Turnaj žen v Bruselu končí. Kvůli penězům

11. 12. 2013, 20:11
Aktuality 15
Pouhé tři roky vydržel v turnajovém kalendáři žen podnik v Bruselu. Organizátoři antukového turnaje, který se konal týden před French Open, oznámili, že si další ročník nemohou z finančních důvodů dovolit.
Kaia Kanepiová

"Současná ekonomická situace a neustále rostoucí investice, díky kterým měly být splněny požadavky WTA, udělaly (z pořádání dalšího ročníku) těžký, téměř nemožný úkol," vysvětlili pořadatelé bruselského podniku své rozhodnutí.

Turnaj, který si svoji premiéru odbyl v roce 2011, lákal coby příprava na Roland Garros. Premiérový ročník opanovala tehdejší světová jednička Caroline Wozniacká, druhý titul získala Agnieszka Radwaňská, jíž v žebříčku patřilo třetí místo. Letošní podnik s dotací 250.000 dolarů, který poznamenalo špatné počasí a malý zájem diváků, vyhrála Estonka Kaia Kanepiová.

Vítězky turnaje v Bruselu:
2013 - Kaia Kanepiová
2012 - Agnieszka Radwaňská
2011 - Caroline Wozniacká
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
marika
Tak Rafa už hraje, prosím nemáte někdo nějaký link on-line? Nebo kde bych se mohla podívat? Díky moc!

http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/188252/online-ronaldo-proti-nadalovi-hraji-poker-v-praze-u-stolu-s-80-objektivy.html
Reagovat
Bob
Stejně tam většinou vyhrály pinkálky :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/news/article/3570960/title/video-sharapova-on-ellen
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, žes to tady zmínil. :) Už včera jsem viděl článek na stránkách WTA a chtěl jsem se na to podívat, ale nějak jsem se k tomu dostal až teď. Tahle talk-show je hodně známá a myslím, že Ellen je dost populární. Masha byla samozřejmě půvabná jako vždy a koukám, že do stejného dílu byla pozvaná i modelka Candice Swanepoel... Tak to byla mimořádná koncentrace krásy. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem pro psa :D

http://www.imagehosting.cz/?v=fototot.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uvolnenej termin pro turnaj WTA. Kez by to zkusila CR...Jsem zvedavej jake mesto ho dostane...
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by hezký, kdyby se nějaký WTA turnaj konal i v ČR, ale řekl bych, že v současnosti to nikdo nezaplatí..
Reagovat
smazaný uživatel
Letos manazerka, ktera porada ITF turnaj na Sparte letos rikala, ze by chteli udelat nejakej WTA turnaj v CR ale jedine volne terminy, ktere jim WTA nabidla byly spatne (uz si nepamatuju jake vubec). Ja si myslim, ze kdyby si je vazne WTA uz vybrala tak sponzori by se urcite nejaci nasly.
Reagovat
smazaný uživatel
V nabídce byl termín v týdnu před začátkem RG, tzn. stejně jako Brusel. Petra Langrová právě říkala, že řada dobrých hráček (včetně Češek) už týden před začátkem grandslamu nikde nehraje, a proto by byl turnaj v takovém termínu pro diváky nejspíš neatraktivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha...Tak se akorat trefili do cernyho mno...Kazdopadne i Brusel hraly docela dobre hracky a ten tedkon odpadl, takze si myslim, ze nejakym jinym turnajem ho budou chtit nahradit...
Reagovat
paulmara
Norimberk přesunuli na ten termín
Reagovat
smazaný uživatel
Ono jde o to, jestli by ten turnaj byl atraktivní i pro hráčky ze špičky, byť asi ne té nejužší. A řekl bych, že na to už by se peníze sháněly podstatně hůř..
Reagovat
tommr
ty nářky na nevhodnej termín jsou jen výmluvy, který mají zakrýt neschopnost nebo neochotu investovat do většího turnaje v ČR. Je přece jasný, že na víc než na turnaj kategorie International bychom se nezmohli a na ten by se nepodařilo přilákat hráčky ze špičky at už by se hrál v jakýmkoli termínu ... :)
Reagovat
tommr
opravdu? Kde si to sebral? Na oficiálním webu WTA zatím zůstávají Brusel i Norimberk v původních termínech:
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/TourCalendar_2014.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Peníze bohužel nerostou na stromě, smiř se s tím, že český tenis si v současnosti WTA turnaj dovolit nemůže..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist