Turnaje před Australian Open se možná odehrají jen v Melbourne

5. 11. 2020, 11:05
Aktuality 7
Australský tenisový svaz (TA) příští týden rozhodne o podobě lednového programu před Australian Open, který ovlivňuje koronavirová situace. Organizace Tennis Australia podle médií zvažuje, že kvůli omezenému cestování v rámci země uspořádá mužský turnaj ATP Cup, jehož premiérový ročník se letos konal v Perthu, Sydney a Brisbane, pouze v dějišti grandslamu Melbourne.

"Tenisté přijedou v polovině prosince, před začátkem (australského) léta absolvují dvoutýdenní karanténu a pak je čekají čtyři týdny tenisu. Buď bude všechno pouze v Melbourne, nebo budou turnaje v různých městech a potom Australian Open v Melbourne," řekl TA Craig Tiley australským médiím.

Organizátoři přípravných lednových turnajů v Brisbane, Adelaide a Canbeře uvedli, že se svými akcemi stále počítají podle plánu. "Děláme maximum možného. Spolupracujeme s vládou i místními úřady," uvedl ředitel turnaje v Adelaide Alistair MacDonald.

Tiley řekl, že TA požádala o to, aby tenisté mohli hrát turnaje za přísných hygienických podmínek i během čtrnáctidenní karantény po příletu do Austrálie. Povolení však ještě TA od úřadů nedostala.

"Naším cílem bude ochránit společnost, takže hráči by se pohybovali pouze mezi hotelovým pokojem a kurty, aby bylo zajištěno bezpečné prostředí. A samozřejmě se v této 'bublině' bude hodně testovat. Snahou bude vytvořit nejzabezpečenější 'bublinu' na světě," uvedl Tiley.

Čísla nově nakažených covidem-19 v Austrálii pomalu klesají, ale omezení ve vnitrostátním i mezinárodním cestování jsou stále v platnosti.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
misa
Společnost není nutné chránit před mnohokrát otestovanými sportovci, kteří navíc mají být dva týdny po příjezdu v karanténě.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Bude tam vedro 40 stupňů a oni řeší vir?

Vždyť i v těle lidského organismu, kdy imunita zvedne horečku na 39-40 stupňů, tak činí právě proto že to je teplota, při které viry(i bakterie) ztrácejí svoji obranyschopnost.

Měl jsem boreliozu(bakterie) a horké koupele ve vaně(45-50 stupnů pro jistotu) mi pomohly nejvíc na klouby, ve kterých se ty potvory drží.

Proto není vhodné horečky 37-39 potlačovat léky, jen se prodlužuje doba nemoci a utrpení. Mozek umírá až při 42 stupních, potlačovat horečku je vhodné tedy až mezi 40-41 °C.

Od Australanů bych očekával víc teda smile

https://www.youtube.com/watch?v=FwyXGi-UL9g&feature=youtu.be&t=1673
Reagovat
Gracias_Mendoza
...s takovými omezeními se jim na to Roger vyprdne a ohlásí comeback až v Dubaji nebo už vůbec smile
Reagovat
svetova.dvojka
ATP Cup zrušte ,za současné situace je to zbytečný a hlavně nadbytečný turnaj.

Před Australian open stačí bohatě 2 přípravné menší turnaje.
Reagovat
tommr
ATP Cup je zbytečnej turnaj i za normálních okolností natož ted. Australani by se měli hlavně snažit aby se mohly odehrát všechny tradiční přípravný turnaje a samozřejmě AO ...
Reagovat
Krisboy
ATP Cup byl naprosto skvělej. Jedna z nejlepších tenisových akcí tohodle divnýho roku. Že by se za současné situace okolo Covidu neměl konat, je samozřejmě jasné.
Reagovat
misa
ATP Cup je mužský turnaj, takže souhlasím s tím, že je úplně zbytečný :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist