj nejlepší den a ujede mu leccos. Promiň, nechtěl jsem Tě nikterak zarmoutit, jsi pro mne vzácný a proto jsem se odvážil Ti to říct...
Reagovat
Atoidi1
oprava (ach jo, musím si dávat víc pozor na překlepy): nerelevantní k obsahu
Reagovat
gigin
To je v píííči :DDD
Reagovat
Petr_Fisk
Ze všech filozofických názorů na danou problematiku, mě ten Tvůj zaujal nejvíce.
Reagovat
blixa
Nonono, chlapci, nemusíte si ze všeho dělat furt jen srandu ! ;-)
Reagovat
Atoidi1
šlo mí spíše o gnoseologickou stránku úvahy, resp. promptnosti irelevantní invektivy vzhledem ke skutečnosti, že její předmět není samo sebou absurdní... Různé lidské mysli dochází různými způsoby k různým závěrům (a nesouvisí to s výší inteligence - tedy nejsou jedni hlupáky a druzí mudrci podle toho, k čemu dospívají)... pročež mně nazdvihlo ono depreciativní zaškatulkování hned první ranou od boku v samotném oslovení Stana ... toť motiv mého ozvání se.. Hezký den všem!
Reagovat
blixa
A co tedy dělá některé hlupáky a jiné mudrci ? Nebo snad již není hlupáků a mudrců ? Pravda, dnešní doba k tomu spěje, kdy slovo dementa váží zdánlivě stejně, jako slovo člověka moudrého, což pak vede k naprostému zmatení. Toto míním čistě obecně, aby si to někdo náhodou nevztáhl na sebe.
Reagovat
Petr_Fisk
Ještě, že už mám sud...Filozofů přibývá lineárně s rostoucí nákazou a sudy se brzy budou platit zlatem...:)
Reagovat
Atoidi1
tato otázka je nádhernou výzvou, jíž nemohu odolat; ale pokusím se odpovědět co nejstručněji. Myslím si, že nejdůležitější POVINNOSTÍ člověka je hledat ze všech sil nade všechno PRAVDU! Pravdu o světě, o sobě, o VŠEM, co je poznatelné, zvláště pak o věcech důležitých (i to je však otázka sama o sobě - co je totiž důležité?). Nezávisle na IQ pak horlivost touhy a věrnost tomuto úkolu a důslednost, s nímž člověk pokud možno nezaujatě Pravdu hledá činí jej buď moudrým či nemoudrým...
Reagovat
Atoidi1
oprava místo "s nímž" má být ... horlivost "s níž"
Reagovat
Petr_Fisk
Pravda je relativní pojem levé hemisféry.
Všehomír se nedá pochopit rozumem, ale lze s ním splynout srdcem.
Reagovat
Atoidi1
avšak právě předchozí výrok je výrok formulovaný rozumem a pretendující na universální platnost, tedy na pravdivost ...
... takhle dopadá jakýkoli pokus vyřadit racionalitu (ať již ve prospěch něčeho, co jí bude nadřazeno anebo i bez toho), vždy je použit arsenál racionální výbavy: myšlení, formulované pojmy do soudů ...
Reagovat
Petr_Fisk
...Pokus vyřadit... je násilí.
Jakákoliv snaha o pochopení je násilí...Skutečné poznání je samovolný, neřízený, neplánovaný proces splynutí s vesmírem...rozpuštění ega, tužeb, cílů...je to nesdělitelné a nepřenositelné...
Reagovat
blixa
Budhista ? ;-)
Reagovat
Petr_Fisk
od přirození...:)
Reagovat
Krisboy
Od přirození nahoru nebo dolů?
Reagovat
Petr_Fisk
V sudé dny dolů, v liché nahoru.
Reagovat
Atoidi1
směl bych poprosit (a je to zcela bez ironie!) o definici samotného pojmu poznání - jelikož ona slova, která jsou mi přiřazena nevypadají na to, že by chtěla vystihnout jeho podstatu, jaké spíše vlastnosti (v různé míře jejich nahodilosti... Co je to tedy poznání? Kterak je možné splynout s vesmírem (ruská etymologie tohoto slova poukazuje na obsah: "vše co jest") a zároveň mít rozpuštěné své já/ego/ (ono sídlo uvědomění si sebe, to, co poznává a chce). Pojem rozplynout známe ze smyslové zkušenosti: hmotná substance ztrácí svou konsistenci, své hranice, svou soudržnost a promísí se s jinými hmotnými prvky nacházejícími se v jejím okolí. Jak ale dojde k fusi (fúzi) ega s hmotným vesmírem?
Reagovat
blixa
Asi bych to verbálně tak hezky nevykreslil ale přidávám se k tvé otázce .
Reagovat
Atoidi1
už mě to fakt štve - začínám mít pocit, že se propíše něco jinýho než to, co naťukávám, ale nejspíš to fakt píšu blbě já... usuzuju z blízkosti nesprávných písmen na klávesnici :-/
... "mu přiřazena" "jako spíše vlastnosti"
Reagovat
Petr_Fisk
Nevím, jestli Tě uspokojím....definice mě oslovují čím dál méně.
Pokusím se neuměle svými slovy.
Jsi někde....třeba v přírodě...aniž jsi to plánoval...najednou znenadání ...přestáváš se zabývat svými myšlenkami....přestáváš řešit sebe...přestáváš řešit druhé....přestáváš cokoliv řešit....
Čas se zastavil....jen větve stromů se pohybují...po obloze líně plují mraky...tráva se lehounce vlní...klid...
...klid a mír....a najednou cítíš že rozumíš....cítíš hluboký a nepopsatelný řád...cítíš lásku všude kolem....
Jsi a současně nejsi........
Reagovat
Atoidi1
Kdyby to bylo poetické vyjádření, pak by bylo mimo dosah hodnocení jiného než estetického a tudíž subjektivního. Ale pokud se dorozumíváme a vztahujeme ke skutečnosti (tomu, co JEST nezávisle na nás, našich pocitech, našem vnímání a přáních), pak nemohu neprotestovat proti porušení principu sporu - zde na úrovni pojmu: není možné zároveň a ve stejném ohledu existovat a neexistovat - pak by pojem existování (stejně jako kterýkoli jiný pojem, s nímž bychom takto zacházeli) ztratil jakýkoli obsah, podle nějž by bylo možné se orientovat.
Reagovat
Petr_Fisk
Tvoje schránka je přítomna na daném místě....Tvoje já splynulo s vesmírem v jeden celek...Jsi všude a současně nejsi nikde.
Nemáš jméno, nemáš tvar, čas ztratil smysl...vrátil jsi se tam, odkud jsi přišel.
Reagovat
Atoidi1
Tvoje schránka je přítomna na daném místě....Tvoje já splynulo s vesmírem v jeden celek...Jsi všude a současně nejsi nikde.
Nemáš jméno, nemáš tvar, čas ztratil smysl...vrátil jsi se tam, odkud jsi přišel.

nechci s tím být otravný - ale věta "Jsi všude a současně nejsi nikde." mi nedokáže nic signalisovat = nic pro mne neznamená, protože se nemám čeho zachytit, ... snad jsem na to moc suchar.

Z věty: "vrátil jsi se tam odkud jsi přišel" usuzuji, že jsem byl vesmírem - a tady mám zase potíž se vztahem mezi celkem a jeho částí (tak jak to chápu já, nemohu být zároveň i celkem i jen jeho částí...
Reagovat
Petr_Fisk
Já Ti rozumím...je to hodně nesdělitelné a je to hodně jiný způsob vnímání než je zvykem ve standardním prostředí ve kterém žijeme.
Pokud se pokusím logicky, tak je to jak princip hologramu. V každé té nejmenší částečce je ukryt kompletní obraz celku... Naše vnitřní já, duše (nazvi si, jak Ti to vyhovuje) je nehmotná, nesmrtelná entita, která je obrazem vesmíru. My každý jsme vesmír, my každý jsme Bůh. Skutečné poznání, splynutí, Nirvána (znovu nazvi jak chceš) je propojení (sjednocení) naší schránky (v mém případě Petra) s vnitřním já - entitou, která je současně vesmírem. Zaniká čas, vzdálenosti, rozměr, protože vesmír je nekonečný.
Reagovat
blixa
Ale já ti rozumím ... chce to prostě hodně kvalitní kuřivo ... ;-) :-D
Reagovat
Petr_Fisk
Nezklamal jsi...:)
Reagovat
blixa
Na mě se můžeš spolehnout ;-)
Reagovat
blixa
Já ti snad rozumím, jak to míníš, ale souhlasit nemohu. Držím se Třeštíkovy definice pojmu PRAVDA, protože ta mi připadá správná, tedy že pravda je to, na čem se nějaká skupina lidí dohodne, že pravda je. Ta "skupina" může být od pár jedinců až po celé národy (a podle toho tak ona "pravda" má svůj dopad). To hlavní je to že PRAVDA je věc dohody a s realitou (jak Třeštík říká "správností") nemusí mít nic společného. Takže jistě uznáš, že při této definici PRAVDY je její hledání nesmysl. Ty máš spíš na mysli hledání oné "správnosti", ale obávám se, že ty jakýmsi zvláštní způsobem spojuješ pravdivé a správné do jakési abstraktní záležitosti, kterou pak v potu tváře bychom měli hledat. Ale věř mi, pokud to vnímáš takto tak nenajdeme ...
Reagovat
Krisboy
https://i1.sndcdn.com/artworks-000186298256-l2hjsh-t500x500.jpg
Reagovat
Atoidi1
jóóó, tohle jsme tu už řešili: ano, když používám pojem PRAVDA myslím tím nikoli aktuální konsensus nějaké většiny, ale onu korelaci (souhlas) se SKUTEČNOSTÍ. Je zajímavé, jak může v lidské mysli vzniknout JISTOTA o NEMOŽNOSTI dosažení nějakého POZNÁNÍ. Na čem taková jistota stojí, o co se opírá. Je to analogické k důkazu neexistence nějakého X - buď je X nějak umístitelné v prostoru a pak by bylo možné prozkoumat najednou celý prostor a zjistit, že se tam nenachází anebo bychom museli prokázat že v definici pojmu X je obsažen rozpor (např. v eukleidovské geometrii kulatý trojúhelník, v psychologii bezděčné rozhodnutí anebo vynucená láska) - v literatuře je tomu příbuzný pojem oxymoron. Nejsme-li však schopni na takovýto rozpor poukázat, pak žádnou jistotu o neexistenci mít nemůžeme. Můžeme pouze konstatovat: ještě jsem se s tímto nesetkal .... anebo "setkal jsem se s tím, a je to Osoba, pročež nadále nemohu říkat "tím", nýbrž "Ním"...
Reagovat
turista
Kdysi jsme se učili ve škole, že pravda je třídní. A správný názor vzniká bojem protikladů, což je podstata marxistické dialektiky.
Reagovat
Stan_Borowitz
Šmankote, děcka, tož to sem nechtěl, aby se kolem toho rozvinula taková hluboká debata o morálce a tak, bo já su enem bagrista, co si bagrováním vydělal na vlastní tryskáč, takovým věcem vůbec nerozumím a krčím sa před nima s posvátnou úctou jak tele před jateční pistolou.

Chasníček mě proto až tak netraumatizoval, určitě si nemyslím, že by se kvůli tomu musel třeba přijímat zákon, který by ho zakazoval, jak je teď špatným zvykem. Já si říkám, když do mne někdo kamenem, jednou mu to oplatím čerstvým chlebem, podruhé tvrdým chlebem a potřetí kulovnicí. Kdykoli v průběhu této best practice nabízím možnost potřást si rukou, takže volba tady vždycky je...
Reagovat
Petr_Fisk
To je všechno hezký, ale víš jak to tady často funguje.
Ty mu podáš chleba...bude šero...a on si bude myslet, že vytahuješ zbraň a použije kulovnici jako první...
Reagovat
blixa
Zase takovej brutus to tady není :-D
Reagovat
Petr_Fisk
To mám z toho včerejšího Seagala...:)
Reagovat
turista
Takže vlastně máš všechno. Len ta trúba ti chýbá.
Reagovat
smazaný uživatel
Navrhujem vytvorit speciálny clanok venujúci sa Covid-19.

Prispievam prvou vlaštovkou z východu republiky. :)

https://www.facebook.com/zomriofficial/videos/141010053890343?sfns=mo
Reagovat
Cico93
No to je ten temperament z východu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Australčania sa samozrejme nenechajú zahanbit východným Slovenskom a kontrujú s toaletným papierom.

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=GVHYTdGUAZM
Reagovat
Frick
Všechny akce nad 100 lidí
Reagovat
Vlk-v-trave
dobry, takze tady muzeme pokracovat, zatim to nad 100 prispivatelu neni.
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
Zavřeli i školy.

Správně rozhodnutí, jinak to nepůjde.
Reagovat
gigin
Dobře kurňa, ale tak jako v metru, v obchodních střediscích a na různých místech je taky víc jak sto lidí. Školy jas, tam je to bez debat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jde primárně o to, že v metru, nebo OC se lidi střídají a míjí. Tzn. že riziko nákazy je velmi nízké.

Ve škole spolu děcka sedí 8 hodin.

To je asi hlavní problém dle mého názoru.
Reagovat
gigin
Jasný. A navíc lidi stejně si budou dávat majzla a nikam nepolezou. Dnes skoupí obchody a budou lemtat doma.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dokud budou obchody fungovat, tak to tak hrozné snad nebude.

Naštěstí bydlím na vesnici o 250 lidech a tady kousek v Hrušce je úplně všechno. :D
Reagovat
gigin
Já nevím, musím sa jít podívat teprve :DDD Město do 5000 lidí, Albert, Penny, Coop, Enapo, nějaké soukromé masny, pekárna...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže pohoda.

Chápu, že nejhorší budou ty spádové oblasti v podobě sídliště, na kterém bydlí 50 tisíc lidí a v radiusu 5ti kilometrů je jeden Albert a jeden Lídl.

To se vykoupí těstoviny a rýže z 80% každý pátek, nedejbože, že jsou nějaké poplašné zprávy jako nyní.

To pak frčí.
Reagovat
blixa
Já byl teď v Globusu (žena mě vyštvala :-D) a zklamání. Mají všechno, nevykoupeno nic, parkoviště méně než poloprázdné. Já čekal hezkou paniku a vono prd :-D
Reagovat
Petr_Fisk
Člověk se těší na "kulturní" zážitek a pak má zkažený celý den.
Reagovat
Ela-fon-isi
To je omyl. Jedni moji známí letí s dětmi do Egypta., další míří lyžovat do Francie.
Reagovat
Mantra
teĎ dojde k tomu vykoupení krámů, mám taky děti a školní obědy nám asi nedovezou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Niektorí biskupi odmietaju zatváranie omší a malé mesta si zrejme urobia po svojom s odovodnením, že strach je nedostatkom viery a nahrávanie zlému :)
Reagovat
Roger_Federer
:) :) posrani panbickari. :)
Reagovat
Cico93
Boja sa, že nebudú milodary.-))
Reagovat
paddy
Je ochrání sám Bůh :)
Reagovat
Kozoroh
https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/do-karanteny-jde-cela-italie-40316083

Zákaz veškerých sportovních akcí, i bez diváků.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle měli udělat 1-2 týdny zpátky a je po problému. Čína má za pondělí 19 nakažených, což je nejmenší číslo od vypuknutí epidemie.

Důvod? - tvrdá karanténa.

Zavřít hranice, školy, školky a je to za měsíc pryč.
Reagovat
smazaný uživatel
Lenze Cina zatvorila uplne vsetko..

Nielen skoly a skolky, ale aj firmy, závody, mhd, metro.

Krajiny ako Cesko a Slovensko by to paralizovalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Při epidemii takového rozsahu to pravděpodobně jinak nepůjde. Já se domnívám, že za ty dva týdny by se nic extra nestalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale je fakt, ze Pražáci by se bez metra posrali. Polovina z nich bez vlaku ani netrefi domu. :D
Reagovat
Petr_Fisk
:)
Reagovat
Mantra
Itálie je zavřená :(

Jinde se nebude tak dlouho čekat, zruší vše v dohledné době
Reagovat
Frick
https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3059878-koronavirus-s-letem-nemusi-zmizet-varuji-experti-who-teplo-ale-muze-pomoci
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj v Miami sa zatial neruší :)

Tak to je teda kuriózne..Ak to nezrusia za min. 12 ale odohrá sa to. Tá babka (nie Fandina), ktora nesla na tenis v IW pojde proste do Miami.

Tenisu na rozdiel od futbalov nehrá do karát najma to, ze to nikdy nie je jednorázová akcia, ale casto aj 14-dnový turnaj. Dva tyzdne su strasne dlha doba a zacat turnaj a nedohrat by bol velky precedens.
Reagovat
FulnekUltras
za 14 dní budeme moudřejší
Reagovat
blixa
Možná, ale ty ne Ultrasi, ty ne ;-) :-D
Reagovat
FulnekUltras
tak mně teď jde hlavně o tu Břeclav ;-)))
Reagovat
paddy
Kalifornie a Florida je od sebe dál než Itálie a jiné evropské státy. Jen Itálie a SK zatím ruší plošně akce. USA a USA je rozdíl.
Na Floridě je zatím 6 případů, Kalifornie přes 100 a hlavně důvodem zrušení IW byl první případ přímo v okolí IW.

Je třeba počkat, jestli se vir stihne rozmnožit v okolí Miami. Už má min. brejk k dobru, ne-li celý set :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda..Tych 8 prípadov na 5mil krajinu je zhruba ako 600 pre 330mil krajinu.

Faktom vsak zostáva, ze aj v Taliansku bolo v jednom momente len 8 nakazených.
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj v Miami sa zatial neruší :)

Tak to je teda kuriózne..Ak to nezrusia za min. 12 ale odohrá sa to. Tá babka (nie Fandina), ktora nesla na tenis v IW pojde proste do Miami.

Tenisu na rozdiel od futbalov nehrá do karát najma to, ze to nikdy nie je jednorázová akcia, ale casto aj 14-dnový turnaj. Dva tyzdne su strasne dlha doba a zacat turnaj a nedohrat by bol velky precedens.
Reagovat
Petr_Fisk
https://interaktiv.morgenpost.de/corona-virus-karte-infektionen-deutschland-weltweit/
Reagovat
misa
Zajímavé, že v Itálii se tak umírá. Třeba v Německu při 7,5x menším zachyceném výskytu jen 2 mrtví. Švédsko při 248 nakažených 0 zemřelých. Na jihu asi nemají tu správnou imunitu.
Reagovat
blixa
Germáni jsou prostě odolní, na rozdíl od těch přešlechtěných Římanů :-D
Reagovat
Petr_Fisk
Já mám dojem, že je to jen shoda okolností. Chtělo by to přesná data. Jestli to chytlo italský venkov s přestárlou populací, tak pak to tak vypadá. Za měsíc to už bude v Evropě vypadat jinak a statisticky ty data budou mít větší výpovědní hodnotu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes vysiel zaujimavy clánok.

Taliani maju najstarsie obyvatelstvo Európy alebo jedným z NAJ, vysoku umrtnost celkovo, nizku porodnost a aj celosvetovo su starí národ. Priemerny vek nakazených je taktiez extremne vysoky v porovnaní s "konkurenciou".
Reagovat
misa
Tak asi proto. Nemoc se jim asi rozšířila v domovech důchodců, nemocnicích a podobně.
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně je to koncentrované ohnisko. Několik větších měst. Pokud jde o mutaci "k lepšímu", jak tady zmiňoval blixa, to se teprve ukáže.
Reagovat
Petr_Fisk
destilace Italem....:)
Reagovat
FulnekUltras
jj ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Uz ked sme pri tej destilácii.

Obrovské Rusko má len 14 nakazených?!...

Ziadne teplúčko vážení, ale Vodka zabíja CoronaVirus. Čudujem sa vedcom, na čo strácaju čas s vakcínou.
Reagovat
blixa
I virus má svoji hrdost !!! ;-)
Reagovat
Petr_Fisk
Tady máš léčbu koronaviru alkoholem...:)

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/brit-nakazeny-koronavirem-popsal-den-po-dni-jak-mu-bylo-40315609
Reagovat
lvicek
I v jizni Korei je o dost mensi smrtnost (a vyssi statistika). Jeste si rikam, ze to muez byt tim, ze maji nizsi procento zachycenych nakaz...
Reagovat
lvicek
Tak prispeju i se svou troskou do mlyna. Nechci hodnotit primo zruseni turnaje, protoze nemam az tolik informaci, abych to mohla dobre posoudit. Rekla bych, ze organizatori se poradili snad s kvalifikovanymi odborniky, protoze v tom samozrejme maji hodne penez a pokud je k tomu nedonutila vlada, jako tady u nas v pripade biatlonu, tak zrejme informace, ktere dostali, byly dost zavazne. Ovsem co si troufam odsud hodnotit je fakt, ze turnaj zrusili vyslovene za minutu 12 tesne pred zacatkem. To si myslim, ze je naprosto uvalene. Donutit vsechny ucastniky se trmacet pres pul sveta zrovna v tuto chvili, vynalozit penize na cestu, ubytovani, atd., nechat je promichat s mistnimi, a pak zrusit turnaj? Co je to za blbost?? Snad pokud se ma jednat o preventivni opatreni, tak se ma udelat DOPREDU!
Reagovat
FulnekUltras
ve válce si situace na bojišti mění každou minutu, a tomu taky odpovídají reakce na ni

jinak potenciální množství italských fanoušků v NMnM bylo jasným rizikem, které by stejně vyhodnotil každý normální premiér
Reagovat
Petr_Fisk
Bylo to první a asi velmi těžké rozhodnutí s dalekosáhlými konsekvencemi. V případě dalších turnajů se dá očekávat určitě solidnější přístup.
Reagovat
lvicek
Dobre, ale prinos toho opatreni spociva prave v tom, ze na turnaj nikdo neprijede (a neprijde), takze toto to dost snizuje. Biatlon zrusili alespon 4 dny dopredu - to tam jeste divaci urcite nebyli a sportovci stejne sportovali.
Reagovat
Petr_Fisk
Myslím, že než se rozhodli, tak to mohlo být dost vyhrocené, vypadá to na konflikt, který převrátil misku vah až na poslední chvíli.....moje pouhá spekulace...:)
Reagovat
FulnekUltras
na takových štábech je to většinou vždycky až na doraz

https://www.youtube.com/watch?v=0DUenU2Yf9I
Reagovat
Petr_Fisk
Včera jsem na to právě koukal. V zahraničí to téměř neznají, ale ti co ten film viděli, byli nadšení.
Někdy kolem 2006 to dávalo BBC2.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
FulnekUltras
bohužel useknutá orchestrální verze...

https://www.youtube.com/watch?v=Z25Dwljpo5U
Reagovat
FulnekUltras
Koho už dneska zajímají nějaké zamrznuté žebříčky.

https://www.youtube.com/watch?v=_TTHRWO3Ig4
Reagovat
misa
Petra překonala v životě horší problémy.
Reagovat
FulnekUltras
Jde o to, že teď je v Ušákově úplně zbytečně.
Reagovat
misa
Není, zkoumá přednosti rozvinuté kapitalistické společnosti :)
Reagovat
FulnekUltras
Tak trénink v teplém Miami může mít něco do sebe - ovšem už na antuce. ;-)
Reagovat
paddy
Žal se odkládá, změna termínu,
útěk ze stínu, to jsem zvlád.
Žal se odkládá pro můj nezájem,
stojím před rájem a jsem rád.

https://www.youtube.com/watch?v=liS_be9MK00&feature=youtu.be&t=68
Reagovat
Gulbis
Zeptám se zdejších odborníků na koronavir, kteří kvitují zrušení sportovních akcí, zda budou orodovat i za uzavření pražského metra, MHD ve všech městech a obcích, zavření obchodů, obchodních center, škol, divadel, kin, úřadů, firem atd.? Pokud ano, tak už vám nezbyde než čekat doma na zubatou. Pokud ne, tak to nemáte v hlavě v pořádku!
Reagovat
FulnekUltras
buď rád, že žvanec si zatím ještě koupíš
Reagovat
Gulbis
Místo smysluplné odpovědi na mou jednoduchou otázku tyhle kydy. Zkus odpovědět na co jsem se ptal, pokud ovšem jsi schopeN odpověď sesmolit. Tuším jak to skončí. Nemáš na to! :-D
Reagovat
FulnekUltras
39 mínus viď? ale neboj, to se taky jednou poddá ;-)))
Reagovat
Gulbis
39 minus? čeho minus? co to žvaníš?
Reagovat
Petr_Fisk
a) teplota Kelvina
b) Tvůj věk

Tak si vyber.
Reagovat
FulnekUltras
odhaduju 50 na 50 ;-)))
Reagovat
FulnekUltras
víc jsem od tebe ani nečekal, cucáku ;-)))
Reagovat
Gulbis
Ty seš dement, tvoji rodiče jsou sourozenci? To vážně nedomysleli přivést na svět takovýho exota...
Reagovat
gigin
V klidu Ernesto. Je to pozér a v poslední době celkem unavený. Vypadá.
Reagovat
FulnekUltras
Chápu, že pro nedovyvinutý spermatický pozůstatek principála Hrušínského může být myšlení v širších souvislostech poměrně brutální rachota, ale stejně mi nezbývá, než tě vrátit k podstatě věci:

BUĎ RÁD, ŽE SI ZATÍM MŮŽEŠ KOUPIT ŽRÁDLO.

TEČKA.
Reagovat
Gulbis
Fotr měl hodně zkažený sperma, když tě počal, měl to radši stříknout do kanálu. Tečka vole. A vypni si capslok, velkejma písmenama mě nezastrašíš demente! :-D
Reagovat
blixa
... všetkých zavrieť, všetkých !!! ;-)
Reagovat
Petr_Fisk
...Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande...
Reagovat
FulnekUltras
nálada mezi obyvatelstvem 4b, ale tři roky staré TP "konflikty" se gúglí furt ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Vytahy. Zabudol si aj na vytahy. Tie treba tiez zatvorit, najma tie pre 6 osob.
Reagovat
tommr
přesně tak. Rušení některých vybraných sportovních akcí to jsou jen prázdný populistický gesta od politiků kterýma se chtějí zavděčit vystrašeným voličům. Praktickej význam v potírání epidemie to nemá absolutně žádnej ...
Reagovat
FulnekUltras
tohle má asi stejnou vypovídací hodnotu, jako že Petra je po prohraným druhým setu úplně hotová a třetí už ani nemusí hrát
Reagovat
Petr_Fisk
Přesně tak, ale voliči si tyhle politiky volí, takže mají, co chtěli.
Reagovat
FulnekUltras
ještě naposledy zazpívej Bouškovi - a je to cajk ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Obávám se, že nemáš pravdu. Jediná země, kde by bylo možno aplikovat všechna karanténní opatření najednou, je asi KLDR. Jinde to nejde, tak se musí začít od nejrizikovějších aktivit. Mezi ně patří mezinárodní, zejména mezikontinentální letecká doprava, sportovní, kulturní a jiné masové akce s mezinárodním publikem. Pokud se nepodaří pandemii zastavit na této úrovni, musí se linie obrany posunout na nižší úroveň.

S populismem politiků a vystrašeností voličů to nemá nic společného, vlády opatření přijímají na doporučení odborníků - lékařů, epidemiologů, hygieniků a dalších.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud se pandemii nepodaří zvládnout jinými opatřeními, tak samozřejmě ano. Jde to naprosto logická posloupnost kroků ve společnosti, kde nelze šmahem zavřít všechno najednou (což by bylo samozřejmě ideální).
Reagovat
PetaM
Ok, na jednu stranu zrušili turnaj ... Ale na druhou stranu donutili všechny hráče přijet na místo. Samozřejmě drtivá většina přiletěla letadlem. Kde bylo dalších několik tisíc lidí. Plus na letišti ... Bez ohledu na to, kolik lidí se začalo sjíždět na turnaj ... No nevím teda. Teď se všichni mačkají na hotelu. Jestli je jeden z nich už nakažený, je po tenisové elitě. :D Sranda.
Reagovat
Patik
hráči majú svojích agentov manažérov a neviem čo ešte..ktorí boli myslím si že oveľa skôr oboznámení so zrušením turnaja..myslím si že až neskôr túto informáciu pustili medzi ľudí..Nadal tu pred niekoľkými dňami hovoril niečo o víruse možno týždeň dozadu aj viac myslím si že to bola práve reakcia na zrušenie turnaja..i keď turnaj nespomenul..no možno práve to ho posunulo k tomu aby sa už aj on vyjadril ako zle sa veci majú..
Reagovat
PetaM
Já teda vidím fotky na insta a fb, a všichni jsou v IW ...
Reagovat
Patik
áno ? tak potom sa mýlim...myslel som že to takto funguje..
Reagovat
Petr_Fisk
Zrušili to na poslední chvíli, hráči jsou tam a mnozí zuří.
Reagovat
R01316
Treba takova Petra Kvitova odletela vcera. Myslim, ze kdyby to vedela dopredu, tak by se tam na posledni chvili nehnala? Me by treba zajimalo, kdo jim ty letenky a hotel bude financovat, spicka s tim problem mit nebude, ale kdokoli z hracu mimo top 100 ma hluboko do kapsy a nejaky zbytecny preletavani po zemekouli a placeni hotelu pro sebe a cely tym si nemuze dovolit. Mohli by jim aspon zafinancovat prvni kolo.
Reagovat
Kozoroh
Vůbec to tak nebylo, jak píšeš. Hráči a jejich týmy se o zrušení turnaje dozvěděli z médií a sociálních sítí, nikdo z pořadatelů jim dopředu neoznámil, že se IW ruší. O tom jsem psal v komentářích dole a přikládal k tomu kritiku Schwartzmana a Flipkensové.
Reagovat
Patik
v poriadku komentáre som nečítal všetky.. bolo ich tu veľa len som to preskákal..myslel som si že tak ako o štart na turnaji prize money a podobné veci outfity sa im niekto stará..teda aspoň tým top hráčom lepšie zarábajúcim..ale splietol som sa.
Reagovat
paddy
na začátku každé pandemie byl pouze jeden nakažený...
aneb zajíci se počítají až po honu

https://www.novinky.cz/historie/clanek/pandemie-v-dejinach-nelitostne-kosily-40315830?seq-no=3&dop-ab-variant=&source=article-detail
Reagovat
smazaný uživatel
Z organizace #Miami potvrdili, že budou hrát Masters 1000 a Premier Mandatory v naplánovaném termínu. Ale zůstávají v pohotovosti.
Reagovat
paddy
to se běžně říká i těsně před zrušením, nulová vypovídací hodnota
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, navíc do turnaje daleko. Každopádně to neodpískali hned. Uvidime
Reagovat
Petr_Fisk
A Japonci stále tvrdí, že olympiáda bude...:)
Reagovat
blixa
No jo, to jsou ale Japonci ! ;-)
Reagovat
turista
Nejen hygienická opatření, ale i teplé jarní počasí omezí počet případů této chřipky. Do léta bude od ní pokoj jako v roce 2003 od SARS.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Aktuálna tabulka..Holt, rebrícek ATP na nejaku dobu zostane na vedlajsej kolaji.

Podla new cases, klobuk dole Čína. Taliani su naopak hotoví, 1800 novych pripadov za jeden den, Francuzi uz v stovkách.
Reagovat
Nola
radsej to nesledovat, snad si konecne uvedomujes, ze zrusenie turnaja bolo tou najlepsou volbou, rebricek je momentalne uplne nepodstatny, taktiez place okolo tenistiek - tommr, kludne prezijeme bez tenisovych zapasov, ak budeme v plnom zdravi, verim, ze kazdy normalny fanusik s tym problem nema, dokonca som presvedcena, ze aj tenisti a tenistky nebudu riskovat nejake zdravotne problemy, aj ked su relativne mladi
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 250.000mil amerika ma v pomere na obyvatels este menej prípadov ako Slovensko s 8 nakazenými.

Cize Stojim si za tým, ze ak tam su v plnom prude NHL, NBA a vsetko, jeden tenisovy turnaj na pušti mohli pustit.
Reagovat
smazaný uživatel
*330M
Reagovat
Nola
prave pred chvilou v sportovych novinach na Markize spominali NBA, vraj zvazuju hrat bez divakov, co samozrejme hraci odmietaju....
Reagovat
Patik
Nejde len o turnaj a o divákov..natom turnaji sa podielajú desiatky hráčov aj z kvalifikácie a tí hráči sú z rôznych kútov sveta..majú svoje tímy ktoré sú taktiež z rôznych krajín..a keď sa to tam všetko zgrupne je tam isté riziko..nejde len o divákov..NBA NHL sú viacmenej miestni hráči ktorí tam žijú a necestujú z iných kontinentov a krajín kvôli zápasom..hrajú si tam svoji na svojej pôde..
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.worldometers.info/

Kliknite a nechajte si to chvílu plynut..

Aby si clovek uvedomil, ze ludia bohuzial zomieraju, akurat sa to tak nemonitoruje. Na Coronu zomrelo zatial 3.300 zo 111.000 nakazených. Pevne verim, ze sa celkove cislo dostane pod 7-8K.

Opatrenia ktore sa zaviedli budu mat okrem iného aj efekt akéhosi testu spoločnosti, ako dokáze reagovat v kritických chvílach, do akej miery sa dokaze mobilizovat, spolupracovat a fungovat vo "vojenských podmienkach".
Reagovat
peRFect
Takže 3%.To je 10-100x víc než na chřipku.A to je zatím relativní dostatek přístrojů.
Reagovat
smazaný uživatel
3% mozu byt skreslujúce, kedze pevne verim, ze nie kazdy chorý sa nahlási a velký podiel nakazených sa vylieči aj doma. Nehovoriac o tom, ze pri ludoch do 70r sa pohybujeme niekde na urovni 1%. Samozrejme, pri státisicoch nakazených to sú už ale velké straty.
Reagovat
Ereinion
no správně by se neměli brát nakažení a mrtví, ale vyléčení a mrtví...a tam je to 6%, což je podle mě fakt hafo...na druhou stranu se těm číslům nedá moc věřit, ty čísla z Číny byla dost podivná a reálně nakažených i mrtvých bude víc
Reagovat
Petr_Fisk
KLDR, Írán, celá Afrika atd....reálná čísla budou hodně jiná.
Reagovat
FulnekUltras
tak hlavně neskončit se zatejpovaným ksichtem v Břeclavi na odchytce ;-)
Reagovat
blixa
Vlastní bohaté zkušenosti ? :-D
Reagovat
FulnekUltras
vždy připraven ;-)))
Reagovat
Petr_Fisk
Máš to na opasku?
Reagovat
FulnekUltras
měl jsem - kvalitní tesil pro každou příležitost ;-)
Reagovat
Eriksson.Majkl
Mám s přítelkyní koupený zájezd a lístky na Monte Carlo...to asi zruší určitě taky...co myslíte?
Reagovat
smazaný uživatel
Vo Francuzsku to rastie relativne rychlo a MC je blizko hranic s Talianskom.

Oni ale fungujú ako samostatný štát, nie?..Myslim, ze tam virus este nemaju. Je to az za mesiac, vela sa moze zmenit.
Reagovat
Nola
turnaj sa ale nehra na uzemi Monte Carla
Reagovat
smazaný uživatel
To je správny postreh, na to som pozabudol.
Reagovat
peRFect
A Forehand stále: ludia,cestujte,je to jen obycajna chripka! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes mi uz druhykrat vkladas do ust slová, ktore som nepovedal.

Ako vidis, situácia sa meni z hodiny na hodinu. A preto sudit ludi, ktorí pred týzdnom odcestovali a vcera sa vrátili z nezodpovednosti nie je na mieste.

Bohuzial, niektorí ludia cestujú aj pracovne, pozdravujem z Bruselu..:)
Reagovat
peRFect
Soudím ty, kteří v tv s úsměvem od ucha k uchu převčírem vyprávěli,jak se nepodělají z chřipky a jedou si užít práhdné sjezdovky.Což jsem psal taky.Ale mistr vytržených kontextů jsi ty :-)
Reagovat
Petr_Fisk
Ti, co se včera nepodělali z chřipky a jeli si užít prázdné sjezdovky budou zítra největšími osvícenými bojovníky za karanténu. Tak už to v českých luzích a hájích funguje...:)
Reagovat
Masters_Mandatory
A Banicku a Banicku a hej hej hej :D To je pokrik jak od retardu :D
Reagovat
slacker
vynench to "jak"
Reagovat
brixner
Neska sem ráno vstal,zív,Čenda mi přines Blesk a ha-čtu tam vo ňákym virusovi!Kde se tu tak najednou vzal?No,já hned vobvolal kámoše a sousedky,abych je varoval,páč je mam všetkých rád,votevřel sem almaru a vzal tu největší brašnu,co mam a ve který vozim žrádlo do Švajcu,je to tam fakt drahý.Sprcha,Kouros,nakop sem svý vytuněný AUDI a jedu na nákup,co nákup-jedu pro zásoby,když můžou vostatní...Marco v práci si nás všetkých už dobre potaliančil a tak sem se rozhod,že si koupim hromadu,ale fakt hromadu nudlí,ty se daj dělat na sto způsobů jako kuřata.Přídu do krámu a regály se Zátkovejma nudlema prázdný,no fakt-nikde jediná nudel!Ale čínskejch a italskejch nudlí mraky,jenže za všechny chtěj vosum pětek a to když přidam 1.1 pětky,mam hnedle hábéčka,takže sem nic nekoupil,já tydle zloděje podporovat nebudu.Narval sem košík rejžema,pár mouk a čočku a fazole a pár konzerv,v trafice sem tam přihodil pět kartáčů hábéček a spánembohem zloději vobchodnický.Chtěj jen vydělávat na lidskym neštěstí,ne na burze,ale ve válce se bohatne!Já vyhlásil válku nudlím a dam si prostě rejži,samosebou se doma pořádně zamknu.Musíte jednat bleskově,jako já-je tu virus a šup-Brix je už dávno doma s alternativou!Chce to jen rychlý rozhodování,to je celý:-))
Reagovat
Masters_Mandatory
Musim bez ironie rict, ze nejlepsi typek na tomto foru je Forhend. Je to dobry kluk.
Reagovat
brixner
Ale jó, sice je dost pomalej a vobčas by potřeboval forhenda po papuli, ale jináč je to dobrej kluk! Fakt je dobrej!
Reagovat
Masters_Mandatory
Je to tak. Vidis Forhende, kolik tu mas fanousku? Mame te radi.
Reagovat
smazaný uživatel
Itálie uzávírá úplně všechna lyžařská střediska. Kromě toho se očekává zrušení všech sportovních akcí v zemí do 3. dubna, včetně fotbalové Serie A
Reagovat
smazaný uživatel
Cize Juventus odohra svoj QF LM zápas kde?..:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Na Mezinárodní kosmické stanici...
Reagovat
smazaný uživatel
Kuriozne by bolo keby sa stretne Juventus so zastupcom krajiny, kde maju tiez zakaz hrat futbal :)
Reagovat
Petr_Fisk
:)
Reagovat
Masters_Mandatory
Forhend ty tomu rozumis jak koza petrzeli. Radsi se venuj tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
Nedokončil som myšlienku a tak si mohol zostat zmatený.

Opatreniam rozumiem a oceňujem ich. Pre Talianov zrejme neskoro, to bude problel dlhodobejsi, ostatne krajiny este mozu zareagovat..
Reagovat
RF46
"a tak si mohol zostat zmatený"

+1
jo, to me rozesmalo :)
Reagovat
gigin
For people asking about the rankings.

The points will obviously still drop. Rankings are a 52weeks system, no matter the tournament happens or not.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano takhle to platí po tomhle zrušeném turnaji. Pokud jich bude víc, bude se to ještě řešit.
Reagovat
Patik
je to zaujímavé body vám strhnú ale nedajú vám šancu obhájiť si ich.
Reagovat
Stan_Borowitz
a že opatření jsou přehnaná,svědectví lékaře z Bergama:

https://kechlibar.net/2020/03/09/bergamo-v-oblezeni-svedectvi-lekare-z-centra-epidemie/

Dost drsné čtení. Zdroj je velmi spolehlivá, dá se mu věřit, informace zdrojuje a ověřuje v míře, která není v médiích úplně obvyklá.
Reagovat
turista
I běžná chřipka s horečkami může být nebezpečná.
Reagovat
Stan_Borowitz
To samozřejmě nikdo nezpochybňuje. Jde ale o statisticky neporovnatelné nebezpečí.
Reagovat
horska.kraslice
Proti běžné chřipce se ale dá běžně očkovat!
Reagovat
turista
Ano. Ale každý rok obvykle jde o jiný kmen viru chřipky než o rok dříve.
Reagovat
Petr_Fisk
Chřipka...předměty setrvávají infekční cca 15 minut.
Koronavir......8-9 dní.
Reagovat
gigin
The Wild Cards for Phoenix Challenger are a more precious commodity than Gold right now.
Reagovat
com
a ja se tesil jak budu v prvnim kole fandit Petrušce a zase nic
Reagovat
Masters_Mandatory
Pwtrusce Vyblitkove? A pice karolince plechovce? Obe jsou to to devky
Reagovat
gigin
Zachovejme chladnou hlavu, koronavirus přejde, varoval Zeman před panikou.

To je super Mildo. A ty plynové masky za více než mega, které jste objednali, ty máš pro Kačenku na pornovečírek?
Reagovat
Vlk-v-trave
Co... spaciruje po Vaclavaku a obcanum naleva na uklidneni becherovku, a na chladnou hlavu slopu s jedneho keliska, se slovy, to prejde.:)
Reagovat
paddy
na Hrad dorazil i Rosenberg, pornopárty byla kompletní :)

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/636926/zeman-zavtipkoval-o-kravach-a-koronaviru-na-hradni-slavu-dorazili-kate-i-pornoherec.html
Reagovat
tito
Hrad je zásoben, do Číny jsme materiální pomoc poslali- https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zive-ministr-petricek-k-humanitarni-pomoci-cine-na-boj-s-koronavirem-40313332
tak je všechno OK, no ne???
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Slovensko ako prva krajina na svete, ktora rusi vsetky sportove, kulturne, spoločenske, náboženské (omše) akcie natvrdo. Diváci, nediváci, proste nic sa nebude riesit.

A to pri pocte 8 nakazených.

Taliani maju 7.500 a cez vikend sa hrala liga :)

Futbalový národ no..
Reagovat
Masters_Mandatory
Bez divaku ale
Reagovat
smazaný uživatel
Nie. Komplet zrušené, ani bez divákov nič nebude.
Reagovat
gigin
Ale už to tam taky zatrhli.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vsechny jako vsechny? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Aj Omše :)

Premiér prosil veriacich o kooperáciu :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Toz vy jste na tom Slovensku akcni:)
Reagovat
Petr_Fisk
Genofond na Slovensku to jistí. Pak se odtud zase namnožíme.
Reagovat
Stan_Borowitz
Naprosto rozumný krok, bratia. Gratuluju a jen lituji, že u nás nemáme ty koule to udělat taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by tie počty prišli v opačnom poradi, zrejme by sa zareagovali. Slovenské vedenie urobilo opatrenia ani nie tak v reakcii na 8 nakazených, ale najma z toho, čo odsledovali u susedov a vo svete. Kazdopádne rozumny krok a verim, ze pocet nakazených udrzime par tyzdnov na dvojcifernom počte.
Reagovat
Petr_Fisk
České vedení sleduje "susedov" desítky let a neodsledovalo zhola nic. My všechno víme nejlépe.
Reagovat
Ereinion
Jestli se začne hrát až na trávě, tak to bude další důkaz, že Federer je prostě GOAT :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Írán kvůli koronaviru propustil asi 70 tisíc vězňů, píše a
gentura Reuters s odvoláním na místního hlavního soudce Ebrahima Raisiho. Ten nespecifikoval, zda se propuštění budou muset vrátit zpět do vězení.
Reagovat
tommr
všichni se nakvelbujou do Evropy a budou si užívat bezpracnýho života na štědrejch dávkách ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejlepe do Italie:) Do zeme zaslibene, aneb vsechny cesty vedou do Rima.
Myslis, ze se ted nekdo bude hrnout do Evropy...no nevim:)
Reagovat
tommr
drtivá většina migrantů jde do Evropy za vidinou lehkýho a bezpracnýho života a s nějakou hysterií okolo koronavirusu si hlavu určitě nelámou. V zemích ze kterých pochází jsou zvyklý na mnohem závažnější nemoci než je tahle přehypovaná chřipka ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jasne, ze kazdy rok umira plno lidi na chripku, na celem svete
jen letos je to pekne monitorovane:)
Trebas se diky tomu neco lidi nauci:)
A tenis, jestli to ma mit v budoucnu smysl, ten sport si poradi, i tak ty odmeny jsou uz casto premrstene, se to dostane trebas do normalu...

Jako takhle, jednou konec tenisu nastane, to je jasne:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Konec tenisu nastane, až přestane hrát Roger. Jak už dřív předpověděl Don McLean:

A long long time ago
I can still remember how
His tennis used to make me smile
And I knew if I had my chance
That I could make those people dance
And maybe they'd be happy for a while
But February made me shiver
With every paper I'd deliver
Bad news on the doorstep
I couldn't take one more step
I can't remember if I cried
When I read about his last Hawkeye
Something touched me deep inside
The day that tennis died
So
Bye, bye, Swiss Maestro, good bye
Drove my Chevy to the levee but the levee was dry
And them good ole boys were drinking whiskey and rye
Singin' this'll be the day that I die
This'll be the day that I die...
Reagovat
Stan_Borowitz
Sorry, má tam správně být

"... with every good serve I'd deliver..."
Reagovat
dadaft
Vzhledem k tomu, že se virus dá roznášet i 14 dnů bez toho, že by nakažený vykazoval jakékoliv známky nemoci, je nemožné se vyhnout celosvětové epidemii. Prostá matematika.
Zní to hrozně, ale svět bude omlazen...
Reagovat
misa
Ženský tenis je už omlazen docela dost :) V top 30 jsou jen tři třicátnice - Serena, Petra a A. Kerber.
Reagovat
Vlk-v-trave
Za mesic tu bude psat uz jen Kamilos:)
Reagovat
Petr_Fisk
A Peggy, ta přežije společně s hmyzem a hlodavci i jaderný výbuch.
Reagovat
tommr
hmyz už začíná pomalu ale jistě vymírat ...
Reagovat
blixa
Kdyby pomalu ...
Reagovat
Petr_Fisk
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/behem-40-let-zmizelo-z-ceska-10-milionu-ptaku-91457
Reagovat
turista
Ale koželuh.
Reagovat
peggy
Pokud se zrusi vice turnajů,bude to špatně i pro hráče treninky nebudou tak kvalitní i finančně,sponzoři nebudou platit.Zdravi je hlavni.
Reagovat
paddy
Sandgren navrhuje jít chlastat. Jdu zavolat Nickovi, ať jsme komplet :)

vypadá to, že nás bude hodně :)
https://www.youtube.com/watch?v=VWZq1GeDFeY

https://sport.aktualne.cz/tenis/myslite-to-vazne-a-co-schuzka-s-hraci-tenistky-se-bouri-prot/r~2c71bf2e620811eaa25cac1f6b220ee8/v~sl:8b9b6bb6acc4e2ed7879b6b078bceaee/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_content=default&utm_term=position-0&utm_campaign=Sport
Reagovat
Vlk-v-trave
Tennys Sandgren přišel se zajímavým návrhem. Když už se všichni sportovci sjeli na místo, proč neuspořádat pořádnou párty a ten tenista a tenistka, kteří vydrží jako poslední na nohou, vyhrává.

*
Dobre by bylo udelat los a pavouka H2H...a pekne to obodovat...aby hraci neztraceli body...
nasazena jednicka jasne Kyrgios, dvojka Gulbis, trojka Tomic,
Takovy Djokovic by nebyl ani mezi nasazenyma, pochopitelne.

U holek tezko rict, ale Gauf vypada celkem nadejne, je to jeste teenager, a ti obcas dokazi divy. Trebas Capriati...ze:)

Pochopitelne hralo by se v prave poledne na kurtu, tedy pilo, sety v pivech, je jasne, ze bude dochazet hodne k TB situacim, vzhledem sile americkeho piva, ale o to slibnejsi TB duely v tvrdym,...kazdy kdo je naservu vybira druh pitiva...jas jasu...

Uz vidim jak serviruje Kyrgios Tequilou a Medvedev vodkou...

Sangren ma proste skvele a smysluplne napady.
Reagovat
paddy
v TB rozhodujícího setu přijde na řadu magický voko
kde nejrychleji vypije, postoupí dál

https://www.youtube.com/watch?v=gzRDVtauUS8
Reagovat
tommr
nečekaný zrušení turnaje v IW je šokující a může to vyvolat (nejen) v tenisovým světě lavinu dalších rušení. Pokud ke zrušení pátýho GS stačí jedno onemocnění tak si lze jen těžko představit že by se mohly pořádat turnaje v oblastech kde je těch onemocnění násobně víc ...
Jeden zrušenej turnaj by se moh ještě ustát, ale když jich bude víc tak by to mohlo mít pro tenis fatální následky. Čím delší tahle neštastná pauza bude tím těžší pak totiž bude obnovit normální "předvirovej" provoz ...
Reagovat
smazaný uživatel
V IW je známo, že tam chodi hodně diváků důchodového věku, to zřejmě taky hrálo roli.
Reagovat
Petr_Fisk
Normální "předvirovej" provoz by šel obnovit slušně až od příští sezóny. S letošním rokem to začíná vypadat hodně nedobře.
Reagovat
tommr
ve světle zrušení IW si lze jen těžko představit, že by se letošní sezóna mohla normálně odehrát. A pokud se opravdu celá zruší tak bude extrémně těžký dostat se v dalších létech zpátky na aspoň současnou úroven. To platí zejména pro ženskej tenis. Ubydou hráčky, ubydou fanoušci, ubydou sponzoři ...
Reagovat
misa
Přesně tak, v konkurenci mnoha sportů, různých druhů zábavy a možností trávení volného času se nemusí už lidé k ženskému tenisu vrátit, může se o něj zajímat méně diváků než teď a ztratí sponzory. Proto musí vedení WTA jednat. Klidně hrát bez diváků (někde stejně skoro nikdo nechodí). Taky v případě rušení turnajů bude narůstat tlak hráček na WTA. Jen pár z nich má nějaké výrazné sponzorské smlouvy, ostatní žijí z toho, co vyhrají na turnajích, musí platit trenéra, atd.
Reagovat
tommr
vedení WTA je bohužel zcela neschopný. Simon a spol. budou zřejmě i nadále celou situaci "pozorně monitorovat" a nehnou ani prstem. Pokud včas nezasáhne ATP tak půjde celej tenis do kopru ...
Reagovat
Vlk-v-trave
NHL melo take vyluku, a prezilo...:)
Reagovat
tommr
to byla zcela jiná situace, protože normální život mimo NHL fungoval bez omezení. Je ale dost naivní myslet si, že by se dopady současný koronavirový hysterie omezily jen na volnočasový aktivity. Vážný následky se brzo projeví i na celý ekonomice a to zpětně zase poškodí i všechny sporty obecně a ty který jsou závislý na divácích jako třeba tenis obzvlášt ...
Reagovat
Petr_Fisk
Ten útlum by byl v celém spektru sportu i zábavního průmyslu. Většinou po útlumu zase následuje boom, protože jsou všichni natěšení.
Fakt si netroufám odhadovat, ale snad by to nebylo až tak zlé. Chtělo by to najít nějakou střední cestu, ale jakou. Pokud by se na nějaké tenisové akci rozjela nákaza ve větším měřítku, tak to celou situaci může ještě zhoršit.
Reagovat
Nola
Federer to mal dobre premyslené ..nakoniec možno stihne aj náhradný termín..ale dalo sa to čakať..čo sa toho týka..rýchlejšie ako vírus sa šíri normálne ľudská je.nutosť..ľudom to neskutočne kúruje na hlavu..prečítajú si jeden dva nadpisy na facebooku a hneď panika všetci pome vyrabovať obchody zavrime sa doma a prežijeme..ako môže byť náš národ taký tupý to je neuveritelné..ale to všetko robia média a sociálne siete..

keby sprostost kvitla si obrasteny najkrajsim kvetenstvom.... Federer je podla teba vedma, to nevymyslis :D vyrabovane obchody su akurat niekde v krajinach tretieho sveta, cely narod je tupy, iba Patik ma patent na rozum...
Reagovat
smazaný uživatel
Když skočím tady do Tesca, tak v regálu těstovin je prázdno. Zůstaly shodou náhod pouze Barilla a Panzani. Špagety za 80,-Kč v akci.

To je top. :D

Přitom těch Tesco těstovin mají plný sklad, ale do regálu je nedají.
Reagovat
Nola
argument hodny Kamilossa :D
kup si ryzu, zemiaky a namiesto cestovin si doma urob halusky , ak sa bojis kupit talianske cestoviny..... riziko nakazy je vsade okolo teba, talianske cestoviny mam doma, mam ich vyhodit?
Reagovat
smazaný uživatel
To není argument, to je konstatování.

Píšeš, jak může být národ tak tupý aby raboval obchody.

A já dodávám, že u nás v Tescu zůstaly jenom těstoviny Barilla a Panzani, obojí o 50% dražší, přičemž jsem přesvědčený o tom, že těch levných těstovin mají plný sklad. Prostě marketingový trik, nic víc.

Ty reaguješ úplně na něco jiného. Blik, cvak.
Reagovat
Nola
omg

cestoviny - vrchol potravinoveho retazca, to nevymyslis
Reagovat
smazaný uživatel
Zvedly se trvanlivé věci. Rýže, těstoviny, konzervy, pak samozřejmě dezinfekce atd.

Obchodníci toho logicky využijí. Tesco má u nás 4 regály na těstoviny, dva týdny už doplňují pouze ty nejdražší, proč asi. Lidi to i tak koupí. Proč by nabízeli Tesco farfalle za 19,9,-, když tam můžou jebnout Barilla farfalle za 79,9,-Kč.

A ovce to berou a berou. Nic nového.
Reagovat
gigin
Těstoviny za dvacku nejsou těstoviny. Barilla a Panzani je taky sračka. Těstoviny musí stát aspoň stovku a od úplně jiných firem.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš těžké. Většina národa ma Bohemia Sekt za prvotřídní šampaňské a Moet je téměř samotné božstvo.
Reagovat
gigin
Anebo no...
Reagovat
gigin
Přesmyčkou ze slova koronavirus vznikne věnování Rusovi Norka...
Reagovat
Petr_Fisk
Víš jak se řekne norsky ovdovělá Norka?
Reagovat
gigin
Nemachruj. Jak? Potřebujeme to do tryskáče?
Reagovat
Petr_Fisk
Co když budeme muset tankovat v Norsku? Tak abys nebyl za blbce.
Reagovat
gigin
Takže?
Reagovat
Petr_Fisk
Ponorka.
Reagovat
gigin
Děkuji. Ty a blixa s opicama... Jsem rád, že můj život se stává pestrým.
Reagovat
Petr_Fisk
Možná i ty opice se budou hodit. Třeba těsně mineme Island.
Reagovat
smazaný uživatel
The trouble is, People think they have time.

Buddha
Reagovat
gigin
když ten Fulnek tvrdí, že to zavinili Ušáci, nevíte jak je na tom Sovětský Svaz? Však tam nic není, nějaké případy, nebo jsou?
Reagovat
Vlk-v-trave
tam pijou vodecku...takze jsou vpohode.
Reagovat
gigin
No čísla tomu odpovídají.
Reagovat
Petr_Fisk
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Reagovat
gigin
Kuwa Latvia +3 new. To bude určitě Ozolins, Gulbis a starý Ainars.

Jinak díky..
Reagovat
Petr_Fisk
Jsou to oni.
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem zapnul stats, tak jsem loni na IW v Tipsportu vydělal asi 1940,-Kč čistého.

Dá se obrátit na ATP s tím, že bych to chtěl nahradit?

Můžou mi to nabít do Chance jako goldeny - v Tisportu mám ban.

Díky za rady.
Reagovat
Mantra
Ban pro velký úspěch nebo pro nadávky :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dá se říct, že pro úspěch. Tipsportu vadilo, že má poslední dotace herního konta byla v roce 2018 a dva roky sázím za jejich virtuální peníze, které jsem získával z psaní blogů a analýz. Nakonec na mě vytáhli článek podmínek o fair play a když jsem chtěl situaci prošetřit, tak mi odepsali 11x stejnou odpověď a pak už neodepsali vůbec. :D
Reagovat
paddy
sázkovky se z principu zaměřují pouze na hráče, kteří prohrávají

velké sázky jsou navíc centrálně schvalovány

Jednou jsem byl na meetingu s jednou ze sázkovek a tam povídali historku, že někdo chtěl vsadit velkou částku na basebalový zápas (modří vědí, že tipování basebalu je jako loterie). Hlavní bookmaker se přes telefon zeptal, kdo je ten sázející?
Jágr
Tak to vemte (velký sponzor se neodmítá) :)

O Jardově kariéře v Las Vegas netřeba hovořit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se zaměřují na lidi, kteří jim nesedí do krámku. Tzn. že nedotují herní konto, využívají legálních mezírek v systému, pomáhají si virtuálními prostředky atd. Takových je víc, pak dostaneš prostě ban a nedočkáš se rozumné odpovědi.

Sázkovky neřeší nějaké PR a hodnocení klientů, znám případy, že ti regulérně smáznou účet úplně bez diskuze, nevíš proč, za co. Bohužel vyšší moc.
Reagovat
Mantra
jakože je nefér vyhrávat? :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. Mají tě pak v merku a stačí něco malého a dají ti ban. Já dostal ban na 100 let na veškerou komunikaci (blogy,analýzy,fórum).

Dodnes neznám příčinu. Vytáhli na mě bod např. 8.2. z podmínek - porušení fair play a na shledanou krokodýle.
Reagovat
Ereinion
ale tak Chance je už teď víceméně klon Tipsportu ne? to tě můžou za chvíli zařiznout znovu...
Reagovat
smazaný uživatel
No pro jistotu jsem smazal u Tipáče účet a zatím to funguje.Klon to je, ale back office bude jiný, tam ty bany neplatí.

Hlavně ku-rva já jsem nic neudělal :D
Reagovat
paddy
Chance a Tipsport je jedna firma (po fúzi), dvě značky. Kurzy jsou stejné, ne? Nemá smysl mít dvoje bookmakery.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty kurzy se liší, málo, ale liší.

Nicméně já šel k Chanci kvůli banu u Tipsportu, ne kvůli kurzům. Vzhledem k tomu, že sázím z 99% tenis, tak to je stejně fuk, vsadím si tak na US Open nejdříve :D
Reagovat
Ereinion
No v ohrožení je každopádně i celá antuková sezóna...anebo prostě budou hrát bez diváků, klidně ať sníží prize money...k létu ten vir asi bude slábnout, ale i tak bych se divil, kdyby se třeba fotbalové EURO (rozlezlé po celé Evropě) odehrálo beze změn.
Reagovat
Petr_Fisk
Moc nevěřím tomu, že by to probíhalo bez diváků.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak, to byl těžce prodělečný podnik. Bez diváku se mohou odehrát některé fotbalové, možná hokejové zápasy, samozřejmě ligové, kde ten dopad není tak drastický.

Tenis žije ze vstupného a turnaj je na fanoušcích existenčně závislý. To máš jídlo, pití, ubytování, suvenýry a hlavně vstupenky. Mnoho lidí je na turnaji více dní, není to pouze jediný zápas za týden jako ve fotbale.

Kecy, že to chtěli odehrát bez diváku jsou bláhové. Všichni ví, že by je to stálo vč. prize money neskutečné peníze z vlastní kapsy a do toho nikdy nepůjde, každý si chrání svou peněženku.
Reagovat
Petr_Fisk
No a ještě ke všemu ta představa té sterilní atmosféry....Koho by bavilo v tomhle hrát a koho by bavilo to mrtvolno někde v TV sledovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsou diváci, pak nejsou televizní práva a pak sponzoři.

Vše co říkáš zase směřuje k penězům :D
Reagovat
paddy
450 tis. diváků a 45 USD průměrná cena vstupenky dá zhruba prize money 19,5 mil. USD
Dost by stál i provoz. Vstupenka bude asi dražší. Ze streamu mají limitně nulu. TV práva něco hodí. Takže dohromady to je v zisku. Bez diváků bez šance.

Hráči hrát zadarmo nebudou/nemůžou, když platí náklady celého týmu.

To není fotbal, kde přeplácení buzzeranti mají 2 tréninky denně a plno volného času. Vše hradí klub.
Naše liga se může hrát i bez diváků, protože vstupné tvoří pouze 5% rozpočtu klubu. Na západě je to bude bolet více 30-40%?
Reagovat
turista
Jistěže to zasáhne antukovou sezónu. Evropa má aktuálně s šířením této chřipky daleko větší potíže než Amerika.
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka dle mého nebude letos vůbec.
Reagovat
Vlk-v-trave
Presunou ji do Argentiny vcetne GS.
Reagovat
smazaný uživatel
A Kvído Pella zde získá svůj premiérový pohár mušketýrů tzv. Fake French Argentina Open.
Reagovat
Vlk-v-trave
To sice nevim, ale pokud najde servis, tak i jo:)
Reagovat
gigin
V Rusku sa bude hrát. A hráči budou muset mít trojku v krvi. Diváci čtyrku. Umpire pětku, lajnoví tam nebudú, páč by ho*no viděli na lajny. Ballkids budou muset mít +18, páč taky pětku v krvi.
Reagovat
Vlk-v-trave
Toz a je jasne, kdo tam bude ve finale:D
Tyhle podminky mohou splnit 2 hraci.
Reagovat
paddy
ballkids podle názvu musí být rozhodně děti, tzn. v Rusku klasicky lolitky pod 15 :)
Reagovat
gigin
To už sa doladí. Jsou to jen první náčrty.
Reagovat
Petr_Fisk
Nahoře bez a peníze potečou i z xHamsteru a Pornhubu. Ta akce bude prudce výdělečná.
Reagovat
Ereinion
to se mi celkem líbí :D French Open bude v Buenos Aires, něco jako Dakar, kterej už taky dávno není v Dakaru....
Reagovat
slacker
proc to ti curtaci rusi, stjne na to koukmae na stremech a tim se to prece nesiri.
Reagovat
Vlk-v-trave
Kalifornii hlavne chybi kultura paleni a piti slivovice.
To je proste zaklad zdraveho zivota.
*
No u tohodle clanku citim rekord prispevku:)
Reagovat
Petr_Fisk
Hele Ty jedna slivovice...:)
Před cca 14 dny jsem psal, že jsem zvědav, který turnaj bude první zrušený a Ty jsi měl nějaké narážky o apokalypse.
Tak tady máš ten zrušený turnaj a bohužel asi nebude jediný.
Vlci mají velmi vyspělou intuici, leda že by ses motal pořád někde v civilizaci a otupilo Ti to trochu smysly.
Reagovat
Vlk-v-trave
Slivovica je proste zaklad.

Delal jsem si z vas trochu srandu. Neboli... s usmevem az do konce.
...me prani je umirat s usmevem, tedy pokud na mne nezuchne panel a nebudu mit cas se tomu zasmat.:)
Reagovat
Petr_Fisk
To beru...bez srandy a slivovice to prostě nejde.
Nějak ale nedokážu dělat srandu a mít při tom strčenou hlavu v písku...
Jak to řekl kdysi jeden moudrý filozof, když mu oznámili, že se mu potopila loď s jeho veškerým majetkem...."Ó děkuji ti osude, že jsi měl zbavil všeho majetku, alespoň budu mít více času se věnovat filozofii"...:)
Reagovat
gigin
A šel si pustit Segala.
Reagovat
Petr_Fisk
Jo..přesně tak a když se mu poškodily nahrávky se Stevenem, tak ho to vůbec nerozhodilo a dal si Arnolda.
Reagovat
bIbec
dejte si nějakou Bergmanovku na počest Max von Sydowa, kterej včera zemřel, borci.
Reagovat
bIbec
Bergmanovky a Segalovky, to je prašť jak uhoď.
Reagovat
Petr_Fisk
Po dávce akce by měl vždy jako detoxikace následovat mix Bergmana, Allena a Tarkovského.
Jedině tak se člověk trochu zkultivuje a bude schopen komunikace na tenisovém portálu.
Reagovat
Krisboy
Myslíš, že třeba rovnou po Seagalovi bys třeba rozlomil klávesnici a zapíchnul ji do monitoru? Nebo myš vrazil manželce do oka?
Reagovat
Petr_Fisk
Něčeho tak ubohého bych nebyl schopen, ale obávám se, že bych si dal vlasy do culíku a šel zapíchnout tágem sousedku.
Reagovat
Krisboy
To je lepší, samozřejmě :)
Sorry.
Reagovat
Vlk-v-trave
...a tak vznikl stoicismus:)
Reagovat
Patik
Federer to mal dobre premyslené ..nakoniec možno stihne aj náhradný termín..ale dalo sa to čakať..čo sa toho týka..rýchlejšie ako vírus sa šíri normálne ľudská je.nutosť..ľudom to neskutočne kúruje na hlavu..prečítajú si jeden dva nadpisy na facebooku a hneď panika všetci pome vyrabovať obchody zavrime sa doma a prežijeme..ako môže byť náš národ taký tupý to je neuveritelné..ale to všetko robia média a sociálne siete..
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně je taky tím, že 90% populace nemá kromě TV a facebooku žádné zájmy a televizních novinách na TV Nova jsou existenčně závislí, potom to přehodí na Masterchefa, výměnu manželek, Superstar, to vše pak probírají v práci a volném čase a takto se to opakuje celý život.

Já mám pro malého zapnutý doma ČT:D pro děcka, z práce jdu běhat,na tenis, nebo na procházku do lesa, večer si něco s manželkou přečteme a ani nevím, že nějaký vir existuje.

Výhoda je, že u nás ve vesnici je malý obchod a tam mají úplně všechno. :D
Reagovat
gigin
... večer si něco s manželkou přečteme

Glosky na TP myslím, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Lze si všimnout, že se na TP v odpoledních a večerních hodinách nevyskytuji. Ale pokus good +1
Reagovat
gigin
Však já se nebavím o psaní, ale o čtení. Ale samozřejmě jen rypkám, nic víc. Ostatně jako vždy :)
Reagovat
Petr_Fisk
Takový pěkný večer...(o tom tryskáči jí raději neříkej).
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně je maras, že se na lidském neštěstí snaží většina konglomerací vč. médii, prostě přiživit. To mi asi vadí nejvíce.

Peníze prakticky zničily lidství.
Reagovat
bIbec
mmmm, myslíš že bez peněz nebo jiných směnných prostředků (nemusí to být pouze papírové peníze, že?) by byli lidé lidštější?
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko říct, je to touha po moci, nic víc.

Blbý je, že největší byznys vzniká při lidském neštěstí. Z medií doslova tryská v současných dnech radost. Překrucují články a závodí o nejstrašnější nadpisek, který jim přinese více kliknutí a přečtení.

Kdyby se dělal barter, tak je to v tomto směru určitě jiné. :D
Reagovat
bIbec
ty jo, zvíře, kvůli tomu, aby dostalo samici, tak se porve nebo i zabije svého soka. Lidstvo má právě ty směnné prostředky, které je motivují býti lepšími, šikovnějšími atd.

Jistě, že lidé zabíjejí kvůli penězům.. ale bez peněz.. to by byla teprve divočina bych řek. Tak nějak bych řek, že bychom právě byli víc "zvířecí"
Reagovat
blixa
Nonono, zvířata se v drtivé většině případů, na rozdíl od lidí, zbytečně nezabíjejí (myšleno v rámci jednoho druhu). Naopak mají spoustu rituálů, aby k tomu nedocházelo, i v případech že dochází třeba k soubojům o samici. Pokud k tomu dojde, jde spíše o neštěstí (třeba že se dva jeleni zaklesnou parožím a nejsou rozplést).
Reagovat
bIbec
přiznám se, že nevím.. jak to mají třeba opice, lidoopi?

Každopádně, pokud se vrátíme k těm penězům, nebyl by bez nich život jen záležitostí svalů? Kam by se společnost bez nich dokázala dostat?

Samozřejmě, pokrok, který jde IMO ruku v ruce právě se směnnými prostředky, taky řada lidí nemusí brát jako něco "dobrého".
Reagovat
bIbec
jakože nepochybuju, že domorodec někde v džungli může žít šťastnější, naplněnější život než třeba my. Jako proč ne?
Reagovat
blixa
Opice ani lidoopi se při "sporech" o samice nezabíjejí. Některé spory ani téměř nemají, většině stačí právě ty rituály. neříkám, že nemůže třeba někdy dojít ke zranění, ale nic dramatického. Jedinou výjimkou jsou šimpanzi (Pan troglodytes), kteří už mají k lidem věru blízko. Není problém vztah k samicím, v tom jsou poměrně liberální, ale ve vztazích různých tlup na hraničním území. Tam dochází k brutálním rvačkám i zabitím. Ne že by se snad dostavily celé tlupy a servali se , to rozhodně ne, ale toulají se tam bojůvky zejména mladých samců a když narazí na osamocené příslušníky druhé tlupy, tak je zaženou ale mnohdy i zabijí. Není to tak ale všude, jen tam kde vznikají vskutku velké strukturované tlupy šimpanzů. Oprati tmu druhý druh šimpanzů, Bonobo je velice mírumilovný a k ničemu podobnému u nich nedochází.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže vlastně totéž, co se děje u lidí po večerech.

Akorát, že teritorium není prales, ale hospoda potažmo diskotéka.

Princip stejný.
Reagovat
turista
Dá se to tak říct.
Reagovat
bIbec
díky, sem zas o něco chytřejší, respektive míň blbej =)
Reagovat
gigin
Kuwa blixo jak to víš? Koníček, nebo zaměstnání. Děláš v Zoo, nebo co? A nebuď arogantní!!
Reagovat
Krisboy
Woe dokumentů o šimpanzích je plnej jůtůp. Nebuď línej a najdi si to.
Reagovat
gigin
Já sa ptám, odkud to ví on. Běž sa projít, už je odpoledne. Neser :D
Reagovat
blixa
Celoživotní hobby (zoologie). Musím nějak kompenzovat ten programátorskej svět. Hudba, výtvarno, zoologie ;-)
Reagovat
blixa
A sport, pochopitelně :-D
Reagovat
Petr_Fisk
A co baby?
Reagovat
blixa
Hmmmm, moje poslední manželka je proti ... no ne že by ty předchozí nebyly ... :-D
Reagovat
Petr_Fisk
Asi 3km ode mě bydlí hluboko v lesích chlap, který mi ukázal ve svém srubu v podkroví šest postelí a každá ta postel je jedné jeho bývalé manželky. Všechny za ním nadále jezdí na etapy na letní pobyt v divočině...:)
Reagovat
gigin
Děkuju za odpověď. Zajímavé moc. Nejsi tak hlupkavý, jak sa zdáš no :DDD
Reagovat
blixa
No ... :-D :-D
Reagovat
gigin
Jo to byl Kamilos vlastně, sorry :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda.Nicméně jako lidi to děláme více humánněji, ale prakticky stejně jako zvířata.

My se sice nezabíjíme, ale jsme schopni toho druhého jedince pro naše blaho, zlikvidovat jiným způsobem. Ta inteligence nám pomohla se v normálním civilizovaném světě nezabíjet, ale likvidujeme se podobně. Každému jde ve finále o osobní blaho, což nás od těch zvířat moc neodděluje.
Reagovat
Petr_Fisk
Podívej, peníze nevyprodukovaly lidi, ale lidi vyprodukovali peníze...
Peníze za nic nemůžou, ty jsou odrazem lidí....Zatím je to pravěk, časem bude líp.
Reagovat
safi1313
PeRFect - obyčejná chřipka a to jakým způsobem se z toho udělala nafouknuta bublina - ok da se říct ze to jsou dva extrémní názory. Mám kolem sebe doktory, takže použil sem slovo obyčejná chřipka - je mi 30 a opravdu by to na me jako obyčejná chřipka působilo stejně jako na lidi mého věku - s tím rozdílem ze budu kaslat a smrkat místo 4 dnu 6 tydnu - zdravý člověk se standardním imunitním systémem, v normálním civilizovanem prostředí , se s tím dokáže poprat bez problemu ...
poukazoval sem na to ?Haló? , ktere kolem toho je. Pokud podle oficiálních statistik tu někdo zmínil ze do 50 let umřel 1 jediný člověk na celém světě - tak jako sorry , opatření viz IW mi přijde přehnané. At zakazou vstup do areálu nad 45 let a je vyhráno :)) ještě i Roger by se těsně vešel :))
Reagovat
peRFect
Promiň, ale vybral sis z celého dialogu to nejjednodušší na co argumentovat. Navíc jsem i já psal, že o třicátnících to není (zatím). O tom to není.
Reagovat
safi1313
Argumentoval bych na víc , ale doktoj nejsem ;).. vztahoval sem to na sebe a na svůj věk a na věk lidi do 50ti let.. podle informaci co mam, pokud člověk dodržuje hygienu automaticky, je zdravý , ma své zázemí , klid atd., nemusí se kvůli této chřipce něčeho bat ani pokud ji náhodou chytl..
Reagovat
paddy
Při pandemii onemocní 30% populace, což ochromí celou ekonomiku vč. zásobování.
Při klasické chřipce se toto nestává.

Při růstu nových případů o cca 26% denně (to se děje) se počet nakažených každých 10 dní zdesetinásobí. Takže za měsíc je z čísla 600 číslo 600 000, pokud bude nekontrolované množení. Proto karanténa, atp. Instituce vědí, co dělají.

Chytráci, pro které je 600 zanedbatelné číslo, nerozumí ničemu. :)
Reagovat
lvicek
Kde jsi to vzal, ze zemrel jediny clovek na svete pod 50 let? Co je to za blbost? Zemrel napr. ten cinsky doktor, ktery varoval kvuli nove nemoci nejdrive. A tady je hned clanek o dalsim zemrelem ( https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/cina-japonsko-wu-chan-koronavirus-pacienti-virus-zotaveni-nakaza.A200305_161746_zahranicni_jhr ) 36lety muz byl propusten a dva dny na to zemrel na dychaci obtize. Takze tady mas mrtveho 36leteho cloveka, to ti bude uz celkem brzy, tak doufej, ze to do tech nekolika let odezni...
Reagovat
lvicek
Ve skutecnosti nejsou zatim umrti do 9 let veku, od 10 - 39 let veku je smrtnost 0.2% (to znamena, ze z kazdeho tisice nakazenych zemrou dva), 40 - 49 uz je to 0,4% a 50-59 uz 1,3% - z kazdeho sta nakazenych jeden zemre. Nad 80 let je smrtnost 15%!! Viz https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/ . Nebudu ted dohledavat statistiky chripky, ale ve vsech vekovych kategoriich je vyznamne, az radove horsi.
A co jsou ty reci o tom, at zakazou vstup vsem nad 45 let?? Ten virus ma inkubacni dobu 14 dni. Takze i kdyz se nakazis ty, ve svych krasnych 30 letech, kdy se ti nemuze nic stat, tak potom se budes dva tejdny trajdat po meste a nepotkas nikoho nad 70, 80 let? Nemas zadne prarodice, nejezdi duchodci stejnym autobusem, kde po tobe chytnou ochmatany drzadlo? A co treba tehotne zeny, ty taky nepotkavas? Vlastne nejsi s nikym nikde v kontaktu, ze te nemusi zajimat, jestli to dostanes nebo ne?
Reagovat
Nola
safi je zrejme celkom sam na svete, nema rodicov, starych rodicov... vidi iba sam seba a vsetko zlahcuje s prihliadnutim na svoj vek, taky sebec s velkou davkou hrdinstva, skoda, ze zatvorili lyziarske strediska v Taliansku, mohol tam prezentovat svoje hrdinstvo... mam pocit, ze nikdy neprekrocil hranice svojej domoviny... trebars mne staci, ze som 2 - 3 tyzdne nazad navstivila dve letiska plne ludi /nastastie nie talianske/ a vobec nemam pocit, ze by som mala nejak zlahcovat vzniknutu situaciu v Europe..... Taliansko by si nikdy nedovolilo uzatvorit bohaty region, pre nic za nic, ale to niekomu vysvetlit nelze...
Reagovat
paddy
Priority se mění. Už se tu nedebatuje o GOAT.

Letošní GOAT bude COVID-19. Má našlápnuto ovládnout nejvíce turnajů v historii za jednu sezónu :)
Reagovat
gigin
Doufám, že to nebude příští rok obhajovat. Tady ho může zastavit jen jediný hráč na světě.
Reagovat
paddy
Myslíš EBOLU? SARS a MERS jsou totiž úplně z formy :)
Reagovat
gigin
To co končí na písmeno s. To je přece jasný. Tím zároveň odpovídám aj Vukovi :DD
Reagovat
Vlk-v-trave
Kyrgios... jsem to tusil.:)
Reagovat
gigin
:DDD Kuwa zrovna fčíl, když jsme tak rozjetí. 8 výher v řadě, fazónka jak cyp a tohle.. dpč už.. fakt smolař :DDD
Reagovat
Krisboy
Fucsovics
Reagovat
gigin
Cypcipas, Fulnek Ultras, Kamilos.. jako tvl..
Reagovat
Vlk-v-trave
Ktery?
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
misa
Pěkné :)
Reagovat
bIbec
Tak holky mohli nechat hrát normálně bez diváků. Nikdo by nepoznal rozdíl od běžného standardu.
Reagovat
Andrew89
:D tomu jsem se fakt zasmál, ale z počtu diváků pravda :D..taky to bylo první co mi šlo na mysl
Reagovat
misa
:-) Na některých turnajích je pusto prázdno, to je fakt. Časem třeba na tuhle variantu dojde. Nemůžou zrušit zbytek sezony, z toho by se už ženský tenis nemusel vzpamatovat.
Reagovat
Petr_Fisk
To je vlastně pravda, v takové Číně by byl rozdíl nepatrný.
Reagovat
Kozoroh
Dle něj ATP zanedbala svou komunikaci s hráči, on a řada hráčů se dozvěděla o zrušení letošního IW ze soc. sítí:
https://twitter.com/dieschwartzman/status/1236844179428454400

Obdobně WTA kritizuje Kristen Flipkensová:
https://twitter.com/FlipperKF/status/1236834262516551681
Reagovat
ttopi
Nechci se nikoho zastávat, ale když učiníš krátce před startem takovéto rozhodnutí, tak je mnohem, mnohem rychlejší to sdělit mediím, než obvolat, obeslat všechmy, kdo se měl turnaje zúčastnit, o tom snad není sportu.
Reagovat
Krisboy
Vyřešil by to jeden hromandej email. Ještě méně práce, než kontaktování médií.
Reagovat
ttopi
Jenže takhle se spláchly 2 mouchy jednou vodou. Když něco vypustíš do medií, tak dneska to do hodiny ví každej. Moc nechápu proč se tím Diego cítí být dotčený. Ví to, ví. Celý je to zbytečný.
Reagovat
Kozoroh
Nebylo to taktní vůči tenistům. Proto se Diego aspol. cítí dotčeni.
Reagovat
smazaný uživatel
Tonoucí se stébla chytá. Diego neudělal v IW nikdy více, než 3 kola, nechápu proč je dotčený.

Nemá po turnajích lítat soukromým letadlem s tím, že se mu letenka vrátí v podobně prize money za první kolo. Jeho problém.
Reagovat
Kozoroh
Argumentační faul odbornosti/úspěšnosti kritika. Proč by nás měla zajímat Diegova historie výsledků v IW? V tomto bodě diskuze, kterým je necitlivé jednání organizátorů vůči hráčům, to je bezpředmětné.

Organizátoři měli o tomto kroku nejprve informovat hráče, rozeslat hromadný email není žádný problém. Kor, když to organizátoři oznámili za pět minut dvanáct. Nebylo to taktní ze strany pořadatelů.
Reagovat
Mayo
Vírus ničí všetky športové podujatia kks.
Reagovat
gigin
Však ty stejně píšeš, žes neviděl ani jednu loptičku, tak ti to može být u řiti.
Reagovat
Krisboy
Mayo sleduje tenis asi jako já telenovely.
Reagovat
Mayo
Každopádne pokial nezrušia NHL, tak som v klude.
Reagovat
smazaný uživatel
NHL odpálí do týdne taky, uvidíš.
Reagovat
Petr_Fisk
Já bych si tipl, že základní část nějak doklepou.
Reagovat
smazaný uživatel
Srali by si sami do huby. Ruší F1, MotoGP, turnaje ATP/WTA a NHL pojede dále?

To neustojí.
Reagovat
Petr_Fisk
Nevím, doufám...Ten závěr je vždycky nejlepší. Třeba teď TBL vs BOS. byl moc pěkný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo. Je fakt, že NHL je prostě vyšší moc, oni ustojí skoro všechno od korona viru, přes válku, olympijské hry atd. Tam je ta vůle se finančně napakovat asi největší. Já to zase chápu, mají finanční fair play a potřebují doslova každý dolar.

Ale podle mě to za chvíli stejně zastaví, to cestovaní po celé Americe/Kanadě je jako živá voda pro nemoci.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pozor na ta slovíčka...
Reagovat
Petr_Fisk
USA s Kanadou mají dohromady cca 630 nakažených teď. Důležité bude aby se to nerozjelo v nějakém konkrétním městě příliš rychle. Pak na nějaké přesuny nevěřím a stopnou to celé...
Ohrožená je třeba oblast NY a Florida.
Reagovat
paddy
Řešením je všechny zrušené turnaje přesunout do Afriky, tam je zatím nejvíce bezpečno.

Tahákem Kongo Open bude samozřejmě Serena.
Reagovat
Petr_Fisk
Není tam bezpečno, akorát na velké části území nikdo pořádně neví, co se tam děje...:)
Reagovat
smazaný uživatel
A jediní fanoušci budou zástupci hnutí Boko hara.
Reagovat
Petr_Fisk
Doufám, že bude stream - to prostě musím vidět.
Reagovat
lars
Šéf WTA Steve Simon přiznal, že se uvažovalo o odehrání turnaje bez fanoušků, ale nakonec tuto možnost zamítli. "My tento koncept podporovali. Ale vedení turnaje nemělo pocit, že je to řešení v jejich nejlepším zájmu," řekl Simon.

+ meli snizit odmeny hracum, hrackam
Reagovat
Masters_Mandatory
Tak tohle me nasralo. Nejlepsi turnaj v roce a oni ho zrusi. Zatracena Cina, ktera ten mor vypustila. Spiny jedny
Reagovat
tenista08
Jestli to někdo vypustil, tak těžko Čína ve vlastní zemi.
Reagovat
Masters_Mandatory
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/SARS-CoV-2

Pubod je Wuhan. A jsou nesmele zpravy, ktere rikaji, ze zo vypustili zamerne
Reagovat
tenista08
Jistě, ve vlastní zemi, aby oslabili svou ekonomiku a rozklížili obyvatelstvo. Nedej se vysmát.
Reagovat
Masters_Mandatory
Nebudu ti rikat podrobnosti. Skoda, mohl jsi vedet vic, nez ostatni
Reagovat
ipoeta
miluji tahle konspiranční individua, jako jsi ty...:)
Reagovat
Masters_Mandatory
Konspiracni bude, az chcipnes do mesice na ten vir taky, spino. Chcipni
Reagovat
Grape
Ban
Reagovat
Petr_Fisk
To nemá logiku.
Reagovat
ipoeta
ty jsi neskutečný mamlas
Reagovat
Masters_Mandatory
Mamlas je tvuj fotr, ze te nenastrikal do krovi. Chcipni na vir taky
Reagovat
ipoeta
jen jsi potvrdil svou úroveň...
Reagovat
EllNino
Myllys, prosím ban :)
Reagovat
gigin
Tvl, nebuď nevrlý. Fulnek ti konspiračku určitě potvrdí.
Reagovat
turista
To je hloupost. Čas od času se objeví různé tzv. nebezpečnější druhy chřipkových virů kdekoliv na Zemi. Epidemie v Číně je za vrcholem a do léta to patrně vyšumí jako SARS, ptačí chřipka, prasečí chřipka a podobně. Je mi líto zemřelých seniorů. V ohrožení jsou také lidé po transplantacích. Není to však dýmějový mor aby to zabíjelo třetinu populace.
Reagovat
Denis92
Kludne sa moze stat, ze najblizsie sa bude hrat az v Auguste v severnej Amerike.
Reagovat
Denis92
Miami zrusia urcite tiez, nakolko tam zrusili aj festival, ktory sa mal konat o 2 tyzdne. No a v Europe je situacia momentalne dost zla. V Rime sa isto hrat nebude, uvidime co bude o mesiac v Madride a GS su zatial otvorene.
Reagovat
Masters_Mandatory
Hrat se bude urcite driv. Ne az v srpnu
Reagovat
SwissMaestro
Fans Fedexe se tu směji pod vousy jak na to vyzráli, ale nedocházi jim, že pokud se takto nebude hrát dlouho a body se třeba nakonec za ty zrušené turnaje odečítat nebudou....5.10. překoná Djokovič Federera i bez jediného zápasu, to je strašná představa :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud zmrazí žebříček, tak se nebudou Nolemu dny na n.1 počítat. Tím pádem by to mohla být pro Fedexe spíše výhoda.
Reagovat
Patik
Musia to nejako pozastaviť..keby sa veci zhoršili alebo čo a nehralo sa ďalšie tri štyri roky tak čo..nechajú ho tam ale v tom prípade by stratili rekordy vážnosť..
Reagovat
Kozoroh
Ale budou. Stejně, jako se počítaly týdny Monice Selešové v letech 1995-96, kdy byla uměle dosazena na 1. místo jako kompenzace za pauzu, kterou měla kvůli nechvalně známému bodnutí vyšinutým divákem v Hamburku 1993. Tímto způsobem dosáhla Selešová 65 ze svých 178 týdnů.
Reagovat
blixa
Ti Valiriáni to věděli.
Valar morghulis !!!
Reagovat
Krisboy
Jak je to s těma bodama? Podle tabulky na stránkách ATP to vypadá, že loňské body odečteny nebyly...???

https://www.atptour.com/en/rankings/singles?rankDate=2020-03-09&rankRange=0-100
Reagovat
paddy
Tipuji příští týden. Je to dvoutýdenní turnaj, takže body stále mají, kalendářní posun je jeden týden.
Reagovat
Vlk-v-trave
Meli turnaj hrat, a dat bonus 10 000 bodu tomu, kdo by vyhral turnaj bez dotyku micku rukama, bez rucniku, a sam by si jeste sbiral micky.
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/josemorgado/status/1236837316704034821
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
paddy
Kim Clijsters bohužel přišla o možnost opět vyhrát IW a MIA v jedné sezóně. Dosud se to povedlo jen třem ženám a sedmi mužům.

Graf 1994, 1996
Clijsters 2005
Azarenka 2016

Courier 1991
Chang 1992
Sampras 1994
Rios 1998
Agassi 2001
Federer 2005, 2006, 2017
Djokovic 2011, 2014, 2015, 2016

Ten Rios je největší úlet. Světová jednička bez GS ve slabém roce 1998, kdy Sampras uvadal a Korda vyhrál AO. Chang aspoň vyhrál GS.
Reagovat
paddy
Reagovat
Krisboy
Rios by excelentní hráč. Magor, ale zároveň génius (gigin laskavě promine).
Reagovat
gigin
Máš to s malým g, to je v klidu.
Reagovat
Petr_Fisk
:)
Reagovat
steve79
Kde je Rafa ?
Reagovat
SwissMaestro
Rafa nikdy nevyhrál Miami takže nemůže být řeč o Sunshine Double - tedy kombinace výher IW plus Miami v jednom roce :)
Reagovat
steve79
Já vím:D Já zkoušel popíchnout jeho fans :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nikdy nevyhrál Miami. Nejblíže tomu byl v roce 2005 kde vedl 2:0 na sety nad Federerem + ve třetím setu se hrál tie-break, ten Rafa prohrál a za zbylé dva sety uhrál 4 gamy. Březen je jisto jistě jeden z nejméně oblíbených měsíců Rafy v sezóně.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě po září, říjnu a listopadu. :D
Reagovat
paddy
https://www.youtube.com/watch?v=vcOqV65R4UI

Nadále čekám, že Nadal letos nevyhraje RG-20 (bez ohledu na to, v jaké formě bude COVID-19).
Reagovat
Stan_Borowitz
Koronavirus je vážný problém a toto je rozumný a zodpovědný krok. Bohužel těch nezodpovědných kroků se každý den dělá daleko víc.

Snad tentokrát ještě zůstane jen u varování a zdviženého prstu a dokážeme se poučit. Příště už s námi vyšší síly nemusí mít tolik trpělivosti.
Reagovat
misa
Ano, je to velmi vážný problém. Např. v České republice zemřelo na tuhle nemoc 0, slovy nula lidí.
Reagovat
Petr_Fisk
Kéž by to takhle bylo za půl roku...Podívej se na Itálii - v čem jsme jiní (lepší) než Italové?
Reagovat
misa
Samozřejmě, že časem nějací lidé zemřou, tak jako na každou trochu vážnější nemoc. Má se kvůli tomu zastavit život?
Reagovat
Stan_Borowitz
Tím, že se zruší showbusinessový podnik nebo dokonce několik, se zastaví život?

Fakt jo? To je čím dál lepší...

Zhruba 3 % nakažených se ale ten život opravdu zastaví a to může v příopadě, že se šíření nezastaví nebo alespoň neomezí, být zatraceně vysoké číslo...
Reagovat
Petr_Fisk
Ale v tuhle chvíli začíná být hlavně severní Itálie slušně paralyzovaná. A to ještě pravděpodobně nedosáhli kulminace.
Reagovat
blixa
No možná že germoši jsou vůči tomu odolnější, to je jedna věc, a za druhé se zdá, že zatím co v Itálii řádí ještě původní čínská verze viru, sem se dostává už zmutovaná, která neštěstí je o dost mírnější.
Reagovat
Petr_Fisk
Češi to sem vozí z Itálie až na pár případů.
Reagovat
blixa
Jojo, ale právě že se zdá že už tu zmutovanou verzi. Prostě čínský originál přeženeš přes Itala a získáš zmutovanou verzi (silně zjednodušeně řečeno) :-D
Reagovat
Petr_Fisk
Tak to pak jo....je to takzvaná destilace Italem....:):):)
Reagovat
Petr_Fisk
Sem ty vole málem spadnul pod stůl...:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tohle je jeden z nejhloupějších komentářů, které jsem kdy na TP četl.

Ano, dnes je to nula, a zcela jistě tak tomu bude navždy... Zrušme všechny karantény, omezení a další opatření. Máme totiž přesně nula úmrtí na území ČR.

Jak to je o těch blahoslavených?
Reagovat
gigin
Stane, neboj, já stojím při tobě. Kdyby něco, tryskáč máš v pohotovosti? Nezapomeň na mne!! Destinaci úprku nechám na tobě. A klasicky platí, sežeň baby, já seženu chlapy.
Reagovat
Petr_Fisk
Jdu do toho s vámi. Já seženu ty ostatní gender...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ok, beru vás oba. Místa ještě jsou. Ale žádný fluidy neberu.

Moje archa, moje pravidla.
Reagovat
Petr_Fisk
Přesně tak, je to archa ani vodu nepotřebuje....Pohlaví budou rozmanitá, ještě nějaký ten alkohol na dezinfekci a mít kde přistát.
Mezitím se planeta trochu pročistí a kdyby bylo nejhůř, tak případně pomůžeme s rozmnožením.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jsme ve 21. století, naše archa potřebuje ropu a ta díkyviru zlevňuje. Můžeme lítat kolem dokola a občas si z okýnka do okýnka zamávat s Elonem Muskem.
Reagovat
Petr_Fisk
Jen aby měl kdo obsluhovat ty létající čerpací stanice. Jestli by možná nebylo lepší zavčasu přistát plánovaně, než pak neplánovaně. Vím o dobrém místě uprostřed Islandu, nikdo tam nežije a je tam teplé koupání...
Reagovat
Stan_Borowitz
Super, uděláme nízký přelet a budeme vyskakovat za jízdy jako ve správným halyvúdským akčňáku. Sněhu je tam dost, tak by se nám nemělo nic stát.
Reagovat
Petr_Fisk
Sněhu je tam teď hodně cca do května ...pak je tam jemný prach - Armstrong and Co. tam trénovali v šedesátých létech výsadek na Měsíc.
Tak si vyber do čeho chceš skákat, jestli do sněhu nebo do prachu.
Reagovat
gigin
Tvl, jako fakt super program. Asi nejedu teda.
Reagovat
Stan_Borowitz
Neblbni, gigine, teplé koupání s babama. Soustřeď se na konec věty. Při výskoku tě budu jistit.
Reagovat
gigin
.... tak by se nám nemělo nic stát.

Jsem u tebe Stane zvyklý na precizní práci. Tohle mne právě rozhodilo..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jestli jsi viděl třeba film Policajt nebo rošťák, tak ti musí být jasné, že mně je úplně jedno, do čeho budu skákat...
Reagovat
Petr_Fisk
Máš pravdu...Nic člověku tak nekomplikuje život, jako možnost volby...
Asi si večer pustím nějakého Seagala, mám pocit že lidi dělají z toho života příliš velkou vědu.
Reagovat
Krisboy
:D

Woe můj oblíbenec z mládí :) Taky si budu muset připomenout zlomený lokty, otočený kolena a zlomený tága zapíchnutý do krku.
Reagovat
Petr_Fisk
Dám si třeba Exit Wounds - je tam sranda, akce, dobrá muzika...nádherně to čistí hlavu.
Reagovat
Krisboy
To ani neznám. Zůstanu u klasiky - Hard To Kill, Out Of Justice, Nico nebo Přepadení v pacifiku.
Reagovat
Krisboy
A Muž s cejchem smrti! Screwface! Já a já.
Reagovat
Petr_Fisk
To znáš určitě. Do češtiny to šlo s takovým divným překladem "Lovec policajtů".
Reagovat
Krisboy
Neznám. V době uvedení jsem to už vůbec nesledoval. Ale na ČSFD to celkem chválí, tak to možná někdy zkouknu :)
Reagovat
Petr_Fisk
Neplánovaně jsem si pustil The Glimmer Man, ten jsem neznal.
Není to špatný a některé dialogy jsou povedené. Totální relax...Steven (a třeba i Chuck) se s nějakým virem nebudou ani zahazovat. Tedy Chuck ho chytil, ale zase ho pustil...:)
Reagovat
misa
O blahoslavených nevím, to se ptej sám sebe. Stačily mi ty tvé dřívejší pochvalné komentáře o české SPD nebo to, jak to s tebou konspiračně cukalo ohledně případu Kvitová, abych pochopil, že i přes nesporně slušně vzdělání, máš v hlavě už nějaký čas vymleto :)
Reagovat
misa
Jinak k věci: umírat se bude, tak jako na každou trochu vážnější nemoc. Otázkou pro lidi zodpovědné např. řízením státu je to, jestli díky různým rušením rozličných akcí, rozsáhlým karanténám, zastavením běžného života nedojde k výraznému narušení ekonomiky.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak samozřejmě, co je to třeba (potenciálně) pár desetitisícovek mrtvejch jenom u nás proti tomu, že by museli mladí, neklidní a progresivní trochu slevit ze svých nezadatelných lidských práv na neomezené roznášení viru po celém světě, nový ajfoun co dva roky a nikdy nekončící zábavu.

Navíc umřou stejně hlavně ti staří, kteří volí většinou úplně blbě a ty nesprávné kandidáty. Takže pohoda, klídek, pár jointů a bude fajn. Piráti přežijou...
Reagovat
Petr_Fisk
Ono ještě možná zmutuje a mladí progresivní znervózní.
Reagovat
Petr_Fisk
Ono to.
Reagovat
Stan_Borowitz
Modleme se všichni, aby ne. K vyšším silám...
Reagovat
Petr_Fisk
Netřeba modlení...Vše co se děje, má svůj smysl....otevírám svou náruč a říkám obrazně "Děj se vůle Boží"...:)
Reagovat
blixa
Nebyl bych takový optimista :-D Bohové jsou značně poťouchlí a dobře se baví ;-)
Reagovat
Petr_Fisk
To není optimismus, to je smíření se s realitou...:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Pochvalné komentáře o SPD? Jo, tak to sorry, mně nedošlo, že Covid-19 už tě sklátil a blouzníš z těch vysokejch horeček.
Reagovat
blixa
Vyšší síly !!??? Chasníček ví něco, co my prosťáčci ne ? :-D :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Připadáš si silnější než příroda?

I když, u tebe by mne nepřekvapilo asi už nic.
Reagovat
blixa
Ne, nepřipadám. Ale použít termín "vyšší síly" jako synonymum pro "přírodu" je poněkud zvláštní.
Reagovat
Krisboy
Příroda není ve vztahu k člověku vyšší síla?
Reagovat
blixa
Nenazval bych to tak. Vyšší v jakém smyslu ? Jistě, ta abstraktní příroda sice rozhoduje o našem bytí a nebytí, ale tím automaticky vyšší ? Já tenhle termín v tomto kontextu prostě nepoužívám ale nakonec dle libosti každého soudruha ....
Reagovat
Krisboy
"dle libosti každého soudruha"

Tak proč ta arogance v reakci na Stana, když je to každého věc?
Reagovat
blixa
Žádnou aroganci tam nevidím a očekával jsem, že jeho interpretace "vyšší síly" bude úplně jiná. Ale pokud to interpretujete takto, tak budiž ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Chtěl jsem být co nejotevřenější a nechat každého, ať si tam dosadí, co je mu nejbližší. Ateista přírodu, křesťan Boha, muslim Alláha atd. Toť vše, milý Watsone, víc v tom nehledej.
Reagovat
Krisboy
Chasníček ví něco, co my prosťáčci ne ? :-D :-D

Tak jestli tohle není arogance, jestli tohle považuješ za normální slušnou komunikaci, tak mají potom pravdu všichni ti, kdo říkají, že jsi blb.
Reagovat
blixa
Ano považuju to za normální, i když samozřejmě to souvisí i s předchozí (nemyslím dnešní) komunikací s tímto nickem. Mě právně nick Stan_Borowitz přijde takřka jako synonymum pro slovo arogance, takže volím trochu jiné verbální prostředky. Ty to zjevně vidíš jinak, já ti to neberu. Pokud si myslíš že jsem blb, měj mě za blba ;-)
Reagovat
gigin
Ale nejsi blb. Vím, že jste si nepadli se Stanem zrovna do oka, což mne mrzí, páč mi přijdete fajni synci oba. Stana znám teda dýl a milulji jeho styl humoru a s tím související glosky. S většinou jeho názorů se shoduju. Ale taky vím, že ty taky nejsi vypatlanec no. Těžká práce s váma, šulíni.
Reagovat
blixa
To jsou ty rizika písemné komunikace :-D Už se mi párkrát stalo, že jsem si na nějaké diskuzi s někým proklatě nesednul a teprve když jsem ho poznal osobně, tak jsme oba zjistili, že to je všechno úplně jinak :-D Prostě tady chybí řada důležitých komunikačních složek, ale co s tím naděláš ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
S tím naprosto souhlasím, není nad starou dobrou hospodskou debatu u (ne)alkoholického nápoje. Daleko dýl trvá, než se stane neúměrně expresivní a většinou k tomu ani nedojde. Člověk si tam dvakrát rozmyslí, než někomu na první dobrou vmete do ksicht, že je kretén...
Reagovat
blixa
To ani ne, ale spíš člověk třeba zjistí, že dotyčný kretén vůbec není.
Reagovat
Stan_Borowitz
To samozřejmě taky, o tom žádná.
Reagovat
Krisboy
Já tě nepovažuju za blba, ale vícero uřivatelů ano. Víš to moc dobře, bylo ti tu spíláno už víckrát.
Každopádně tvoje arogance a nutkání vždy a každého poučovat a stírat je tady už legendární. Já s tím zas takovej problém nemám. Až budu mít, půjdeš do ignordíry mezi smetánku.
Reagovat
blixa
:-D :-D No tak zase to, že mě tu někteří mají za blba mi celkem lichotí ... (to je asi taky arogantní, že ?) ;-)
Reagovat
Krisboy
Ano, je :DDD
Reagovat
blixa
No vidíš, a to jsem svoji aroganci po příchodu na TP snížil tak o 80% ! To je lepší výsledek, než když Cimrmani snižovali sklerózu děda Vševěda !!! :-D
Reagovat
Krisboy
Snažíš se a to se cení!
Reagovat
slacker
ja ho povazuju za modrobolsevickou spinu
Reagovat
Stan_Borowitz
Blixa mě nemá rád hlavně od doby, co jsem tu utrousil nekorektní vtípek o jednom bývalém normalizačním kádrovákovi, který si dnes hraje na puncovaný etalon morálky...

Což dává smysl, protože právě blixa taky kdekoho častuje urážkami, ale hodnotí aroganci u druhých. Jak je to s tím břevnem v oku?
Reagovat
blixa
Kterého že kádrováka máš na mysli? To si vůbec nepamatuju, ale ujišťuju tě, že s žádnými kádrováky ani vtípky na něčí osobu to absolutně nesouvisí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Šlo tuším o ňákýho Halíka, tam jsem tě nějak začal registrovat, jinak nevím, že bychom my dva spolu nějak někdy komunikovali (a já se k tobě choval nehezky)...
Reagovat
blixa
Tak nehezky ... tak bych to možná nenazval, ale "kousli" jsme se už dávno dávno před "Halíkem" a to nejednou, Halík můj názor na tebe nepoznamenal ani v nejmenším ;-) a opačně to platí určitě stejně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Fakt si to nepamatuju, ale zkusím dohledat...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, tak už jsem to asi našel, šlo o Máriu, WADA, meldonium a doping jako takový, měli jsme tam ostřejší výměnu názorů, už je to pár let zpátky... jinak nic.
Reagovat
gigin
https://youtu.be/xy7AHA5hKjw?t=92
Reagovat
turista
Zase soudruhujeme?
Reagovat
blixa
To víš, některá "úsloví" doby minulé mi zůstala pevně vryta :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Slyšel jsi někdy třeba o právním termínu "vyšší moc"?

Pokud ano, taky jsi se snažil dělat na právníky chytrýho, že se ti blbci snaží smluvní strany ochránit proti Ashtaru Sheranovi?
Reagovat
blixa
Vyšší síla užitá mimo právní rámec mi nepřipadá jako synonymum pro právní termím "vyšší moc".
Reagovat
Stan_Borowitz
Ok, nemíním se o tom dohadovat.
Reagovat
Petr_Fisk
Nejsi prosťáček neboj...:)
Vesmír je v jakési rovnováze (harmonii, jing-jang), je jedno jak se to nazve. A vždy vše funguje na principu akce a reakce. Jeden faktor vyrovnává druhý atd. atd. Nazvěme to třeba principem autoregulace.
Princip lišek a zajíců - narodí se víc zajíců, následně mají lišky více potravy, sežerou více zajíců, zajíců je méně a následně je i méně lišek, protože nemají co žrát...
Lidstvo - sedmdesátá léta 4 miliardy dnes téměř 8. Za cca 50 let se počet obyvatel zdvojnásobil
Za celou historii lidstva do konce 19 stl. 1 miliarda. Dnes osminásobek....
Planeta není nafukovací...:)
Reagovat
blixa
No, já nevím, ale když sleduješ vesmír, jaké divočiny se v něm dějí tak mi to jako rovnováha či harmonie zrovna moc nepřipadá :-D :-D To, že je zrovna v tomhle koutě "klídek" na tom nic nemění ;-)
Reagovat
Petr_Fisk
Když mně ty divočiny nepřijdou jako divočiny, ale rozumím, že se to nedá vydiskutovat. Je to o jakémsi vnitřním pocitu existence.
No ale zpět do reality - kam narveme těch dalších 8 miliard, až se nám to tady za pár let zase zdvojnásobí?...:)
Reagovat
blixa
Vím já ???? :-D Hele, všechno co vznikne musí i zákonitě zaniknout, já bych si s tím nedělal starosti ;-) Ono to půjde ... někam ... :-D
Reagovat
Petr_Fisk
Tak doufám, že ještě někam zajdeme, než to půjde někam...:)
Reagovat
blixa
Tak rychlý to nebude :-D Žijeme ještě včas ... snad ;-) :-D
Reagovat
Krisboy
Klidně se cestou do ...... stav na pivo, proč ne? Ono to neuteče.
Reagovat
turista
Je to varianta chřipkového onemocnění, které je vždycky nebezpečné pro polymorbidní pacienty. U chřipky existují 2 hlavní komplikace, které mohou přivodit smrt. Je to méně často chřipková myokarditis a častěji chřipková pneumonie. Pokud se tyto 2 komplikace odleží a zápal plic léčí antibiotiky tak jak je to běžné, nemělo by dojít k úmrtí.
Reagovat
gigin
Prosím tě, nevím:

polymorbidní

myokarditis

pneumonie
Reagovat
Petr_Fisk
To je tedy ostuda...:)
Reagovat
gigin
I když ten myokarditis je jasně lotyšské slovo. To bych měl vědět.
Reagovat
Petr_Fisk
No a pneumonie je příliš velká hromada pneumatik. Tobě aby taky člověk všechno vysvětloval po lopatě.
Reagovat
gigin
Ty pojedeš leda tak do řiti a né s náma tryskáčem.
Reagovat
Petr_Fisk
No tak se tam pak spolu všichni sejdem, akorát vy tam dorazíte tryskáčem.
Reagovat
gigin
Tak jo. Ještě musí Stan říct kde. Má dobrý vkus, vo strah nemam. To zase jo.
Reagovat
turista
polymorbidní = více vážných onemocnění u jednoho pacienta, myokarditis = zánět srdečního svalu, pneumonie nebo bronchopneumonie = zápal plic.
Reagovat
gigin
Díky moc, turisto. Ajde Nole!! Ajmo Serbia! Idemo!!
Reagovat
Marduch
no proto!
Reagovat
Petr_Fisk
Pokud nemáš nějaké jiné dlouhodobé onemocnění a nebo Ti není 70+.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, souhlasím, jen jsi opomněl uvést, že morbidita této varianty je více než 30násobná...
Reagovat
Elip13
Jeden z mojich nejoblíbenějších turnajů a ještě tam měl obhajovat titul jeden mojich nejoblíbenějších hráčů.
Tohle mě dost mrzí, celá tahle epidemie dost možná ovlivní sezónu, možná i olympiádu.
Ale bohužel, nenabrečíme.
Reagovat
Krisboy
Tj, chudák Dominic to vodsere nejvíc.
Reagovat
Elip13
Právě, je to tisíc bodů 50 hráč v žebříčku jich ani tolik nemá.
Reagovat
tenista08
Asi nejspravedlivější řešení by bylo, neodečítat body z těch loňských turnajů, které budou letos zrušeny.
Reagovat
Krisboy
Asi ano. Bylo by to spravedlivé i logické.
Reagovat
George_Renel
Vyčlenil bych ty, kteří/ré se odhlásili před rozhodnutím pořadatelů. Těm bych odečetl.
Reagovat
paddy
To je složité. Jsou hráči, kteří měli loni slabé jaro, takže se letos nedostanou výše v žebříčku a zůstanou dole další rok. Obhajoba titulů je vzácná, takže vítězové by stejně ztratili body, takže proč jim je nechávat. Většina zůstane bodově bez velkých změn, takže se může odčítat.

Když se někdo zraní, tak body jdou dolů bez náhrady (Federer) . Jeden turnaj je o smůle. Kdyby byla povodeň, tak se také nehraje a bez náhrady. Pokud to bude série turnajů, tak dává logiku uplatnit chráněný ranking pro celé pole.

Půlce to vyhovuje a půlce ne, stejně jako požáry v Austrálii.

Za mě body dolů. Jde o jeden turnaj (zatím). Kdyby se nehrálo rok, tak se určitě body nechají. Hledá se kritická mez - počet zrušených turnajů. Pak začnou ohýbat pravidla.
Reagovat
Krisboy
"Obhajoba je vzácná, stejně by o body přišli". Výborně. Tohle řekni Rafovi, ať už nejezdí do Paříže, stejně by neobhájil. Řekni to Djokovičovi, ať si místo Wimbledonu udělá 14 dní volna, stejně neobhájí.

To je skutečně strašnej názor.
Reagovat
tenista08
Zatímco ponechání bodů z loňska je dáno objektivními výsledky, odečtení bodů se slovy: "Obhajoba titulů je vzácná, takže vítězové by stejně ztratili body..", je čistě v rovině spekulativní a poškodí hráče, kteří nebudou mít možnost obhajoby.
Reagovat
lars
tak by mohli zapocitat prumerny zisk bodu za predchozi 2-3 roky
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem nečekal. Dá se očekávat, že další turnaje budou následovat.

Miami 100% zruší taky, to byli sami proti sobě, Monte Carlo se možná odehraje, ale Řím se zruší téměř určitě, je přímo v epicentru dění, French Open může dopadnout podobně.

Roger měl info z Číny, že koronavir doj*be polovinu sezóny, tak zvolil operaci a odpočinek.

Je to starý lišák.
Reagovat
paddy
Navíc podle mých propočtů po IW stáhne náskok Thiema v žebříčku na pouhých 15 b. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A to se dle mého názoru bude hrát nejdříve na trávě.

Ve světě je třeba tak 3 měsíce na celkové zotavení.
Reagovat
smazaný uživatel
Si velmi naivny ak si myslis, ze zrusia junový Paris a nie júlový Londýn.
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že Wimbledon je hned po FO.

Já počítám, že 3 měsíce se nebude hrát nic.
Reagovat
tenista08
Nestraš. Jakože nám v telce zbydou jen zprávy o koronaviru a sitcomy?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.
Reagovat
Mayo
Je to kozička darmo.
Reagovat
Petr_Fisk
Škoda, no...
Ale dalo se to čekat bez ohledu na to, jestli je to rozhodnutí správné nebo ne. Prostě současný svět je takový...
Ale co dál? Jsou různé modely projekce pro nejbližší měsíce a jeden z nich ve zkratce říká, že kulminační vrchol infekce bude v různých oblastech (zemích) v různou dobu. Pokud připustíme, že Čína je za vrcholem a zatím zřejmě jediná, tak zbytek světa to teprve čeká.
V Číně by se zatím nehrálo a pravděpodobně v nejbližších 2-3 měsících také ještě ne. Zjednodušeně řečeno, každou zemi to zablokuje minimálně!!!! na 6 měsíců. To vše se bude dít dost nepředvídatelně, takže v tuto chvíli nikdo neví, které země budou na podzim relativně bezpečné.
Vytvořit za těchto okolností náhradní kalendář je sci-fi a tak se zřejmě často bude opakovat dnešní scénář, že "jako blesk z čistého nebe" přijde špatná zpráva.
Letošní fanouškovský sportovní rok bude zřejmě mizerný a tak "hajdy" nazout běžecké boty, oprášit kolo, vytáhnout pohorky atd. atd. dokud to ještě jde...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, že to je prehnaná reakcia, navyše keď si uvedomíme, že v rovnakom štáte sa v týchto dňoch hrá na vrcholnej úrovni NHL a dalsich xy športov. Z tohto hladiska je to celkom faux pas.

V rámci bodovania ATP je nespravodlivé, najviac asi pre samotného Thiema, ale aj ostatných, komu ten turnaj sedel. Federer má opat stastie, Corona virus potenciálne moze zachránit jeho rekordy. Holt, ked Roger nemoze, (ne)stastie pomoze.

Samotný virus hodnotit nejdem, z mojho laickeho pohladu sa mi celý tento humbuk zdá premrštený a to velmi výrazne. Navyše IW moze spustit domino efekt na tenisových turnajoch, taký Rím po tejto správe zrejme nemá na výber a turnaje vo Francuzsku a Anglicku su ohrozene.
Reagovat
Haitik
Přesně no, v USA se konají každý den zápasy NHL, NBA, teď také probíhají primárky, kde se schází také tisíce lidí na jednom místě.. Podle šéfa WTA jedna z možností byla to odehrát bez diváků, ale to organizátoři okamžitě odmítli.. Možná to bylo kvůli tomu, že velká část obyvatel oblasti už není nejmladší a tedy tito lidé jsou virem nejvíce ohroženi, tak možná proto to rovnou zrušili..

Tak turnaje ve Francii se podle mě konat nebudou, když včera vláda vydala prohlášení, že se akce nad 1000 lidí ruší..
Reagovat
Petr_Fisk
NHL je ve střehu a říct teď, že bude SC není úplně jisté.

https://www.nhl.com/news/nhl-commissioner-gary-bettman-addresses-coronavirus-concern-regarding-media/c-315989204
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem.

A napadlo Vás, že je mnohem složitější zastavit NHL/NBA, než zrušit jeden tenisový turnaj?

NHL/NBA stopnou do týdne, akorát to je větší moloch, než jeden podpis Haaseho.
Reagovat
peRFect
Na domácí soutěže, ať už jakéhokoliv charakteru se nesjíždí celý svět. To je to podstatné, byť se mi taky příčí, že závod v NMnM byl bez diváků, ale jiné akce jsou OK. Nicméně je to vlastně stejný princip.
Reagovat
smazaný uživatel
Bol by si prekvapený, kolko národnosti by si nasiel medzi divákmi zapasu v NHL :)

Bude to zhruba podobne cislo, ako pocet narodnosti v hladisku IW.
Reagovat
peRFect
Ano, samozřejmě, že turistika v tom částečně je. Ale % výrazně méně, než nad neligovými soutěžemi, kde je v hledišti výrazně větší turistický ruch.
NHL, NBA, IFAF, MLB...zastoupení "permanentkářů" je tam velmi výrazné. Logicky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim si, ze turnaj v IW, ktory sa koná in the middle of nowhere je nejakou turistickou baštou alebo že za tým turnajom vyslovene cestujú fans z ostatných kontinentov. Myslim, ze ten % podiel divákov, ktori v USA neziju nepracujú bude naozai podobny, ak nie nizsi.

Naopak, zápas v NHL je turistickou atrakciou, predavaju sa na to listky, robia zajazdy z Europy.
Reagovat
peRFect
Na Jets se kdysi prodalo 13 tisíc permic za 7 minut...
Ale tvé, jak píšeš, domněnky, respektuji.
Reagovat
acc
V loňském roce do areálu v Indian Wells přišlo rekordních 475 tisíc fanoušků.

Podle me je to spravny krok, nicmene by to tak meli udelat u vsech sportu...ale dolary jsou potreba.
Reagovat
smazaný uživatel
Jej, zase tě utřeli fakty o kterých nemáš ani páru.
Reagovat
smazaný uživatel
Neutreli. Moje a peRFectove prispevky su domnenky z oboch strán..Pocet predaných permic v Kanade je irelevantný v kontexte podielu divakov turistov na zapasoch NHL a v Amerike.

Chlapik vyssie pise o celkovom cisle navstevnikov na turnaji v IW za 12 dni na vsetkych zápasoch. Vies kolko divakov sa premelie za 12 dni v NHL, ze by 10-nasobok?..

Bohuzial nemas mentálnu kapacitu na to, aby si to pobral a tak len lakonicky skonstatujes fakt pri pohlade na akekolvek cislo, bez ohlasu na hlbsi kontext.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, to děláš ty. Potom to zakroutíš do svých výpočtů, které chápeš jenom ty a uzavřeš diskuzi jako šampion - bohužel pouze ve svých očích.
Reagovat
peRFect
nevím kolik je průměrná návštěva zápasu NHL, ale předpokládám, že něco kolem 16-18k. Pokud se prodalo na Jets 13 tis permic a budu uvažovat, že je to nejvíc (což nevím), tak dám průměr 9 tis na ostatní týmy. Tzn., že polovina stadionu je vždy stejná, protože jde majitel permice. Zbývá 9 tis zakoupených vstupenek.
Neodhadnu poměr, kolik z toho je turistů a kolik fanoušku místních z blízkého okolí. Ale tipuji 20 ku 80%. Což ale nemění nic na tom, že se to nemůže rovnat jednomu tenisovému podniku s půlmiliónem diváků, kteří se stravují v několika desítkách přilehlých restaurací, bydlí v několika přilehlých hotelech a v průběhu turnaje navštěvují prioritně jedno místo.
Ten potencionální zdroj nákazy je výrazně vyšší.
Ale jsem si skoro jistý, že ani NHL a ostatní aktuální soutěže v zámoří se určitým restrikcím nevyhnou.
Reagovat
lvicek
Hele, nectu to tu cely a nechci zabredat do diskuzi, ale to si fakt myslis, ze na ten turnaj prijde pul milionu ruznych divaku? To bych se teda urcite vsadila, ze ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Pocet pernamentiek v kanadských baštách ako jets a habs je jedna vec. Ale snad to nechces porovnávat s Californiou?..

Tá ma v NHL tri tímy, vies kolko sa za 12 dni premelie ludi na ich stadiónoch a kolko turistov?..NHL je stále lákavejší produkt, ako tenisový turnaj v IW.

Nebavíme sa o NY a GS, to by malo iný podtón.
Reagovat
smazaný uživatel
Cize ked je proces zlozitejsi, uz má "starost o bezpecnost svoje limity"?..

Naozaj?..

Nejde o celu sutaz celu, ale opatrenia v Californii. Zápasy sa daju odlozit, hrat bez divákov, atd. Moznosti mnoho, podobne funguju viacete futbalove sutaze.
Reagovat
Alien
A jak to bude s těma bodama za minulý rok? Normálně odpis?
Reagovat
Kozoroh
Ano, body se odepíšou bez náhrady. Jedinou možností je, že ATP/WTA zmrazí žebříček, ale po jednom zrušeném turnaji se nedá čekat, že k tomuto kroku přistoupí a jestli vůbec. Nyní platí to, co jsem napsal v první větě.
Reagovat
Krisboy
Stejně si myslím, že se to zrušilo na nátlak Nadala a Tsitsipase. Ti, když se dozvěděli, že by si měli sami nosit ručníky, zatlačili na organizátory a ATP, že v tom případě to bude lepší zrušit úplně.
Reagovat
gigin
A už je mi jasný, proč Gulba neměl žádný schedulling po Pau. Génius prostě.
Reagovat
turista
Oba se toho bojí nadměrně.
Reagovat
peRFect
Lidi, než tu začnete blábolit. Uvědomte si, že ty viry jsou dva. Prozatím. Spousta nakažených neumře proto, že je v nemocnicích dost plicních ventilátorů. Což už 100k celosvětově není problém. Ale pokud se číslo zhoupne na desetinásobek, tak už to problém může být.
Neobhajuji paniku atp., ale právě pro lehkomyslnost Italů je situace jaká je. O nás mladý tolik nejde, nicméně asi všichni máme rodiče, prarodiče, kteří jsou značně ohroženi. Neví se, co to může udělat s kojenci, či těhotnými ženami, kde je jen omezený způsob léčby.
A hlavně, asi dost lidí tady, má např. hypotéku. A pokud kvůli blbcovi, co si jel užít prodloužený víkend, bysme měli zavřít firmu, i když dočasně na 6-10-20 týdnů, tak to prostě může být problém.
Nehovořím o tom, že průměrná doba léčby, je 6 týdnů a mutace je pozvolná, ne jako třeba u Eboly, kde to hostitele zabilo skoro hned, takže vir neměl možnost mutovat.
Zajímá mě, jakej pocit mají ty nablbla, co si jeli užít prázdný sjezdovky, při vědomí, že v nejbližším špitále tam umíraj lidi.

Tak vezměte výše uvedené na paměť, než budete psát pohádky o obyčejné chřipce.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Ked sa konal karneval v benatkach, o coronaviruse v Taliansku este nebolo skoro zmienky. Napriklad. Milujem takýchto odborníkov, ktori cely zivot sedia na zadku a toto je pre nich prilezistost, aby si kopli do ludi, ktori cestujú, nadavaju im do blbcov a vyzaduju od nich, aby sedeli na zadku vedla nich.
Reagovat
peRFect
Já zas nesnáším takové pokrytce a jsem rád, že jsi se ozval zrovna ty. Ano, nestydím se nazvat blbcem každého, kdo se vytlemeně směje do TV jak si jede užít prázdné sjezdovky do Itálie, když se je situace jaká je. No druhý den, co Itálie oznámila, že uzavírá hranice jsem se smál já. A těm co se nestihnuli vrátit s směju doteď. Život jejich, zejména jejich blízkých má pro ně menší cenu, než storno poplatek zájedu. Okey, pokrytecký svět v čele s Forehandem.
Reagovat
smazaný uživatel
Patetické rečičky, človeka ktorému trčí slama z topánok, kedze najdalej bol kúpit múku v mestkej samoobsluhe.

Situácia v Taliansku aká je trva zhruba 7-10 dni. Vybijat si teraz svoju zlost a ukazovat povahu na nejakom neborákovi, ktori virus doniesol do domovine je extra plytké, dokonca aj na teba. Zo zahraničia si mozes priniest ovela zavaznejsie choroby ako covid-19 ty odbornik na vsetko a zaroven na nic.
Reagovat
peRFect
:-) zkus mě urazit jinak, než že jsem tupý vidlák.
Nic proti, ale jsem to já, kdo má doma lékařku z fakultní nemocnice a kdo s jejíma kolegama chodí pravidelně na tenis. Takže si dovolím skoro tvrdit, že mám, narozdíl od tebe, aktuální a objektivní informace z první ruky.
Ty víš ale všechno líp ty podmnožinko. Bohužel jsi ale opět mimo, protože pokud by ses jakkoliv dostal k obdobným informacím, nemohls bys tady předvádět ty bláboly, které předvádíš.
Je uplně fuk, zda jsou Italové v problému dva nebo dvacet dní. Důležitá je vývojová křivka, která zcela evidentně stoupá. Nedochází ke kulminaci a ani není ještě v dohlednu. A podstata spočívá v tom, v čem jsem už psal. Bohužel se snažíš jen obecnými kecy urážet, ale na konkrétní fakta nemáš oponentúru, na což jsme tu už všichni zvyklý, pán doktór z Luniku.
Reagovat
Krisboy
...z Petržalky. Z Luníku je JCFerrero :)
Reagovat
peRFect
Petržalka už je maďarsko ne? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mozem ti sem postnut link odborníkov, lekárov a virológov, ktori hodnotia Covid 19 a su karierne inde, nez particka lekarov, s ktorými chodis hrat tenis..

Ty informácia z prvej ruky :)
Reagovat
peRFect
:D Čoveče, a že zatím ty tvoji odborníci nepřišli se způsobem, jak tomu zabránit. Vlastně máš pravdu. Moje partička z tenisu totiž šíří fake news. Zcela rozdílné informace než je skutečnost, protože to si mohou dovolit. (2 ze 4 jsou přednostové klinik).
Reagovat
smazaný uživatel
Nehovorim, ze vedia ako to zastavit. Ale hovoria o tom fakticky a s nadhladom. Ale slušný pokus o vkladanie slov do ust, ktore som nepovedal. Si evidentne na konci s dychom.

Apropos, hravat tenis s lekármi, ktorí maju vacsiu sancu nakazit sa, kedze pracuju v rizikovom prostredí.

Este stále sa citis zodpovedný ku svojej babičke, pokrytec?
Reagovat
peRFect
Je pondělí, s dechem jsem na začátku - plný sil. Těším se na pracovní týden a na dva tenisy, kde se zcela jistě nakazím virem, který v nemocnici, kde všichni uvažovaní pracují, ještě není.
Pravděpodobnost, že mě nakazí lékař, který se chrání a dodržuje veškeré předepsané postupy je asi taková, že bys mě nakazil ty, psaním tady v diskuzi (jdu si vzít pro sichr roušku).
Zřejmě tvé myšlení ovlivňují odborníci, o kterých se zmiňuješ. Ti celou situaci zlehčují a hlásají, že chřipka...hm?
Každopádně jsem pojištěn, třetí ze zmíněné čtveřice je ze soudního lékařství. S tím se případně uvidím, jako s posledním. Nechám mu v dutině tělní vzkaz, aby tě kontaktoval, že máš kámoše, co si tou chřipkou poradí ;-)
Reagovat
spaniel
- že tam není nemůžeš vědět, vzhledem k inkubační době
- mezi doktory je nejvíc nakažených v %, byť se chrání
Reagovat
peRFect
Věř, že to vím. Jsou doktoři, kteří mají fluktuaci pacientů v rámci ambulancí a pak specialisti, kteří pracují s jiným typem pacientů, kteří za posledních x týdnů, spíš měsíců, neopustili špitál...Více to specifikovat nechci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako pise kolega nadomnou.

To sú základne vedomosti a neovládaš ich. A to mas informácie z prvej ruky.

Tymto si sa z dalsej diskusie diskvalifikoval, prajem pekny den.
Reagovat
peRFect
paušalizovat, paušalizovat, paušalizovat. Ale ok, už mě to taky nebavilo. Ve všech 0 (nula) faktech, které jsi uvedl, máš pravdu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jediny fakt, ktory si uviedol je, ze chodis pinkat s lekarmi.

Urazas vsetkych ludi, ktori vycestovali a častuješ ich nalepkou "nezodpovední"..Ale to ze sa virus šíri vzduchom, inkubačka je 14 dní, to zrazu bagatelizuješ :)

A argument; ze to vies na 100% ze su zdraví, lebo pracuju na inych oddeleniach je vrcholom cocotizmu.
Reagovat
peRFect
Tak to jsi asi špatně četl.
Urážím ty, co jedou do Itálie lyžovat (tedy teď už nemohou).
Zároveň jsem uvedl, že:
- vir úspěšně mutuje v horší variantu
- rizikové skupiny
- rizika s vyšší nákazou (nedostatek plicních ventilátorů apod.)
další.
Ty ses doteď zmohl jen na výkružky jakýmisi odborníky, kteří údajně tvrdí, že je to celé sranda (takových článků od výživových poradců a fyzioterapeutů je plný internet). Zvláštní, že žádný klinický lékař z infekčního nic takového nepronesl...
Ale díky, že že umíš i netenisovou diskuzi dostat do dialogu, kde se oháníš domněnkami a žvásty z patra.
Reagovat
Petr_Fisk
Těm, co se nestihli vrátit se nesměju - těm bych nakopal místo toho do zadku...
Uvažování ve stylu mně se nemůže nic stát, jsem věkem 40- je vrchol hyenismu. Všichni tihle sobci mají rodiče, prarodiče a tady už jde veškerá legrace stranou.
Zabijí svoji babičku (nebo cizí), která tady klidně ještě 15-20 let mohla být, jen kvůli týdenní lyžovačce.
Reagovat
Andrew89
tak každý normální člověk by nejel do Itálie, bohužel né každý je takový. A vzhledem k tomu, že jsou lidé nezodpovědní, tak se to může šířit dál. Jaro, léto zpomalení dost pomůže. Stejně ale reakce medií a toho celého je dle mého extrémně přehnaná, což ve finále může mít a právě má právě ten opačný efekt

Zpátky k jádru věci. IW být zrušeno nemělo, rozhodně ne, pár hodin před začátkem. Byly jiné varianty
Reagovat
Petr_Fisk
Asi tak.
Reagovat
Frick
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus-italie-obeti-mrtvi-bilance-narust.A200308_183421_zahranicni_remy

Že směrem na sever a východ klesá úmrtnost. Skandinávie, Rakousko, Německo, Východní Evropa.

Dokopy tam je bude už někam k 1 600 nakažených a bez úmrtí.

I těch našich 32 nakažených už by mohlo "stačit" na jednoho mrtvého. zatím ale je to snad dokonce i bez vážnějšího průběhu.

KLEP KLEP KLEP
Reagovat
blixa
Germoši jsou prostě odolnější než Římané :-D A krom toho se zdá, že v Itálii řádí ještě původní čínská forma viru, kdežto na sever už putuje zmutovaná forma která má značně mírnější průběh.
Reagovat
safi1313
Jeden velký nesmysl a ohromně nafouknuta bublina .. aktuální statistika : nakažených 110k, mrtvých 3.600, uzdravenych 60.000! .. není to o nic horší než obyčejna chřipka .. přijde mi ze poslední týdny je nejvíce IN delat paniku a říkat co je to za apokalypsu.. ale tipoval sem ze to delaji jen blbci a Češi ..
Reagovat
Frick
u chřipky by musely být na tuto 3 600 úmrtnost miliony nakažených...
Reagovat
Andrew89
to říkám...tedy by se měla bát v podstatě jen peggy ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě je to horší než běžná chřipka. To už bylo prokázáno. Panika rozhodně není na místě, ale tohle zlehčovaní je přesně to, co z to například v Itálii udělalo takovej průser.
Reagovat
peRFect
Vždycky, když vidím obdobný koment, tak si vzpomenu na Okresní přebor a hlášku: jsou televizáci doktoji?"
Jo, je to chřipka, ale s 10-100x vyšší umrtností a poměrně rychle mutujícím virem, ty édo.
Reagovat
Andrew89
na který umírá 99% lidí, kteří mají více než jeden vážný zdravotní problém...až to bude kosit zdravou populaci, tak pak bych panikařil.
Reagovat
Andrew89
tím to nezlehčuju, ale když už tak říkejme kdo je riziková skupina a kdo na to skutečně umírá
Reagovat
lvicek
To je sice pravda, ale u chripky je to prece taky tak. Chripka taky "nekosi" zdrave lidi ve strednim veku. A i presto je tady smrtnost nasobne vyssi, z cehoz vyplyva, ze pro vsechny (v prumeru!!) je ten prubeh horsi. Btw. vzpominate na zpravu, ze v Cine zemrel ten doktor, ktery jako prvni ohledne koronaviru varoval? Videli jste jeho fotku, ktera probehla medii? Pripadal vam jako nemohouci clovek stizeny mnoha zdravotnimi problemy? Ono to opravdu nebude jen tak, ze umiraji ti vazne nemocni. Jestli jste ho videli, jak vypadal, tak se mozna zacnete bat trochu vic....
Tim teda nechci rict, ze se maji zrusit hned vsechny turnaje, to si musi organizatori zvazit sami. A zruseni turnaje v den, kdy ma zacit kvalifikace, to je mi teda uplne nejasne, vzdyt tam muselo uz hromada lidi prijet, co je to za blbost?? Proc to nezrusili treba minuly tyden?
Reagovat
peRFect
Ale já o panice, nebo vykupování regálů nic nepíšu.
Nicméně určitě i ty máš rodiče, či prarodiče. Tebe to jen štrejchne rýmou a je to může zabít. Kapíš tu pointu o co vlastně jde?
Reagovat
smazaný uživatel
Opět se objevují dezinformace, že nejmladšímu mrtvému v Itálii bylo 76 let. Ne. Data o mrtvých za 24 hodin:
0-49 let: 1
50-59 let: 1
60-69 let: 14
70-79 let: 39
80-89 let: 60
Nad 90: 18

Podle dat WHO nejrychleji umírají ti nejstarší, Umírá se 3-8 týdnů
Reagovat
Frick
Tam by snad ten Covid neměl šanci přežít.

Hm - proč by se to vlastně nemohlo odehrát tam obojí?
Reagovat
peRFect
Tak Roger nehraje, takže mi to ani nevadí.
Nicméně koukám, samej doktor tady...
Reagovat
smazaný uživatel
Zo zrusenia turnaja, ked tam nehra jeho kon, sa moze tesit naozaj len fanatik a clovek, ktory tenis nemá rad ako taký.
Reagovat
smazaný uživatel
Že to říkáš zrovna ty tvl.

Když nehraje Nadal, tak tě tady měsíc není a když hraje, tak jsi fanda i turnaje v Horní Dolní protože tam startuje tvůj kůň.

Jakmile vyhučí Nadal, tak zase zmizíš jako pára nad hrncem.

Že si nevidíš do huby, to je fakt neskutečné.
Reagovat
smazaný uživatel
Vytrhnuté z kontextu, ako bežne. Aj po vypadnuti Nadala si tenis odsledujem, najme SF a finále, hodnotil som tu milion zápasov minulu sezonu, lahko dohladatelné...

Akurat si zo seba zas spravil vola, mohol si byt bez toho.

Ale pre cloveka s uz tak nizkym TP rankingom je tento jeden fuck up zanedbatelný.
Reagovat
smazaný uživatel
A taky je dohledatelných nespočet důkazů o tom, že nevíš o čem mluvíš.

Mě stačí, že si o Tsitsipasovi po finále v Barceloně 2018 napsal "Nepoznám toho hráče, ale buďem ho sledovat". To už byl v TOP100.

Hraješ si na inženýra a vševěda, přičemž víš hov-no. :)
Reagovat
Pe3k
lol trocha nadhledu Petržalko :)
Reagovat
peRFect
Aha, takže pokud nesleduji turnaj, protože na něm nehraje můj favorit, tak nejsem fanda tenisu, ale fanatický fanoušek jen toho mého oblíbence.
Takže ty sleduješ vše? To musíš bejt dobrej sobec, zejména k vlastní rodině.
Reagovat
smazaný uživatel
H0vno sleduje, když nehraje Nadal/Federer, tak o něm není slyšet týdny.
Reagovat
Krisboy
... už je to tady :(
Reagovat
jirkaS
https://pics.me.me/so-homer-simpson-had-already-predicted-the-avengers-4-title-38432492.png
Reagovat
Krisboy
...zase měl pravdu! :)
Reagovat
jirkaS
zde zhodnocení plyšáku
https://media.giphy.com/media/l2Je6M70RqXbcxN0A/giphy.gif
Reagovat
Andrew89
tohle rozhodnutí je absolutní nesmysl. Zrusit trunaj a myslet si, že ho dají v kalendáři jinam ..jsem teda zvědavej kam . Pokud teda něco takového kvůli té neskutečně zbytečné hysterii mělo být, tak měli jít model ala Nové Město a udělat to bez diváků. Přijde mi to docela nefér vzhledem k hráčům.

Co se týče té chřipky, evidentně se to šíří pouze tam, kde k tomu jsou podmínky, vadí tomu teplo, takže se nebojím že by byl ohrožen třeba takový W nebo Uso..vesměs všechny turnaje v létě. Jaro? tot otázka, ale věřím, že turnaje budou..otázka jestli s nebo bez diváků, ale rušit to celé...to je vážně nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nechápu proč teda nezvolili hru bez diváků, obzvlášť když už tam všichni hráči jsou.
Reagovat
ttopi
Nebude to proto, že bez diváků nebudou zisky a tudíž nebude na prize money?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za televizní přenos utrží mnohem víc.
Reagovat
safi1313
Jako bez diváků tenis? Do marketingu nevidím ale tipuju ze ne všechno dokážou utáhnout sponzoři .. a bez diváků i tech sponzorů ubyde
Reagovat
Andrew89
no takhle ten turnaj nebude vůbec :D takže...
Reagovat
spaniel
Tady se jen potvrzuje zname no Federer, no tennis.
Reagovat
Kozoroh
Bude spousta hořkých příspěvků tady i na zahraničních fórech, pokud koronavirus 'zachrání' Federerův GS rekord. Zejména Nadal fans budou prskat vzteky, pokud zruší RG 2020.
Reagovat
ttopi
Nevěřím ve zrušení GS. To raději řeknou, že se bude hrát bez diváků. Lobby za Nadala bude obrovské.
Reagovat
peRFect
Tak FO je prakticky zrušené. Ve Francii jsou zrušeny všechny akce s účastí nad 1000 lidí (jsou zrušeny, nikoliv že by byly pořádány bez lidí).
Takže pokud FO bude, tak jen proto, že šířený ty s*ačky opadne.
Reagovat
Aneri
Doufám, že se to do FO nějak vyřeší. Už máme letenky :-)
Vstupenky se mají začít prodávat 25/3. Tak uvidíme, jestli začnou ....
Reagovat
Pe3k
LOL, ty pořád myslíš jen na rekordy, jako kdyby tenis byl jen o tom, demence prostě...
Reagovat
turista
Vypadá to tak, že není Federer, není tenis.
Reagovat
steve79
Tohle je docela šok. Myslím si, že určitě zruším Monte Carlo, Řím a možná Frech Open.
Reagovat
EllNino
Nerus nic :))) prosim
Reagovat
steve79
:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
FO o zrušení zatím vůbec neuvažují.
Reagovat
EllNino
Tak je březen ... RG je v květnu ... jsem zvedav na turnaj v Praze
Reagovat
steve79
To máte pravdu, ale podívejte se jak se to rychle šíří.
Reagovat
steve79
Našel by se někdo, kdo by dokázal Rafu porazit na Frech Open - koronavir :D:
Reagovat
turista
Novak Djokovič. Ten byl jako 12 letý kluk zvyklý trénovat v Bělehradě za války v roce 1999. Když přiletěl americký bombardér tak se museli jít schovat do krytu, přečkat bombardování a pak šli zase trénovat. Tuhle průpravu Rafa za sebou nemá. Sice ho strýček Toni trápil na tréninku, ale hmotnou nouzi a válečný stress nikdy nepoznal. Nadal pocházel z bohaté rodiny. Jeho táta byl úspěšný podnikatel.
Reagovat
Kozoroh
Podle zpráv ze včerejška mělo IW proběhnout podle plánu, s několika opatřeními, viz ručníky. Věci se mohou z hodiny na hodinu změnit.
Reagovat
Frick
A to jsem si říkal, jak je celkem dobrý, že teď se tenis na 4 týdny uklidí do USA, kde to zase tolik neřádí (ano, jsou tam případy, ale ty čísla tak alarmující nejsou) a vono toto!

To už přestává bejt sranda.

kdy se naposledy zrušil takto velkej turnaj?
Reagovat
EllNino
Nikdy podle mě ...
Reagovat
SwissMaestro
Lidi, média z toho dělají mnohonásobně větší hysterii než si to zaslouží....už jen novinky včera byly za hranou etiky
Reagovat
EllNino
To vim moc dobře :) ale že to zruší i v USA mě taky překvapilo, tim v podstatě zrušili celou antukovou Evropu :/
Reagovat
SwissMaestro
docela mě děsí jak je lidstvo ochotno některé věci brát.......co se bude dít až přijde něco horšího
Reagovat
EllNino
Davova psychoza no, media jsou dneska neskutečný svinstvo
Reagovat
Kozoroh
Psal jsem to v diskuzi pod článkem o Biance, je to poprvé v 30-leté historii turnajů ATP Masters, co byl zrušen chystaný turnaj.
Reagovat
EllNino
Nemeli by si hráči a hráčky tyhle body z turnaju, které se neodehrají, prenest do dalšího roku? Protože jinak v tom bude desnej binec, pokud ty body budou vsem padat bez možnosti si je nekde uhrát ... Treba takova Marketa Vondrousova obhajuje v IW, Miami, Rime, Istanbulu a Pařízi vsechny svoje body ... pokud si je nebude mit možnost uhrát, vypadne ze stovky, aniž by se mohla porvat o alespoň část z nich
Reagovat
smazaný uživatel
IW je připraveno turnaj odehrát v jiném termínu. Body se zřejmě odečtou.
Ale co bude neví zřejmě nikdo.
Reagovat
Andrew89
no ono ani není kde...takže si to můžou dát kam chtěj, otázka kdo jim tam přijede, když je do toho ještě olympiáda:)
Reagovat
EllNino
Jiny termín ... :)) jak usmevna představa najit v kalendáři volnych 14 dni
Reagovat
Andrew89
asi tak
Reagovat
Herbert_Hoover
Zruší sranda přípravné turnaje před Wimbledonem :))
Reagovat
milik254
Je dost možné, že se uvolní místo v kalendáři během podzimní tůry v Číně
Reagovat
Krisboy
V prosinci je taky místa dost :)
Reagovat
Kozoroh
Pokud ATP/WTA nevydá zvláštní rozhodnutí o zmrazení žebříčku, tak body se budou odečítat, tak jako vždy, když tenista neobhajuje body kvůli zranění či nemoci. Otázka je, kolik turnajů bude zrušeno, čím víc jich bude, tím bude větší nátlak hráčů na ATP/WTA na zmrazení žebříčku. Uvidíme, co se stane.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak len dnes vysla správa, rebricek sa pravdepodobne zmrazí.

Miami, Monte Carlo a Rím sú podla mna 100% zrusené.

Barcelona, Madrid a Pariz by to mohol dat.
Reagovat
turista
Asi máš pravdu. Asi tak nějak to bude. Itálie prostě měla smůlu, že se to tam z Evropy dostalo nejdřív a v tak velkém měřítku ta infekce. S nástupem letních teplot se výskyt tohoto onemocnění bude pomalu snižovat.
Reagovat
SwissMaestro
Ubohé
Reagovat
PetaM
Ukončete celou sezónu 2020 a bude klid :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist