Unavená Kvitová se v oblíbené Ostravě pokusí vymáčknout zbytky sil

19. 9. 2021, 21:53
Aktuality 18
Speciální bude pro Petru Kvitovou turnaj J&T Banka Ostrava Open 2021. V Ostravě odehrála v dětství první turnaj, prožila skvělé roky ve Fed Cupu a ráda by ze sebe přes únavu na konci sezony dostala co nelepší výkon i na akci WTA.
Profily hráčů
© Český olympijský tým

"Těším se. Je to domácí turnaj a o to je to hezčí, lepší a je fajn, že přijdou i lidé. Věřím, že rodina přijde a všichni si to užijeme, ať už to dopadne jakkoliv," řekla druhá nasazená.

Kvitová si po US Open odpočinula pár dnů v Monte Carlu. Cestou na turnaj se zastavila u rodičů ve Fulneku. S bratrem probrala, v jaké fázi je vznik její Síně slávy, a v neděli dorazila do dějiště turnaje. "Je fajn jet na turnaj zase autem a bez navigace," pronesla.

Při zmínce města Ostrava jako první připomněla, že jde o její rodný kraj. "V kterém jsem se narodila a strávila spoustu času a v Ostravě jsem odehrála úplně první turnaj jako malinká," řekla a pamatovala si i jak dopadla. "Vyhrála jsem první kolo ve třech setech, a pak jsem prohrála. Na začátek (kariéry) dobrý. Tři sety mě provázejí celý život," podotkla Kvitová.

Když přišla do Ostravar Arény a k centrkurtu, hned se jí vybavily vzpomínky na týmové boje. Za Česko zde v letech 2012 až 2015 vyhrála všech svých osm dvouher. "Bylo skvělé tady mít vyprodanou arénu, slyšet bubeníky a hrát před českou vlajkou," řekla.

I turnaj WTA, v němž má v prvním kole volný los, bude s fanoušky. "Hala je pořád krásná. Bude to jinačí než při Fed Cupu, ale věřím, že lidi přijdou a vytvoří skvělou atmosféru."

V závěru sezony už se Kvitová cítí unavená. Odpočinek v Monte Carlu pomohl jen trochu. "Ale ne dostatečně, ale co je ve mně, to se budu snažit vymáčknout," slíbila. Třeba naváže na úspěšné fedcupové bitvy a udrží si v ostravské hale neporazitelnost.

V případě titulu by Kvitová slavila v Česku mezi ženami pošesté. V roce 2018 uspěla na Spartě na akci WTA a na nižším okruhu ITF vyhrála v roce 2007 v Průhonicích, Přerově a ve Valašském Meziříčí, kde triumfovala i o rok dříve. "Děkuju za motivaci," usmála se.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
tommr
v prvním kole bude Petru čekat Potapova. Nebezpečná ale hratelná soupeřka. Určitě lepší než Badosa na kterou by narazila kdyby z turnaje neodstoupila Muška ...
Reagovat
Fandina
V druhém kole.
Reagovat
Fandina
Také mohla hrát s Garciou, kdyby vyhrála.
Reagovat
tommr
v úvodním zápase ...
Garcia by Badosaovou určitě neporazila. Letos hraje strašně ...
Reagovat
tommr
Petra bude v Ostravě bojovat i o udržení se v top-10. Tento týden se jí totiž budou odečítat body za semifinále ve Wuhanu 2019 a pokud se chce Petra udržet v první desítce tak musí v Ostravě dojít minimálně do finále ...
Reagovat
EllNino
tak Peťa je v race až 25., takže do konce roku spíš bude bojovat o udržení v první dvacítce
Reagovat
tommr
jj do konce roku ještě příjde o body za Peking 2019, FO 2020 a TM 2019 takže by to chtělo udělat co nejvíc dobrých výsledků aby se nám moc nepropadla ...
Reagovat
Meceon
Může někdo vysvětlit z čeho je unavená když hraje dva turnaje do měsíce a nevyhraje tři zápasy po sobě?
Reagovat
PetaM
Neustálá přítomnost v bublinách, nic nesmíš, sedíš na pokoji, trénuješ, hraješ zápas a otravujou tě média. Roušku musíš mít i na prdeli, co kdyby náhodou. To opravdu není něco, co tě nabíjí energií.
Reagovat
Meceon
A tak se mi v reakci na toto objevila například taková zdravotní sestra( třeba na Covid oddělení) jak běhá x hodin denně se skafandrem mezi pacienty...ale respektuji že narozdíl od Kvitové je parádně zaplacena a něco prožije...aby bylo jasno,Petru Kvitovou za to co v kariéře dokázala nekonečně obdivuji,jen kdyby přestala mluvit o tom jak je na pokraji sil,probohaa nekonečně unavená
Reagovat
PetaM
Bóže, každý je v životě unavený. Taky jsem někdy unavený a proč by měl myslet na jiné, kteří běhají po covid oddělení? Jde mi jen o mně, nezajímají mě cizí lidi. To, že někdo běhá po covidovém oddělení znamená, že já nemůžu být unavený? Proč, každá práce má své pro a proti. Doteď některé sestry nedělaly nic, seděly v sesterně a kafíčkovaly.

Každá práce je těžká, ale jen proto, že některá práce je těžší, tak někdo nemůže říct, že je unavený? Úplně nechápu tuhle logiku prostě. Co třeba takoví horníci? Oproti nim by přece všichni měli být šťastní a happy a minimálně týden nemusí spát, však z čeho mají být unavení ...
Reagovat
lvicek
Skoro bych rekla, ze letos je to spis otravena nez unavena... Ale nedivim se ji, letos to mela fakt naprd.
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
tommr
je otrávená protože je pořád unavená a nedaří se jí ...
Reagovat
Krisboy
Nejde jen o letošek, ona takhle mluví už léta.
Reagovat
patriks
Jestli ta únava není po tom jarním očkování, protože těch zápasů nijak moc neodehrála.
Reagovat
Mantra
přesně jak píše kolega fanoušek tenisu - to je tak na dvě kola, jestli, nakonec ji porazí třeba nějaká česká divoká karta a bude, pak pochopí, že by měla přestat brát antikoncepci a nechat Vaňka konečně konat! smile
Reagovat
baba
nastoupí, jen aby neurazila, když se všechny ostatní odhlásily a tak to opět nedopadne slavně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist