Týden veteránů. Španěl López v Queen's Clubu slaví premiérový 'double'!

23. 6. 2019, 17:37
Aktuality 60
ATP QUEEN'S CLUB - Feliciano López znovu po dvou letech ovládl travnatý turnaj ATP 500 v londýnském Queen's Clubu. Zkušený Španěl ve finále udolal po bezmála tříhodinové bitvě Francouze Gillesa Simona a získal celkově 7. titul, z toho už čtvrtý na trávě. Tento týden tak na zeleném pažitu dominovali dva sedmatřicetiletí veteráni. López navíc večer ovládl i čtyřhru s Andym Murraym a poprvé v kariéře vybojoval obě trofeje z jednoho turnaje.
Profily hráčů
Feliciano López (© AFP)

Feliciano López se letos naplno věnoval své nové funkci ředitele turnaje v Madridu, což se projevilo na jeho postavení v žebříčku. Z jedenácti zápasů v hlavní soutěži turnajů ATP vyhrál jen tři a vypadl z první stovky.

Ke startu v Queen's Clubu tedy potřeboval divokou kartu, kterou dokonale využil a znovu si upevnil postavení nejstaršího vítěze londýnského turnaje. Nejstarším vítězem už byl při svém prvním vítězství v roce 2017.

Sedmatřicetiletý Španěl na trávě v Londýně vyhrál čtyři třísetové bitvy, k tomu mu pomohlo odstoupení zraněného Juana Martína Del Potra. Po obratech proti Maďaru Mártonu Fucsovicsovi a Kanaďanech Milosi Raonicovi a Felixi Augeru-Aliassimemu dnes udolal 6-2 6-7 7-6 Francouze Gillesa Simona.

Ve finále svou nenasazených hráčů měl López vítězství na dosah už ve druhém setu, v tie-breaku ale neudržel vedení 4-2 a o tři roky mladší Simon si vynutil třetí sadu. Ta došla rovněž do zkrácené hry, tentokrát ale López uspěl. 

Zisk titulu na divokou kartu naposledy v Londýně slavil před dvaceti lety Američan Pete Sampras.

Oba travnaté turnaje ATP 500 v tomto týdnu tak ovládli 37letí veteráni. López triumfoval přesně tři hodiny poté, co o pouhých šest týdnů mladší Švýcar Roger Federer zvítězil v německém Halle a stal se nejstarším vítězem turnaje ATP po 42 letech.

López slaví premiérový 'double'
López navíc v Londýně zkompletoval i premiérový 'double', neboť vyhrál čtyřhru na první společné akci s domácím navrátilcem po operaci kyčle Andym Murraym. Španěl přidal do své sbírky 5. deblový titul, Brit třetí.

V příštím týdnu má López naplánový start v Eastbourne, kde triumfoval v letech 2013 a 2014. Po náročných dnech v Londýně je ale jeho start nejistý.

• ATP 500 QUEEN'S CLUB •
Velká Británie / Londýn, tráva, 2.219.150 eur
nedělní výsledky (23. 06. 2019)
• Dvouhra - finále •
F. López (Šp.) - Simon (Fr.) 6-2 6-7(4) 7-6(2)
• Čtyřhra - finále •
F. López/A. Murray (Šp./Brit.) - R. Ram/Salisbury (USA/Brit.) 7-6 5-7 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

60
Přidat komentář
Mayo
Feliciano je veľký tenista.
Reagovat
Marduch
Boh vie či finále sledoval kamarát Rafa Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Feli ina vyuka. Gratulujem k double. Andy super navrat, snad sa zadari aj na dalsich turnajoch. Konecne je spat, chybala mi ta jeho zivocisnost na kurte :D:D
Reagovat
hippos
jo treba jak se pogrcal
Reagovat
a.magerova
Je to pěkný chlap... ;-)

https://s3.reutersmedia.net/resources/r/?m=02&d=20190623&t=2&i=1400748140&r=LYNXNPEF5M0P5-OCASP&w=1280
Reagovat
Nola
v tych dlhych vlasoch je jednoducho nepriehliadnutelny
Reagovat
Patik
Tak Andy uhral s Lopezom titul..krásne..prajem..a gratulujem.
Reagovat
Nola
Feliciano je zlaticko, tolko zapasov zvladnut behom tyzdna v jeho veku, poklona, videla som kusok uvodneho setu, behom prestavok si ani nesadal na stolicku, iba postaval, Andymu robil super partaka
Reagovat
Patik
Moc som toho z Queensu nenasledoval..ale teším sa z nich a veľmi im to prajem..pre Feliciana skvelý týždeň a hlavne Andyho by to mohlo nakopnúť do budúcnosti..škoda že ich neuvidíme stáť po boku na Wimbledone.
Reagovat
a.magerova
Turnaj ovládl chlapec s WC... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Apopos,

Neviete, prečo Feli pózuje s trofejou Ligy Majstrov?
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
a.magerova
Gratulace vítězi, čest poraženému... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasny Feliciano..

Vyhrat v 37 tazko obsadený travnatý turnaj..Klobouček..Nepoznám moc hráčov, ktorí aj v tomto veteránskom veku dokážu na tráve podobné husárské kúsky..

Opat sa ukázalo, ze spanieli to proste vedia.
Reagovat
spaniel
Tomuto troleni davam 3 z 10. Hodne slabe.
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou..Takých 7-8 s prehladom..

Pocuj, aký je to pocit, ked este aj Rogerovu desiatku nazvali "La decimá"..:)

To nevymyslis :)
Reagovat
spaniel
To si hodně fandis. Je to na úrovni intelektu Nadala, takže 3 z 10 Max.
A nevím o kom mluvíš a je mne to fuk. Lidi je plno.
Reagovat
smazaný uživatel
ATP, oficiálna stránka muzskeho tenisu. Vyskusaj niekedy..:)

Velkými písmenami La Decíma a tam koláž Rodziho vyhier so Seppim, Fallom a inými bombardérmi..Trochu mi tam chýba nápis VAMOS.
Reagovat
a.magerova
Hoď nám tu odkaz, jestli to teda umíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Neumim, videl som to na FB, ci insta..
Reagovat
spaniel
lol
Reagovat
a.magerova
Ještě větší blbec než jsme čekali... ;-)
Reagovat
a.magerova
Ty se tu oháníš oficiální stránkou ATP a teď ani nevíš kde... jako vždy blábol za blábolem... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Ty aj vieš čo je oficiálny kanál, alebo tvoja mozgová sústava dokáže spracovat len wéwéwé ajtípíkom?..
Reagovat
a.magerova
Moja mozgová sústava nedokáže spracovat len to, že nejsi schopný na TEN oficiálny kanál hodit odkaz.
Reagovat
Roger_Federer
:), opet neumis ani hledat na googlu.
Reagovat
Gulbis
López triumfoval přesně tři hodiny poté, co o pouhých šest týdnů mladší Švýcar Roger Federer zvítězil v německém Halle. Fedex je mladší????????
Reagovat
George_Renel
Fedex je v srpnu, lopez v září... To se jen dnes panu Zabloudilovi nedaří .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na trávě se spíše ukáže, kdo má techniku a mozek. Všude jinde stačí míče vracet někde k BL.
Reagovat
Vlk-v-trave
Opravdu si myslíš, že nemusíš mít mozek a techniku na to, abys poslal dobrý úder na BL? A nebo provokačka?:)
Reagovat
Patik
Musíš mať mozok ale nemusíš ho toľko používať. :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Zato na trávě máš na to fůru času:)
Reagovat
Patik
je to všetko diskutabilné na dlhšiu debatu..no podľa mňa na tráve využívaš viac hlavu ako svaly..a na antuke presne naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíše reagují na to, ze na trávě člověk musí proste umět hrát. Není to klasika jako hard a antuka. Pro mě mají tituly z trávy největší váhu. Je nejtěžší je získat, času je málo a turnajů poskromnu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejkvalitnější turnaj, který dokáže nabídnout jepičí sezóna na trávě...dokonce bych se obával to nazvat sezonou.
Jednak za QC jde tradice, pěkné tenisové prostředí. Skvělí tenisoví diváci. Určitě kalendář, není hned po RG a před W. Místo - Londýn... asi těžko se to dá překonat.
Ale asi nesmysl žádat po ATP z toho dělat Masters...to by různordnost turnajů na trávě zaplakala, a prostě není na to časový prostor. Tenisté nemaj moc času se připravit...potřebují víc turnajů na víc místech...

Tenis v QC jako obvykle se sleduje velmi příjemně. Letošní turnaj nabídl, aspoň podle mně hodně kvalitní a atraktivní souboje.

Mahut zahrál parádní zápasy, hodně dramatický s Wawrinkou, Simonem. Medvěd ukázal, že se mu na trávě může dařit...ale jasně Mahut je Mahut. Mile mně překvapil Simon...ikdyž více jsem přál Mikulášovi.

Zápasy se Stefanem určitě stály za shlédnutí..FFA se opět předvedl dobře a bude asi strašit některé favority na GS, hlavně s tím servem:)

Ovšem zápas s Čiličem a Garinem byl spíš hrůzostrašný. Marin to nedává...jestli má ještě v hlavě fatálni prohru s Kvídem...težko říct, ale hodnocení v lese je asi slabé.
Reagovat
Vlk-v-trave
Letošnímu QC opět nechyběla emotivní stránka turnaje...DelPo, který se dokonce v tom zápasu s Denisem pohyboval na trávě, aspoň pro mne, nečekaně lépe...se zranil tak, že visí otazník nad jeho návratem.

Kyrgios je se svým citem pro míč na trávě opravdu o parník před mnohými, horší to je s jiným citem,...a nevypadá to s ním nejlépe...řítí se dost rychle ven z ATP. Tam to může i vypadat, že překročil ten pomyslný rubikon a není cesty zpět.

Pro domácí diváky velkou událostí je návrat Sira, který se nám už rozloučil s kariérou...ale dobře, že se vrátil. Na té trávě se stále dobře pohybuje...

Na závěr než začne finále deblu s Andyma Felim, je třeba jen napsat...hvězdou letošního QC je jasně Lopéz. Předvedl prostě parádní kus travařiny, pěkného tenisu, každý zápas s ním super.

Ano žijeme v zlaté éře tenisu. Dnes dva turnaje a jeho vítězové mají 37 let. A ten Lopéz se ještě rozpinkává na finále debla:)))
Oboum "starším pánům" pochopitelně Gratulace. Mladí se maj ještě co učit:)
Reagovat
spaniel
No, nevim...zadna strecha, rozhaseny program. Halle je v tomto lepsi. Navic aby Anglani meli GS i Maters by nebylo fer. Nemcum vzali Masters, mohli by ho vratit v Halle. I kdyz Rogera by to zpetne mrzelo. Byt Halle Masters, mozna by jich nemel 10, ale min pulku ano.
Reagovat
Kozoroh
"Navic aby Anglani meli GS i Masters by nebylo fer."
Když mohou mít Frantíci GS i Masters, tak proč ne Angláni?

Aby se uvažovalo o Masters na trávě, musela by být travnatá sezóna delší - aspoň 4/5 týdnů travařských podniků před Wimbledonem. V současném časovém rozmezí pro trávu je travařský Masters utopie. A jeden z dosavadních Masters turnajů by musel skončit - Paříž-Bercy nebo MC.
Reagovat
Vlk-v-trave
+11
Reagovat
spaniel
Queens na to nema.
Reagovat
Kozoroh
Tak ten hypotetický britský Masters nemusí být v Londýně v Queens, mohl by být v Nottinghamu, Birminghamu nebo Manchesteru. Tam se konaly nebo konají travařské turnaje. Queens má malý areál na to, aby hostilo Masters turnaj a nemá se kam rozšiřovat, je v zastavěném prostoru.
Reagovat
spaniel
Jj. Ale Halle má zázemí super, kapacita 12.000 diváků, střecha zatazena za 88 vteřin... možná si Wimbledon měl zavolat Němce, aby se nemuselo na střechu čekat půl hodiny.
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon má tu střechu jednou tak větší. To bude asi tím. Navíc to není úplně nové, takže je to pomalejší + se čeká na vyrovnání vzduchu po zavření Strechy.

Jinak souhlas, Masters na trávě chybí a Halle by to sneslo lépe, než Queens
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ja to chápu, hraje tam Rožér:)
Reagovat
spaniel
Ted uz by z toho nic nemel, takze vedle.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nehovořím o něm:)
Reagovat
spaniel
Tak o jakem Rogerovi...pouc me.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak hraje tam tvůj oblíbenec, tak se ti ten turnaj líbí...:)
Proč ne...
Reagovat
spaniel
Mne se libi i Queens. Ty baraky kolem jsou super. Ale fakta nepusti.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jaké fakta. Teď mně pouč ty? :)
Reagovat
spaniel
Masters Queens vs Halle. Uz jsem je tady napsal. Snad to najdes.
Reagovat
Vlk-v-trave
Takže v porovnání faktů bereš střechu a kapacitu. Thats it. ok.
Reagovat
smazaný uživatel
A co má brát v potaz? Kvalitu piva?

To je pak Queens oproti Halle slabší Challenger.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ta kvalita piva mně tam chyběla:)

https://www.tennis365.com/tennis-top-10/top-10-atp-tour-500-series-events-where-does-queens-club-rank/
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží kdo byli respondenti. Je to jeden z nejstarších turnajů a logicky je oblíbeny.

Hodně tezi z toho, ze je před Wimbledonem a navíc ve stejném městě. Jinak by to vypadalo trosku jinak.
Reagovat
spaniel
A precti si vlakno. Nedava moc smyslu co si napsal.
Reagovat
EllNino
Akorát tohle je tedy fotka dva roky zpět, protože Elesse už Feli neobléká :))

Super, jak je prostě tráva specifický povrch :) A velká gratulace
Reagovat
Kozoroh
Teď je to Hydrogen, který obléká i Toma :-)
Reagovat
Nola
pekne, spanielsky travnaty princ
Reagovat
Patik
Vačší pohár byť nemohol ? veď v tom môže variť guláš na chate....Gratulácia.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist