Urszula Radwaňská si v Istanbulu zahraje o první titul

25. 7. 2015, 17:54
Aktuality 28
WTA ISTANBUL - Urszula Radwaňská si na turnaji v Istanbulu zahraje o premiérový titul. Čtyřiadvacetiletá Polka v semifinále zdolala Slovenku Magdalenu Rybarikovou 6-3 4-6 6-3 a postoupila tak do svého druhého finále na turnaji WTA. Ve finále narazí na Curenkovou, nebo Flipkensovou.
Urszula Radwaňská

Urszula Radwaňská si poprvé v kariéře zahrála finále turnaje WTA v roce 2012, kdy na travnatém turnaji v Hertogenboschi nejprve úspěšně zvládla kvalifikaci a poté se jí dařilo i v hlavní soutěži, kde padla právě až ve finále s Naďou Petrovovou. Od té doby však Polka na výraznější úspěch na turnaji WTA čekala. V posledních třech letech si sice na některých turnajích zahrála čtvrtfinále, či semifinále, postupu do finále se ale dočkala až tento týden v Istanbulu.

Aktuálně 99. tenistka světa v Turecku v úvodním kole vyřadila turnajovou trojku Jelenu Jankovičovou, v osmifinále smetla další Srbku Jovanovskou, ve čtvrtfinále přehrála Pironkovou a v dnešním semifinále zvládla třísetovou bitvu i se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou, kterou zdolala 6-3 4-6 6-3.

O svou premiérovou trofej si čtyřiadvacetiletá Polka zahraje s o dva roky starší Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, která dnes porazila 6-4 6-2 Belgičanku Kirsten Flipkensovou a vůbec poprvé v kariéře postoupila do finále turnaje WTA..

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, tvrdý povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (25. 07. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
U. Radwaňská (Pol.) - Rybáriková (SR) 6-3, 4-6, 6-3
Curenková (Ukr.) - Flipkensová (Belg.) 6-4 6-2
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
krásné finále Tsur.-Radw...krásný tenis s krásnýma aktérkama a v krásném areálu...jen ten tenis Turky asi moc nezajímá,prázdných sedaček nějak moc
Reagovat
sprchon
Domácí hráčce v deblu fandili víc, no...
Reagovat
smazaný uživatel
to by se dalo čekat..
Reagovat
skott
dlouho mě tak nepotěšil výsledek čtyřhry jako výhra Eli a Darii. Vůbec jsem to nečekal po jejich nepovedených singlech.
Obě doslova zářily štěstím, že se jim podařilo vyhrát společně. Přestože už od juniorek si spolu užily spoustu legrace na různých turnajích, kterými procházeky společně, bylo to teprve podruhé, co se daly dohromady na čtyřhru (poprvé na WTA). A hned titul za kuriozní situace, kdy se přihlásily na poslední chvíli jako náhradnice za nemocnou Tatishvili.
I když celý zápas bušily do Buyukakcay, nakonec to byla Jankovic, která jim tradičně zoufalými zásahy na síti v super-tie breaku výrazně pomohla:-)
Reagovat
EllNino
Jelena na síti :) ...já si pamatuju, jak v deblu proti Slovenkám doma v Srbsku za stavu 2:2 hrála debla s Bojanou proti Daniele a Magdě ....a při mečbolu se vehementně cpala před Bojanu, až ta zkazila smeč :) ...
Reagovat
skott
jj, debly Srbek ve Fed Cupu a neustálé cpaní do nich Ivanovic nebo Jankovic:-))
dneska někdy za stavu 4-4 v STB Jankovic přebíhala přes celou délku sítě, aby to zku.vila...
Reagovat
EllNino
:D :D ...nojono, přitom když byla v deblu Krunic, tak 2x rozhodla zápas, proti Belgii i proti Slovankám, kdy snad ztratily vedení 6:2 5:1 ne ? :D
Reagovat
skott
už je dlouho, ale myslím, že to bylo zhruba jak píšeš. Každopádně to obsazování debla Srbek bylo hlavně dřív komický. Třeba proti Ruskám jednou daly Ivanovic s Jankovic dohromady:)
Reagovat
EllNino
to si dost dobře pamatuju :) ...nechápu, jak spolu mohly spolupracovat :D :D
Reagovat
skott
právěže moc nespolupracovaly, naopak se vzájemně pletly jedna druhé pod nohy:-)
Reagovat
EllNino
:D no vždyť to totální mišmaš
Reagovat
sprchon
Taky jsem koukal. Darja dost kazila, ale nakonec se z toho holky vyhrabaly. Jelena ke konci pomohla, tam to odstartovala ta chyba za stavu 4:5 v supertiebreaku. Ale hezký pohled na Elinu a Darju. :)
Reagovat
skott
podle mě by to spolu mohly klidně zkusit na celou sezonu, třeba příští rok. Rozumět si na kurtu je to nejdůležitější a ony jsou nejen kamarádky, ale dobře se i typově doplňujou.
Reagovat
skott
se konečně vrací na kurty. Je na entry v Astaně a vypadá to, že opravdu bude hrát, tentokrát snad žádné odhlášení, už je vypsaná na 1.kolo s Klyuevou.
Akorát včas, snad stihne letos alepsoň jeden grandslam.
Reagovat
EllNino
to je dobře, a bude hrát i Alisa na US Open :) to je taky fajn
Reagovat
skott
škoda jenom, že si Ksenia nevybrala zas Plzeň, loni jsem tomu ani nemohl uvěřit:) ale vypadá to, že zřejmě jen zkouší, jak na tom bude, protože nikde jinde zatím přihlášená není.
jak víš o Alise?
Reagovat
EllNino
bude využívat chráněný žebříček :) http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=938641
Reagovat
skott
dík, to jsem nevěděl. Alisa by se ale měla někde rozehrát, jít hned do hlavní soutěže grandslamu po víc než roce out, je hloupost.
Reagovat
EllNino
to je pravda :) třeba pujde někam na americká ITF
Reagovat
skott
právě tam ale nic vhodného není před US Open vyjma Vancouveru v Kanadě. To je problém pro spoustu tenistek, které nejsou vysoko na žebříčku.
Reagovat
EllNino
to je pravda :) ...
Reagovat
sprchon
Stejně jako Laura Robson... Sice to bylo doma v Anglii, ale pro ni na úvod asi nic moc příjemného, když se podíváme na ten výprask, co dostala.
Reagovat
EllNino
ona předtim hrála ale aspoň ještě kvaldu v Eastbourne :)
Reagovat
sprchon
Nojo vlastně, to bylo v Eastbourne, jak uhrála jen jeden game... Sorry. ;)
Reagovat
EllNino
s Rodinou pak ve Wimbledonu hrála docela dobře už :)
Reagovat
sprchon
Bylo hodně znát, že to bylo po pauze, dělala dost chyb. Ale ty svoje údery už měla super. Snad se zase propracuje mezi elitu. :)
Reagovat
COMEON
Ula ! Konečne :)
Reagovat
A.R.R.
Dawaj Ula, dawaj :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist