Týden před US Open patřil Polákům! Ve Winston-Salemu slaví první titul Hurkacz

25. 8. 2019, 07:13
Aktuality 2
ATP WINSTON-SALEM - Generálky před US Open ovládli polští tenisté bez jediného dosavadního triumfu. Na vítězství Linetteové v Bronxu navázal o pár hodin později dvaadvacetiletý Hubert Hurkacz ve Winston-Salemu, když ve finále zdolal 2-1 na sety nejvýše nasazeného Francouze Benoita Pairea.
Profily hráčů
Hubert Hurkacz

Hubert Hurkacz prožívá průlomovou sezonu. V únoru v Dubaji si poprvé zahrál ve čtvrtfinále turnaje ATP, tento týden ve Winston-Salemu se z něj na čtvrtý pokus dostal a nakonec své snažení dotáhl až k životnímu triumfu.

Nejlepší polský tenista současnosti v úvodním vystoupení otočil duel s neslyšícím jihokorejským mladíkem Duckheem Leem, vyřadil španělského veterána Feliciana Lópeze, po boji udolal domácího Francese Tiafoea, přehrál nasazenou dvojku Kanaďana Denise Shapovalova a ve finále porazil 6-3 3-6 6-3 turnajovou jedničku Francouze Benoita Pairea.

"Ve druhém setu jsem hrál moc defenzivně, musel jsem přidat. Benoit je vynikající tenista, pro mne to je opravdu veliké vítězství. Snad ještě nějaká přijdou," radoval se Hurkacz, který se díky zisku prvního titulu z turnaje ATP posune na 35. místo světového žebříčku a o pět pozic vylepší své dosavadní maximum.


Jako poslední polský tenista vyhrál turnaj ATP Wojciech Fibak v roce 1982 v Chicagu. Letos je téměř dvoumetrový Hurkacz už 14. tenistou, který poprvé v kariéře vyhrál turnaj ATP. To je nejvíc od roku 1999, kdy svět poznal dokonce 16 nových šampionů.

Třicetiletý Francouz Paire marně usiloval o třetí letošní a celkově čtvrtý titul v kariéře. Dosud triumfoval třikrát na antuce.

Oba finalisté se nyní přesunou na US Open. Hurkacz začne proti Francouzi Jérémymu Chardymu, Paire, který skončil v prvním kole US Open pouze jednou z osmi účastí, bude favoritem proti Kanaďanu Braydenu Schnurovi.

• ATP 250 WINSTON-SALEM •
USA / Severní Karolína, tv. povrch, 807.210 dolarů
sobotní výsledky (24. 08. 2019)
• Dvouhra - finále •
Hurkacz (3-Pol.) - Paire (1-Fr.) 6-3 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
peek
Hubert je pro mě černým koněm USO
Reagovat
EllNino
víš jak je to s vítězi přípravných turnajů před GS
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist