Ukrajinka Antonijčuková dostala trest za doping

12. 5. 2010, 19:54
Aktuality 2
Mezinárodní tenisová federace ITF potrestala mladou ukrajinskou hráčku Kristinu Antonijčukovou za dopingový prohřešek zákazem startů na 14 měsíců. V jejím těle byly při únorovém turnaji v Mexiku nalezeny stopy zakázaného diuretika furosemidu. Trest Antonijčukové vyprší 21. dubna příštího roku.
Profily hráčů
Kristina Antonijčuková

Devatenáctiletá hráčka se hájila tím, že se jí látka dostala do těla z předepsaného léku, podle pravidel však je za tuto chybu odpovědný sportovec.

Antonijčukové patří v současné době 182. místo žebříčku, zpětně ale přijde o prémie a body získané od chvíle pozitivního dopingového testu.

Na okruhu WTA odehrála tři zápasy a připsala si jediný vítězný zápas, když letos v Bogotě porazila Španělku Carlu Suarezovou. Získat dokázala tři titulu z turnajů ITF. Všechny trofeje přebírala na domácí antuce - dvakrát v Charkově a jednou v Dněpropetrovsku.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Mercury
kdo to je?
Reagovat
chacha
Checht, umím si představit kulturistu, kterej potřebuje zhubnout do váhovky. Ale na co by tenistka potřebovala diuretika, je mi záhadou. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist