Umag na vlastní oči: Blázen Koellerer zatopil Ferrerovi

30. 7. 2009, 14:47
Aktuality 6
Ve středu jsem se těšil hlavně na španělský souboj Almagro - Granollers, skvělým zážitkem však byl "štavnatý" zápas Ferrera s Koellererem. Večer jsem potkal pár tenistů na tanečním parketu a taky jsem zaslechl, že se v Umagu možná bude měnit povrch.
David Ferrer

Hned na úvod děkuji všem za komentáře u předešlých článků, jak pozitivní tak negativní. Přejdu rovnou ke včerejšímu hracímu dni. Hned první zápas mě velmi zajímal a tak jsem přišel na kurty hodně natěšený což nikdy nevěští nic dobrého :)

Almagro - Granollers
Nicolas ukázal proč je nahoře. Přestože hrál svůj první zápas, byl ve výměnách jistější a těžil z lepšího servisu. Granollers se snažil, ale nedokázal svoje šance v prvním setu využít, neuhrál ani jeden ze 3 BB a to i když dostal balon do výměny. Ve druhém setu na chvíli Almagro vypadnul z rytmu, ale Granollers mu brejk hned vrátil, a když pak trefil pár těsných autů, bylo brzo po zápase. Bylo to o něco vyrovnanější než ukazuje výsledek, ale Almagro postoupil naprosto zaslouženě. Tip na Granollerse bych přesto to v tom kursu hrál znovu, Granollers zdaleka nepředvedl na co má a hodnota v tom byla.

Ljubicic - Volandri
Viděl jsem jen kousek. Bylo to podle předpokladů, Ljubičič si držel podání a čekal na svoje šance, Pippo má to podání strašně slabé a s tím to vyhrát nešlo. Dneska s Almagrem čeká Ljubu něco úplně jiného.

Ferrer - Koellerer
Zatím asi nejlepší zápas co jsem tady viděl. Souběžně se hrál Kavcic - Massu vedle a to podle tohoto vypadalo jako tréninkovej match. Koellerer potvrdil, že je tak trochu blázen, ale taky předvedl, že když chce tak umí a hodně. David se musel pěkně nadřít, aby to ve třetím setu uhrál a postoupil dál. Zápas plný krásných výměn, umocněný večerní atmosférou na centru byl opravdu zážitek.

Kavcic - Massu
Tohle byla z hlediska sázky blbost, kurs @1,7 rozhodně hodnotu neměl, což bylo patrné po pár balonech. Kavcic nějak neměl sílu a první set vyhrál jen díky chybám Massua. Ten se pak ale rozehrál a hlavně zpřesnil, Kavcic hrající bez razance se dostal pod tlak, na který nenašel odpověď. Massu si všechno stihnul oběhnout na forehand a ten má pořád slušný. Kavcicovi nepomohla ani domácí atmosféra na totálně narvaném Granstandu, ten dokonce po prvním setu obíhala mexická vlna.

Zbytek zápasů jsem viděl jen z rychlíku. Škoch/Zelenay měli výborný nástup ale za stavu 5-2 to nedokázali dorazit a amíci je pak ve bytku prvního setu přejeli. Víc jsem bohužel neviděl, až pak konečný výsledek, po kterém "naši" balí kufry.

Na kurtu nepředvedli téměř nic Jamie Delgado s Jamiem Murraym, kteří se asi šetřili až na večer, kdy hlavně Delgado předváděl ve V.I.P. prostorách taneční kreace jak Michael Jackson v dobách své největší slávy. Objevil se i Pippo Volandri, Brian Dabul a taky Kavcic, který mi na otázku jaktože dnes neměl power odpověděl velmi suše: "Many girlfriends" :)

Jedna zajímavost: ten betonový kurt, co na něm trénuje Djokovic možná nebude jen jeden. Podle Mariána Vajdy plánuju tournament director Slavko Rasberger, že by se Umag v budoucnu hrál komplet na betonu a sloužil by jako příprava na americké betony. Důvod je jasný, přitáhnout sem lepší hráče, což je problém se kterým se Umag v poslední době potýká.

Na závěr po včerejším propadáku opět s kůží na trh. Dnešní program nabízí pro mě lahůdku v podobě zápasu Fognini - Bolelli, kde čekám dost vyrovnaný zápas a přemýšlím o sázce na over 22,5 gamu. Tuto sázku si ale ještě nechám projít hlavou. Další zápas co mě zaujal z hlediská sázky je Ferrer - Massu, kde by se měla projevit kvalita Davida a vidím pro něj slušné šance vyhrát v hcp. Těch -5,5 gamu vypadá na první pohled dost, ale pokud k tomu David přistoupí trochu zodpovědně, tak ho zvládne. Ten rozdíl v kvalitě tam je velký.

Pro dnešek vše, noc byla dnes trošku náročnější takže se odeberu relaxovat na místní plážicu, nabrat sílu na odpolední session :)

- ATP 250 UMAG (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
středeční výsledky (29. 07. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Davyděnko (1-Rus.) - Gimeno Traver (Šp.) 6-2 6-2
Ferrer (2-Šp.) - Köllerer (Rak.) 6-1 6-7(2) 6-3
Almagro (6-Šp.) - Granollers (Šp.) 6-1 6-3
Seppi (7-It.) - Chela (Arg.) 6-4 2-6 6-3
González (Arg.) - Troicki (Srb.) 6-4 3-6 7-6(6)
Martin (Šp.) - Kližan (SR) 6-4 6-4
Hernandez (Šp.) - Stachovskij (Ukr.) 7-6(3) 6-1
Ljubičič (Chorv.) - Volandri (It.) 6-1 6-4
Massu (Chile) - Kavčič (Slovin.) 5-7 6-3 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Mertiňák (1-ČR/SR) - Stachovskij/Žovko (Ukr./Chor.) 4-6 7-5, 10-5
Cerretani/Rettenmaier (USA) - Škoch/Zelenay (3-ČR/SR) 7-5 4-6 12-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Rafael

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
super clanky
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za článek a večer pořádně fandi Davidovi. Už nějaký ten titul musí vyhrát sakra.
Reagovat
smazaný uživatel
Ajkeď som predtým nič nenapísala, ajtak to čítam a je to fakt viac než usmievavé čítanie :) good job!
Reagovat
smazaný uživatel
jo jo přesně tak,dík
Reagovat
smazaný uživatel
jo jo přesně tak,dík
Reagovat
smazaný uživatel
Dik za info a vubec za to ze se namahas pro nas napsat neco zajimaveho.Dik moc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist