Turnaj v Los Angeles končí, stěhuje se do Bogoty

21. 11. 2012, 12:47
Aktuality 54
Tenisté přijdou od příští sezony o turnaj ATP v Los Angeles. Pořadatelé podniku se v době ekonomické krize nedokázali vyrovnat s poklesem zájmu sponzorů a prodali práva na jeho pořádání skupině zájemců z Bogoty.
Turnaj v LA končí

Vedle ekonomických problémů se turnaj potýkal i s klesajícím zájmem fanoušků, přestože od roku 2007 hrál ve finále pokaždé alespoň jeden domácí tenista a Američan Sam Querrey vyhrál tři z posledních čtyř ročníků. Posledním hřebíčkem bylo, když se dva hlavní sponzoři Farmers Insurance a Mercedes-Benz rozhodli neobnovit své smlouvy.

"Nikdy by nás nenapadlo, že přijde chvíle, kdy nebudeme mít žádné nabídky, které by turnaj udržely v Los Angeles. To bylo velké překvapení," řekl serveru tennis.com ředitel turnaje Bob Kramer.

Turnaj se na kurtech v Los Angeles pořádal od roku 1927 a mezi jeho vítěze patří legendy jako Rod Laver, Arthur Ashe, John McEnroe, Jimmy Connors, Pete Sampras či Andre Agassi. V posledních letech ale kvalita přihlášených hráčů klesala.

"Celý problém je v tom, že (tenisový) okruh stojí na evropských hráčích a turnajích," posteskl si Kramer. "Peta (Samprase), Michaela (Changa), Jima (Couriera) a Andreho (Agassiho) zkrátka zatím nikdo nenahradil. Měli jsme přístup ke dvěma z pěti, šesti nejlepších hráčů, teď k žádnému."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

54
Přidat komentář
VlS
Vzpomeň na Obelixe - dneska bych si dal jen kanečka, husičku a tucet kuřátek, držím zrovna dietu ;-O. 40 telátek mi přijde nevkusné - kdo bude pít tolik nadbytečného mléka? A kdo by tomu věřil? No telátko přece :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
jsem tu správně na tenise, nebo jde snad o vývařovnu u Boučků, telecí ledvinka + šťouchanej brambor, politý výpekem...
Reagovat
smazaný uživatel
Nastuduj závislost mezi nandronolem a telecím. Pak se můžem spolu bavit.
http://www.telegraph.co.uk/sport/othersports/drugsinsport/8034608/Sporting-drugs-test-failures-eight-most-unusual-explanations-from-veal-to-Vicks-inhalers.html#
Reagovat
smazaný uživatel
tuhle rovnici neznám, Dušane...standardně telecí ledvina, podlívaná výpekem, v závěru pavučinec plyšový...jemná, houbová chuť. Za týden dej vědět
Reagovat
smazaný uživatel
ty raděj nereaguj, Wawrinko)))..cvič, ať seš u bekendu správně nohama a netřískáš do toho jak telecí, Myrku...Praha - Hodkovičky rulez, babolatka, bleděmodrý fusky head, potítko wilson, botky prestige...pousmání, oba koutky nahoře, Ríšo...
Reagovat
gigin
Já bych se aspoň chvíli chtěl mít, jako ty :))
Reagovat
tito
vždyť někdy tomu tak ve skutečnosti opravdu je...:-)))
Reagovat
gigin
Ty taky nereaguj Hynku :)) Máš sice Tipsův bag a Rafovu čepičku, ale cvič bekhend, Viléme. Doufám, že už máš novou Babolatku, až přijedu zase dáme mač. Jarmila nám natočí pivo v černých šatičkách.... Dej si to v hlavě dopořádku...
Reagovat
tito
Ty ses nám rozjel Toníku, ale co ti zásadně uňiqlo je to, Ferdinande, že forhend, bekhend je v rukách a ne v hedě, tudíž ba-Bolatku netřeba. Jarmila zatím mění trubky, prádlo nové, vypasované, telecí v chlaďáku a léto již není tak vzdálené..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co včera večeře? Snědl's ji celou? Já bych 20 telat nedal.
Reagovat
gigin
40!! Psali, že norma je 40.
Reagovat
smazaný uživatel
Já zas tak moc nedopuju, tak nejsem v tom tak zkušený. Pro mě je strop těch 20 telat.
Reagovat
Fandina
Tak nedopujte vůbec, je to k ničemu a znehodnotíte tím, to co umíte i bez toho.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se to nějak okecá. Kdo by taky věřil, že sním 20 telat denně.
Reagovat
Fandina
janekda záleží na tom, komu se vymlouváš ... úsměv
Reagovat
gigin
No, já mám panickou hrůzu z jehel, takže si dávám ty telata. Navíc nemáš dopichané žíly, takže působíš věrohodně a nenápadně. Akorát si trochu bachratý.
Reagovat
Fandina
gigin já se zase strašně bojím, že na to někdo přijde, tak na to kašlu.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc je to:
nenápadnější - kupovat telecí nebo nandronol
snáze dostupné - farmu mám kousek za městem, dýleři pořád v krimu a do Španělska se mi pořád jezdit nechce
nenáročnější - člověk aby byl pořád v obraze, jaké jsou nejnovější preparáty, které se nedají odhalit
zcela přírodní a jak píšeš bezbolestné.

Jsi trochu při těle, ale po sezoně to de dolů, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
sory za 3x "pořád". Pořád dělám tu chybu, že si pořádně po sobě nepřečtu komentář.
Reagovat
gigin
No, ono i ve věci telat jde vývoj kupředu. Hovoří se o telecím v tabletách. Dokonce pro infantilní jedince (jako např. já) budou tablety ve tvaru telátka.
Pořád 3x - to je jeden z nežádoucích účinků. Nedělal bych z toho ale nějaké drámo.
Reagovat
smazaný uživatel
Gigin :-))

Fandina -- tak počkej, až bude dopink formou genový manipulace, četla jsem o tom, že se na tom tajně pracuje, nebude to vůbec zjistitelné, protože tvoje tělo si ty látky přirozeně vytvoří a odbourá :-)
Reagovat
darek.vrana
Kéž by se někdy zase objevil turnaj u nás... Tenisová velmoc, sice teď "vládneme světu", ale nemůžeme si dovolit ani uprděnou dvěstěpadesátku.
Reagovat
smazaný uživatel
šetř, barde, střádej a až budeš mít 50 milionů, přijď, zúčtujem spolu...
Reagovat
smazaný uživatel
No veru, čo by sme za to dali, keby bola aspoň 250-ka v Prahe či v Bratislave. Ale ktovie aký by bol záujem ľudí, na Štvanicu na challenger chodilo strašne málo a rovnako aj na Slovak Open.

Okej, beriem, je to challenger ale otázka znie - nalákali by sa ludia na takýto turnaj ? Alebo by to dopadlo s návštevnosťou ako niekde v Moskve či v Petrohrade.

O peniazoch nehovoriac, zorganizovanie turnaja by som videl brutto niekde na úrovni 1 milióna eur, možno tesne pod. Ale niečo také tu v strednej Európe strašne chýba ...

Jediný geograficky blízky turnaj ATP je Erste Bank Open vo Viedni (to je pre mňa aspoň malá náhrada, napokon hodina cesty nie je až tak veľa). Okrem Viedne úplná tma.
Reagovat
darek.vrana
Před 15 lety byly u nás dokonce dva atp turnaje, v Praze a v Ostravě, a byly super. Ostrava měla i hvězdné obsazení včetně Agassiho, Beckera a dalších. S návštěvností myslím problém nebyl. Škoda, a teď už i ten ženský turnaj zmizel...
Reagovat
smazaný uživatel
černošek 250ku odhadnul na 50 mega, tedy skoro 2 miliony eur. na to tady sponzora prostě nenajdeš. a návštěvnost byla bídná i když se tady objevila na debla navrátilová.
Reagovat
darek.vrana
Já nevím, ale když si to můžou dovolit Kolumbijci, Chorvati (hned 2 turnaje), Srbové, Rumuni a další... To mi neříkejte, že jsme na tom hůř než oni.
Reagovat
Fandina
Tak třeba by se mohli na to dostat peníze ze státu, když na to nejsou sponzoři.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
megaúsměv
Reagovat
gigin
To by musel být turnaj "svatých". Stát se po 23 letech vyrovnal s církvemi, Klaus nechal restituce projít. Podle navrhovaného zákona by měl stát vrátit církvím majetek v hodnotě 75 miliard a během třiceti let proplatit 59 miliard v paušálních náhradách (s inflací až 96 miliard).
Reagovat
Fandina
potkan a proč ne peníze od státu, nebo z nějakých fondů, kdoví jak se to řeší jinde, nemusí to být celé, ale částečně?
Reagovat
Fandina
gigin dala jsem to tady jen jako námět do diskuse, i když třeba ty chalengery, co se dělají na Štvanici, také něco stojí a kdyby se to přelilo v 250 může to být větší přínos, hlavně co se týká zajímavosti pro hodnocení jak bodové, tak finace pro tenisty ... úsměv
Reagovat
Fandina
Ale na druhé straně, raději bych viděla když už peníze, tak asi do mládeže. Snad zase budou FED a DC a fanoušci budou mít kam jít a třeba turnaj holek na Spartě nebo i ta Štvanice pro skalní fandy je také super, vždycky je tam nějaké dobré obsazení, našich určitě. A v Prostějově se také hraje super obsazovaný chalenger kluků zjara.
Reagovat
smazaný uživatel
Obsazený je dobře. Horší je to s výsledky hvězd.
Reagovat
Stan_Borowitz
nebo fotovoltaický turnaj... tam tuším platíme za tunel tisíciletí zhruba stejnou částku, jen s tím rozdílem, že každoročně.

Možná že by to ale šlo přes fondy EU. Kdyby se ten turnaj nazval třeba "Podpora rozvoje transregionální spolupráce a diverzifikace multikulturality v překonávání stereotypů genderového vnímání 250", tak by klidně mohlo takových 20 mega (v eurech, samozřejmě) vypadnout. A dali by se tím pádem zaplatit i Federer s Nadalem a Djokovičem.
Reagovat
smazaný uživatel
Famózní!!! Normálně jsi mě nahlas rozesmál! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.brisbaneinternational.com.au/2012/11/worlds-top-women-set-for-brisbane
tohle bude hodně zajímavé :D
Reagovat
tommr
to je opravdu mimořádně silně obsazenej turnaj - máme se na co těšit ... :)
Docela mě překvapilo, že se tam přihlásila i Petra Kvitová. Na jednu stranu jsem sice rád, ale na druhou stranu nevím jestli by nebylo rozumnější přihlásit se spíš do Sydney kde bude podstatně menší konkurence a tudíž i větší šance na úspěch a body ... :)
Reagovat
VlS
Sydney je týden po Brisbane, čili účast na obou se nevylučuje
Reagovat
tommr
to je sice pravda, ale pochybuju, že by Petra před AO zvládla oba turnaje. Do Sydney je ze špičky zatím přihlášená pouze Li Na, Stosurová a Wozniacká ...
Reagovat
smazaný uživatel
Že Petra bude hrát v Brisbane je víceméně jasné od doby, kdy vyšlo s Tomem nebudou obhajovat Hopman Cup. Neřekla to exaktně, ale zmínila se, že na stejný termín už má turnaj. Otázka za zlatého bludišťáka: který by to asi tak měl být, když se v daném termínu hraje akorát Brisbanne? ;-)
A pokud letos zvládla Hopman cup i Sydney, není důvod si myslet, že by příště nezvládla Brisbanne i Sydney.
Reagovat
George_Renel
Myslím, že Sydney může mít jako slušný back up. Pokud v Brisbane vypadne v 1. - 2. kole, s radostí jí určitě na Sydney dají divokou kartu a bude dobře rozehraná na AO.
Reagovat
tommr
ve stejným termínu jako Brisbane se hraje i tradiční turnaj v Aucklandu a nově i ve Shenzenu ...
Jinak máš sice pravdu, že loni Petra stihla před AO jak HC tak i Sydney, ale vzpomen si taky jak pak dopadla ...
Reagovat
tommr
nejspíš to nakonec dopadne jak píšeš. Myslel jsem ale, že si Petra po zkušenostech z letoška bude chtít přípravu na novou sezonu co nejvíc protáhnout a začne hrát až v týdnu bezprostředně před AO ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi mi něco uniklo. Jak pak dopadla? Já si matně vzpomínám, že těsně prohrála s Šarapovou a třeba Kirilence dala kanára...
Reagovat
tommr
Petra letos zahájila sezonu příliš brzo i když dostatečně nevyléčila achilovku a měla málo natrénováno. Projevilo se to už při FC proti Německu kdy si stěžovala na únavu a bolesti achilovky. Pak musela postupně vynechat Paříž, odhlásit se z Doha a pak dokonce kvůli nemoci i z Dubaje ...
Reagovat
smazaný uživatel
A teď na podzim skoro vůbec nehrála a onemocněla. V Americe, kde jí to absolutně nesedí vyhrála 2 turnaje. Ve Wimbledonu na OH prohrála s Kirilenko. Jindy dala pauzu, trénovala kondici, aby pak byl její pohyb zoufalý.
Já beru Petru jako přírodní úkaz, kdy nevíš dne a hodiny, co bude. A nějakou logikou, jako náročný první měsíc v sezóně => budoucí problémy, bych už moc neřešil.

Spíš ať hraje, co nejvíc. Výsledkově jí to i tak vyhovuje.
Reagovat
tommr
svým způsobem máš pravdu - Petra je opravdu takovej přírodní úkaz na kterej se nedají aplikovat normální měřítka. Takže nezbejvá než doufat, že to co jí loni zadělalo na budoucí trable jí letos naopak nakopne k lepším výsledkům ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Brisbanne je ale z těch turnajů nejprestižnější, pokud vím. Co se týče Petřiných výsledků po HC, dvě semifinále myslím hovoří za vše.
A myslím, že už jsme se snad shodli v tom, že Petra je ten typ hráčky, které spíše vyhovuje herní zápřah než dlouhé pauzy.

Nikdo nechce, aby hrála, když není zdravá. Ale to si musí říct sama, že se necítí v pořádku, nikdo jiný to za ní udělat nemůže.
Reagovat
dadaft
souhlas. když se bude Petra cítit dobře, ať hraje co nejvíc. stejně přijdou turnaje, kdy ji skolí zdravotní problémy, protože zkrátka to zdravíčko nemá takové jako třeba Vika. astma, štítná žláza... - dá se s tím žít, dá se s tím hrát, ale problémy se asi budou proplétat celou kariérou...

ale doufám, že ještě minimálně jednou uvidím Petru s grandslamovou trofejí nad hlavou...
Reagovat
smazaný uživatel
To bude mít Feli Lopez radost :)
Reagovat
smazaný uživatel
Problém v obsadení turnaja v LA vidím aj v nesprávnom čase. Bohužiaľ kalendár je tak naprataný, že na podobné turnaje zostane miesto len v neatraktívne obdobie, myslím že tento konkrétne vychádza na powimbledonovskú siestu, kedy väčšina špičky odpočíva.
Reagovat
seshitec
přesně tak a hlavně turnaje Masters defacto odsoudili tyto menší turnaje na absolutní okraj zájmu špičky....teda pokud to nezasponzorujou jako třeba v Pekingu nebo Tokiu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist