Ukrajinka Jastremská má kvůli dopingu pozastavenou činnost

7. 1. 2021, 17:58
Aktuality 8
29. hráčka světa Dajana Jastremská má kvůli dopingovému nálezu zastavenou činnost. Podle mezinárodní federace ITF odevzdala v listopadu při mimosoutěžní kontrole vzorek moči se zakázanou látkou mesterolon. Práva odvolat se proti dočasné suspendaci zatím dvacetiletá Ukrajinka nevyužila.
Profily hráčů
Dajana Jastremská (© AFP)

Jastremská porušila antidopingová pravidla podle ITF 24. listopadu. Kvůli vyšetřování případu může přijít o Australian Open, byť začne se zpožděním až 8. února.

"Činnost má dočasně pozastavenou od 7. ledna," uvedla tenisová federace. Jastremská vědomé užití dopingu popřela, podle ní se může jednat o kontaminaci.

"Jsem ohromena a šokována. Zejména vzhledem k tomu, že o dva týdny dříve během turnaje v Linci jsem byla testována negativně. Po tomto posledním turnaji v roce jsem přestala trénovat a odpočívala," uvedla v prohlášení.

"V moči byla nalezena velmi nízká koncentrace metabolitu mesterolonu a ve spojitosti s předchozím negativním testem mi odborníci řekli, že výsledek může mít spojitost s kontaminací," dodala.

Jastremská na okruhu WTA vyhrála tři turnaje. V žebříčku už se dostala loni na 21. místo, o rok dříve ve Wimbledonu překvapila postupem do čtvrtého kola.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
FulnekUltras
hlavně testovat, testovat a zase testovat smile
Reagovat
svetova.dvojka
další východní podvodnice smile
Reagovat
PetaM
Dostala fetnout od Šarapky?
Reagovat
TML
Talent možná, ale za to její věčné simulování, MT vždy když prohrává... díky tomu nelze té její historce o kontaminaci věřit ani za mák smile
Reagovat
brixner
"Muáte muák?"

"Muák nemuám!"

smilesmilesmile
Reagovat
brixner
Reagovat
FulnekUltras
to je Pekuo... smile
Reagovat
TML
to je tauent smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist