US Open 2020? Tenisté budou pod drobnohledem v areálu i hotelu

20. 8. 2020, 14:27
Aktuality 41
Dodržování odstupů a nošení roušek bude na US Open hlídat 40 lidí, rozdělených do dvou směn. Další personál bude dohlížet, aby účastníci 24 hodin po prvním testu na koronavirus neopouštěli hotelový pokoj. Velmi přísná budou při nadcházejícím newyorském grandslamu opatření také v šatnách a dalších společných prostorech.

Americká tenisová asociace (USTA) koupila pro všechny aktéry půl milionu roušek, které jim dá k dispozici. Mimo kurt je budou muset používat. Všichni po příletu do některého ze dvou oficiálních hotelů nebo vyčleněných domů k pronájmu absolvují dva testy v rozmezí 48 hodin. Po tom prvním nesmějí tenisté ani jejich doprovod opouštět pokoje.

"Pokud z jakéhokoli důvodu přijdou dolů, protože jsou mladí, bude tam ochranka, aby je poslala zpátky na pokoj," řekl na videokonferenci zástupce USTA Daniel Zausner. Testovat se bude i průběžně. Pozitivní výsledek znamená vyřazení hráče z turnaje.

Šatny na centrálním kurtu Arthura Ashe mají kapacitu až 300 lidí, ale tentokrát jich tam bude moci být najednou jen desetina. A pouze tenisté, nikoli trenéři nebo jiní členové realizačního týmu. Hráči tam budou moci strávit zhruba 15 minut kolem tréninků nebo zápasů.

"To je pro ně velká oběť. Jsou zvyklí vegetit v šatnách a dalších prostorách pro hráče, trávit tam čas s jinými tenisty. To se podle tohoto scénáře prostě dít nemůže," popsal Zausner další opatření, které má minimalizovat riziko nákazy koronavirem.

Kapacita jídelny byla snížena z 300 na 50 míst, další stovky pronajatých stolů a židlí ale pořadatelé umístili ven. Čtyřiašedesát exkluzivních lóží na kurtu Arthura Ashe, které obvykle přinášejí velké výdělky, nyní bude soukromými lóžemi pro 32 žen a 32 mužů nasazených ve dvouhrách. "Hráči by si měli připadat jako na US Open, možná i na lepším než tom loňském. Jen ho stavíme pro více než 350 hráčů, ale ne pro více než 800.000 fanoušků," dodal Zausner.

US Open, které bude kvůli koronavirovým omezením nezvykle druhým grandslamem v sezoně, začne 31. srpna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Tak to tak chodí... Neznámá osmnáctka Volynets mi vyřadí oblíbenkyni Monču, zřejmě hrála nadoraz a nepochopila, že jiné musí mít rezervu na 7 zápasů, zrakví se a s nicmoc hrající Flipkens už zápas nedohrajesmile Tak takhle by to nešlosmile!
Reagovat
smazaný uživatel
Kim Clijsters se stáhla z
@CincyTennis
s poraněním břicha.
Reagovat
cabuna
Kim Clijsters se stáhla z
@CincyTennis
s poraněním břicha.
Reagovat
tommr
proti Brady by stejně neměla šanci ...
Reagovat
cabuna
Každopádně zůstává v bublině a na US startovat chce.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Třeba jí jenom Brada ležela v žaludkusmile
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_Western_%26_Southern_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles

2. kolo: Paule/kvalifikant
3. kolo: FAA/Sandgren/Basilashvilli
ČF: Goffin/Shapovalov/Čilič/de Minaur
SF: Medveděv/Bautista/Chačanov/Gasquet
F: Thiem/Cicipas/A. Zverev/Berrettini/Dimitrov/Isner/Murray/...

Po 5-měsíční odstávce se opět rozběhne tenis na ATP World Tour. Tentokrát vynechám hodnocení No1eho losu, protože nevíme, v jaké formě účastníci turnaje jsou. Kéž by No1e navázal na svou šňůru že začátku tohoto roku, kdy bez porážky vyhrál ATP Cup, AO a Dubaj. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nesmile
Reagovat
cabuna
Kim Clijsters vs Jennifer Brady v Cincy R1. Také Venuše vs Yastremska
?Cincinnati? zápasy 1. kola: Murray vs Tiafoe Hurkacz vs Isner Coric vs Paire Shapovalov vs Cilic Dimitrov vs Humbert
Reagovat
paddy
Kim má zase smůlu, ale na USO se budou všichni divit smile
Reagovat
paddy
smile
https://twitter.com/topleveltennis/status/1295661167726256134
Reagovat
Vlk-v-trave
Punto de break, Carlos Navarro 20/08/2020

- 1 ad. Adria Tour (vsechno jsme udelali dobre) pochyby s diskotekou jsou, ale vsechno bylo dle predpisu.

- 2 ad. Covid. citil se celkem dobre, ztratil na par dni chut a cich, citi se slabsi... lepe receno oslabeni organizmu.

- 3 ad. Cinci, USO. Nebyl si jisty do posledni chvile zda prijede, nejde jen 18. GS, urcite je to motivace, ale na prvnim miste je zdravi.

- 4 ad. Vakcina. Neche vakcinu ted na Covid, nebot virus mutuje, a nikdo mu ted nezaruci, zda to pomuze, jine vakciny, hlavne vyzkousene repsektuje...

- 5. ad. Fedal. GS bez Fedalistu nebude mit mensi hodnotu, jsou tu vsichni spickovi hraci. Je to pouze zvlastni situace, ale to je i to, ze to bude bez divaku.

http://www.puntodebreak.com/2020/08/20/djokovic-estuve-punto-no-venir-nueva-york

1 - jasne :D
2 - kdo vi jestli ho vubec mel, a nebyla to bouda na lidi...
3 - Jiste, to si jisty nebyl. Nevedel jake budou kladeny pozadavky na hrace, ale kdyz neni Fedal...proc by nejel.
4 - Novinari vytrhli jeho slova z kontextu, a ta kravina o tom, ze je proti vsem vakcinam jede vpoho dal...
5- GS nebude mit hodnotu mensi kvuli Fedalu, ale hlavne kvuli tomu, ze uz ted jsou nekteri hraci znevyhodneni, a kdo vi jak to bude probihat...vic na nahodu nez jindy... take chybi kvalifikace, a to jiz GS snizuje... Fedalocentrismus je nebezpecna choroba.
Reagovat
smazaný uživatel
Rečičky.

O ucasti v NY nezapochyboval ani na sekundu, ale vyhlasenie musi mat, ze sa rozhodol na poslednu chvilu.

GS v NY bude GS, ale béčkový GS. Bez obhajcu, bez atmosféry. Djokovic musi v kariere vyhrat min. o 1GS viac ako Nadal, pripadne Federer, lebo vyrovnaný pocet s vyhranym USO20 ho automaticky odsúva do závetria.
Reagovat
gigin
V tom případě nechápu, proč se to vůbec hraje.
Reagovat
LordMutademus
Bys koukal, kdyby tam hrál a vyhrál Rafa. smile
Reagovat
gigin
No právě... Miluju tyhle kecy.
Reagovat
Vlk-v-trave
Bylby to nejprestiznejsi GS historie, nebot bez divaku, nejtezsi psychologicke podminky atd.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Kozoroh
Atmosféru lze uměle navodit pouštěním nahraného potlesku. A co se týče prvního bodu, v čem bylo lepší USO 2017? Chyběl vítěz Stan i finalista No1e, vedle nich Murray, Nishikori a Raonič. Z obou ročníků se ohlásili 3 členové TOP 1O, takže jestliže USO 2020 je méněcenný, USO 2017 je méněcenné taky a v tom případě No1e může být klidně považován za úspěšnějšího hráče, když Rafana vyrovná.
Reagovat
gigin
Tvl, zase jako prrr. Teď není kvalda, diváci, restrikce...
Reagovat
Vlk-v-trave
Kozoroha nejaka periferie nezajima... nebo si uz tady nekdy na TP videl, ze fans B3 zajima neco, co neni spojeno s hraci B3? :D
(pochopitelne az na par vyjimek)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jedina jejich cinnost tady, ze se dohaduji ani nevim kolik let, jak jelita, kdo je GOAT. A tenis je vlastne ani nezajima a jeste se drze prsi jak je zajima....
Nadalovci plujou na Wimbledon a obecne na tenis na trave. Federerovci plujou na antuku. A Djokoland si tu trha tricko kazdu chvilu jaky je Ultron neporazitelny Buh a jak mu vsichni chudackovi ublizuji.

Necekal bych od nich nejake zazraky :D
Reagovat
gigin
Tak jak pravíš, pravíš fajn... seru na to, jdu hrát za chvílu, pročistím hlavu, jsem emočně vyčerpaný za těch posledních 5 dnů, pak sa jdu kúpat, užít dne...
Reagovat
Kozoroh
Grandslamy budou probíhat s restrikcemi do doby, než bude distribuována vakcína. Nebude to jen záležitost USO 2020. Vím, že RG chce 50-60 % diváků, ale z těchto plánů budou muset slevit, vzhledem k zhoršující se situaci ve Francii. To budou všechny grandslamy s restrikcemi počítány jako méněcenné, nebo jen USO 2020? Pokud No1e získá titul, zas na něj budou hejty, že ukořistil titul bez konkurence, že měl cake walk a další canty. V některých ohledech bude USO naopak těžším grandslamem než předcházející.

A oprava: z ročníku 2017 se ohlásili dokonce 4 hráči TOP 10, takže tento ročník byl ještě víc oslabený o špičku než letošní vydání USO.
Reagovat
gigin
Já ti jednom říkám, že pro mne bude vítěz tohoto USO brán normálně. Mne nejvíc sere tak kvalda a další věci. Seznam účastníků je mi u řiti. Mohli hrát všichni. Ale kvaldu někteří nemohli. Chápeš o co mi jde? Nejde jen o Gulbise samozřejmě teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnica je úplne jasná.

Pocet clenov Big3 v NY - 1.

paddy dole nieco naznacoval. Nadal s Djokovicom vyhrali 4/4 z posledných GS, Rafa je tusim najuspesnejsi hrac dekády co sa USO týka.

Nole bol v 2017 marný a jeho absencia bola len administrativnou stratou.
Reagovat
paddy
kteří jsou společně schopni zničit zbytek pole
Stalo se někdy, že hrál pouze 1?

Big3 vyhrála 52 z 60 posledních GS a 13 posledních. 87% za 15 let, brutálně dlouhá doba
Reagovat
Kozoroh
Kdyby se USO místo No1eho úćastnil Rafan, kecy o béčkovém GS by si nepsal. Mám tě přečteného smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak by si to písal ty :-)

Mám ta precitaného.
Reagovat
paddy
EN zdroj, na který článek odkazuje
https://www.nytimes.com/2020/08/20/sports/tennis/djokovic-us-open.html

jen doplním, že před ZOOM rozhovorem si Djok oblékl tričko, protože se právě opaloval na terase smile
dům - kontrolování pravidel dohlíží i USTA, jak jsem jednomu soudruhovi naznačoval níže
mj. podstoupil plno zdravotních testů vč. vzorku stolice - asi mu to pomohlo se rozhodnout, zda se nemá na GS vysrat smile

2. čistý RTG plic nic neznamená a dlouhodobé účinky viru nejsou vůbec známy. Dimitrov je částečně sejmutý a i mladí lidé si stěžují, že jsou týdny poté slabí. Novaka to moc nezasáhlo, ale kdo dá ruku do ohně, že v pátém setu SF fyzicky neodejde?

5. mužů se sice odhlásilo méně než žen, ale kvalita pole utrpěla podobně. Když z Big3 hraje pouze Djok, tak to prostě musí mít dopad na kvalitu, když vyhráli 52 z posledních 60 GS a 13 posledních + chybí i Waw a Delpo jako jedni z mála, kteří jsou schopni vyhrát. nezúčastní se 39 z 60 posledních titulů!!!
nerovné podmínky, nerozehranost, možné diskvalifikace to je jen voda na mlýn haluzákům - vyhraje klikař dekády? smile

argument některých místních soudruhů byl, že je potřeba vyhrát 7 zápasů. To ano, ale v tom případě bude vítězka 7 kol ve Stromovce na stejné úrovni jako vítězka USO? Nebo rozhodne kvalita pole?
většina top10 žen chybí, což bude znamenat výrazně odlišný vývoj pavouka, tyto hráčky nevyřadí slabší hráčky v prvních kolech, a když slabší projdou do dalších kol, pak už to bude loterie
Reagovat
paddy
video záznam meetingu jsem nenašel, ale náplastí může být zajímavý meeting radních v Rio de Janeiru
to budete čumět smile smile

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8636161/Get-Zoom-Couple-caught-having-SEX-Rio-Janeiro-council-video-conference.html
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi ta konference nebyla moc zajímavásmile
Ale proč se k ní připojili, ví asi jen ten rozpažený na homoli. Ostatní to moc nerozhodilo, kupodivu jim nikdo nechyběl, třeba to je hoax.
Reagovat
RFanousek
Tak tohle je na palici, být tenistou tak na to s*ru
Nechápu komu se chce hrát takový nesmyslný turnaj.
smile
Reagovat
Kozoroh
Vysvětlím ti No1eho motivaci - získat 18. grandslamový titul a přiblížit se k GS rekordu smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
To chlapik, ktory fandi RF nemoze pochopit. Kedze pre nich uz tento súboj de facto skončil s konečným 3. miestom.
Reagovat
LordMutademus
Ne, hlavní je dělat srdíčka.
Reagovat
Jaaa1978
Srbský tenista Novak Djokovič uprednostnil súkromné bývanie pred oficiálnymi hotelmi pre účastníkov grandslamového US Open v New Yorku. S organizátormi v tejto záležitosti zviedol tuhý boj a napokon ich presvedčil, že bude dodržiavať prísny bezpečnostný režim a neporuší predpísané hygienické pravidlá.
Reagovat
paddy
dle oficiálních pravidel si soukromý dům může pronajmout kdokoli smile
povinností je 24h ochranka, kterou platí hráč

dá se čekat, že ochranka bude mít stejné úkoly jako ta na hotelu
Reagovat
LordMutademus
Tak jestli je bude dodržovat, tak jako při Adria, tak ten turnaj můžou rovnou zrušit. smile
Reagovat
Patik
Tak keď si môže doniesť pred hotel tlakovú komoru na lepšiu regeneráciu..prečo by si nezajednal samostatné bývanie..
Reagovat
Jaaa1978
Srbský tenista Novak Djokovič uprednostnil súkromné bývanie pred oficiálnymi hotelmi pre účastníkov grandslamového US Open v New Yorku. S organizátormi v tejto záležitosti zviedol tuhý boj a napokon ich presvedčil, že bude dodržiavať prísny bezpečnostný režim a neporuší predpísané hygienické pravidlá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist