Tým Evropy vykročil za 4. triumfem na Laver Cupu. V Bostonu vede 3-1

25. 9. 2021, 10:26
Aktuality 32
LAVER CUP - Casper Ruud, Matteo Berrettini a Andrej Rubljov v pátek získali úvodní tři body pro Tým Evropy na 4. ročníku Laver, Cupu na kterém zatím pokaždé triumfoval. Výběr světa v Bostonu bodoval až v závěrečné čtyřhře zásluhou Johna Isnera s Denisem Shapovalovem.
Andrej Rubljov a Bjorn Borg

V Bostonu odstartoval 4. ročník prestižní třídenní exhibice tří šestičlenných výběrů. Kapitán domácího Týmu světa John McEnroe má k dispozici amerického ranaře Johna Isnera a Reillyho Opelku, Australana Nicka Kyrgiose, Argentince Diega Schwartzmana a Kanaďany Denise Shapovalova s Félixem Augerem-Aliassimem.

V Týmu Evropy kapitána Bjorna Borga letos poprvé není ani jeden z hráčů Big 3, přesto v něm figurují pouze hráči Top 10 - Rus Daniil Medveděv, Řek Stefanos Tsitsipas, Němec Alexander Zverev, Rus Andrej Rubljov, Ital Matteo Berrettini a Nor Casper Ruud.

Každý den se hrají čtyři zápasy - tři dvouhry a jedna čtyřhra. První den je výhra za jeden bod, druhý den za dva body a třetí den za tři body.

Po úvodních pátečních bojích získal tři body výběr Evropy, který uspěl ve všech třech dvouhrách. Casper Ruud porazil Reillyho Opelku, Matteo Berrettini otočil bitvu s Félixem Augerem-Aliassimem a Andrej Rubljov si rovněž po obratu poradil s Diegem Schwartzmanem.

O snížení v hale  TC Garden se postarali až ve čtyřhře John Isner s Denisem Shapovalovem, kteří v super tie-breaku porazili pár Alexander Zverev a Matteo Berrettini.

Vznik Laver Cupu inicioval Roger Federer jako poctu legendárnímu Australanovi Rodu Laverovi, jedinému dvojnásobnému držiteli Grandslamu. První tři ročníky v Praze 2017, Chicagu 2018 a Ženevě 2019 vyhrál Tým Evropy. Loni se kvůli koronavirové pauze nehrálo.





• LAVER CUP 2021, BOSTON (4. ročník) •
Kanada, tv. povrch / hala
páteční výsledky (24. 09. 2021)
• Tým světa - Tým Evropy 1-3
Opelka - Ruud 3-6 6-7(4) ... 0-1
Auger-Aliassime - Berrettini 7-6(3) 5-7 8-10 ... 0-2
Schwartzman - Rubljov 6-4 3-6 9-11 ... 0-3
Isner/Shapovalov - Zverev/Berrettini 4-6 7-6(2) 10-1 ... 1-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
blixa
Ach , jaj , beda , beda
všetky sa nám zalúbili do jedného
Ach , jaj , beda , beda
všetci sa nám zalúbili do jednej

Ladies love Johny McEnroe
Gentlemen Anabela Patkolo
Ladies love McEnroe
Gentlemen love Anabela Patkolo

https://www.youtube.com/watch?v=8Wg1IPtA2jU&ab_channel=He%C5%88oVarga
Reagovat
Krisboy
Fraška. Chudák Mekenrou. Svět je neuvěřitelně zaostalý. smile
Reagovat
Nola
nebol si daleko od pravdy, zbytocna exho smile, Europa nemoze prehrat, aj ked budu hrat vsetci s jednou zlomenou nohou :DDD zo zvedavosti som pozrela oba zapasy, Gyros par skvelych momentov, ale vidiet ze je nerozohrany, Izzy sa to snazil zachranit svojim naj servisom na okruhu a par skvelych momentov tam mal, ale to je tak vsetko.... nechapem, preco nehra Harris, nahradnikom mal byt niekto uplne iny :D ak toto niekoho bavi, tak velka poklona smile, dnes Zvereva pasoval za novu NO1 komentator, zopakoval to snad 3 krat, no chudak Medved, ale ja s nim suhlasim, hra pozeratelnejsi tenis
Reagovat
paddy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
LC mě kvalitou opět nezklamal - první zápas, na který jsem z letošního ročníku podíval a hned skvělá podívaná.
Tenhle nápad se Rogerovi a spol. prostě povedl. Top hráči hrají v dobré týmové náladě a pohodě, bez velkého stresu, ale s motivací, dovolí si věci, které by třeba soutěžním zápase nezahráli.
Byly k vidění luxusní žiletky nad sítí v podobě čopů, super voleje, halfvoleje. Matteo odvrátil snad 12BB z 13, MTB se přeléval ze strany na stranu, drama až do konce a vítězství o dva míče po víc než 3h. Co si víc přátsmile Snad jen abych zmírnil nadšení, tak je třeba říct, že oba sice hráli na úrovni svých možností, ale přesto tam rozdíl, byť skoro v rámci TOP10, oproti absolutní špičce byl.
Reagovat
OneHandedBackhand
sem tanecnik smile
Reagovat
Patik
asi by som sa cítil trápne keby som ten kto vymyslel tento systém..možno rovnako trápne asi ako Mekenrou ešte že má zaplatené inak by sa tam asi neusmieval a prestúpil by k Borgovi.
Reagovat
Krisboy
Mekenrou by mohl nastoupit do závěrečné rozhodující čtyřhry. S Kyrgiosem. smilesmilesmile
Reagovat
Patik
proti Borgovi s drevenými raketami a v starom úbore.
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Krisboy
až do morku kostí smile

https://sport.aktualne.cz/tenis/djokovic-pobouril-balkan-na-svatbe-krepcil-s-sefem-bosenskyc/r~71c2a3701c5d11eca1070cc47ab5f122/
Reagovat
annah
Že me to nepřekvapuje...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hmm, tak to je vrchol hnusu, velebnosti (blicí smajl)
A jestli i přesto tu budou někteří tvrdit, že to má v hlavě srovnané, pak nevím, co si o nich myslet.
To snad ani nemůže být z jeho hlavy, spíš bych to přičetl rodinným vazbám, což ho samozřejmě neomlouvá ani v nejmenším.
Nicméně, tahle kauza může být pro Noleho dost velký problém a moc nechápu, že mu to ke konci kariéry stálo za to. Jsem zvědav, jestli se o tom objeví článek i tady na TP.
Balkán je holt krajina razovitásmile
Reagovat
Kozoroh
Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. smilesmile

K setkání došlo proto, že manželka toho kontroverzního Joloviče je Snežana Pajkićová, bývalá atletka, která reprezentovala Jugoslávii a získala titul mistryně Evropy v běhu na 1500 metrů.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sne%C5%BEana_Pajki%C4%87
Reagovat
Nola
ozaj kde bol Krysak doteraz? ma absenciu, ocakavam este prichod Kamilosa a partia bude opat pokope smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jako manželka je omluva?smile Ok, Hitler mál zas rád psysmile
Reagovat
paddy
Na psy nám nesahej smile smile
Reagovat
Ondra979
jo to je proste hnus..tezko uveritelne, ale bohuzel..
Reagovat
expert69
mohlo to být 3:1 pro svět...
Reagovat
expert69
mohlo to být 3:1 pro svět...
Reagovat
Pe3k
Mu se ještě povedlo ten zápas prohrát? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na to on je expertsmile
A jestlis teda kvůli streamu včera nedokoukal jeho, pak musím říct, že se stream opravdu zasekával, ale dost divně - vždycky v přestávce se musel freshnoutsmile
Reagovat
Pe3k
Ten nejlepší stream z poslední doby https://live-tennis.stream/ už nefunguje smile

A ten klasický https://www.jokerlivestream.xyz/joker-tennis-live-streaming-47.html se včera hodně sekal a kvalita jen průměrná. Ten první stream byl full hd smile
Reagovat
Nola
http://ash.freestreams-live1.com/tennis-live-stream6/

LC vysiela Eurosport smile, tak ako vsetky GS, resp. M1000 a 500.... na streame sledujem iba zapasy, ktore ziadna TV nevysiela, ale ten co som postla funguje celkom v pohode
Reagovat
Pe3k
Já jsem streamovej. TV zapínám jen k vůli sportu, třeba letošní OH, nebo teď tenis. eko-euro-hujersport nemám.
Reagovat
Nola
tenisovy fanda nema ES? telka je telka, v HD rozliseni sledovat tenis je lahodka, skoda, ze zeny na SVK az na male vynimky /STV 2/ nikto nevysiela, obcas CTsport, tam si obcas vypomozem streamom
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mně se automaticky ten Live1stream přejmenoval na ash, jak píše Nola. A někdo tvrdil, že má být až 4K. Já to úplně neposoudím, ale i na velké obrazovce byl obraz ostrý.
jokerstream mívá větší výběr zápasů, ovšem nízkou kvalitu, lepší bývá stopstream.
Reagovat
Kozoroh
Mě se podařilo chytnout 50 % slevu na ESP, 320 Kč na rok a jsem spokojený. Kvalita obrazu je lepší než na těch různých pofidérních streamech.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle soutěž je vždy předem rozhodnutá. Svět je absolutně bez šance, ale samozřejmě se to bude natahovat uměle, aby to bylo trošku napínavý.
Reagovat
Nola
smile prave pozeram zaznam debla, je celkom fajn vidiet spickovych hracov pokope, hraci si vylepsia bankove konto a my sa mozeme zabavit, ked turnaje ATP ziadna dostupna sportova stanica nevysiela
Reagovat
Tomas_Smid_fan
USA a Austrálie mají talenty do blízké budoucnosti. Třeba se i Lloyd ještě zlepší. Ti budou moct Evropě zatopit o něco víc. Tohle je zatím 4.LC, takže jen ať se svět snažísmile
Zápasy jsou super a to je hlavnísmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist