Uhlířová v Portoroži získala čtvrtý titul, obhájila ten loňský

25. 7. 2010, 10:48
Aktuality 3
WTA PORTOROŽ - Česká tenistka Vladimíra Uhlířová získala na okruhu WTA svůj čtvrtý titul ve čtyřhře. V Portoroži triumfovala dokonce podruhé za sebou, tentokrát po boku ruské hráčky Marie Kondratěvové.
Vladimíra Uhlířová a Maria Kondratěvová

V sobotním finále zdolal druhý nasazený pár Vladimíra Uhlířová a Maria Kondratěvová po setech 6-4 2-6 10-7 rusko-novozélandskou dvojici Anna Čakvetadzeová a Marina Erakovicová.

Česko-ruské dvojici k titulu stačilo vyhrát jen tři zápasy, v semifinále totiž nemusela bojovat proti Srbkám Kruničové a Jankovičové, jež odstoupila kvůli zranění kotníku.

Dvaatřicetiletá Uhlířová každý ze svých dosavadních titulů získala s jinou partnerkou. Vloni vyhrála v Portoroži společně s Němkou Julií Görgesovou, v roce 2008 slavila v Amelia Islandu s Američankou Bethanií Mattekovou a o rok dříve v Budapešti zvítězila s Ágnes Szávayovou z Maďarska.

Třiadvacetiletá Čakvetadzeová bude mít možnost získat titul ještě v nedělní dvouhře, byť v semifinále prohrál první set s domácí Hercogovou 0-6. Zápas však otočila a proti Larssonové, jež se do finále dostala poprvé, bude moct vylepšit svou bilanci finálových zápasů. V těch vyhrála sedm z osmi utkání.

- WTA INTERNATIONAL PORTOROŽ (Slovinsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (24. 07. 2010)

Čtyřhra - finále:
Kondratěvová/Uhlířová (2-Rus./ČR) - Čakvetadzeová/Erakovicová (Rus./N. Zél.) 6-4 2-6 10-7

Dvouhra - semifinále:
Čakvetadzeová (Rus.) - Hercogová (7-Slovin.) 0-6 6-2 6-2
Larssonová (Švéd.) - Pěrvaková (Rus.) 6-2 1-0 skreč P.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
Tak doufam, ze Anna nezustane dneska smutna podobne jako nedavno Verka ve Wimbledonu, to by byla velka smula.
Larsson se sice dari a neztratila zatim v Portorozi set, ale ted je na case, aby Anna zurocila sve zkusenosti.Vim, ze je to uz jako vecnost, ale jeji famozni uspesnost v dulezitych zapasech, at fedcupovych bitvach nebo turnajovych finale zapomenout jednoduse nejde.8-1 a devaty titul je nadosah, snad to zvladne DAVAJ ANNA!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ted jsem videla Annu hrat po delsi dobe. Ma vyborne obranne udery az na baslajnu,ale moc se nezmenilo na jejim chovani. Vzdy jsem mela pocit,ze se na kurtu trapi a zapas protrpi a je blizko slzickam, podobne jako Vera. O to vic ji preji vitezstvi.
Reagovat
skott
ted koukam, ze trosku predbiham, Anna samozrejme vyhrala ¨jen¨ 7 titulu a muze pridat vecer osmy do sbirky...:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist