Turnaj WTA v Praze láká na skvělé obsazení. Přijet by měly Kvitová a vítězka French Open Krejčíková

16. 6. 2021, 16:19
Aktuality 39
Čerstvá grandslamová šampionka Roland Garros Barbora Krejčíková, Petra Kvitová či Švýcarka Belinda Bencicová by měly přijet v týdnu po Wimbledonu na pražský turnaj okruhu WTA. Akce Livesport Prague Open se nově uskuteční na tvrdém povrchu a hrát se bude na kurtech areálu Sparty ve Stromovce i v přítomnosti fanoušků od 12. do 18. července.

Mezi přihlášenými na turnaj s dotací 235.238 dolarů jsou vedle tria ze světové dvacítky dvouhry - Kvitová (11. WTA), Bencicová (12.), Krejčíková (15.) - z českých hráček také Markéta Vondroušová (41.), Marie Bouzková (50.), Kateřina Siniaková (75.) a Tereza Martincová (90.).

"Seznam přihlášených hráček je velmi atraktivní a pro diváky, kteří budou mít letos do areálu přístup, slibuje skvělou tenisovou podívanou," uvedl ředitel turnaje David Trunda v tiskové zprávě. Ze zahraničních tenisek jsou na listině pro Prahu i Ons Džabúrová (24.) z Tuniska či Rusky Darja Kasatkinová (35.) a bývalá světová dvojka Vera Zvonarevová (97.).

S ohledem na protiepidemická opatření budou na všechny hrací dny včetně kvalifikace nutné vstupenky. Na rozdíl od předešlých let, kdy se platilo jen na finále. "Cílem je regulovat počet osob na tribunách a před areálem. Nechceme, aby docházelo ke shlukování většího počtu fanoušků, kteří nebudou mít potvrzený vstup do hlediště. Jeho kapacita bude tisíc diváků," vysvětlil Trunda.

Týdenní permanentka bude stát 750 korun, celodenní vstupné od pondělí do středy sto korun, od čtvrtka do soboty 200 a na finále přijde lístek na 300 korun.

Prague Open se jako turnaj okruhu WTA hraje od roku 2015. Předešlé ročníky se konaly na antuce a většinou na přelomu dubna a května. První vítězkou byla Karolína Plíšková, o rok později uspěla Lucie Šafářová a v roce 2018 Kvitová. O sezonu dříve hrála finále Kristýna Plíšková a v roce 2019 Karolína Muchová. Loni turnaj nebyl kvůli koronaviru, ale na podzim se na Spartě turnaj WTA přeci jen hrál, v srpnu bylo do kalendáře narychlo zařazené Prague Open.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
Tiebraker
Zase, už snad potřetí v řadě, vynechá tuzemskou akci, protože málo peněz, co? Namyšlená pizda. smile
Reagovat
lvicek
No tak jak bylo receno nize, zrejme se nemuzou ucastnit soucasne Petra i Karolina, protoze byly obe na konci roku v top 10 (nevim teda proc je to podle konce roku, ale zrejme to tak je). Verim tomu, ze organizatori se nejspis snaze domluvi s Petrou...
Reagovat
FulnekUltras
tak to rozhodně
Reagovat
Nenela
Musi se proste s Petrou stridat, kazdy rok jedna
Reagovat
lvicek
No pristi rok uz to mozna nebudou muset resit :D.
Reagovat
Jan
Protože se Kvitová utká s Krejčíkovou ve finále Wimbledonu, obě se odhlásí pro únavu. smilesmile
Reagovat
Frick
Nejsem žádnej duhovej sluníčkář, ale mrzelo by mne, pokud někoho má, aby ho/jí nemohla/nechtěla zmínit kvůli tomu, že je stejného pohlaví.
Reagovat
Matej4732
Asi mi něco uniká. Co se děje?
Reagovat
PetaM
Fricek si chce vyhonit nad lesbickým pornem. O ničem jiném to není. :D
Reagovat
EllNino
má přítee ne? Byl s ní i v Dubaji snad
Reagovat
Matej4732
Nebyl to její brácha?
Reagovat
EllNino
to nevím
Reagovat
Frick
Nikde o žádném partnerovi nebyla řeč.
Reagovat
milik254
Aby HO nemohla zmínit, protože je stejného pohlaví?
Reagovat
FulnekUltras
ve WTA by to nebylo nic převratného
Reagovat
Torn
Já mám pocit, že Bára je single...ona je dle mého hrdá teta, má snad synovce a neteře, takže čas tráví s rodinou. Nemá čas na nějakého upoceného chlapa! A ani na Fricka. :D
Reagovat
Frick
smilesmilesmile
Reagovat
Mony
No jo, se Stvanici to nevypada smile
Reagovat
Frick
Turnaj na hardu. Turnaj se bude pořádat v době, kde se hodí, aby se neshlukovali lidi, ale ne - ono se MUSÍ STAVĚT LEŠENÍ ve Stromovce, v jehož útrobách se tlačili lidi zcela pravidelně.

Byl jsem loni na centru - bylo to v úplně v pohodě - lidi by si krásně chodili v klidu po vnějším ochozu pro občerstvení atp., prakticky by nemuseli ztrácet kontakt se hrou. Dispozice stánku na Štvanici jsou super. Plus ČLTK na ochozu malýho centru vybudovalo skutečně už dost dobrý regenerační zázemí. Opravdu něvěřim, že by ČLTK to na 10 dní nepůjčila.

Před nějakejma 3 rokama jsem se na to ptal Šavrdy a on mi řikal, jak by neměl nic proti tomu to půjčit i Černoškovi.
Reagovat
Mony
Centr není CLTK, ale tenisového svazu
Reagovat
Frick
Centr ani nezmiňuji. U něj to mám jako samozřejmost, že neni důvod tam něco nepořádat
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
blixa
Muhehehehe ! Říkáme ti to pořád, chop se toho, zorganizuj, zařiď, zaplať ! a bude to. Nikdo to za tebe neudělá. Všichni jsou spokojeni v roli diváků smilesmile
Reagovat
Fandina
Co to meleš? Sparta dělá turnaj na svých kurtech, protože je schopná uspořádat turnaj.
Reagovat
Mony
Fuj.!
Reagovat
tommr
a to jako proč? Vždyt už je tam našich hráček víc než dost ...
Reagovat
Mony
Kdy se mohou ukázat českým fanouškům? Djokovic
je jiný kalibr a Bělehrad nevynechava.
Reagovat
tommr
všechny tři tebou jmenované hráčky si už v Praze v minulosti svoje odehrály ... smile
A jakej smysl by měla účast Karolíny Plíškový když už je tam přihlášená Petra Kvitová a pro tyhle hráčky nic jinýho než titul z takovýho turnaje nedává smysl? Jen by si tam navzájem překážely ... smile
Reagovat
Mony
Hlavně Muška mě zklamala
Reagovat
Matej4732
Tak prostě po Wimbledonu budou chtít šetřit síly na LOH (Karolína a Karolína), ta startovací listina nakonec bude stejně vypadat úplně jinaksmile
Reagovat
blixa
Na malým turnaji máš od WTA limity. Nevím, jak to vychází, ale všechny český hráčky tam určitě startovat nemůžou, ledaže by zdvojnásobili částku (to už jeden rok taky bylo aby tam mohlo být víc češek)
Reagovat
lvicek
To jo, ale netyka se to jen top10?
Reagovat
blixa
Určitě ne. Já jsem to míval naštudovaný ale už jsem to sakra zapomněl, ale sahá to rozhodně hlouběji než do top 10.
Reagovat
Mony
Na WTA 250 max 2 hračka TOP 10, jinak nutno zvednout příze money. O jiném omezení nevim
Reagovat
Mony
1 hračka TOP10, omyl
Reagovat
tommr
neznám všechna ta omezení přesně, ale vím určitě, že na turnaji WTA 250 nesmí startovat dvě hráčky top-10. A protože se to bere podle koncoročního žebříčku ve kterým byla Karolína šestá a Petra osmá má jedna z nich smolíka ...
Reagovat
lvicek
Musky se to ale netyka ;). No to je fuk, proste jich mame tolik, ze se neda ocekavat, ze se zucastni kazda :).
Reagovat
com
A Karolina jako nebude jo smile No ju vlastne nastesti omlouva, ze bude stale slavit svuj prvni grandslam smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile, Roger skončil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist