Turnaj WTA v Hongkongu se kvůli demonstracím hrát nebude

13. 9. 2019, 10:06
Aktuality 1
Tenisový turnaj žen v Hongkongu se kvůli aktuální situaci ve městě v obvyklém říjnovém termínu hrát nebude. Organizátoři po dohodě s vedením ženské asociace WTA odložili Hong Kong Open kvůli trvajícím masovým protestům na neurčito.

Turnaj se měl hrát od 5. do 13. října na venkovních kurtech ve Victoria Parku, kde se často shromažďují demonstranti. V Hongkongu už několik měsíců protestují miliony lidí proti vlivu Číny, politickému systému v zemi a policejnímu násilí.

"Ve světle současné situace musíme oznámit odložení turnaje," uvedli dnes organizátoři a WTA. "Usilovali jsme o udržení nejvyššího standardu turnaje pro všechny účastníky, především pro hráčky a fanoušky. Po četných diskuzích jsme nicméně usoudili, že hladký průběh turnaje bychom mohli lépe zajistit až v pozdější době."

Tenisový turnaj žen v Hongkongu se s dvěma desetiletými přestávkami hraje od roku 1980. V jeho prvním ročníku po druhém návratu do kalendáře v roce 2014 na něm hrála Karolína Plíšková finále dvouhry a s dvojčetem Kristýnou získala titul ve čtyřhře.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
je paradoxní, že WTA se snaží nacpat co nejvíc turnajů do Číny a pak se v HongKongu nemůže kvůli roztahovačným a agresivním Čínanům hrát ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist